Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ρυθμίσεις ECU με το PC μας

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Ρυθμίσεις ECU με τον PC μας

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Ιαν, 2012 14:30

ετσι στα πεταχτα το βρηκα αυτο που ψαχνεις εδω

http://lpgkit.eu/component/virtuemart/% ... ware-cable

προφανως μπορεις να το βρεις και αλλου...

Η απαντηση του μαστορα ειναι σωστη μεν εκφρασμενη με λαθος τροπο δε για τους λογους που ανεφερες.

εδω πχ βλεπω να εχουν το προγραμμα ( κατω κατω )

http://gasautogr.com/software/cat_view/ ... ts&dir=ASC
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τρί 24 Ιαν, 2012 14:43

Το 1ο link δεν εργάζεται. Το δε δεύτερο εργάζεται μεν αρχικά, πλην όμως download δεν γίνεται....

Υ.Γ. To download του software γίνεται αφού παει κανεις πρώτα στο Details
Fiat Panda 4x4 Powered by LPG Lovato
Batfalcon

Δημοσιευσεις: 76

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 24 Ιαν, 2012 14:59

Batfalcon έγραψε:Το 1ο link δεν εργάζεται. Το δε δεύτερο εργάζεται μεν αρχικά, πλην όμως download δεν γίνεται....

Υ.Γ. To download του software γίνεται αφού παει κανεις πρώτα στο Details

Για το πρωτο δοκιμασε εδω

http://lpgkit.eu/component/virtuemart/ΙΤΑΛΙΚΑ-ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ-ΥΓΡΑΕΡΙΟΚΙΝΗΣΗΣ/LOVATO-SMART?pop=0

( καντο copy - paste )

αν και εμενα μου δουλευεει και το αλλο.

αλλα ψαξε κι εσυ με το google...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό gakost » Τρί 24 Ιαν, 2012 22:29

Batfalcon έγραψε:Ασχετο μεν, σχετικό δε...
Ρωτώ τον εγκαταστάτη προ ημερών: Θα μου δώσεις σε παρακαλώ το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς;

Εγκατ: Αντε και το βρήκες το πρόγραμμα, το καλώδιο που θα το βρεις;
Εγώ: Φαντάζομαι ότι κάπου θα πουλιέται.
Εγκατ: Δεν το δίνει η αντιπροσωπεία. Μόνο σε συνεργεία το διαθέτει, όχι σε ιδιώτες.

Θεώρησα περιττό να συνεχίσω μια τέτοια συζήτηση.

Εν τέλει, γιατί υπάρχει τέτοια κρυψίνοια; Τι θα πάθει δλδ ο εγκαταστάτης αν μου δώσει σε ένα cd το περίφημο επτασφράγιστο πρόγραμμα; Αντιλαμβάνομαι ότι άμα πάει ο κάθε άσχετος (σαν κι εμένα), και αρχίζει το σκάλισμα, χωρίς να ξέρει τι σκαλίζει, και ζημιά μπορεί να κάνει και τον χρόνο του εγκαταστάτη για επαναφορά να τρώει. ΟΜΩΣ δεν είναι δικαιολογία αυτή! Δεν είμαστε όλοι γκα-γκά.

και να φανταστείς ότι όσα τουλάχιστον κιτ έχω δει το έχουν μέσα σε κάθε πακέτο. Δηλαδή πιθανόν να το έχεις πιθανόν αγοράσει κιόλας ;)
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Τετ 25 Ιαν, 2012 14:34

gakost έγραψε:και να φανταστείς ότι όσα τουλάχιστον κιτ έχω δει το έχουν μέσα σε κάθε πακέτο. Δηλαδή πιθανόν να το έχεις πιθανόν αγοράσει κιόλας ;)

Ε, αμα είναι έτσι, τι να πω; Για κλωτσιές είναι το συνάφι.

