fokion έγραψε:Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω για πιο λογο τωρα μπου μπηκε συστημα υγραεριου ξεκιναει πιο δυσκολα με βενζινα ( με βενζινα δεν βαζεις μπροστα?? εκτός αν εχω καταλαβει κατι λαθος..)
Κοίτα,
εμείς με τα υγρού ψεκασμού δεν έχουμε πνεύμονα και εγώ με το icom ούτε παράλληλο, εσείς για να ανοίξετε το κύκλωμα πρέπει το ψυκτικό να φτάσει 50-60 βαθμούς.
Επίσης στο ρελαντι, εσεις με το πνεύμονα έχετε την επιλογή iddle-mixing activation που όταν έχει θέματα το αμάξι περνώντας απο κάποιο σημείο στροφών πριν πέσει στο ρελαντι, ρίχνει μία ιδέα βενζίνη για σταθεροποίηση.
Πολλοί εγκαταστάτες (όπως ο παλαιότερος δικός μου) ενεργοποιούσε μόνιμα το mixing και στο ρελαντί (βρήκα εφαρμογή και καλώδιο και το είχα δει με τα ίδια τα μάτια μου αυτό στο δικό μου παράλληλο εγκέφαλο πριν απαιτήσω το ξύλωμα)
Ετσι...δε καταλαβαίνει ο χρήστης του πνεύμονα καν...τι σημαίνει....κρύα εισαγωγή με 5 βαθμούς....και υγρό υγραέριο να προσπαθεί να αναφλεγεί.
εγώ....που το καίω με 5 βαθμούς στην εισαγωγή (μπορεί ούτε και 5...όπως διαπίστωσα σήμερα) αγκομαχάει το αμάξι.....
αυτά περί του ρεταρίσματος.
περί της δυσκολίας, υπάρχει λόγω τρομερής πίεσης στη μπεκιέρα ένα ελάχιστο διαρροής σε διάρκεια πολλών ωρών και μπουκώνει ο κύλινδρος.
Αυτό λύνεται με 1 λεπτό πριν σβήσεις...να γυρίσεις βενζίνα, αλλά αυτό δε με ενοχλεί και τόσο, μετά το 10 ωρο το προσέχεις.
βέβαια..μου προέκυψε και θεματάκι με βενζίνη...και επειδή τα VAG έχουν μόνιμο πρόβλημα με πολλαπλασιαστές...ίσως να μου χειροτερεύει το φαινόμενο κάνας ετοιμοθάνατος πολλαπλασιαστής...το ψάχνω...και αυτό
σήμερα πάντως δεν είχα ρετάρισμα ούτε πολλή δυσκολία....