Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Checκ engine και ρεταρισμα στο ρελαντι..

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Δημοσίευσηαπό geoman87 » Δευτ 30 Απρ, 2012 18:28

Καλησπερα σε ολους.

Εχω ενα Seat ibiza 1,4 101 αλογα και εδω και μερικους μηνες αντιμετωπιζω το εξης προβλημα...

Οταν ειμαι σταματημενος σε καποιο φαναρι και γενικα οταν ειμαι στο ρελαντι το αυτοκινητο κανει ενα περιεργο τρεμουλο-ρεταρισμα το οποιο αν δεν πατησω γκαζι οδηγει σε κοψιμο του ενος κιλυνδρου και αναβοσβηνει το check engine.

Οταν το κανει σταματαω οπου μπορω και αφου αναβοσβησω την μηχανη και το γυρισω σε βενζινη στρωνει...

Εδω να σημειωσω οτι το τρεμουλο το κανει ελαφρα και με την βενζινη χωρις ομως να δημιουργειται κανενα αλλο προβλημα....

Το συστημα που φοραω ειναι της Lovato εχω κανει περιπου 8000 χλμ χωρις κανενα προβλημα...

Εχω παει στην αντιπροσωπεια και αρχικα μου αλλαξαν εναν πολ/στη γτ αυτο τους εβγαζε ο εγκεφαλος ως προβλημα...Αφου τα συμπτωματα συνεχιστηκαν μου ειπαν οτι μαλλον ειναι το υγραεριο και οτι πρεπει να το κοιταξω...Αυτος που μου εκανε την εγκατασταση εκλεισε και δεν υπαρχει πλεον γτ ηταν απατεωνας...Πηγα σε κανενα δυο αλλους εκ των οποιων ο ενας μου ειπε οτι πρεπει να φερουμε τα μπεκ του υγραεριου πιο κοντα γτ ο προηγουμενος τα ειχε εγκαταστησει μακρια..Του εσκασα 100 ευρω και τα μετεφερε αλλα το προβλημα συνεχιστηκε...Τωρα μου λενε οτι δεν ξερουν τι μπορει να ειναι και οτι θελει ψαξιμο...Αλλα λεφτα για πεταμα δεν υπαρχουν...

Εχει κανεις καμια γνωμη τι μπορει να ειναι και που να παω να μου το κοιταξουν???
geoman87

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό Lefty » Δευτ 30 Απρ, 2012 20:14

Είχα ένα παρόμοιο πρόβλημα με ρεταλησμα στο ρελαντί που ήταν πιο έντονο στο υγραεριο απο την βενζίνη. Αυτο που τελικα έλυσε το πρόβλημα ήταν ένας απλός καθαρισμός της πεταλούδας με ειδικό σπρέι. Δεν εχεις να χάσεις τίποτα αν το δοκιμασεις.
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Re: Checκ engine και ρεταρισμα στο ρελαντι..

Δημοσίευσηαπό geoman87 » Δευτ 30 Απρ, 2012 21:00

Την πεταλουδα την καθαρισα αλλα τιποτα...(30 ευρω)
Απο τους πολ/στες η αληθεια ειναι οτι μονο ο ενας αλλαχτηκε αλλα γτ με την βενζινη δεν εχει προβλημα???Αν αλλα ξω και τους αλλους τρεις θα μου στοιχεισει κανεν 120αρι ευρω...

Και αμα δεν ειναι αυτο τι???Θα εχω δωσει 290 ευρω και δεν θα εχω κανει τιποτα...Οπως ειπα λεφτα δεν υπαρχουν για πεταμα...Τα ποσα τα γραφω για να ξερετε ποσα εχω δωσει μεχρι τωρα με αυτην την ιστορια....

Ενας γνωστος με ενα Cherokee που ειχε παρομοιο προβλημα μου ειπε οτι αλλαξε τις βαλβιδες των μπεκ καπως ετσι...μπορει να το λεω και λαθος...

Παρακαλω οποιος μπορει να βοηθησει

Ευχαριστω..
geoman87

Δημοσίευσηαπό Lefty » Δευτ 30 Απρ, 2012 21:19

Υπάρχει κανένας τρόπος με τσεκαριστουν οι πολ/στες πριν τα αλλάξεις.
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 30 Απρ, 2012 21:31

Lefty έγραψε:Υπάρχει κανένας τρόπος με τσεκαριστουν οι πολ/στες πριν τα αλλάξεις.

Αν είναι μονοί τους αλλάζεις κύλινδρο και κοιτάς αν το προβλήμα μετακινείτε στον νέο κύλινδρο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό geoman87 » Δευτ 30 Απρ, 2012 22:14

Μονοι ειναι...Εγινε και αυτο το ξεχασα να το αναφερω...Αλλαχτηκαν θεση και παπολα αυτα ο ιδιος κυλινδρος εβγαζε προβλημα...

Το θεμα που πρεπει πρωτα να ξεκαθαρισω ειναι αν προκειται για προβλημα του αυτοκινητου ή του κιτ του υγραεριου...

Αυτο που με κανει να πιστευω οτι φταει το υγραεριο ειναι οτι το δοκιμασα για αρκετα χιλιομετρα μονο με βενζινη (περιπου 3 γεμισματα του ρεζερβουαρ) και εκτος απο το ελαφρυ τρεμουλο στο ρελαντι δεν ειχα κανενα προβλημα...

Μολις το γυρισω στο υγραεριο και κανω μερικα χιλιομετρα και σταματησω σε κανενα φαναρι αρχιζει και τρεμει...στην αρχη αχνα και μετα πιο εντονα...μεχρι που αναβοσβηνει το check engine και κοβει τον ενα κυλινδρο...Απο κει και μετα το αμαξι σερνεται και αναγκαζομαι να κανω στην ακρη να σβησω την μηχανη και να συνεχισω με βενζινη...

Να σημειωσω οτι εχουν αλαχτει κ ολα τα μπουζι και οτι οταν το αμαξι ειναι εν κινηση με υγραεριο δεν εχω δει καποια δυσλειτουργια...δηλαδη τραβαει κανονικα χωρις προβλημα...Ολα ξεκινουν οταν σταματησω και πεσουν οι στροφες στο ρελαντι...

Τα φωτα σας παιδια... :( :( :(
geoman87

Δημοσίευσηαπό dathens » Δευτ 30 Απρ, 2012 22:41

Δεν γλιτώνεις το καπάκι !! Τα φαινόμενα στο υγραεριο ειναι πιο έντονα απο τη βενζίνη
Κάποτε πριν απο χρόνια μου είπε κάποιος βάλε αυτο το σύστημα που έχω στην υπογραφη ας ειναι πιο ακριβο .... Σε 2/3 χρόνια θα δουλεύει σαν την πρώτη μέρα τα υπόλοιπα δεν θα αντέξουν ... Μακάρι να μην ειναι αλήθεια
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό geoman87 » Τρί 01 Μάιος, 2012 01:07

ποιο καπακι???Τι εννοεις??Αν μπορεις γινε λιγο πιο σαφης...
geoman87

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 01 Μάιος, 2012 10:02

Πιθανό οτι έχει αρπάξει βαλβίδα και θα πας για καπάκι να κατέβει δηλαδη και να αλλάχθουν
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό geoman87 » Τρί 01 Μάιος, 2012 12:53

Ρε γαμωτο το ασχημο ειναι οτι ενω εχω βρει κανα δυο ποστς που αναφερουν προβληματα ακριβως σαν το δικο μου... δεν αναφερουν αν βρηκαν καποια λυση και ποια ηταν αυτη...
geoman87

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 54 επισκέπτες