Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τύποι Βαλβίδων Οχημάτων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: ΤΥΠΟΙ ΒΑΛΒΙΔΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 01 Μαρ, 2012 16:18

O Dakancho έχει απόλυτο δίκιο,
δε μπορούμε να συγκρίνουμε μοτερ που στροφάρει συνήθως μεταξύ 1000-5500 ΣΑΛ (άντε και 6500 σε κάνα κόφτιασμα σε προσπέραση) με μοτεράκια που στροφάρουν 1000-3900 ΣΑΛ (diesel) ούτε φυσικά και με μοτερ που φλερτάρουν με 5ψηφια νούμερα στροφών/λεπτό.

Αλλη κεφαλή ένα type-R που απο το εργοστάσιο είναι σχεδιασμένο να ζει ευχαριστα εκει που τα άλλα αργοπεθαίνουν και φυσικά άλλες απαιτήσεις με άλλες υλοποιήσεις των 10.000 ΣΑΛ.

αν καταλάβατε τι σας περιέγραψε, σε τέτοιες στροφές το ελατήριο που επιστρέφει τη βαλβίδα πίσω δε προλαβαίνει να την επιστρέψει σωστά....και την καθοδηγεί διαφορετικό σύστημα. Σε τέτοια συστήματα μας ενδιαφέρει και ο μηχανισμός ανοίγματος και ο μηχανισμός κλεισιματος (που στα συμβατικά κεφαλάρια) δεν μας απασχολεί και πολύ (άντε το πολύ να βάλουμε άλλα retainers και σκληρότερα ελατήρια για 1000 ΣΑΛ παραπάνω όλες όλες στο powerband...μπας και αγγίξουμε τις 8000+ σε απλά μοτέρ με κάποια στοιχειώδη αξιοπιστία - που και αυτό σχετικό είναι)

Γενικά εγώ θα έλεγα ότι αν κάποια αμάξια αποδεδειγμένα είναι σε black lists...για τις βαλβίδες,
ούτε λαδόξυδα ούτε τίποτε άλλο τα σώζει και καλό είναι ο κάθε εγκαταστάτης να μην μπαίνει καν σε διαδικασία εγκατάστασης.

Δεν είναι ούτε εύκολη ούτε φτηνή η διαδικασία να πας ένα καπάκι για ενίσχυση και φτιάξιμο, εγώ προσωπικά δε θα εμπιστευόμουν καμμία επέμβαση, αν δεν έπαιρνα Γραπτή εγγύηση απο το συνεργείο ότι για 100.000 χλμ

είτε με υγραέριο είτε με βενζίνη δε θα είχα κανένα περαιτερω θέμα.

Αυτές οι επισκευές κοστίζουν με τα βγάλε-βάλε ενδεχομένως και αρκετές χιλιάδες ευρώ και σίγουρα όχι εκατοντάδες ευρώ όπως ένα σύστημα φτηνό υγραέρίου.

Κοινώς ΟΥ ΜΠΛΕΞΕΙΣ...
έγω έχω διαπιστώσει με λύπη μου ότι σε όσα αμάξια της οικογενείας ανοίχθηκε μοτέρ ή βγήκε καπάκι για σοβαρή επισκευή, ή φίλων που ανοίχτηκε μοτερ για βελτίωση,
ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ φορες δεν ξανανοίχτηκε σύντομα.
Η με τον ένα ή με τον άλλο τροπο, μέσα σε 1 το πολύ 2 έτη... το μοτερ θα "ξαναχειρουργηθεί" εκτός και δεν πολυχρησιμοποιείται οπότε πχ. με 10.000 χλμ ετησίως..το πρόβλημα
απο κακοτεχνία στη συναρμολόγηση ή την επισκευή απο το ρεκτιφιέ δε προλαβαίνει να εμφανιστεί (τουλάχιστον στον ίδιο κάτοχο).
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό olimpik » Παρ 02 Μαρ, 2012 22:07

εχουμε κάποια λίστα με κινητήρες που οι βαλβίδες τους δεν αντέχουν στη χρηση με αεριο?
olimpik

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό maevius » Παρ 02 Μαρ, 2012 22:43

OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Τύποι Βαλβίδων Οχημάτων

Δημοσίευσηαπό olimpik » Δευτ 05 Μαρ, 2012 00:26

ok!
olimpik

Δημοσιευσεις: 6

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 09 Απρ, 2014 11:40

Καλημέρα, χρειάζομαι την βοήθειά σας...
Μετά το Πάσχα είμαι για σέρβις των 75.000κμ και συμπίπτει με το πρώτο (15.000κμ) του υγραερίου, η απορία που έχω είναι αν ρυθμίζονται οι βαλβίδες εξαγωγής στο μοτέρ μου για να ζητήσω και έναν έλεγχο αυτών, αλλά ο κάθε ένας μου λέει τα δικά του, είτε ότι δεν ρυθμίζονται, είτε ότι είναι πολύ νωρίς για να το ψάξω...
Ξέρει κάποιος σίγουρα αν στα valvematic ρυθμίζονται οι βαλβίδες και αν ναι τι κόστος έχει ο έλεγχος και η τυχόν ρύθμιση?
dimoskats

