Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: προβλημα με λαμπακι κινητηρα

Δημοσίευσηαπό Giannis » Παρ 20 Ιαν, 2012 22:26

fokion έγραψε:Ολα καλα θα πανε!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Μακάρι φίλε!
Κανονίστε να βρεθούμε επιτέλους..
Fiat Panda100HP powered by EUROPEGAS 4ης Γενιάς Αερίου Ψεκασμού άνευ λαδιέρας..
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσιευσεις: 290

Δημοσίευσηαπό dimarg » Παρ 20 Ιαν, 2012 22:33

Μακάρι να σου δουλέψει όπως πρέπει από εδώ και στο εξής,
dimarg

Δημοσιευσεις: 54

Δημοσίευσηαπό Giannis » Σάβ 21 Ιαν, 2012 12:40

Το αυτοκίνητο επιστράφη.
Η ρύθμιση που μου κάνανε, δεν είναι αυτή που πρέπει τελικά.
Στο ξεκίνημα, θέλει λίγο γκαζάκι για να ξεκινήσει, ενώ πριν, όχι.
Κάτω από τις 2500 στροφές, δεν πηγαίνει και ελαφρώς, σκορτσάρει.
Μετά τις 2500, ανεβάζει, αλλά όχι όπως πριν.
Φτωχό μείγμα μου μυρίζει..
Το μόνο ενθαρρυντικό, είναι ότι δεν άναψε κανένα λαμπάκι.
Από εκεί και πέρα όμως, δεν μπορώ να ανεχτώ κάτι λιγότερο από αυτό που έχω συνηθίσει τόσα χιλιόμετρα να έχω.
Ή θα φτιαχτεί ή θα δουλεύει με βενζίνη αποκλειστικά και το υγραέριο θα επιστραφεί.
Ήμουν ξεκάθαρος..
Καλή η ευγένεια και η καλή συμπεριφορά του εγκαταστάτη, αλλά πρέπει να αυτοκίνητο να είναι όπως μου το παραδώσανε πριν 5 μήνες αρχικά.
Απλώς, τέλειο.
Αφού το κάνανε μία φορά, θα μπορούν και πάλι.
Μια χαζορύθμιση είναι, αλλά η υπομονή μου έχει εξαντληθεί πλέον με τόσα που έχω περάσει.
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσίευσηαπό fokion » Σάβ 21 Ιαν, 2012 13:18

Δε μπορω να πω οτι εχεις αδικο
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Giannis » Τρί 24 Ιαν, 2012 20:19

Το παρέλαβα πριν 2 ωρίτσες.
Έκανα 50 χιλιόμετρα μέχρι στιγμής και φαίνεται μία χαρά.
Πήρε πάλι τα πάνω του.
Αν κάνω ακόμα 400-500κμ, θα είμαι και σίγουρος για το θέμα και με το λαμπάκι.
Είμαι αισιόδοξος.
Άβαταρ μέλους
Giannis

Λαμπάκι check κινητήρα !Αιτίες!

Δημοσίευσηαπό NikosS » Κυρ 29 Ιαν, 2012 11:51

Καλημέρα σε όλους, δεν είμαι ειδικός απλά παρακάτω παραθέτω μερικές από τις περιπτώσεις που εντόπισα ως αιτίες για το λαμπάκι check κινητήρα:

1.Βασικό και πιό αποτελεσμάτικό ώστε να μην σου ανάψει λαμπακι είναι ο εγκαταστάτης να σου κάνει σωστή ρύθμιση για το δικό σου όχημα, δηλαδή να αφιερώσει αρκετό χρόνο στην ρύθμισή του σε διάφορες συνθήκες και φυσικά στον δρόμο (ενημέρωση του εγκαταστάτη για τις συνθήκες οδήγησης σας).

2.Μετά την τοποθέτηση του συστήματος στο αυτοκίνητο, αυτό μετά απο περίπου 1000 με 2000 χιλ που χρειάζεται και την 1η επίσκεψη για ρύθμιση στον εγκαταστάτη , διότι κάθεται με αποτέλεσμα μία διαρροή ή πτώση της πίεσης του πνεύμωνα με αποτέλεσμα συνήθως τον κωδικό (φτωχού μειγματος) που αντιμετοπίζουμε οι περισσότεροι.
Αυτό το κατάλαβα σίγουρα και στην δικιά μου περίπτωση που ενώ το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικά μετά απο την 1η ρύθμιση, ύστερα από κάθε αλλαγή πνεύμωνα που έκανα (ελλατωματικοί εργοστασιακά) και πριν την ρύθμιση πάντα είχα λαμπακι κινητήρα και το τσεκ έδειχνε χαμηλή πίεση πνεύμωνα.

