Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Σωστή ρύθμιση σε Turbo

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 27 Ιαν, 2012 11:19

fokion έγραψε:Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω για πιο λογο τωρα μπου μπηκε συστημα υγραεριου ξεκιναει πιο δυσκολα με βενζινα ( με βενζινα δεν βαζεις μπροστα?? εκτός αν εχω καταλαβει κατι λαθος..)

Κοίτα,

εμείς με τα υγρού ψεκασμού δεν έχουμε πνεύμονα και εγώ με το icom ούτε παράλληλο, εσείς για να ανοίξετε το κύκλωμα πρέπει το ψυκτικό να φτάσει 50-60 βαθμούς.
Επίσης στο ρελαντι, εσεις με το πνεύμονα έχετε την επιλογή iddle-mixing activation που όταν έχει θέματα το αμάξι περνώντας απο κάποιο σημείο στροφών πριν πέσει στο ρελαντι, ρίχνει μία ιδέα βενζίνη για σταθεροποίηση.
Πολλοί εγκαταστάτες (όπως ο παλαιότερος δικός μου) ενεργοποιούσε μόνιμα το mixing και στο ρελαντί (βρήκα εφαρμογή και καλώδιο και το είχα δει με τα ίδια τα μάτια μου αυτό στο δικό μου παράλληλο εγκέφαλο πριν απαιτήσω το ξύλωμα)
Ετσι...δε καταλαβαίνει ο χρήστης του πνεύμονα καν...τι σημαίνει....κρύα εισαγωγή με 5 βαθμούς....και υγρό υγραέριο να προσπαθεί να αναφλεγεί.
εγώ....που το καίω με 5 βαθμούς στην εισαγωγή (μπορεί ούτε και 5...όπως διαπίστωσα σήμερα) αγκομαχάει το αμάξι.....

αυτά περί του ρεταρίσματος.
περί της δυσκολίας, υπάρχει λόγω τρομερής πίεσης στη μπεκιέρα ένα ελάχιστο διαρροής σε διάρκεια πολλών ωρών και μπουκώνει ο κύλινδρος.
Αυτό λύνεται με 1 λεπτό πριν σβήσεις...να γυρίσεις βενζίνα, αλλά αυτό δε με ενοχλεί και τόσο, μετά το 10 ωρο το προσέχεις.

βέβαια..μου προέκυψε και θεματάκι με βενζίνη...και επειδή τα VAG έχουν μόνιμο πρόβλημα με πολλαπλασιαστές...ίσως να μου χειροτερεύει το φαινόμενο κάνας ετοιμοθάνατος πολλαπλασιαστής...το ψάχνω...και αυτό
σήμερα πάντως δεν είχα ρετάρισμα ούτε πολλή δυσκολία....
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 27 Ιαν, 2012 11:36

fokion έγραψε:Εξακολουθω να μην μπορω να καταλαβω για πιο λογο τωρα μπου μπηκε συστημα υγραεριου ξεκιναει πιο δυσκολα με βενζινα ( με βενζινα δεν βαζεις μπροστα?? εκτός αν εχω καταλαβει κατι λαθος..)

Καλημερα. Επειδη στο συστημα μας ψεκαζεται υγροποιημενο το lpg απο τα μπεκ, προφανως καποιο μπεκ δεν ασφαλιζει καλα και εχει μια μικρη διαρροη με αποτελεσμα ακομη και με 1 σταγονα lpg στην εισαγωγη, οταν αεριοποιηθει να εκτοπίσει ολον τον αερα. Ετσι οταν τελικα πας να βαλεις μπροστα, αντι η μηχανη να τραβηξει καυσιμο(βενζινη) και αερα (απο την εισαγωγη), τραβαει καυσιμο(βενζινη) και καυσιμο (αεριοποιημενο lpg απο την εισαγωγη) με αποτελεσμα να μπουκωνει (να μην περνει με την πρωτη )και να βλεπει πλουσιο μιγμα συνηθως(και λαμπακι κινητηρα σε μερικους). Με την δευτερη ''μιζιά'', μολις τραβηξει καθαρο αερα, περνει.

Τωρα, γιατι συμβαινει μονο στα Icom αυτο και οχι στα Vialle...???.... μαλλον γιατι η Vialle εχει καλυτερα μπεκ χωρις διαρροες.
Απορια. Θα μπορουσαν να μεταφερθουν τα μπεκ απο Vialle σε Icom ?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 27 Ιαν, 2012 13:35

Κατ' αρχην ευχαριστω για τις απαντησεις και να διευκρινησω οτι ρωταω για να μαθαινω κι οχι για να κανω τον εξυπνο..

Σωστα - στα αεριου περιμενει να φτασει σε μια Χ θερμοκρασία με βενζινη ( 35 στο δικό μου ) πριν γυρισει σε αεριο.
Επεισεις το δικο μου no-name δεν εχει τετοια καλουδια να ψεκαζει βενζινα επιπροσθετα, ή βενζινα ή αεριο.