Αλήθεια είδε κανείς σας αν έβγαλαν από το αυτοκίνητο την εισαγωγή, όταν άνοιγαν τις τρύπες για τα μπεκ; Δεν χρειάζεται να σας πω που πήγαν τα γρέζια...
Batfalcon

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 26 Ιαν, 2012 14:58

Batfalcon έγραψε:Ασχετο μεν, σχετικό δε...
Ρωτώ τον εγκαταστάτη προ ημερών: Θα μου δώσεις σε παρακαλώ το πρόγραμμα που χρησιμοποιείς;

Εγκατ: Αντε και το βρήκες το πρόγραμμα, το καλώδιο που θα το βρεις;
Εγώ: Φαντάζομαι ότι κάπου θα πουλιέται.
Εγκατ: Δεν το δίνει η αντιπροσωπεία. Μόνο σε συνεργεία το διαθέτει, όχι σε ιδιώτες.

Θεώρησα περιττό να συνεχίσω μια τέτοια συζήτηση.

Εν τέλει, γιατί υπάρχει τέτοια κρυψίνοια; Τι θα πάθει δλδ ο εγκαταστάτης αν μου δώσει σε ένα cd το περίφημο επτασφράγιστο πρόγραμμα; Αντιλαμβάνομαι ότι άμα πάει ο κάθε άσχετος (σαν κι εμένα), και αρχίζει το σκάλισμα, χωρίς να ξέρει τι σκαλίζει, και ζημιά μπορεί να κάνει και τον χρόνο του εγκαταστάτη για επαναφορά να τρώει. ΟΜΩΣ δεν είναι δικαιολογία αυτή! Δεν είμαστε όλοι γκα-γκά.

Δεν διακρίνεις μια σύγκρουση συμφερόντων;

Υπάρχει μέθοδος για να πάρουμε όλο το σύστημα ρύθμισης (νόμιμα) από τον εγκαταστάτη, αλλά αφενός είναι χρονοβόρα, αφετέρου έχει πολλή φασαρία και δεν ενδείκνυται για ερασιτέχνες (στο να κάνουν φασαρία).
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσιευσεις: 283

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 26 Ιαν, 2012 15:18

Batfalcon έγραψε:
Αλήθεια είδε κανείς σας αν έβγαλαν από το αυτοκίνητο την εισαγωγή, όταν άνοιγαν τις τρύπες για τα μπεκ; Δεν χρειάζεται να σας πω που πήγαν τα γρέζια...

Αν είναι πλαστική η πολλαπλή εισαγωγής το θέμα δεν είναι σπουδαίο, αν είναι μεταλλική τότε τίθεται το άλλο θέμα, κατά πόσον θεωρούμε αυτούς τους τύπους ικανούς να βγάλουν κάτι τέτοιο και μετά να το ξαναβάλουν σωστά (με καινούργιο σετ φλαντζών, o-ring κτλ, όπως προβλέπεται) και χωρίς να χαλάσουν τίποτε άλλο.

Περισσότερη σημασία έχει η θέση (στον άξονα) και η κλίση (γωνία και κατεύθυνση) στις τρύπες που θα ανοίξουν.

Εικόνα
Υπέρμαχος της άμεσης ποινικοποίησης της βλακείας. Συμπεριλαμβάνονται και οι επιδειξίες.
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσίευσηαπό DaKancho » Πέμ 26 Ιαν, 2012 16:06

fokion έγραψε:
Η πλεξουδα μου εχει αποληξη για αισθητηρα Λ ο οποιος ΔΕΝ εχει συνδεθει πανω στον εγκεφαλο του υγραεριου απευθειας. Εχει νοημα? Θα βελτιωσει κατ? ή μια χαρα ειμαστε που εχουμε ως ενδιαμεσο τον κανονικό εγκεφαλο να διαβαζει αυτος?

Εφόσον το σύστημα υγραερίου έχει δυνατότητα σύνδεσης με τον αισθητήρα λ, αλλά η σύνδεση δεν έχει γίνει, υπάρχουν κάποια ενδεχόμενα:

1. Το σύστημα υγραερίου έχει συνδεθεί μέσω OBD και έτσι διαβάζει διάφορα δεδομένα, μεταξύ αυτών και την τιμή του αισθητήρα λ.

