Γειά σε όλους!!!
Εχω διαβάσει ένα σκασμό άρθρα και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να βάλω και εγώ υγραέριο.
Μόλις παρέλαβα το αυτοκίνητο (Xsara Picasso 1.6 16v 12/2010 με 15.000 χλμ) με σύστημα Lovato.
Δουλειά τακτοποιημένη δε λέω (περισσότερα για το μάστορα θα βάλω αργότερα στο σωστό χώρο) ΑΛΛΑ.....
Πήγα για το test drive με το παιδί, το αυτοκίνητο κρύο με εξωτερική θερμοκρασία κάπου 5β. Το αυτοκίνητο κομπάζει στις χαμηλές στροφές με αποτέλεσμα η κίνηση με 1η-2α να γίνεται εκνευριστική.
Στρίβοντας για το βενζινάδικο ανάβει engine check και πάει να σβήσει αλλα δε σβήνει. Σβήνω κινητήρα για να βάλω αέριο και το λάθος εξαφανίζεται ως δια μαγείας.
Αναφέρω το πρόβλημα (που το παιδί ήταν μάρτυρας) και απέφυγαν να το βάλουν στο διαγνωστικό (έβλεπαν ένα ML350 εκείνη την ώρα με τον πελάτη παρόντα).
Μου είπαν να κάνω μερικά χλμ και να το φέρω για έλεγχο να το δούν.
Αυτό που κάνει είναι το εξής: εμφανίζει μια πτώση απόδοσης με υγραέριο και στις χαμηλές στροφές επιταχύνει με ελαφρούς κομπασμούς και σχετικά αργά.
Δε φαίνεται να έχει πρόβλημα ο κινητήρας (λαμπάκι σβυστό) αλλα δεν έχει ομαλή λειτουργία όπως με τη βενζίνη.
Το πρόβλημα γίνεται πιο έντονο όταν ζητάς επιδόσεις απο τον κινητήρα που φαίνεται έντονα ο δισταγμός (γκάζι στο πάτωμα και ΠΟΛΥ αργή επιτάχυνση με ελαφρά κομπάσματα).
Θα το πάω απο βδομάδα να το δούμε επισταμένα (αφου επιβεβαιώσω οτι ο επιστήμων του μαγαζιού έχει χρόνο να ασχοληθεί).
Ερωτώ τα εξής:
- Υπάρχει περίπτωση να μου κάνει πρόβλημα στον κινητήρα; υπ'όψην οτι το δουλεύω χαμηλά και οικολογικά. Μήπως να το δουλεύω βενζίνη μέχρι να το δούμε στον εγκέφαλο;
- Καμμία καλή ιδέα για το τι μπορεί να το προκαλεί για να "πιέσω" το μάστορα να το δει; ως γνωστόν όταν πας σα το πρόβατο σου λένε οτι να'ναι
- Ρυθμίσεις μόνος μου; η Lovato δίνει το λογισμικό, καλώδιο βρίσκω. Είναι εύκολο χωρίς να είσαι πυρηνικός επιστήμονας; να ασχοληθώ η να το αφήσω στους ειδικούς;
Υπόσχομαι πλήρη αξιολόγηση μάστορα και φωτό απο τη δουλειά!!!
Ευχαριστώ πολύ!!!!