Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 18 Απρ, 2012 14:11

εγώ σου προτείνω Σ-Τ-Α-Θ-Η-Σ (Μπίρμπος) απο τη δική μου εμπειρία!!

Είναι πολύ εξηγημένος (και γνώστης), όπως και όλη η οικογένεια, μέχρι και ο σκύλος τους είναι εξηγημένος, μόνο τους ταρίφες να δεις πως μιλάνε για την οικογένεια...θα έχεις κρυστάλλινη γνώμη.

Οσο για το ότι το prins θα αποδώσει καλύτερα απο το icom...μη σκάσω στα γέλια...ωραίο ανέκδοτο...και αυτό.
Οπως θα δουλέψει το Icom δε θα δουλέψει κανένα κιτ με παράλληλο εγκέφαλο, αν βγάλει σύστημα που να οδηγεί τα πάντα η μαμά ECU το συζητάμε, στο μόνο που δε μπορώ να εκφέρω άποψη είναι η διάρκεια και αντοχή στο χρόνο αν η prins ψεκάζει για κάποια προστασία μετά απο έρευνά της και βενζίνη, εκει δε μπορώ να γνωρίζω αλλα και μόνο που συζητάμε μίξη βενζίνας .... αποκλείεται να πάει καλύτερα, χειρότερα σίγουρα επειδή θα δει προανάφλεξη και θα κόψει μοίρες (αν μιλάμε για μοτερ κάποιων επιδόσεων ειδικά με turbo και πρόγραμμα sport με απαιτήσεις σε οκτάνια ειδάλλως δε θα μιλάγαμε για υγρό, θα μας κάνανε και οι μεμβράνες με τους πνεύμονες)

εγώ πάντως..μέχρι στιγμής...δεν έχω μετανοιώσει για το icom, και πιστεύω ότι δεν υπήρχε περίπτωση να πάει το αμάξι μου καλύτερα σε απόδοση με κανένα άλλο κιτ, για μακροζωία ο χρόνος θα μας πει.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 18 Απρ, 2012 14:38

vaxalis έγραψε:
chrisd έγραψε:Απο περιεργεια μιας και ο Μπιρμπος δουλευει 4ης-5ης γενιας συστηματα παρτον ενα τηλ. και πες του εχω τουρμπο αμαξι τι να βαλω να δεις τι θα σου πει.

συγνωμη...δηλαδη οτι πει ο μπιρμπος ειναι ευαγγελιο? :? εγω οταν εψαχνα να βαλω υγραεριο πριν πολυ καιρο και ειχα παει εκει,μου ειχε πει μην τυχων και βαλεις σε τουρμπο μοτερ κιτ με πνευμονα,δεν υπαρχει περιπτωση να δουλεψει ποτε...ο καθενας στην ελλαδα δυστυχως οτι πουλαει αυτο ειναι και το καλυτερο...χρονια τωρα....

Ναι ευαγγέλιο είναι.
Βλέπω ότι ειρωνεύεσαι τα λεγόμενα του, αλλά σου δούλεψε τελικά ΣΩΣΤΑ με αέριο ψεκασμό;
γιατι και τη τουρμπίνα να βγάλεις δουλεύει, το θέμα είναι ΠΩΣ δουλεύει.
Οταν πήγες προφανώς και είπες "ειμαι με τουρμπίνα, εξάτμιση 70άρα, μπεκ...κλπ... και ΧΧΧ άλογα (πάνω απο 300 έτσι;) και θέλω υγραέριο" ο Στάθης υπέθεσε ότι θες να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις, αν του έλεγες ότι "δε με πειράζει να δουλεύω απο 1.5 σταθερή παντού σε 0.6-0.8 σταθερή παντού (λέμε τώρα...γιατι εμένα ο διπλός πνεύμονας με τη k03s με χαιρέταγε στο 0.7 μόλις ξεκίναγε να φουσκώνει σοβαρά, φαντάσου η δική σου τουρμπίνα) και απο 300-330 άλογα σε 100 άλογα κάτω (δηλ.χαλαρό πρώτο στάδιο) τότε θα σου έλεγε..οκ...σου βάζω πνεύμονα.

Το ερώτημα είναι...αν αυτή η μετατροπή θα σε άφηνε πράγματι ικανοποιημένο μιας και κέρδισες...τι αλήθεια;

700-800 ευρώ;
εγώ που τα έδωσα...τα έχω ήδη αποσβέσει μόνο απο τη διαφορά κατανάλωσης, το καλοκαίρι έφαγε 110 ευρώ για σκάρτα 480 χλμ (πατημένος εθνική) τώρα...το ίδιο πατημένος 48 ευρώ... δηλαδή 100 ευρώ κάθε 1000 χλμ ανάλογης χρήσης... δηλαδή σε 7000-8000 χλμ έβγαλα τη διαφορά απο Icom σε πνεύμονα και νιώθω ότι έκανα και βελτίωση στο αμάξι γιατι πάει καλύτερα, σύν όποτε γουστάρω το αναβαθμίζω μέχρι 400 άλογα (λέμε τώρα...) και ο Στάθης θα μου χρεώσει...4 καλιμπρατόρους όλο και όλο το κόστος.