2. Το σύστημα υγραερίου δεν έχει συνδεθεί μέσω OBD αλλά ο "μάστορας" δεν ξέρει / δεν μπορεί / φοβάται να πειράξει εκεί / βαριέται (διαλέξτε το κατάλληλο) να συνδέσει τον αισθητήρα λ.

Συνήθως το λογισμικό ρύθμισης (αν το διαθέτουμε) δείχνει την τρέχουσα τιμή του αισθητήρα λ σε πραγματικό χρόνο (για να καταλαβαίνουμε τι ρυθμίζουμε).

Εικόνα

Εικόνα

Έτσι, αν εκεί βλέπουμε την τιμή, σημαίνει ότι από κάπου την διαβάζει, όμως σε κάθε περίπτωση είναι καλύτερα να την διαβάζει άμεσα (μέσω σύνδεσης της ECU υγραερίου στον αισθητήρα λ) παρά έμμεσα (μέσω OBD).
Άβαταρ μέλους
DaKancho

Δημοσίευσηαπό mazda323F » Κυρ 29 Ιαν, 2012 00:29

Είχα καιρό να σκαλίσω το καρούλι μου και επανέρχομαι με νέες απορίες!

Εικόνα

Uploaded with ImageShack.us

1) Οι χρόνοι που φαίνονται σε ms για αέριο και βενζίνη, θα πρέπει να είναι ίδιοι ή να πλησιάζουν όσο το δυνατόν περισσότερο ή είναι φυσιολογικό που διαφέρουν;

2) Ποια τιμή σε ms θα πρέπει να είναι ίδια κατά την αλλαγή από βενζίνη σε υγραέριο;

3) Για να ρυθμίσω χειροκίνητα τη γραμμή του multiplier, όσο αυξάνω τις τιμές του multiplier η γραμμή του υγραερίου μετατοπίζεται χρονικά προς τα αριστερά και όσο μειώνω τις τιμές του multipler οι γραμμή του αερίου μετατοπίζεται χρονικά προς τα δεξιά;;;;

4) Τέλος, πώ κρίνετε αυτή τη χαρτογράφηση, είναι σε αποδεκτά επίπεδα ή πρέπει να παρέμβω χειροκίνητα άμεσα;

Όποιος έχει υπομονή και όρεξη ας προσφέρει τον οβολόν του!!! Ευχαριστώ προκαταβολικά!!!
Mazda 323F 1.5, Σύστημα Europegas Oscar N-Plus Αέριου ψεκασμού
Άβαταρ μέλους
mazda323F

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό Batfalcon » Κυρ 29 Ιαν, 2012 21:41

Εκτιμώ ότι η κατανάλωση του Panda έχει ανέβει πολύ με το υγραέριο. Και λέω εκτιμώ διότι μέχρι τώρα έχω γεμίσει μόνο μία φορά, ακόμα δεν έχει αδειάσει οπότε μόνο εκτιμήσεις μπορώ να κάνω. Το trip computer από την άλλη γράφει 11,6 l /100 km και αν κρίνω από το πόσα led έχουν μείνει αναμμένα μετά από τα χιλιόμετρα που έχω κάνει, πιθανολογώ ότι τα λέει σωστά.
ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ τα λέει σωστά, τι προτείνετε; Θέλω την τεκμηριωμένη άποψη των ειδικών, για να μη μου λέει μπούρδες ο εγκαταστάτης. Ισως να μου πει ότι τα μπεκ ψεκάζουν για μεγάλο διάστημα, δεν ξέρω... Είναι κάτι που ισχύει αυτό, η θα λέει ότι του έρθει.
Τι άλλο πιθανόν να ευθύνεται για μια αυξημένη κατανάλωση; Σημειωτέον ότι με βενζίνη, η κατανάλωση ήταν μεταξύ 8,5 και 9 ανάλογα το πήξιμο στην Αθήνα.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Batfalcon

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες