Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και λιπανση βαλβιδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: LPG και λιπανση βαλβιδων

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 06 Απρ, 2011 00:04

michalistunap έγραψε:Γεια σας, το όνομα μου ειναι Μίχαλης και ειμαι ο αντιπρόσωπος της TUNAP στην βορεια ελλαδα κ στην κρητη. Θα ήθελα να σας δώσω καποιες πληροφορίες σχετικά με τα προιόντα μας για οτι αφορά το υγραέριο l.p.g ... Η νεας τεχνολογίας σειρά μας αυτή αποτελήτε απο δυο προιόντα.. το 163 το οποιο μπαίνει στο ρεζερβουάρ της βενζίνης και το 164 που μπαίνει στο ρεζερβουάρ του υγραερίου. Ο κύριως σκοπός μας ειναι η αποτελεσματική λίπανση ως προστασια των βαλβίδων για τα επόμενα 10000km ( βάση εργαστηριακών τεστ ). Υπάρχει βέβαια και μια καθαριστική δραση για την λειτουργια με βενζίνη που φταίει για της εναποθέσεις πανω στης βαλβιδες και τα μπεκ. Η δουλειά του 163 ειναι να καθαριζει και να λιπαινει το κυκλωμα της βενζινης καθως και να προστατευει το καυσιμο απο το να δημιουργηση μυκητες και βακτηρια απο τον χρονο που ¨καθεται¨στο ρεζερβουαρ οσο ο κινητηρας δουλευει με υγραεριο. Το 164 ειναι μια ισχυρη δοση λιπανσης που δινουμε στο κυκλωμα του υγραεριου. Η δουλεια του ξεκιναει απο την δεξαμενη οπου μπορει να εχουμε σημαδια οξείδωσης απο το υγρης μορφης υγραεριο, και στην συνεχεια μεσα απο το κυκλωμα να φτασει τελικα στις βαλβιδες-εδρες που ειναι και ο τελικος προορισμος.. (για να τοποθετησουμε το 164 χρειαζομαστε δυο ειδικους ανταπτορες καθως πρεπει να δωσουμε εξωτερικο αερα-πιεση ωστε να σπρωξουμε το υλικο μεσα στο ρεζερβουαρ που εχει 6 bar πιεση.. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν βαζουμε αερα στο ρεζερβουαρ απλος πιεζουμε με τον αερα την σακουλα με το προιον που βρίσκεται μες την φιαλη.) Τα προιοντα μας κατασκευαζονται στην γερμανια κατω απο τις αυστηροτερες προδιαγραφες. Θα βρειτε την γκαμα των προιοντων μας σε ολους τους επισημους συνεργατες της TUNAP. ( για επικοινωνια 2310 215400) και στο facebook TUNAP (GR) http://www.facebook.com/pages/Tunap-GR/171167516257076

Μιχαλη καλη η διαφημηση αλλα πρεπει να μας απαντησεις και σε μερικα ερωτηματα που εχουμε(και απο το αλλο forum...).

Τα ξαναθετω και ελπιζω αυτη τη φορα σε απαντηση...

Απο leonp: Το 164 πως φτάνει στον χώρο καύσης;
Δηλαδή στον πνεύμονα όταν το υγραέριο γίνεται αέριο, τι γίνεται το λιπαντικό; Γεμίζει τον πνεύμονα;

Απο lyggas : Μπορεί να εφαρμοστεί το 164 στις δεξαμενές του υγρού ψεκασμού; Εχω αυτή την απορία, δεδομένου ότι απέστειλα mail στην icom ρωτώντας σχετικά και μου απάντησαν ότι δεν έχουν σχετική εμπειρία. Υπάρχει περίπτωση να γίνει ζημία στην αντλία που βρίσκεται μέσα στην δεξαμενή;

Απο astragjtg : Και η vialle το απαγορευει ρητα, να μην μπει τιποτα σαν κι αυτο ή παρόμοιο στην μπουκαλα γιατι μπορει να προκαλεσει σοβαρα τεχνικα προβληματα(στην πολυβαλβιδα,αντλια,μπεκ κτλ...).
Τι γνωμη εχεις φιλε Μιχαλη ?