3.Σημαντική περίπτωση που διαπιστώσαμε η παρέα που έχουμε υγραεριοκίνηση στην περιοχή είναι ότι όταν φουλάρεις καύσιμο και ειδικά σε πρατήριο που έχει αντλίες με μεγάλη πίεση (πέρα στο ότι σε κλέβουν λίγο), όλο και σε κάποιου το όχημε μετά το φουλάρισμα έβγαζε λαμπάκι ( το τσεκάραμε πάλι αλλά με αυτή την φορά κλειστό το κύκλωμα παροχής υγραερίου ώστε εκτονωθεί λίγο ην πίεση στην δαξαμενή) κανένα λαμπάκι...!

4.Καιρικές συνθήκες , το σύστημα δουλεύει με την ρύθμιση που του έκανες σωστά στην εποχή που το έκανες, όταν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν , πχ τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες ίσως χρειαστείς μία νέα ρύθμιση για καλύτερη λειτουργία. Αυτό συνδέεται με την ρύθμιση του πνεύμωνα ώστε να δουλεύει καλήτερα στις χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες ώστε να μήν χάνεις ή σου αυξάνεται η πίεση.

5.Αναβάθμιση του λογισμικού σου (ανάλογα με το σύστημα που φοράς) ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σου.

6.Σίγουρα σε κάθε περίπτωση το λαμπάκι μπορεί να είναι οποιαδήποτε βλάβη σίγουρα δεν συνδέεται πάντα και με την υγραεροκίνηση, αλλά μπορεί να είναι και πρόβλημα του καθε αυτού οχήματος σου. Τέτοια περίπτωση είναι η μη σωστή λειτουργία του MAF sensor, είτε απο σκουπιδάκια είτε απο ελλατωματική λειτουργία του.

7.Σε κάθε περίπτωση όμως πάντα είναι καλό να αναζητάς την επιλυση του προβλήματός σου σε συνεργασία του εγκαταστάτη σου (σημαντικό να γνωρίζει και το όχημα σου), δηλαδή εάν βρείς και εξουσιοδοτημένο συνεργείο-εγκαταστάτη για το δικό σου όχημα πάντα είναι καλύτερο.

ΣΟΣ: Εχω παρατηρήσει ότι δεν ξέρουν όλοι την σύστημα υγραερίου τους έχουν τοποθετήσει, αυτό σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό διότι έαν γνωρίζεις, όπου και εάν βρεθείς όλο και κάποιο συνεργείο θα έχει η περιοχή που δουλεύει και το δικό σου ώστε να σε εξυπηρετήση. (σημείωση πάντα να ξέρουμε και ένα τηλ απο τον κεντρικό εισαγωγέα).

Σημ. Ελπίζω να βοηθήσα λίγο με απλές παρατηρήσεις που έκανε ή παρέα.
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Re: ΛΑΜΠΑΚΙ CHECK ΚΙΝΗΤΗΡΑ !ΑΙΤΙΕΣ!

Δημοσίευσηαπό Giannis » Κυρ 29 Ιαν, 2012 17:05

Θα προσπαθήσω να προσεγγίζω το θέμα από άλλη οπτική γωνία.
1)Πριν μπει το αυτοκίνητο για μετατροπή, πρέπει να έχει κάνει όλα τα προβλεπόμενα σέρβις.
Ίσως, και 1-2 πραγματάκια, λίγο νωρίτερα.
2)Η ρύθμιση, να γίνει στον δρόμο, με τον ιδιοκτήτη στην θέση οδήγησης.
3)Μόλις ανάψει λαμπάκι, απενεργοποιούμε το υγραέριο και το ξανατσεκάρουμε, ώστε να ξέρουμε που θα τα ψάλουμε.
4)Το πρατήριο που θα προμηθευόμαστε, θα πρέπει να είναι αξιόπιστο.
Η μόνη γνώση γιαυτό, μπορεί αν έρθει είτε από προσωπική εμπειρία είτε από το φόρουμ.
Άβαταρ μέλους
Giannis

