Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Παραμετροι ρυθμισης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Παραμετροι ρυθμισης

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 07 Απρ, 2012 09:00

πριν απο λιγες ημερες εβαλα στι citroen xsara 1400 mod 2003 το συστηνα lovato θελω να ρωτησω το εξης
κατα τον προγραμματισμο φυσικα διαβασε το προγραμμα τις παραμετρους στην λειτουργια βενζινας και μετα παραμετροποιησε αναλογα για την υγραεριο ειδα λοιπον οτι στα msec στην βενζινα ειμαι στο 5-5.5 και στο υγραεριο ειμαι απο 7-7,5 ειναι φυσιολογικη η τιμη του υγραεριουστα msec? και ρυθμισε ο μαστορας o χρονος του ψεκασμου να ειναι στα 0.8 msec τα μπεκ τα ανοιξε με τρυπανι 1,8 χιλιοστα σε κανα δυο περιπτωσεις ομως μου γυρισε βενζινα ανευ λογου και βλεπω οτι εχω ενα πολυ μικρο σκορτσαρισμα καποιες φορες στην εκκινηση τι γνωμη εχετε να περιμενω λιγο να στρωσει η λειτουρηαι του κινητηρα να μεγαλωσω το χρονο ψεκασμου στο μπεκ στο 1msec η να ανοιξω τα μπεκ στο 1,9?το αυτοκινητο εχει τα μαμα μπουζι καινουργια με ουτε 1000 χλμτρα με λειτουργια βενζινας καινουργιο φιλτρο αερα προηλθε απο σερβις θα πω οτι το αυτοκινητο ανατποκρινετε κανονικα στο δρομο στο γκαζι το lovato στο λογισμικο του εχει την δυνατοτητα να μου δωσει καμπυλης λειτουργιας βενζινας και υγραεριου και μετα να τις συγκρινω?
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Re: Παραμετροι ρυθμισης

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Σάβ 07 Απρ, 2012 11:25

manoliss έγραψε:πριν απο λιγες ημερες εβαλα στι citroen xsara 1400 mod 2003 το συστηνα lovato θελω να ρωτησω το εξης
κατα τον προγραμματισμο φυσικα διαβασε το προγραμμα τις παραμετρους στην λειτουργια βενζινας και μετα παραμετροποιησε αναλογα για την υγραεριο ειδα λοιπον οτι στα msec στην βενζινα ειμαι στο 5-5.5 και στο υγραεριο ειμαι απο 7-7,5 ειναι φυσιολογικη η τιμη του υγραεριουστα msec? και ρυθμισε ο μαστορας o χρονος του ψεκασμου να ειναι στα 0.8 msec τα μπεκ τα ανοιξε με τρυπανι 1,8 χιλιοστα σε κανα δυο περιπτωσεις ομως μου γυρισε βενζινα ανευ λογου και βλεπω οτι εχω ενα πολυ μικρο σκορτσαρισμα καποιες φορες στην εκκινηση τι γνωμη εχετε να περιμενω λιγο να στρωσει η λειτουρηαι του κινητηρα να μεγαλωσω το χρονο ψεκασμου στο μπεκ στο 1msec η να ανοιξω τα μπεκ στο 1,9?το αυτοκινητο εχει τα μαμα μπουζι καινουργια με ουτε 1000 χλμτρα με λειτουργια βενζινας καινουργιο φιλτρο αερα προηλθε απο σερβις θα πω οτι το αυτοκινητο ανατποκρινετε κανονικα στο δρομο στο γκαζι το lovato στο λογισμικο του εχει την δυνατοτητα να μου δωσει καμπυλης λειτουργιας βενζινας και υγραεριου και μετα να τις συγκρινω?

Τα 5,5ms της βενζινης ειναι πολλα αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το υγραεριο.Η διαφορα με τα ms του υγραεριου ειναι αυτη που πρεπει να ειναι 2-2,5ms .To 1.8 ζιγκλερ ειναι λογικο, αλλα πολυ σημαντικο για να καταλαβουμε αν το 1,8 ειναι λιγο η πολυ περα απο τις οδηγιες του κατασκευαστη (και την οθονη view nozzles)ειναι να παρατηρησουμε τα ms της βςνζινης οταν το αυτοκινητο δουλευει υγραεριο.Αν τα ms πεσουν εχουμε πολυ πλουσιο μιγμα.
Τα κοψιματα δεν τα κανει απο το υγραεριο αλλα απο την καθυστερηση στη γκαζιερα σου,αποδειξη ειναι οτι το ιδιο κανει και στην βενζινα οταν πατησεις το γκαζι βαθια απο το ρελαντι.
Στην βενζινα σε γυρναει επειδη τα ms ειναι πολλα και οταν ανεβαζεις στροφες υπερβαινεις τα ορια του λογισμικου οποτε για λογους ασφαλειας σε βγαζει εκτος για πολυ λιγο μεχρι να διορθωθουν.Αν δεν μπορεσει να βρει ακρη πες του να συνδεθει online me lovato και τελος.Θα σου το ρυθμισουν σε χρονο μηδεν.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 12 Απρ, 2012 03:35

Τα 5,5ms της βενζινης ειναι πολλα αλλα αυτο δεν εχει να κανει με το υγραεριο.Η διαφορα με τα ms του υγραεριου ειναι αυτη που πρεπει να ειναι 2-2,5ms .To 1.8 ζιγκλερ ειναι λογικο, αλλα πολυ σημαντικο για να καταλαβουμε αν το 1,8 ειναι λιγο η πολυ περα απο τις οδηγιες του κατασκευαστη (και την οθονη view nozzles)ειναι να παρατηρησουμε τα ms της βςνζινης οταν το αυτοκινητο δουλευει υγραεριο.Αν τα ms πεσουν εχουμε πολυ πλουσιο μιγμα.
Τα κοψιματα δεν τα κανει απο το υγραεριο αλλα απο την καθυστερηση στη γκαζιερα σου,αποδειξη ειναι οτι το ιδιο κανει και στην βενζινα οταν πατησεις το γκαζι βαθια απο το ρελαντι.
Στην βενζινα σε γυρναει επειδη τα ms ειναι πολλα και οταν ανεβαζεις στροφες υπερβαινεις τα ορια του λογισμικου οποτε για λογους ασφαλειας σε βγαζει εκτος για πολυ λιγο μεχρι να διορθωθουν.Αν δεν μπορεσει να βρει ακρη πες του να συνδεθει online me lovato και τελος.Θα σου το ρυθμισουν σε χρονο μηδεν.[/quote]
καταρχας σε ευχαριστω για την αμεσοτητα της απαντησης με σταθερο γκαζι περιπου στις 2500 με 2700 στροφες ακομα και σε κατηφορα με λιγο γκαζι το αυτοκινητο γυριζε βενζινα και ο μαστορας μου ειπε οτι μαλλον ειχε χαμηλη πιεση το συστημα και μου αυξησε την πιεση λειτουργιας απο το 1,25 στο 1,30 παει καλυτερα το αυτοκινητο δεν σβηνει πλεον,δεν γυριζει βενζινα τι συνεπειες εχω με την αυξηση της πιεσης θα εχω προβληματα μηπως πρεπει να μου την ρυθμισει στα 1,28? οσο αναφορα τα μιλισεκ της βενζινας εαν θυμαμε οταν γυριζει υγραεριο πεφτει η τιμη στα 4 μλσεκ στο ρελαντι περιπου ειμαστε εντος οριων η εχουμε πλουσιο μιγμα? με μετρηση καυσαεριων μπορω να καταλαβω εαν εχω πλουσιο μιγμα?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 12 Απρ, 2012 09:03

Το 1,30 πιεση ειναι η αποδεκτη τιμη.Να ρυθμισεις στο 1,28 θα ειναι λιγο δυσκολο γιατι αποκλειεται να ειναι τοσο σταθερη ωστε να την πιασεις εκει.Τα ms της βενζινης οταν ειναι πολλα (πανω απο 3,2) το πιθανοτερο ειναι ο λ να εχει προβλημα,γι αυτο το λογο ελεγχουμε ή δοκιμαζουμε με αλλον λ αν υπαρχει.Επισης πρεπει να ελεγξεις ξανα απο που πηρες στρ.κινητηρα γιατι οπως θα ειδες στο αυτοκινητο σου εχει τους πολλαπλασιαστες ολους μαζι ενωμενους και θελει λιγο προσοχη.Τα καλωδια της πλεξουδας και ο εγκεφαλος του υγραεριου πρεπει να μην ειναι κοντα στους πολλαπλασιαστες ΄ή αλλους παραγωγους σηματος.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 12 Απρ, 2012 14:33

οποτε να παω να του κανω εναν ελεγχο καυσαεριων και μετρηση λ ο εγκεφαλος του υγραεριου τοποθετηθηκεστο σημειο που ειναι το κουτι της μπαταριας διπλα απ τον εγκεφαλο του κινητηρα κατα περιπτωση ο ανθρωπος που εβαλα το κιτ του υγραεριου δουλευε αρχιμαστορας χρονια σε σιτροεν πεζω μεχρι και περισυ που εκλεισε η εδω αντ/πεια οποτε το αυτοκινητο το ξερει καλα αφου τα τελυταια 6 χρονια ηταν στη σιτροεν οποτε τα ξερει......θα παω να το μετρησω και θα δω......
αυξανοντας την πιεση στο ποσοστο αυτο εχουμε περαν απο την αυξηση του μιγματος εχουμε καποια αλλη παρενεργεια?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 12 Απρ, 2012 21:04

manoliss έγραψε:οποτε να παω να του κανω εναν ελεγχο καυσαεριων και μετρηση λ ο εγκεφαλος του υγραεριου τοποθετηθηκεστο σημειο που ειναι το κουτι της μπαταριας διπλα απ τον εγκεφαλο του κινητηρα κατα περιπτωση ο ανθρωπος που εβαλα το κιτ του υγραεριου δουλευε αρχιμαστορας χρονια σε σιτροεν πεζω μεχρι και περισυ που εκλεισε η εδω αντ/πεια οποτε το αυτοκινητο το ξερει καλα αφου τα τελυταια 6 χρονια ηταν στη σιτροεν οποτε τα ξερει......θα παω να το μετρησω και θα δω......
αυξανοντας την πιεση στο ποσοστο αυτο εχουμε περαν απο την αυξηση του μιγματος εχουμε καποια αλλη παρενεργεια?