Ευχαριστω
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 06 Απρ, 2011 10:13

Κρισιμες ερωτησεις που χρηζουν απαντηση ,να βαλουμε ωραια δε λεω αλλα τη και πως .
Για να μην βγαζουμε μετα...
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 06 Απρ, 2011 11:40

Αν μπορώ να προσθέσω στα παραπάνω ερωτήματα:
1) Τα πρόσθετα μπαίνουν ανά 10.000 χλμ από οτι κατάλαβα αλλά δεν καίνε όλα τα αυτοκίνητα την ίδια ποσότητα βενζίνης και υγραερίου ανα 10.000χλμ. Ένα μέλος σκεφτόταν να βάλει σε Ceicento και υπάρχουν και άλλοι που έχουν 6κύλινδρα και 8κίλυνδρα εργαλεία. Μήπως το ceicento έχει περισσότερη λίπανση από οτι χρειάζεται ή το τέρας λιγότερη; :?

2) Αναφέρεις έρευνες που έχουν γίνει που μπορώ να τις δω δημοσιευμένες; :?:

3) Αναφέρεις για μύκητες και βακτήρια στο ρεζερβουάρ βενζίνης..... δεν είμαι βιολόγος αλλά δεν έχω ακούσει για μύκητες και βακτήρια (ζωντανοί οργανισμοί) να ζουν στην βενζίνη και για να είμαι ειλικρινής ακούγεται κάπως αυτή η ατάκα. :o

4) Και το πιο σημαντικο: Τελικά χρειάζεται κάποιο πρόσθετο ή όχι; Αν ναι, σε όλα τα αυτοκίνητα ή σε κάποια; Μήπως το έξυπνο marketing πατάει στην φήμη μιας πιθανής ζημιάς βαλβίδων και μας πλασάρει ένα προϊόν που δεν είναι και απαραίτητο; Υπάρχουν σοβαρές έρευνες πάνω σε αυτό το ζήτημα ;

Ειλικρινά περιμένω τις απαντήσεις από έναν άνθρωπο γνώστη του προϊόντος και όχι ράδιο αρβύλα και γενικότητες αν είναι δυνατόν.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό michalistunap » Πέμ 07 Απρ, 2011 01:47

Αγαπητοι κυριοι..καταρχας θελω να σας ευχαριστησω για τις ερωτησεις σας.. θα προσπαθησω να απαντησω και να σας δωσω την βοηθεια μου οσο μπορω.
Για τον leonp.
Τα ενεργα συστατικα του 164 δημιουργουν ενα ομογενοποιημενο μιγμα με το υγραεριο που αποτρεπη την κατακρατηση αυτων των συστατικων καταρχας στο φιλτρο. Αυτα παραμενουν ενωμενα ακομα και σε πολυ χαμηλες θερμοκρασιες ( -30 ) και μεσω του συστηματος πιεσης προς τον εξατμιστη και οπως ειναι αναμεμειγμενα μετατρεπονται σε αερια μορφη χωρις ομως να χανουν τις λιπαντικες τους ικανοτητες. ( τα συστατικα που περιεχονται δεν διαβρωνουν τους σωληνες ουτε επιρρεαζουν-αποσυνθετουν τα λαστιχακια και τα o-ring του κυκλωματος..

Για τον lyggas.
Το προιον αυτο δεν περιεχη καμια χημικη ενωση ή ουσια που να εχει επιθετικη δραση στα υλικα που χρησιμοποιουν οι μοναδες υγραεριου ( υγρου ψεκασμου ή οχι ) καθως δεν εχει παρουσιαστει καμια επιδραση στην συμπεριφορα του συστηματος αλλα και στις εκπομπες καυσαεριων.

Για τον astragjtg :
Φιλε μου καμια εταιρια κατασκευης μοναδων υγραεριου δεν θα εδινε ποτε επισημα την εγκριση της για τετοια προιοντα για τον εξης απλο λογο.. στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα-σκευασματα αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης. θα ηταν μεγαλο το ρισκο να πουν επισημα ναι ποσο μαλλον να το προτείνουν.
Γιαυτο να προτιμάτε παντα σοβαρα και επωνημα προιοντα για τετοιες χρησεις..