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 30 Ιαν, 2012 06:44

NikosS έγραψε:Καλημέρα σε όλους, δεν είμαι ειδικός απλά παρακάτω παραθέτω μερικές από τις περιπτώσεις που εντόπισα ως αιτίες για το λαμπάκι check κινητήρα:

1.Βασικό και πιό αποτελεσμάτικό ώστε να μην σου ανάψει λαμπακι είναι ο εγκαταστάτης να σου κάνει σωστή ρύθμιση για το δικό σου όχημα, δηλαδή να αφιερώσει αρκετό χρόνο στην ρύθμισή του σε διάφορες συνθήκες και φυσικά στον δρόμο (ενημέρωση του εγκαταστάτη για τις συνθήκες οδήγησης σας).

Φυσικά θα πρέπει να ρυθμιστεί σε όλα τα επίπεδα στροφών. Και να τσεκάρει τα μείγματα ψηλά και χαμηλά

2.Μετά την τοποθέτηση του συστήματος στο αυτοκίνητο, αυτό μετά απο περίπου 1000 με 2000 χιλ που χρειάζεται και την 1η επίσκεψη για ρύθμιση στον εγκαταστάτη , διότι κάθεται με αποτέλεσμα μία διαρροή ή πτώση της πίεσης του πνεύμωνα με αποτέλεσμα συνήθως τον κωδικό (φτωχού μειγματος) που αντιμετοπίζουμε οι περισσότεροι.

Όχι αυτο σημαίνει ελειπή εγκατάσταση ρύθμιση ή κούραση πάρτο να φύγεις ... Διαρροές τσέκαρει στο πρώτο γέμισμα πτώση πίεσης πνεύμονα κακο υλικό κακή ρύθμιση
Αυτό το κατάλαβα σίγουρα και στην δικιά μου περίπτωση που ενώ το αυτοκίνητο λειτουργούσε κανονικά μετά απο την 1η ρύθμιση, ύστερα από κάθε αλλαγή πνεύμωνα που έκανα (ελλατωματικοί εργοστασιακά) και πριν την ρύθμιση πάντα είχα λαμπακι κινητήρα και το τσεκ έδειχνε χαμηλή πίεση πνεύμωνα.

Αλλαγη πνεύμονα ακόμα δεν μπήκε ; Τι σύστημα είναι αυτο;

3.Σημαντική περίπτωση που διαπιστώσαμε η παρέα που έχουμε υγραεριοκίνηση στην περιοχή είναι ότι όταν φουλάρεις καύσιμο και ειδικά σε πρατήριο που έχει αντλίες με μεγάλη πίεση (πέρα στο ότι σε κλέβουν λίγο), όλο και σε κάποιου το όχημε μετά το φουλάρισμα έβγαζε λαμπάκι ( το τσεκάραμε πάλι αλλά με αυτή την φορά κλειστό το κύκλωμα παροχής υγραερίου ώστε εκτονωθεί λίγο ην πίεση στην δαξαμενή) κανένα λαμπάκι...!

Λαμπάκια απο μείγμα σπάνια θα δεις απο κακή ρύθμιση πιο πολλα όλα τα αλλα είναι των εγκαταστατών .... δεν λέω για τις αρυθμιες μέχρι να στρώσει η πίεση !!!

4.Καιρικές συνθήκες , το σύστημα δουλεύει με την ρύθμιση που του έκανες σωστά στην εποχή που το έκανες, όταν οι καιρικές συνθήκες αλλάξουν , πχ τώρα με τις χαμηλές θερμοκρασίες ίσως χρειαστείς μία νέα ρύθμιση για καλύτερη λειτουργία. Αυτό συνδέεται με την ρύθμιση του πνεύμωνα ώστε να δουλεύει καλήτερα στις χαμηλές ή υψηλές θερμοκρασίες ώστε να μήν χάνεις ή σου αυξάνεται η πίεση.