Προφανως δεν εχω καταλαβει πως λειτουργουν τα υγρου.
Με το ξεκινημα ξεκιναει κι αυτο να ριχνει μαζι με την βενζινα??? προφανως ( ερωτηση ειναι αυτο ) οχι.. λογικά και τα υγρου ενεργοποιουνται μετα απο καποια θερμοκρασία κι αυτα. Σωστα?

Τωρα τα προβληματα διαρροης των μπεκ θεωρητηκά δεν επρεπε να συμβαινουν...

Και παλι ευχαριστω για τις απαντησεις σας
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 27 Ιαν, 2012 14:27

Δε νομίζω να νομίζει κανείς μας...ότι κάποιος γράφει εδώ...για να κάνει τον έξυπνο!!
;)
όποιος είναι έξυπνος...δε πάει για υγραέριο, πάει σε άλλη χώρα...να τελειώνει με το μαρτύριο!

Ολοι (οι ιδιώτες) γράφουμε...να ενημερωθούμε..μιας και... το υγραέριο για όλους είναι κάτι νέο (τουλάχιστον για εμένα...)

Του υγρού έχει τη δεξαμενή, έχει μία αντλία μέσα και ένα σωλήνα που πάει στη μπεκιέρα, και ένα σωλήνα που επιστρέφει απο τη μπεκιέρα (όπως ακριβώς και το κύκλωμα βενζίνης)

To kit μου έχει ένα κουτάκι που μετράει 40'' και σε γυρίζει σε υγραέριο (δε μετράει θερμοκρασία νερού, μόνο 40'' για να προετοιμαστεί το κύκλωμα, να σηκώσει πίεση και να φύγουν οι φυσαλίδες)

Το γιατι έχει διαρροή...μη με ρωτήσεις, φαντάζομαι το παλεύει να το βρει και η Icom :roll:
Ισως γιατι κοντά 7-10bar στο μπεκ και να κρατάς αέριο δημιουργεί ένα θέμα...στη στεγανοποίησή του και το ελάχιστο που διαρρέει στο κύλινδρο δημιουργεί μπούκωμα.

Εγώ δε θέλω να βλέπω misfires πάντως, αν κατορθώσω να εξαφανίσω τα misfires και στη βενζίνη, τότε θα μπορώ να αποφανθώ ότι κάποιο μπεκ του υγραερίου μου κάνει το θέμα.
Αλλα...ξαφνικά μου προέκυψαν misfires απο τη βενζίνη τα οποία δεν είναι αντιληπτά μεν με το αυτί, ούτε κατά την οδήγηση αλλά είναι υπαρκτά στο διαγνωστικό.

ο φίλος με το ST θα μπορούσε να μας πει αν έχει διαγνωστικό και παρατηρεί misfire στο ρελαντι του;
με τα denso, είχες misfires, τι ακριβώς σύμπτωμα είχες;
antonis8via

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 27 Ιαν, 2012 14:31

φίλε astragjtg,

εσύ έχεις misfires και με τη βενζίνα σε τροφοδοσία;
με το Icom έχεις; έχεις κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα να το παρατηρήσεις;
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 27 Ιαν, 2012 14:55

antonis8via έγραψε:Του υγρού έχει τη δεξαμενή, έχει μία αντλία μέσα και ένα σωλήνα που πάει στη μπεκιέρα, και ένα σωλήνα που επιστρέφει απο τη μπεκιέρα (όπως ακριβώς και το κύκλωμα βενζίνης)

To kit μου έχει ένα κουτάκι που μετράει 40'' και σε γυρίζει σε υγραέριο (δε μετράει θερμοκρασία νερού, μόνο 40'' για να προετοιμαστεί το κύκλωμα, να σηκώσει πίεση και να φύγουν οι φυσαλίδες);

Το υπογραμισμενο δεν το φανταζομουν, υπεθετα - εσφαλμενα - οτι και τα υγρου χρησιμοποιουν την θερμοκρασία ως ενδειξη ευκολιας καυσης υγραεριου..

Αλλα ναι δεν χρειαζονται εξαερωση απο υγρο σε αεριο οπως τα 4ης.... ουσιαστικά αυτη γινεται κατευθειαν στον αυλο εισαγωγης, και με οτι θερμοκρασία εχει αυτον και ιδου το προβλημα....

Υπαρχει οριο στο σε ποσα δευτερολεπτα θα γυρισει απο βενζινα σε αεριο?? Πχ τα 40 που λες δεν μπορουν να γινους ας πουμε 120??
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό rogerius » Παρ 27 Ιαν, 2012 15:39

parafrazontas ton DaKancho sxetika me fysikh lykeiou kai pV=nRT (oti grafei to apolamvano afantasta) kai apantontas @fokion, to LPG den aeriopheite mono me thn avksish thermokrasias alla kai me thn ptosh pieshs = ti ton niazei an ekso exei -5 h +15 afou apo ta 5-15bar peripou peftei sta 0 (atmosferika) kai vrazei etsi?
^^^Filika to ypenthimizo (kai parameno fan tou DaKancho)
rogerius