Ο φιλος gakost εκανε καποιες ερωτησεις και παρατηρησεις...
Καταρχας θελω να ζητησω συγνωμη για το λαθος που εκανα οσον αφορα την βενζινη και τους μυκητες. Οι μυκητες και τα βακτηρια αναπτησονται στο πετρελαιο και οχι στην βενζινη. Η βενζινη απο την αλλη εχει την ταση να χανει την δυναμη της με την παροδο του χρονου μες το ρεζερβουαρ.
Τωρα.. με ρωτησες για τα 10000km. Εμεις μιλαμε για την δημιουργια μιας μεμβρανης-φιλμ η οποια προστατευει ολο το κυκλωμα του υγραεριου και ειδικα τις βαλβιδες και τις εδρες τους για 10000km ανεξαρτητα με την ποσοτητα καυσιμου που θα καψει το οχημα ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΕΛΕΙΩΣ. (τουλαχιστον τις πρωτες φορες)
ΟΙ ερευνες που αναφερω γινονται σε ενα απο τα τεσσερα εργοστασια την TUNAP στην Γερμανια το οποιο ασχολητε μονο με την ερευνα και αναπτυξη προιοντων. Δεν ξερω αν μπορεις να βρεις καπου δημοσιευμενες αυτες τις ερευνες αλλα σιγουρα τις εχουν οι επισημοι συνεργατες μας.. τωρα οσο για τον αν χρειαζεται ενα αυτοκινητο προστασια ή οχι και αν παταμε σε μια πιθανη βλαβη σιγουρα για εμας παιζει μεγαλο ρολο η τεραστια πηγη πληροφοριων που εχουμε απο τους συνεργατες μας και απο τα προβληματα που αντιμετοπιζουν τα τελευταια χρονια, φυσικα δεν μιλαω μονο για την ενχωρια αγορα αλλα σε 18 χωρες που κατεχουμε μεγαλο και σημαντικο κομματι πανω στο χημικο τομεα.

Θα ημαστε κοντα σας για οτι χρειαζεστε, ειτε αφορα το υγραεριο ειτε καποιο αλλο καυσιμο.. Σας ευχαριστω.
( να ζητησω συγνωμη για ορθογραφικα και τονους )
Άβαταρ μέλους
michalistunap
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 07 Απρ, 2011 13:22

Προσωπικά πιστεύω ότι το θέμα λίπανσης των βαλβίδων είναι ανούσιο όπως και το θέμα με την "λαδιέρα", ένα σύστημα που ανάγεται στην 10ετία του '80, με τα ταξί τότε που δεν τολμούσες να ανάψεις ούτε τσιγάρο μέσα.Η λίπανση βαλβίδων υπήρχε στους κινητήρες καύσης μολυβδομένης βενζίνης γιατί τα μέταλλα των βαλβίδων δεν μπορούσαν να αντέξουν τις κρούσεις και να σφραγίζουν ταυτόχρονα τον χώρο καύσης αν δεν υπήρχε ο μόλυβδος με τις επικαθήσεις κ.α που αναφέρθηκαν πολύ σωστά και στα βίντεο από τον επαγγελματία.Σήμερα οι βαλβίδες είναι από άλλα μέταλλα
Συγγνώμη που θα το πώ παιδιά, αλλά στην αρχική αναζήτηση για εγκατάσταση συστήματος υγραερίου στο αμάξι... ....μου πρότειναν απο ΙΝΔΙΚΟ ΜΕΧΡΙ ΛΙΘΟΥΑΝΙΚΟ, ΤΟΥΡΚΙΚΟ , ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ κ.α με καθόλου ή ανεπαρκή πιστοποίηση ISO ή να υποθέσω και εικονική!
Δείτε τον πίνακα εγκρίσεων LPG του Υπουργείου Μεταφορών και θα καταλάβετε.....

http://www.yme.gr/index.php?tid=996&aid=0

Λογικό είναι μετά, να βαρέσει "κανόνι¨το μοτέρ, ειδικά όταν χρειάζεται προγραμματισμό εγκεφάλου, τοποθέτηση μπέκ με σωστή γωνία, θέση και ανάλογα το αυτοκίνητο κ.α και σε συνδυασμό με τον "εγκαταστάτη", που με ένα σεμινάριο κάποιων ημερών προσπαθεί να κάνει "αρπαχτή" όσο διαρκεί η "ουτοπία" με το υγραέριο και όταν του το πας ρετάροντας, σου λέει χίλιες δύο δικαιολογίες ότι φταίει το υγραέριο κ.α