Δημοσιευσεις: 391

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 09 Απρ, 2014 12:27

dimoskats έγραψε:Καλημέρα, χρειάζομαι την βοήθειά σας...
Μετά το Πάσχα είμαι για σέρβις των 75.000κμ και συμπίπτει με το πρώτο (15.000κμ) του υγραερίου, η απορία που έχω είναι αν ρυθμίζονται οι βαλβίδες εξαγωγής στο μοτέρ μου για να ζητήσω και έναν έλεγχο αυτών, αλλά ο κάθε ένας μου λέει τα δικά του, είτε ότι δεν ρυθμίζονται, είτε ότι είναι πολύ νωρίς για να το ψάξω...
Ξέρει κάποιος σίγουρα αν στα valvematic ρυθμίζονται οι βαλβίδες και αν ναι τι κόστος έχει ο έλεγχος και η τυχόν ρύθμιση?

αν φορας το 1ZR-FE κινητηρα οι βαλβιδες ειναι υδραυλικες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 09 Απρ, 2014 12:43

hlias έγραψε:
αν φορας το 1ZR-FE κινητηρα οι βαλβιδες ειναι υδραυλικες.

Είναι η εξέλιξη αυτού ο 1ZR-FAE.
Οπότε ούτε έλεγχο μπορώ να κάνω ούτε τυχόν ρύθμιση, σωστά?
dimoskats

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 09 Απρ, 2014 12:47

δεν μπορεις να κανεις τον κλασικο ελεγχο με τα φιλερ, μονο με ενδοσκοπιο απο την τρυπα των μπουζι να δειτε στο περιπου σε τι κατασταση ειναι οι βαλβιδες και οι εδρες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό dimoskats » Τετ 09 Απρ, 2014 12:54

Το θέμα είναι πόσοι μπορούν να το κάνουν αυτό και πόσο κοστίζει...ευχαριστώ πάντως για τις απαντήσεις σου! Ελπίζω στο συνεργείο που το πάω να έχουν κάποια ιδέα για το πως να το κάνουν... αλλιώς είμαι για αναζήτηση!
dimoskats

Δημοσίευσηαπό fotisly » Τετ 09 Απρ, 2014 13:02

πολυ σωστος O Dakancho!!!!
μια ενσαταση εχω μονο!!ο πινακας με τα χαρακτηριστικα του κινητηρα 1.8 της opel λεει υδραυλικα ενω εμενα εχει μηχανικα και ειναι ο ιδιος κινητηρας!1.8xer 140hp
δεν συμφωνω με τον φιλο που λεει οτι ανοιγετε εχει παντα προβλημα μετα!!αν ανοιξεις καπακι γι αλλαγη βαλβιδων που ειναι ενα ανταλακτικο που αλλαζει δεν ειναι χειρουργειο!!ειναι σαν ν αλλαζεις φλατζα κεφαλης που σε πολλα μοντελα ειδικα παλιοτερα την εκαιγε μετα απο καποια χλμ!!η βελιωση που αναφερεις ειναι αλλο θεμα οπως επισης και το ρεκτιφιες κυλινδρων!!
οσο για τα πλακακια και την ρυθμιση ειναι μεγαλο το κοστος χωρις να γνωριζει κανενας ποτε θα ξαναχρειαστουν ρυθμιση,μιας που δεν ξερεις ποσο αντεχει η βαλβιδα απο εκει και κατω!!
οποτε αν εχεις ωστηρια που πατανε σε πλακακια και εχουν κλεισει οι βαλβιδες,ή τις ρυθμιζεις και ξεχνας το υγραεριο μετα ή τις αλλαζεις με αλλες πιο ενισχυμενες που θα κανεις αποσβεση μετα παλι χρησιμοποιοντας υγραεριο.μετα βλεπεις στον πρωτο ελεγχο αν εχουν καθισει παλι!αν ξανακατσουν κ οι ενισχυμενες την εκατσες!!ξεχνας το υγραεριο,αν τις ελενξεις πριν εχουν κλεισει πολυ δουλευεις βενζινα χωρις κανενα προβλημα και ψαχνεις τις μαντρες για αντικατασταση αυτοκινητου με ντιζελ ή παιρνεις ενα μικρο για τις καθημερινες μετακινησεις!!
icom jtg υγρου ψεκασμου,πλεον lovato σε αστρα h 1.8 140 hp
prins silverline2 skoda fabia 1.4 101 hp
fotisly

Δημοσιευσεις: 394

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 24 επισκέπτες