Δεν χρειαζεται πανω απο 1,30 για να δουλεψει,αν ομως δουλευει καλυτερα βαλτο μεχρι 1,4 σε μενα δεν εχει χρειαστει ποτε.Το μιγμα δεν αυξανεται γιατι ο εγκεφαλος θα διορθωσει τα ms.Για τυχον διαρροες στα σωληνακια των ηλεκτροβαλβιδων ελπιζω να κοιταξατε.
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό manoliss » Παρ 13 Απρ, 2012 06:30

se ευχαριστω φιλε μπουρτζι για τις πληροφοριες θα κοιταξω τα καυαερια και θα σε ενημερωσω για τις τιμες...χτες πηγες ο πατερας μου να φουλαρει υγραεριο και του ειπε ο πρατηριουχος οτι για να μην εχεις προβληματα θα κανεις τουλαχιστον 3 γεμισματα για να φυγει ο αερας απο μεσα απο την δ/νηκαι μετα θα το ρυθμισεις....
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσίευσηαπό gxalk1970 » Σάβ 04 Απρ, 2015 00:10

Καλησπέρα. Σε "γρήγορο" έλεγχο που έκανε σήμερα ένας "μαστορας" με το λαπτοπ του μετα απο αλλαγή μπουζί,μου είπε ότι μάλλον ο 4ος κύλινδρος δεν έχει και πολύ ψωμί ακόμη , και οτι ότι πρέπει να οδηγώ συντηριτικά και να μην το ζορίζω. Οταν τον ρώτησα πως το κατάλαβε μου είπε οτι οι ενδείξεις στο ρελαντί έδειχναν τους 3 κυλίνδρους απο 2,8 μέχρι - 2,75 και στον 4ο ΚΎΛΙΝΔΡΟ 2,5 (πρόβλημα).
Οταν δε ανέβαζε στροφές κάπου οι τιμές γίνονταν ίδιες, και καλό είναι στο ρελαντί να το γυρνώ σε βενζίνα.
τι είναι αυτές οι τιμές δεν ρώτησα...Ισχύει ή λέει μπαρούφες?
gxalk1970

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό manoliss » Σάβ 04 Απρ, 2015 01:15

gxalk1970 έγραψε:Καλησπέρα. Σε "γρήγορο" έλεγχο που έκανε σήμερα ένας "μαστορας" με το λαπτοπ του μετα απο αλλαγή μπουζί,μου είπε ότι μάλλον ο 4ος κύλινδρος δεν έχει και πολύ ψωμί ακόμη , και οτι ότι πρέπει να οδηγώ συντηριτικά και να μην το ζορίζω. Οταν τον ρώτησα πως το κατάλαβε μου είπε οτι οι ενδείξεις στο ρελαντί έδειχναν τους 3 κυλίνδρους απο 2,8 μέχρι - 2,75 και στον 4ο ΚΎΛΙΝΔΡΟ 2,5 (πρόβλημα).
Οταν δε ανέβαζε στροφές κάπου οι τιμές γίνονταν ίδιες, και καλό είναι στο ρελαντί να το γυρνώ σε βενζίνα.

dhλαδη τι μετρησε ο τυπος......?
Lovato Fast & Easy
manoliss

Re: Απ: Παραμετροι ρυθμισης

Δημοσίευσηαπό anikologr » Σάβ 04 Απρ, 2015 11:59

manoliss έγραψε:
gxalk1970 έγραψε:Καλησπέρα. Σε "γρήγορο" έλεγχο που έκανε σήμερα ένας "μαστορας" με το λαπτοπ του μετα απο αλλαγή μπουζί,μου είπε ότι μάλλον ο 4ος κύλινδρος δεν έχει και πολύ ψωμί ακόμη , και οτι ότι πρέπει να οδηγώ συντηριτικά και να μην το ζορίζω. Οταν τον ρώτησα πως το κατάλαβε μου είπε οτι οι ενδείξεις στο ρελαντί έδειχναν τους 3 κυλίνδρους απο 2,8 μέχρι - 2,75 και στον 4ο ΚΎΛΙΝΔΡΟ 2,5 (πρόβλημα).

dhλαδη τι μετρησε ο τυπος......?

Μήπως συμπίεση?
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες