Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό autokini » Σάβ 14 Απρ, 2012 10:58

Α και στον Λαγκαδά είναι 2 Στάθηδες.
Αφοί Στάθη και Στάθης Δημήτριος.

Ο ένας έχει την αντιπροσωπεία της ford και ο άλλος αντιπροσωπεία honda-mitsubishi.
Ποιός είναι ο "δικός" μας?
autokini

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:01

Για ποιο λογο να ψυχει της βαλβιδες?καταρχην οι βαλβιδες εξαγωγης ειναι που καταπονουνται περισοτερο αλλα σε μετρησεις θερμοκρασιας καυσαεριων με Icom λογο υγρου ψεκασμου υπηρχε μειωση της θερμοκρασιας των καυσαεριων.αυτα τα κολπα ψεκαζει και βενζινη μαλλον ειναι αυτο που λεω αδυναμιες του συστηματος.στα Icom-Vialle τι γινεται λοιπον καιμε βαλβιδες?εγω που παω ταπα και με προγραμμα θα επρεπε λοιπον καθε λιγο να αλλαζω βαλβιδες?
Απο περιεργεια μιας και ο Μπιρμπος δουλευει 4ης-5ης γενιας συστηματα παρτον ενα τηλ. και πες του εχω τουρμπο αμαξι τι να βαλω να δεις τι θα σου πει.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:10

chrisd έγραψε:Απο περιεργεια μιας και ο Μπιρμπος δουλευει 4ης-5ης γενιας συστηματα παρτον ενα τηλ. και πες του εχω τουρμπο αμαξι τι να βαλω να δεις τι θα σου πει.

συγνωμη...δηλαδη οτι πει ο μπιρμπος ειναι ευαγγελιο? :? εγω οταν εψαχνα να βαλω υγραεριο πριν πολυ καιρο και ειχα παει εκει,μου ειχε πει μην τυχων και βαλεις σε τουρμπο μοτερ κιτ με πνευμονα,δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ποτε...ο καθενας στην ελλαδα δυστυχως οτι πουλαει αυτο ειναι και το καλυτερο...χρονια τωρα....
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:21

Δεν ξερω αν ειναι ευαγγελιο αλλα ακου και την γνωμη μιας αλλης παλιας καραβανας στον χωρο για τους κινητηρες αμμεσου ψεκασμου TSI εδω http://www.youtube.com/watch?v=UKo0Omh21RI

οπως επισης και για το βρωμολαδοτυρο εδω http://www.youtube.com/watch?v=H2-1NJgtmuo
και εδω http://www.youtube.com/watch?v=MtxKFP0f ... ure=relmfu
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:31

τα εχω δει τα βιντεο και τον βατσο τον γουσταρω πολυ γιατι φενετε οτι ειναι γνωστης!!!!αυτο που ηθελα να σου πω για τον μπιρμπο και τον καθε μπιρμπο ειναι οτι ο καθενας ευλωγει τα γενια του.σου ειπα και παλι σε TSI μοτερ λογο αμεσου ψεκασου ειναι μονοδρομος ο υγρος ψεκασμος!!! ;)
απλα το παραδειγμα για τον μπιρμπο στο εδωσα για να καταλαβεις οτι πολλες φορες λενε και οτι τους συμφερει...
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό chrisd » Σάβ 14 Απρ, 2012 11:39

Σιγουρα καθε ενας εκθιαζει το συστημα του.αλλα απο την αλλη ρε φιλε οταν βλεπεις μια Vialle-Icom και εχουνε επενδυσει τρελα λεφτα για νεα συστηματα καταλαβαινεις οτι καποια διαφορα θα εχουνε απο τα υπολοιπα συστηματα.
Τι θα πει σε TSI καποιες στροφες με βενζινη και καποιες με αεριο και μετα παλι βενζινη?απλα κοιτανε ολοι να εχουνε ενα μεριδιο στην πιτα και ασε τον πελατη να ψαχνεται μετα.
Τουρμπο αμαξι δεν εχω και δεν γουσταρω το σαλιγκαρι γενικα αλλα αν ειχα παλι την γνωμη καποιας παλιας καραβανας στον χωρο θα ζηταγα και αν μου λεγανε αεριου θα εβαζα αεριου ψεκασμου.
Corolla G6 1.8 153ps
chrisd