Κακά τα ψέματα...η καλή επιλογή επαγγελματία εγκαταστάτη υγραερίου, το σωστό σύστημα υψηλής τεχνολογίας όπως ενδεικτικά αυτά εδώ και προς θεού μην το πάρετε ως διαφήμιση
http://www.icomitalia.it/lang1/imp_jtg.html
http://www.zavoli.com/contenuti.php?id=1
http://www.gficontrolsystems.eu/images/stories/GFI_SGI_Type_3_ECU.pdf
όπου αναφέρονται πιστοποιήσεις σε περιβάλλον λειτουργίας, θερμοκρασίας κ.α ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΣΩ ΟΛΑ, είναι το κλειδί για να μην έχετε πρόβλημα με το αυτοκίνητο.

Προσωπικά στο Avensis που έχω, ούτε η εσωτερική θερμοκρασία στον χώρο καύσης ανεβαίνει, λόγω σωστής εγκατάστασης, ούτε "ρεταρίσματα" κάνει, ούτε του κολλητού μου που έχει κάνει 120.000 χλμ., του έστειλε τις βαλβίδες στον αγύριστο.Μάλιστα το δικό μου καίει 52-53 λίτρα στα 460 χλμ. σε ΚΥΚΛΟ ΠΟΛΗΣ.
Το μόνο έξτρα που έχω κάνει, είναι μπουζί NGK LPG1που ήταν για αλλαγή ούτως ή άλλως, όπου η συμβουλή του εγκαταστάτη μου ήταν πως είναι περιττό και πως περισσότερο για λόγους μάρκετινγκ είναι, καθώς και να βάλω λάδια μηχανής της Αμερικάνικης εταιρείας Κ2 oil παρασκευής στην Πολωνία και με κάποια πρόσθετα LPG που θεωρητικά είναι ευεργετικά, σαν αυτό εδώ...

http://www.k2car.com/index.php?option=com_provider&task=prod&id=496&Itemid=128&lang=en που είναι για LPG
ή αυτό
http://www.yacco.com/ VX 1000 - SAE 5W40 της YACCO 100 χρόνων Γαλλική εταιρεία στα λάδια μηχανής επίσης για LPG.

Οπότε συμπερασματικά και πάντα κατα την άποψή μου όπου αρχίζουν και σας ψιθυρίζουν στο αυτί, όπως είπαν σε εμένα...¨έλα μεγάλε έχω ένα σύστημα με 1.600€ από Ινδία για ΤΑΤΑ :D , άλλο πράγμα"...πάρτε δρόμο....
Τελευταία επεξεργασία από zep και Πέμ 07 Απρ, 2011 16:43, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 07 Απρ, 2011 15:00

michalistunap έγραψε:Για τον astragjtg :
Φιλε μου καμια εταιρια κατασκευης μοναδων υγραεριου δεν θα εδινε ποτε επισημα την εγκριση της για τετοια προιοντα για τον εξης απλο λογο.. στην αγορα υπαρχουν πολλα προιοντα-σκευασματα αμφιβολου ποιοτητας και προελευσης. θα ηταν μεγαλο το ρισκο να πουν επισημα ναι ποσο μαλλον να το προτείνουν.
Γιαυτο να προτιμάτε παντα σοβαρα και επωνημα προιοντα για τετοιες χρησεις..

Εννοείται αυτο. Η ερωτηση εγινε γιατι η icom ερωτήθει συγκεκριμένα για το tunap 164. Οπως ηταν ομως φυσικο, δεν μπορουσε να απαντησει για το συγκεκριμένο προϊόν( για ευνοητους λογους) και απατησε επι του γενικου...

michalistunap έγραψε:ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΑΔΕΙΑΖΕΙ ΤΟ ΡΕΖΕΡΒΟΥΑΡ ΤΕΛΕΙΩΣ. (τουλαχιστον τις πρωτες φορες)