Για αυτο επιλέγεις ένα σύστημα που δεν τα έχει ανάγκη τα παραπάνω πχ Ολλανδία μεριά δεν αλλάζεις ρύθμιση χειμώνα καλοκαίρι !!! Το σύστημα έχει αναφορές απο διαφορετικά σημεία ώστε να μπορει με το λογισμικο του να προσαρμόζεται σε όλες τις συνθήκες lambda μπρος πίσω , στροφές, rp module , κτλ

5.Αναβάθμιση του λογισμικού σου (ανάλογα με το σύστημα που φοράς) ώστε να συνεργάζεται καλύτερα με τον εγκέφαλο του αυτοκινήτου σου.

Συνήθως οι αναβαθμισεις εγκεφάλων λύνουν προηγούμενα προβλήματα που είχαν , αν δεν υπάρχουν προβλήματα δεν γινοντε και αναβαθμισεις !!!

6.Σίγουρα σε κάθε περίπτωση το λαμπάκι μπορεί να είναι οποιαδήποτε βλάβη σίγουρα δεν συνδέεται πάντα και με την υγραεροκίνηση, αλλά μπορεί να είναι και πρόβλημα του καθε αυτού οχήματος σου. Τέτοια περίπτωση είναι η μη σωστή λειτουργία του MAF sensor, είτε απο σκουπιδάκια είτε απο ελλατωματική λειτουργία του.

7.Σε κάθε περίπτωση όμως πάντα είναι καλό να αναζητάς την επιλυση του προβλήματός σου σε συνεργασία του εγκαταστάτη σου (σημαντικό να γνωρίζει και το όχημα σου), δηλαδή εάν βρείς και εξουσιοδοτημένο συνεργείο-εγκαταστάτη για το δικό σου όχημα πάντα είναι καλύτερο.

ΣΟΣ: Εχω παρατηρήσει ότι δεν ξέρουν όλοι την σύστημα υγραερίου τους έχουν τοποθετήσει, αυτό σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό διότι έαν γνωρίζεις, όπου και εάν βρεθείς όλο και κάποιο συνεργείο θα έχει η περιοχή που δουλεύει και το δικό σου ώστε να σε εξυπηρετήση. (σημείωση πάντα να ξέρουμε και ένα τηλ απο τον κεντρικό εισαγωγέα).

Σημ. Ελπίζω να βοηθήσα λίγο με απλές παρατηρήσεις που έκανε ή παρέα.

Για τα τελευταία σχόλια σου συμφωνώ , τα υπόλοιπα στα έγραψα με κόκκινα !!! Όπου πας εσύ θα με πάντα εκει θα σ´ακολουθω !!!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό NikosS » Δευτ 30 Ιαν, 2012 10:21

Ευχαριστώ για τα σχόλια φίλε! Κάθε παρατήρηση και επισήμανση του καθένα απο εμάς εμπειρικά και μέσα απο την οδήγηση θα μας βοηθήσει όλους να λύσουμε τον γρίφο της υγραεριοκίνησης. Γιατί για την Ελλάδα είναι ακόμα η αρχή σε όλα τα επίπεδα (από την εγκατάσταση έως το service).
Honda Civic 1.6cc , Kit-Versus
NikosS

Δημοσιευσεις: 80

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 14 Φεβ, 2012 20:02

σημερα ανοιγω το πορτ παγκαζ να παρω κατι πραγματα τι δω??? :? νερα περιμετρικα τις μπουκαλας(τυπου ρεζερβας),λεω μηπως μπηκανε απο κανενα πορτπαγκαζ???δεν νομιζω λεω δεν μου ειχε ξανατυχει ποτε!!!!τα σκουπιζω γυρναω απο δουλεια ξαναανοιγω να τσεκαρω,παλι υδρατμοι πανω στην μπουκαλα και απο κατω νερα... :wtf:
περνω τον εγκαταστατη τηλεφωνο και μου λεει επι λεξη εχεις φαει νοθευμενο υγραεριο,με παραπανω βουτανιο και οταν το προπανιο ειναι λιγοτερο απο 10% παγωνει η μπουκαλα και κανει εξωτερικα υδρατμους...κανε τον σταυρο σου μου ειπε και με ρωτησε πως παει το αυτοκινητο του,λεω ολα οκ...μου λεει σε ποιον εβαλες?στον μπιρμπο βαζω παντα του ειπα,μου λεει εχεις φαει νοθευμενο καψε το και προσεχε μεχρι τοτε...αληθευει ετσι γινετε η μπουκαλα απο νοθεια με βουτανιο τον χειμωνα παγωνει???? :wtf: :x
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 64 επισκέπτες