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 14 Απρ, 2012 17:00

ρε φιλε έχεις πυρομετρο;;;εγώ από τότε που του είπα να ψεκαζει πάνω από της 5500 βενζίνη βλέπω -30βαθμους.. και τα υγρού απλώς ψυχουν την εισαγωγή του κινητήρα, όχι το θάλαμο.. και εγώ 24000 με 6900παω τι πάει να πει;;το αμάξι έκαιγε βενζίνη μόνο σε φουλ επιτάχυνση η με σχεδόν τέρμα κάτω από της 2500 σαλ από εκεί και πέρα σε σταδιακή επιτάχυνση έκαιγε μόνο αερίο εγώ του είπα για βενζίνη πάνω από της 5500και βλέπω -30βαθμους σε σχέση με πριν και η εξωτερικές θερμοκρασίες είναι πιο υψηλές... στο κάτω κάτω 1300ευρω με κτεο το περασα, τα 1000επιπλεον που έδωσες θα τα κάψω σε βενζίνη σε 10χρονια.. και 20ευρω κάθε 600χιλιομετρα σε κανονική οδηγηση και σε ταξίδια άσε. επιπλέον το ότι δεν έχουν βγάλει υγρού οι υπόλοιποι πιστεύεις ότι δεν μπορούν ;;;;η tartarini από το 40εχει αερίο και όχι από τον 21ο αιώνα. με την τεχνογνωσία που έχουν οι Ιταλοί σε ότι έχει να κάνει με κινητηρες και αυτοκίνητα δύσκολο μου φαίνεται να μην μπορούν να βγάλουν 5ης, ας αντιγραψουν ένα στο κάτω κάτω.. το ότι δεν βγάζουν ίσως κάτι λέει για την αξιοπιστία τον εν λόγω κιτ αν και ακόμα νέα... Οι μισοί από εδώ μέσα άλλαξαν εγκέφαλο, αντλία και έχουν συνήθως πρόβλημα σε ψυχρή εκκίνηση, εγώ στα 6000πηγα για έλεγχο και του είπα στις υψηλές να καίει βενζίνη και μια φορά γιατί είχα ξεκουμπωσει κατά λάθος τον εγκέφαλο και δεν γυρνούσε σε αερίο.. από τότε το αμάξι λειτουργεί άψογα και περνει με την σκέψη το πρωί ακόμα και με -20 μιας και είμαι από νευροκοπι

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό gakost » Σάβ 14 Απρ, 2012 18:48

autokini έγραψε:Σας ευχαριστώ πολύ για τις απαντήσεις σας.
Από αυτά που διάβασα εδώ μέσα,κι εγώ μόνο για υγρό ψεκασμό με βλέπω.
Το θέμα είναι ποιός...

Φίλε άκρη δεν θα βγάλεις μέσα από το φόρουμ γιατί όπως για τους εγκαταστάτες το σύστημα που δουλεύει ο καθένας είναι το καλύτερο έτσι και πολλοί που χρήστες πιστεύουν ότι το σύστημα τους είναι το καλύτερο και φυσικά το μόνο που δουλεύει σε όλα ανεξαιρέτως τα αυτοκίνητα. Επειδή έχεις κινητήρα TSI που είναι "παράξενος" θα σου έλεγα ότι συμφωνώ ότι τα συστήματα που ξεκινάνε με βενζίνη ρελαντί πάνε υγραέριο στις μεσαίες και μετά πάλι βενζίνη απλά δεν είναι ολοκληρωμένη λύση. Ότι τεχνολογία και να επιλέξεις γιατί πιθανών να υπάρχουν συστήματα που υποστηρίζουν το αυτοκίνητο σου και σε υγρό και σε αέριο να κοιτάξεις να το τοποθετήσεις σε μάστορα που έχει μια εμπειρία και όχι στον φθηνότερο αναγκαστικά. Πάρε μια μέρα το αυτοκίνητο σου και κάνε μια βόλτα από τους εγκαταστάτες να πάρεις μια ιδέα και τιμές. Προσπάθησε να πάρεις όσες πιο πολλές λεπτομέρειες μπορείς για το κάθε σύστημα (πχ άλλο το Vialle LPi άλλο το LPFi και άλλο το LPDi) , κάνε μια λίστα με τις ερωτήσεις που θες και κράτα σημειώσεις. Όταν τελειώσεις με την ησυχία σου συγκρίνεις συστήματα αλλά ΚΑΙ μαστόρους και έχεις να διαλέξεις από μια μικρή λίστα. Εκεί θα σε βοηθήσει και το ιντερνετ να ψάξεις να δεις τι είναι το καθένα και τι λένε αυτοί που το έχουνε βάλει όπως επίσης και αν έχουν προβλήματα, αν αυτά έχουν λυθεί αποτελεσματικά κοκ. Έτσι γενικά και αόριστα "τι σύστημα να βάλω" δεν θα βγάλεις και πολύ άκρη. Καλή επιτυχία :wave:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Σάβ 14 Απρ, 2012 19:40

για tsi και εγώ προτείνω κάποιο έτοιμο κιτ για τον κινητήρα σου κοίτα..

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό anastos » Τετ 18 Απρ, 2012 13:21

Σημερα πάντως πηγα μια βολτα σε καποιους εγκαταστατες για το tfsi και μαλλον απογοητευτηκα. Σχεδόν όλοι μου ελεγαν να το αποφυγω να βαλω lpg στο αυτοκινητο και οτι θα δουλέψει χωρίς ουσιώδη προβληματα ΑΛΛΑ καποιες ασθενειες θα τις εχω. Το ρελαντι μπορεί να παίζει, ισως καποια ρεταρισματα που και που κτλ. Μόνο ένας μου είπε ότι θα δουλέψει απροβλημάτιστα(PRINS VSI-DI) και το οποιο θα χρειαστεί αρκετο καιρο να ερθει το κιτ μιας και θα είναι αποκλειστικα για το δικο μου χώρο και είδος κινητηρα. Μάλλον θα ξαναπεράσω μια βολτα από αυτόν να επιπεβαιώσω τα λεγόμενά του, μιας που όλοι οι υπόλοιποι συνάδελφοί του με άλλα συστήματα δεν με διαβεβαίωσαν για την εντελώς σωστή λειτουργία του κινητηρα. Πάντως και οι αλλοι εγκαταστάτες υποτίθεται ότι το κιτ τους είναι για τον κινητηρα μου.
anastos

Δημοσιευσεις: 43

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 10 επισκέπτες