Αυτος ηταν και ενας απο τους λογους που με κωλύουν να αγορασω το συγκεκριμένο προϊόν. Αν δεν πρεπει να αδειασεις τελειως το ρεζερβουαρ, τοτε σε αναγκαζει να εχεις περιορισμενη αυτονομια και αν κατα λαθος το αδειασεις...πάπαλα,παει το tunap...
Επίσης η απορια μου ηταν το πως γινεται να μενει το σκευασμα μεσα στη ρεζερβα lpg και να ειναι ενεργο για 10.000χλμ. Παρεθεσες το πως αναμειγνύεται και ενεργει με το lpg, αλλα τι γινεται οταν αδειασει η ρεζερβα και βαζεις νεο lpg ? Εχει μείνει λογικα προιον στον πατο και με το νεο γεμισμα αναμιγνύονται ξανα?
Οταν λες ''τις πρωτες φορες'' τι εννοεις ? Γιατι στις επομενες αλλαζει κατι ?
Τελος, εχεις cite με τιμολογιο να δουμε και τιμες ? :D Αν ναι δωσε ενα link.

Ευχαριστω και παλι για το ενδιαφερον σου.
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό michalistunap » Παρ 08 Απρ, 2011 00:34

astragjtg
Φιλε μου, οταν εγραψα οτι δεν πρεπει να αδειασει το ρεζερβουαρ τις πρωτες φορες εννοω οτι τουλαχιστον στα δυο τρια πρωτα γεμισματα μετα που θα βαλουμε το προιον καλο θα ηταν να μην στραγγιξουμε το καυσιμο. Να σου εξηγησω καλητερα... Οταν μπαινει το προιον στο ρεζερβουαρ χρησιμοποιη το υγραεριο ως μεσον για να περασει στο κυκλωμα. απο την στιγμη που θα περασει μεσα ξεκιναει να δημιουργη μια μεμβρανη προστασιας με τελικο προορισμο να λιπανει και να προστατευση τις βαλβιδες και τις εδρες τους. Πιστευουμε οτι κανει καλητερη προστασια αν περασει μεσα πιο αργα στην διαρκεια 2-3 γεμισματων , μετα απο κει οσα γεμισματα και να κανεις, το στεγνωσεις ή οχι η προστασια θα παραμεινει για 10000km.
Τιμες δεν μπορω να δωσω ( καταλαβαινεις ) εκτος και αν εισαι συνεργειο οποτε μπορουμε να μιλησουμε επαγγελματικα. Αν εισαι ιδιωτης μπορω να σε φερω σε επικοινωνια με καποιον συνεργατη μας. Νασαι καλα. :thumbup:
Άβαταρ μέλους
michalistunap
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό anikologr » Κυρ 10 Απρ, 2011 09:49

Αγαπητοί συμ-φορίτες θα ήθελα να κάνω την εξής ερώτηση επειδή την Μ. Δευτέρα μπαίνω για εγκατάσταση υγραερίου σε Hyundai i30 1.4 και επειδή η προστασία του κινητήρα μου είναι το 1ο μου μέλημα ήθελα να ρωτήσω όποιον ξέρει αν::

Ο εγκαταστάτης μου δεν θέλει να βάλει λαδιέρα αλλά εγώ για τον φόβο των Ιουδαίων επέμενα αγόρασα μία Flashlube μηχανική προς 85 ευρώ με 400ml λιπαντικού. Το ερώτημα είναι σε πιο σημείο πρέπει να μπει το μπεκ του λιπαντήρα? Ακριβώς μετά την πεταλούδα? Μήπως κάποιος έχει κάποια φώτο από τέτοια εγκατάσταση? Το λέω γιατί εφόσον το εγκαταστάτης δεν τοποθετεί λαδιέρες φοβάμαι μήπως δεν ξέρει καν το σημείο που πρέπει να μπει αν και δεν το πιστεύω. Αλλά θα είναι ένας καλός τρόπος να τον ελέγξω.

