Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Περισσότερη οικονομια με μπουζί LPG

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

Re: περισσοτερη οικονομια με μπουζί lpg

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 22 Μαρ, 2012 17:23

Παιδιά βγήκαν τακάκια και ζαντολάστιχα για υγραέριο :lol: . Τρέξτε να προλάβετε; Αλήθεια στις οδηγίες εγκατάστασης των κιτ γιατί δεν λένε να αλλάξεις μπουζί; Επίσης τυγχάνει να ξέρω ότι τα εργοστασιακά lpg φοράνε τα ίδια με τα βενζίνοκίνητα. Το μόνο που μπορώ να δεχτώ είναι ότι κρατάνε περισσοτερα χλμ.
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 22 Μαρ, 2012 17:38

Τα μπουζι ειναι η τελευταια τρυπα της φλογερας στο θεμα του LPG.
Δεν μπορεις να κανεις οικονομια βαζοντας ειδικα μπουζι, μπορεις ομως να αυξησεις την καταναλωση αν εχεις λαθος η καταπονημενα μπουζι.
Που ξερεις λοιπον οτι αυτος που απευθυνεσαι εχει ολη την σειρα μπουζι και εχει για το δικο σου αυτοκινητο?
Μηπως εχει καποια νουμερα και επειδη γραφουν LPG αντε να τα βαλουμε?
Εχει ξεκινησει νομιζω ηδη μια βιομηχανια παραγωγης μπουρδας που σκοπο εχει να εκμεταλευτει τον χρηστη υγραεριου οπου και οπως μπορει!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 22 Μαρ, 2012 18:03

δεν το πιστευτω οτι τα λεει αυτά ενας εγκαταστατης αεριου φιλε μου εβαλα brisk , εβαλα ngk μια απο τα ίδια οταν μπηκαν τα bosch ( και δεν γουστάρω τους γερμανούς ) έχει διαφορά τα LPG με 0,7 διακενο και στον κατάλογο εδω http://www.bosch.com.au/content/languag ... 090324.pdf
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό CONTRA1058 » Πέμ 22 Μαρ, 2012 18:12

παιδια συγνωμη δεν μπορω να σας παρακολουθησω ειστε τοσο ειδικοί που αδυνατω γιατι το θεμα δεν το εχω πολυ το ξαναγραψα. πραγματι τα μπουζι μου της μαμα ηθελαν αλλαγή και το συνεργειο μου ''προτεινε'' εγω τον εμπιστευτηκα και ειδα καποια διαφορά οπως γραφω.
τωρα αν ο ''ανεμος ειναι ουριος'' και η ''κατηφορα μεγαλυτερη'' το ''πλυσιμο του αυτοκινητου'' κλπ και γλυτωσα δεν ξερω βρειτε τα εισεις οι ειδικοί.
παντως μπορω να γραφω τι βλεπω στο αυτοκινητο μου και σεις να βγαζετε τα συμπεράσματα σας ή να λετε τι γραφει ο /////
hundai tuscon prins VSI-2.0 by qgas
CONTRA1058

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 22 Μαρ, 2012 20:38

dathens έγραψε:δεν το πιστευτω οτι τα λεει αυτά ενας εγκαταστατης αεριου φιλε μου εβαλα brisk , εβαλα ngk μια απο τα ίδια οταν μπηκαν τα bosch ( και δεν γουστάρω τους γερμανούς ) έχει διαφορά τα LPG με 0,7 διακενο και στον κατάλογο εδω http://www.bosch.com.au/content/languag ... 090324.pdf

Δεν διαφωνω στο διακενο, κρατα ομως το οτι τα μπουζι ειναι η τελευταια τρυπα της φλογερας.
Δεν υπαρχει προβλημα που θα λυθει απο τα μπουζι,η δουλεια τους ειναι συγκεκριμενη και την κανουν καλα και με τα μαμα διακενα.
Σε λιγο ερχεται και πολυοργανο ελεγχου υγραεριου αντε να τρεξουμε ολοι να τα παρουμε και στο τελος να φορτωσουμε με εξοδα περιττα κατι που το βαλαμε για οικονομια!
Εν ολιγοις ο καθενας αναλογα με την τσεπη του κανονιζει τι θελει να προσθεσει στην μετατροπη του να μην το εμφανιζουμε ομως και υποχρεωτικο!
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antoine » Πέμ 22 Μαρ, 2012 23:45

Δεν νομίζω ότι εταιρίες σαν την BOSCH η την NGK έχουν ξεκινήσει βιομηχανία παραγωγής μπούρδας.Σίγουρα ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς (εγκαταστάτες και οδηγούς) και κατά την προσωπική μου άποψη ακόμα και από τις εταιρίες που κατασκευάζουν συστήματα lpg αλλά και από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.Με την ευκαιρία να παραθέσω και μια προσωπική μου εμπειρία σε ενα PEUGEOT 406 1600 cc μοντέλο αν θυμάμαι καλά 1999-2000 το αυτοκίνητο δούλευε σωστά με τα μπουζί που είχε στη βενζινη ενώ στο υγραέριο ούτε autocalibration δεν ήταν δυνατόν να γίνει από το ρετάρισμα και το ασταθές ρελαντί. Αλλάζω τα μπουζί και το αυτοκίνητο πλέον δουλεύει ικανοποιητικά με ΄΄καποιες΄΄ αστοχίες ανάφλεξης-μίγματος εν κινήσει σε καταστάσεις μέτριας επιτάχυνσης . Τέλος τοποθετώ μπουζί για lpg και το αυτοκίνητο λειτουργεί σωστά.
antoine
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 23 Μαρ, 2012 09:23

εγώ προσωπικά δεν αφορίζω τη κάθε BOSCH-NGK που έβγαλαν ειδικά LPG μπουζί,
δεν έχω τις γνώσεις να κρίνω αν το κάνουν για κέρδος ή υπάρχει κάποια βελτίωση σε ορισμένες περιπτώσεις,
αυτό που δε μπορώ να αποδεχθώ είναι ο τίτλος "περισσότερη οικονομία με μπουζί lpg" και να δεχθούμε και ένα 10% ως δεδομένο.

10% είναι τα πάντα και τίποτα μαζι.
Το ότι κάποιος μέτρησε 1 φορά και έβγαλε ένα συμπέρασμα, εκει άρχισαν οι ενστάσεις μου.

και 75-80 ευρώ για μπουζι επίσης είναι πολλά λ7.
Φυσικά αυτή είναι η ταπεινή άποψή μου, απλά τη καταθέτω ούτε την επιβάλλω ούτε το παίζω ξερόλας για να δεχθώ και επιθέσεις.
με τα λ7 μου .... και τη κυρά μου και περί ορέξεως κολοκυθόπιτα στο κάτω κάτω της γραφής και κουβέντα να γίνεται. Δε χρειάζονται ούτε εκνευρισμοί ούτε λογομαχίες και επιθέσεις που έγιναν παραπάνω (thanasi απάντηση δε πήρα στο pm!!!! δημόσια...μου τη λες πανεύκολα για να δημιουργείς εντυπώσεις, αλλά για να σε δω και κατ' ιδίαν....!!!!
σε προσκάλεσα και σε συνάντηση για καφεδάκι...να μου τα πεις ένα χεράκι...αλλα δε βλέπω να δέχεσαι τη πρόσκληση...και όμως πάλι μπιχτές πετάς... στο παραπάνω post περί "ειδικών".... )
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 23 Μαρ, 2012 10:49

Εγω θελω να ειμαι ξεκαθαρος και επειδη ειναι η δουλεια μου αναλαμβανω την ευθυνη οσων γραφω και ξεκαθαριζω.
Αν τα μπουζι θελουν αλλαγμα γιατι ηρθε η ωρα τους και θελεις να βαλεις LPG καλως, το να πεταξεις καινουργια μπουζι για να βαλεις άλλα ειναι κουτο.Στο κατω κατω το διακενο ρυθμιζεται!
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Παρ 23 Μαρ, 2012 10:54

antoine έγραψε:Δεν νομίζω ότι εταιρίες σαν την BOSCH η την NGK έχουν ξεκινήσει βιομηχανία παραγωγής μπούρδας.Σίγουρα ξέρουν πολλά περισσότερα από εμάς (εγκαταστάτες και οδηγούς) και κατά την προσωπική μου άποψη ακόμα και από τις εταιρίες που κατασκευάζουν συστήματα lpg αλλά και από τις ίδιες τις αυτοκινητοβιομηχανίες.Με την ευκαιρία να παραθέσω και μια προσωπική μου εμπειρία σε ενα PEUGEOT 406 1600 cc μοντέλο αν θυμάμαι καλά 1999-2000 το αυτοκίνητο δούλευε σωστά με τα μπουζί που είχε στη βενζινη ενώ στο υγραέριο ούτε autocalibration δεν ήταν δυνατόν να γίνει από το ρετάρισμα και το ασταθές ρελαντί. Αλλάζω τα μπουζί και το αυτοκίνητο πλέον δουλεύει ικανοποιητικά με ΄΄καποιες΄΄ αστοχίες ανάφλεξης-μίγματος εν κινήσει σε καταστάσεις μέτριας επιτάχυνσης . Τέλος τοποθετώ μπουζί για lpg και το αυτοκίνητο λειτουργεί σωστά.

Βαλε τωρα 4 καινουργια μαμα μπουζι για να διαπιστωσεις οτι το αυτοκινητο θα λειτουργει το ιδιο καλα!
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 23 Μαρ, 2012 13:10

thanasis,

ζητας συγνώμη για το ξεχείλωμα του ποστ όταν σου έχω ήδη γράψει ότι δε θα απαντήσω διότι θα χαλάσουμε το Post.
Επίσης στο pm, σου είπα ότι έχω για κάθε λέξη του ψευτο-κατηγορητηρίου σου επιχείρημα αλλα δε θα κάτσω να γράφω σελίδες για να σου εξηγήσω εσένα προσωπικά πράγματα τα οποία ήδη έχουν αναφερθεί σε αυτό το forum.
Τουναντίον σε παρέπεμψα αν θυμάμαι σε σχετικό topic.

Εσυ επιμένεις να ξεχειλώνεις το post και να απαντάς σε εμένα όταν ήδη ένας εγκαταστάτης σου λέει ουσιαστικά τα ίδια με εμένα. H πλάκα είναι ότι δε θύμωσε ο γράφων για τις αμφιβολίες που εξέφρασα (πιθανώς προβληματισμένος απο αυτά που του είπα ίσως) αλλα... ενοχλήθηκες εσυ.

Λίγο περίεργο αυτό... :roll:
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 15 επισκέπτες