fokion έγραψε:
Η πλεξουδα μου εχει αποληξη για αισθητηρα Λ ο οποιος ΔΕΝ εχει συνδεθει πανω στον εγκεφαλο του υγραεριου απευθειας. Εχει νοημα? Θα βελτιωσει κατ? ή μια χαρα ειμαστε που εχουμε ως ενδιαμεσο τον κανονικό εγκεφαλο να διαβαζει αυτος?
Εφόσον το σύστημα υγραερίου έχει δυνατότητα σύνδεσης με τον αισθητήρα λ, αλλά η σύνδεση δεν έχει γίνει, υπάρχουν κάποια ενδεχόμενα:
1. Το σύστημα υγραερίου έχει συνδεθεί μέσω OBD και έτσι διαβάζει διάφορα δεδομένα, μεταξύ αυτών και την τιμή του αισθητήρα λ.
2. Το σύστημα υγραερίου δεν έχει συνδεθεί μέσω OBD αλλά ο "μάστορας" δεν ξέρει / δεν μπορεί / φοβάται να πειράξει εκεί / βαριέται (διαλέξτε το κατάλληλο) να συνδέσει τον αισθητήρα λ.
Συνήθως το λογισμικό ρύθμισης (αν το διαθέτουμε) δείχνει την τρέχουσα τιμή του αισθητήρα λ σε πραγματικό χρόνο (για να καταλαβαίνουμε τι ρυθμίζουμε).


Έτσι, αν εκεί βλέπουμε την τιμή, σημαίνει ότι από κάπου την διαβάζει, όμως σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να την διαβάζει άμεσα (μέσω σύνδεσης της ECU υγραερίου στον αισθητήρα λ) παρά έμμεσα (μέσω OBD).