Και εμένα με είχε διώξει όταν άκουσε ότι είμαι >200 άλογα, μου είχε πει ξεκάθαρα δε σε θέλω πελάτη αν είναι να σιχτιρίζω και εγώ και εσυ κάθε δίμηνο για να σου περάσω πνεύμονα
antonis8via

Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό anastos » Τετ 18 Απρ, 2012 14:46

Σε αυτούς που πήγα ήταν αεριου ψεκασμούς και όχι υγρού. Για υγρού έχω προσφορα στα 2500 τα οποία μου φαίνονται ΠΟΛΛΑ. Μια απορία που μου εχει δημιουργηθεί όσο αφορά γενικότερα τον υγρό ψεκασμο: οταν ψεκαζεται το υγρό μέσα στον
κυλινδρο δεν προκαλείται κάποιο σοκ θερμοκρασίας στα μέταλλα και κυριωσ στα μπεκ;δεν ειναι σαν τη βενζινη η οποια δεν ειναι υπο πιεση. φανταστείται το φιαλακι του καφε. Αν τρυπησει και εκτονωθεί παγώνει το σημείο.
anastos

Δημοσιευσεις: 43

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 18 Απρ, 2012 14:55

anastos έγραψε:Σε αυτούς που πήγα ήταν αεριου ψεκασμούς και όχι υγρού. Για υγρού έχω προσφορα στα 2500 τα οποία μου φαίνονται ΠΟΛΛΑ. Μια απορία που μου εχει δημιουργηθεί όσο αφορά γενικότερα τον υγρό ψεκασμο: οταν ψεκαζεται το υγρό μέσα στον
κυλινδρο δεν προκαλείται κάποιο σοκ θερμοκρασίας στα μέταλλα και κυριωσ στα μπεκ;δεν ειναι σαν τη βενζινη η οποια δεν ειναι υπο πιεση. φανταστείται το φιαλακι του καφε. Αν τρυπησει και εκτονωθεί παγώνει το σημείο.

δίκιο έχεις, αλλα απο ότι έχω καταλάβει (αυτό φοβήθηκα και εγώ και έβαλα αρχικά πνεύμονα γιατι μου λέγανε ότι οι βαλβίδες θα πέσουν στο -30 και μετά στο 400 ακαριαία) είναι τόσο λίγη η ποσότητα από τα μπεκ που το κατεβάζει το πολύ 50-100 βαθμούς κάτω το πυρόμετρο.

Τι να σου πω... το θέμα αξιοπιστίας δε μπορώ να στο διαβεβαιώσω, μπορώ να σου πω ότι μέχρι στιγμής έχω προσωπικά 8000 χλμ και όλα καλα, το πάω όπως πριν, και με χαλαρή οδήγηση και με πιεσμένη όταν μου τη δίνει και θέλω να ξεσκάσω.

Εκει είναι και το ρίσκο της επένδυσης, ή κάθεσαι στα αυγά σου γενικά και δε τη παλεύεις με τα κοντά 2 ευρώ το λίτρο ή ρισκάρεις και λες "προτιμώ να τα δώσω στο ρεκτιφιε και στο μάστορα, όχι όμως στους αλήτες τους κυβερνώντες και "προσπάθησα να τους ξεφύγω με καθόλα νόμιμο τρόπο"
antonis8via

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τετ 18 Απρ, 2012 15:00

antonis8via έγραψε:Ναι ευαγγέλιο είναι.
Βλέπω ότι ειρωνεύεσαι τα λεγόμενα του, αλλά σου δούλεψε τελικά ΣΩΣΤΑ με αέριο ψεκασμό;
γιατι και τη τουρμπίνα να βγάλεις δουλεύει, το θέμα είναι ΠΩΣ δουλεύει.
Οταν πήγες προφανώς και είπες "ειμαι με τουρμπίνα, εξάτμιση 70άρα, μπεκ...κλπ... και ΧΧΧ άλογα (πάνω απο 300 έτσι;) και θέλω υγραέριο" ο Στάθης υπέθεσε ότι θες να συνεχίζεις να το απολαμβάνεις, αν του έλεγες ότι "δε με πειράζει να δουλεύω απο 1.5 σταθερή παντού σε 0.6-0.8 σταθερή παντού (λέμε τώρα...γιατι εμένα ο διπλός πνεύμονας με τη k03s με χαιρέταγε στο 0.7 μόλις ξεκίναγε να φουσκώνει σοβαρά, φαντάσου η δική σου τουρμπίνα