Δημοσιευσεις: 274

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 27 Ιαν, 2012 16:09

κοίτα που θα γίνουμε εμείς πιο ειδικοί απο πολλούς εγκαταστάτες στο τέλος...!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό fokion » Παρ 27 Ιαν, 2012 16:59

rogerius έγραψε:parafrazontas ton DaKancho sxetika me fysikh lykeiou kai pV=nRT (oti grafei to apolamvano afantasta) kai apantontas @fokion, to LPG den aeriopheite mono me thn avksish thermokrasias alla kai me thn ptosh pieshs = ti ton niazei an ekso exei -5 h +15 afou apo ta 5-15bar peripou peftei sta 0 (atmosferika) kai vrazei etsi?
^^^Filika to ypenthimizo (kai parameno fan tou DaKancho)

Και αυτο εκμεταλευονται ουσιαστικά τα υγρου.. Σωστα? Σε αντιθεση μετα αεριου που υποβοηθαει και η θερμοκρασία. Νομιζω οτι καταλαβα..
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 27 Ιαν, 2012 17:47

fokion έγραψε:Με το ξεκινημα ξεκιναει κι αυτο να ριχνει μαζι με την βενζινα??? προφανως ( ερωτηση ειναι αυτο ) οχι.. λογικά και τα υγρου ενεργοποιουνται μετα απο καποια θερμοκρασία κι αυτα. Σωστα?

Τωρα τα προβληματα διαρροης των μπεκ θεωρητηκά δεν επρεπε να συμβαινουν...

ΟΛΑ τα υγρου ψεκασμου ξεκινανε οπως και τα αεριου(εκτός των 1-2 συστηματων για αμεσου ψεκασμου μοτερ που μπορουν να ξεκινανε κατευθειαν με υγραεριο---δεν επιτρεπεται νομοθετικα ακομα στην ελλαδα---). Περνει μπρος με βενζινη και μετα γυρνα σε υγραεριο. Αυτο μπορει να γινει 1ον)χρονομετρημενα π.χ.σε 50 sec αλλα και σε λιγοτερο ή περισσοτερο μεχρι του 1 λεπτου αν δεν κανω λαθος(αυτη η επιλογη υπηρχε με παλιοτερο εγκεφαλο icom ενω τωρα με το νεο μοντελο ειναι fix ο χρονος που γυρναει) και 2ον) υπαρχει και η δυνατοτητα συνδεσης με τον αισθητηρα θερμοκρασιαςτου ι.χ. και να γυρνα λιγο ποιο μετα σε βενζινη(μολις ζεσταθει λιγο ο κινητηρας) για να βοηθα τις κρυες εκκινησεις τον χειμωνα(δυνατοτητα για παρομοια καθηστερηση εχουν τα περισσοτερα αεριου για κρυες εκκινησεις).

Οσο για τα μπεκ... Προβληματα με τα υλικα εχουν ολοι φιλε μου , ακομα και τα ακριβα κιτ...

antonis8via έγραψε:φίλε astragjtg,

εσύ έχεις misfires και με τη βενζίνα σε τροφοδοσία;
με το Icom έχεις; έχεις κάποιο διαγνωστικό πρόγραμμα να το παρατηρήσεις;

Ειχα παλιότερα, πριν τα παιξει ο πολλαπλασιαστης(ειναι ενιαίος στο δικο μου) και νομιζα οτι εφταιγε το υγραεριο μεχρι που τον αλλαξα.
Το Icom εχω, κανε κλικ στην υπογραφη. Διαγνωστικο σαν το δικο σου(elm 327 Bluetooth) θα το εχω σε λιγες μερες. Τοτε θα δω και περισσοτερα.

thanasis έγραψε:
antonis8via έγραψε:
Ισως γιατι κοντά 7-10bar στο μπεκ και να κρατάς αέριο δημιουργεί ένα θέμα..

Για μισο ρε παιδια.Υποτιθεται οτι εχετε συστημα που ψεκαζει σε υγρη μορφη.Το αερια μορφη που την βρισκει?

Φανταζομαι οτι εννοεί ''αεριο'' με την ευρεια εννοια...

rogerius έγραψε:... ti ton niazei an ekso exei -5 h +15 afou apo ta 5-15bar peripou peftei sta 0 (atmosferika) kai vrazei etsi?

Σωστοοος :thumbup: Ετσι ειναι. Με το που βγει απο το μπεκ το υπο πιεση lpg σε ατμοφαιρικη πιεση, ''βραζει'' και αεριοποιειται αμεσα. Το θετικο με αυτο ειναι οτι πεφτει αποτομα και η θερμοκρασια του καυσιμου(και της εισαγωγης) αφου το σημειο βραζμου του lpg(μιγμα) ειναι κοντα στο -15 αν οχι και παρακατω. Αυτο εχει ως αποτελεσμα να ''τραβαει'' περισσοτερο αερα μιας και ο κρυος αερας εχει μεγαλυτερη πυκνότητα και ως αποτελεσμα καλυτερη καυση(κατι σαν φαινομενο intercooler :lol: ). Αυτο ειναι και το μεγαλυτερο προτερημα του υγρου :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες