O Dakancho έχει απόλυτο δίκιο,
δε μπορούμε να συγκρίνουμε μοτερ που στροφάρει συνήθως μεταξύ 1000-5500 ΣΑΛ (άντε και 6500 σε κάνα κόφτιασμα σε προσπέραση) με μοτεράκια που στροφάρουν 1000-3900 ΣΑΛ (diesel) ούτε φυσικά και με μοτερ που φλερτάρουν με 5ψηφια νούμερα στροφών/λεπτό.
Αλλη κεφαλή ένα type-R που απο το εργοστάσιο είναι σχεδιασμένο να ζει ευχαριστα εκει που τα άλλα αργοπεθαίνουν και φυσικά άλλες απαιτήσεις με άλλες υλοποιήσεις των 10.000 ΣΑΛ.
αν καταλάβατε τι σας περιέγραψε, σε τέτοιες στροφές το ελατήριο που επιστρέφει τη βαλβίδα πίσω δε προλαβαίνει να την επιστρέψει σωστά....και την καθοδηγεί διαφορετικό σύστημα. Σε τέτοια συστήματα μας ενδιαφέρει και ο μηχανισμός ανοίγματος και ο μηχανισμός κλεισιματος (που στα συμβατικά κεφαλάρια) δεν μας απασχολεί και πολύ (άντε το πολύ να βάλουμε άλλα retainers και σκληρότερα ελατήρια για 1000 ΣΑΛ παραπάνω όλες όλες στο powerband...μπας και αγγίξουμε τις 8000+ σε απλά μοτέρ με κάποια στοιχειώδη αξιοπιστία - που και αυτό σχετικό είναι)
Γενικά εγώ θα έλεγα ότι αν κάποια αμάξια αποδεδειγμένα είναι σε black lists...για τις βαλβίδες,
ούτε λαδόξυδα ούτε τίποτε άλλο τα σώζει και καλό είναι ο κάθε εγκαταστάτης να μην μπαίνει καν σε διαδικασία εγκατάστασης.
Δεν είναι ούτε εύκολη ούτε φτηνή η διαδικασία να πας ένα καπάκι για ενίσχυση και φτιάξιμο, εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν καμμία επέμβαση, αν δεν έπαιρνα Γραπτή εγγύηση απο το συνεργείο ότι για 100.000 χλμ
είτε με υγραέριο είτε με βενζίνη δε θα είχα κανένα περαιτερω θέμα.
Αυτές οι επισκευές κοστίζουν με τα βγάλε-βάλε ενδεχομένως και αρκετές χιλιάδες ευρώ και σίγουρα όχι εκατοντάδες ευρώ όπως ένα σύστημα φτηνό υγραέρίου.
Κοινώς ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ...
έγω έχω διαπιστώσει με λύπη μου ότι σε όσα αμάξια της οικογενείας ανοίχθηκε μοτέρ ή βγήκε καπάκι για σοβαρή επισκευή, ή φίλων που ανοίχτηκε μοτερ για βελτίωση,
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορες δεν ξανανοίχτηκε σύντομα.
Η με τον ένα ή με τον άλλο τροπο, μέσα σε 1 το πολύ 2 έτη... το μοτερ θα "ξαναχειρουργηθεί" εκτός και δεν πολυχρησιμοποιείται οπότε πχ. με 10.000 χλμ ετησίως..το πρόβλημα
απο κακοτεχνία στη συναρμολόγηση ή την επισκευή απο το ρεκτιφιέ δε προλαβαίνει να εμφανιστεί (τουλάχιστον στον ίδιο κάτοχο).