Σας ευχαριστώ και περιμένω τις απαντήσεις σας
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 10 Απρ, 2011 11:19

michalistunap έγραψε:astragjtg
Φιλε μου, οταν εγραψα οτι δεν πρεπει να αδειασει το ρεζερβουαρ τις πρωτες φορες εννοω οτι τουλαχιστον στα δυο τρια πρωτα γεμισματα μετα που θα βαλουμε το προιον καλο θα ηταν να μην στραγγιξουμε το καυσιμο. Να σου εξηγησω καλητερα... Οταν μπαινει το προιον στο ρεζερβουαρ χρησιμοποιη το υγραεριο ως μεσον για να περασει στο κυκλωμα. απο την στιγμη που θα περασει μεσα ξεκιναει να δημιουργη μια μεμβρανη προστασιας με τελικο προορισμο να λιπανει και να προστατευση τις βαλβιδες και τις εδρες τους. Πιστευουμε οτι κανει καλητερη προστασια αν περασει μεσα πιο αργα στην διαρκεια 2-3 γεμισματων , μετα απο κει οσα γεμισματα και να κανεις, το στεγνωσεις ή οχι η προστασια θα παραμεινει για 10000km.
Τιμες δεν μπορω να δωσω ( καταλαβαινεις ) εκτος και αν εισαι συνεργειο οποτε μπορουμε να μιλησουμε επαγγελματικα. Αν εισαι ιδιωτης μπορω να σε φερω σε επικοινωνια με καποιον συνεργατη μας. Νασαι καλα. :thumbup:

Αντιληπτό. Ευχαριστω
:thumbup:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό motorhome » Κυρ 10 Απρ, 2011 15:28

ο μολυβδος κρατουσε την θερμοκρασια των βαλβιδων σε χαμηλοτερη θερμοκρασια απο την αμολυβδη για να σωσουν την κατασταση αλλαξαν τουσ οδηγους τον βαλβιδων απο μπρουτζινους σε ενα υλικο που λεγεται στελλιτης και εδωσαν παραπανω ανοχες αναμεσα στο στελεχος τησ βαλβιδας και του οδηγου για να μην κολλησει η βαλβιδα πανω στον οδηγο και εκαναν πιο σκληρες της εδρες βεβαια τα ιαπωνεζικα εχουν πιο μαλακες εδρες απο τα ευρωπαικα οχηματα απο οτι γνωριζω ισως τα ιαπωνεζικα να δειξουν κατι με αεριο ψεκασμο. Με υγρο ψεκασμο πιστευω θα εχουμε θετικοτερα αποτελεσματα στο θεμα βαλβιδων αλλα και παλι θα περασουν παρα πολλα χιλιομετρα δεν προκειται να παθουν κατι σε 20-40-80 χιλιαδες χιλιομετρα σιγουρα βλεπε ΤΑΧΙ .Με τον υγρο εχουμε λιγοτερη θερμοκρασια καυσης στο πυρομετρο εισαι 100βαθμους κελσιου κατω, οποτε εγω πιστευω σε ιαπωνεζικα υγρος ψεκασμος σε ευρωπαικο οτι γουσταρεις φτανει να καλυπτει ο αεριος και να μην στεγνωνει το μοτερ και σπασει που συνηθως πανω απο 140ιππους αρχιζει ναμην καλυπτει σωστα της απαιτησεις καυσιμου του κινητηρα οποτε αναγκαζει στης περισσοτερες περιπτωσεις τον εγαταστατη να ψεκαση και λιγακι βενζινη για να μην το σπασει οπως και να εχει παντως ο αεριος ψεκασμος ειναι θερμος οσο με τησ λαδιερες τη λαδι εχουν μεσα και ψεκαζουν μηπως δηλητηριαζει τον καταλυτη η ειναι για να πουλαμε και λιγο απαυτο και αν χαλασει αυτο που αφηνει το λπαντικο να σταζει και ψεκαση μεμιας και κανει καμια υδραυλικη στον κινητηρα? αλλα λεω εγω με την ιδια λογικη αφου θελουμε λαδι το εχουμε νομιζω απο της αναθυμιασεις του κινητηρα οποτε βγαζεις πεταλουδα στα service ειναι λαδωμενη αλλα και απο την αλλη εχουμε την ανακυκλωση καυσαεριων που τα ισοπεδωνει ολα μεσα στην εισαγωγη με θερμοκρασιες καταλοιπα καυσης σκετος βοθρος δηλαδη..... ναι μεν αλλα......ετσι και αλλιως ολα εχουν το τιμημα τους απλως βαζουμε τα υπερ και τα κατα και αναλογος πρατουμε ολοι μας
motorhome

Δημοσιευσεις: 24

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 27 επισκέπτες