στην ζωη τιποτα δεν ειναι ασπρο μαυρο...το οτι την πατησες εσυ με πνευμονα και εβαλες 32 πνευμονες επανω και δεν σου δουλευει τι παει να πει?οτι ολοι πρεπει να την πατανε με αεριου?δικια μου επιλογη ητανε να μην πιεζω το αμαξι με μεγαλες πιεσεις με lpg και υγρου να ειχα παλι 0,8 θα το ρυθμιζα...επειδη εσυ την πατησες με αεριου δεν μου λεει κατι,εμενα δουλευει οπως πρεπει,το προβλημα που ειχα ητανε σπασμενη πολλαπλη εξαγωγης η οποια αλλαχτηκε και το αμαξι δουλευει υποδηγματικα...δεν ειρωνευτικα τον μπιρμπο απλα λεω να κρατατε πισινη για ολους...
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 19 Απρ, 2012 08:07

εσένα δουλεύει όπως πρέπει;; δηλαδή άλλαξες τουρμπίνα για να βγάζεις λιγότερα άλογα απο ένα μέτριο πρώτο στάδιο k03s σε καθημερινή χρήση;
Τελευταία επεξεργασία από antonis8via και Πέμ 19 Απρ, 2012 09:00, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
antonis8via

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Πέμ 19 Απρ, 2012 08:18

βασικα ολο το ποστ σου ειναι αλλα νταλον..ετσι για να απαντησεις εγωιστικα και κομπλεξικα οποτε απαξιω καθε απαντηση και ενασχοληση μαζι σου..., =))
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 19 Απρ, 2012 09:02

Τα έσβησα να μη συγχίζεσαι.
Αλλωστε δεν αφορούν τους άλλους.
Εγώ εγωιστής; οχι ρε φίλε...δεν είμαι εγώ, μάλλον εσυ είσαι που θες να μας κάνεις το μαύρο άσπρο.
Αφου είσαι ευχαριστημένος με το τουτού σου, εμένα μου περισσεύει, ευτυχώς που τη πάτησα εγώ και όχι εσυ :lol:

Είναι άδικο όμως να προσπαθείς να παραπλανήσεις μελλοντικούς ιδιοκτήτες ότι με πνεύμονα τουρμπάτα αμάξια κάποιας σοβαρής ιπποδύναμης και ροπής δουλεύουν σωστά, και ειδικά το δικό σου που υποτίθεται ότι είναι 300 άλογα στη ξεφτύλα.

Δε θα σε αφήσω να παραπλανείς μελλοντικούς κατόχους, θα λες όλη την αλήθεια, όχι μόνο αυτή που σε κάνει να νιώθεις καλύτερα!!! Γιατι και εγώ απο κάτι τέτοια ποστ έπεσα θύμα αρπακτικών.

Οσο για τα 250 άλογα που τσαμπουνάς ότι δήθεν βγάζεις τώρα.... πολύ αμφιβάλλω... θέλω να μπω στο αμάξι σου, να σου καταργήσω την τρόμπα βενζίνας...να δώ...τι πίεση θα σηκώσει πριν το κλείσιμο πεταλούδας. να δούμε..ποιον πιάσανε κορόιδο κύριε γνώστη, που σου σπασανε και πολλαπλή...και το λες έτσι ελαφρά την καρδίαν.... :clap: :clap: :clap: :clap:
antonis8via

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Πέμ 19 Απρ, 2012 11:07

είπαμε μην βγάζετε ολο τα σύστημα σκαρτα.. μεχρι 43κιλα ροπης και 250+ άλογα μια χαρα δουλεύει με tartarini και το αμαξι εχει και περισσοτερη δύναμη ιδιως κατω απο της 3000σαλ. τωρα αν μου καίει και μισο ντεπόζιτο βενζίνη στις 5000χιλ.. και πλησιαζουμε της 25000χιλ.. και 185000συνολο.. το αέριο χωρίς service

Sent from my W6HD ICS using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 19 Απρ, 2012 11:21

Για να βγάλεις 43 κιλά και 250 άλογα, θέλεις αν δεν απατώμαι πάνω απο τετράμπαρο πιεστή και μπεκ 275 περίπου ή 380cc με τρίμπαρο (μιλάω για μοτερ 1.8 20vt).

Ερώτηση κρίσεως:
ΠΟΙΟΣ πνεύμονας δίνει ικανοποιητικές παροχές στα ποια (ποτηστήρια με το ελατηριάκι στυλού) μπεκ ικανότητας 380-400 cc στα 3 bar πίεση η μπεκιέρα τους + 15% παροχή απο βενζίνη σε αέριο λόγω λιγότερης θερμογόνου απόδοσης του υγραερίου;;;

γιατι όταν έψαχνα δεν βρήκαν αναλυτική τεκμηρίωση....πουθενά.

Οποιος δουλεύει με τέτοιες αποδόσεις (πραγματικές όχι φανταστικές....) καίει πάνω απο 35% και βενζίνα σε κατάσταση WOT, αυτό έχω συμπεράνει και παρακαλώ να με διορθώσει ένας έγκαταστάτης για να σταματήσουμε τη πιπίλα..ότι "εγώ με πνεύμονα έχω 1000 άλογα...." γιατι θα πρέπει να είναι μάγος ο εγκαταστάτης.
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες