Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Βοήθεια ο θεος ξερει πως γινεται αυτο με την καταναλωση

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Βοήθεια ο θεος ξερει πως γινεται αυτο με την καταναλωση

Δημοσίευσηαπό djensar » Τρί 15 Μάιος, 2012 10:51

εχω ενα lancia delta 2009 τουρμπο 120 αλογα και εχω βαλει υγραεριο kit ACON Agis πολωνικο...

στην αρχη ειχαμε ενα θεμα με λαμπακι κινητηρα που αναβε (το αμαξι πηγαινε το ιδιο σχεδον με βενζινη)...

μετα απο 10 χαρτες βρηκαμε καπου τη λυση και δεν αναβει λαμπακι ...ολα καλα...

το αμαξι ομως δεν νομιζω να πηγαινει το ιδιο..νομιζω οτι εχει χασει λιγα αλογα...και σε τεστ που εκανα...στις πολυ υψηλες στροφες....5.500 στροφεσ(6.500 κοφτης)....στη 4η ταχυτητα και πεμπτη το αμαξι γονατιζε λιγο και δυσκολευοταν τρομερα να περασει τα 170...

πηγα στο μηχανικο και μου λεει οτι η μπεκιερα δεν θα ναι τοσο γρηγορη οσο ζηταει το αμαξι σου ....θα την αλλαξουμε...Του λεω μηπως ειναι πνευμονας μικρος? μου λεει ειναι μεχρι 160 αλογα... (σημειωτεον οτι αλλος ανθρωπος που εχει εμπειρια με υγραερια και το ιδιο αμαξι μου πε πως ο πνευμονας ειναι μικρος)...

εσεις τι λετε να ειναι? πνευμονας η μπεκιερα που λεει ο εγκαταστατης?

η μπεκιερα ερχεται μεθαυριο..οποτε ειδωμεν..

επισης κατι αλλο που με πηγαινει σε υποψια φτωχου μιγματος...

α.νιωθω οτι το αμαξι εχει χασει καμια 20αρια αλογα...
β.η καταναλωση στο trip computer ειναι χαμηλοτατη...

δλδ με βενζινη ειχα 8.6 μεσο ορο .... τωρα με το γκαζι βγαζει 7.3 ... ΝΑ τα παιξε το trip computer?

το θεμα ειναι οτι παντου και στο instant consumption βγαζει μικροτερες τιμες...

μηπως ο χαρτης μου ειναι φτωχος?/?

ο εγκαταστατης λεει οτι ειναι μια χαρα...μη το πολυαγγιζουμε...εχουμε βρει χρυση τομη που δεν εχει λαμπακι και σαν χαρτης λεει ειναι σωστος...

το μονο που μενει λεει ειναι η αλλη μπεκιερα και φευφω..ο χαρτης λεει ειναι σωστος..

Η μπεκιερα η οποια δεν λειτουργει στο αμαξι μου ειναι OMVL FAST της REG.
djensar

Δημοσιευσεις: 22

Re: ΒΟΗΘΕΙΑ ο θεος ξερει πως γινεται αυτο με την καταναλωση

Δημοσίευσηαπό fokion » Τρί 15 Μάιος, 2012 11:32

Αν η μπεκιερα αλλαζεται χωρις να πληρωσεις - αλλαξε την

παντως πραγματικά θεωρω απιθανο να αλλαχτει μπεκιερα και να μην θελει επαναπρογραμματισμό

για την καταναλωση ο μονος σωστος τροπος ειναι γεμισμα - χιλιομετρα - αδειασμα - ποσα χλμ εκαψες... τα trip computer παθαινουν γενικως ενα λαλα καθοτι ΝΟΜΙΖΟΥΝ οτι ακομα πας με βενζινα...

ακομα κι αν υποθεσουμε οτι δειχνει "σωστα" τοτε μαλλον ειναι ΠΟΛΥ πλουσιος στο γκαζι και εχει κατεβασει πολυ τα μιλισεκοντ της βενζινης για να εχει σωστό μιγμα οποτε και θεωρει οτι καις λιγότερο...

μηπως τελικά "πνιγεται" και γι αυτο δε παει.???? γιατι απο καποιες στροφες και μετα απο οτι ξερω ο Λ βγαινει εκτός παιχνιδιου με συνεπεια ο εγκεφαλος να πλυμιριζει....

μια βολτα στο δρομο με το λαπτοπ συνδεδεμενο σε πρωτη φαση θα ηταν διαφωτιστικό...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Τρί 15 Μάιος, 2012 12:12

το trip computer το ξεχνας ειναι καλυμπραρισμενο για τα μπεκ της βενζινης και οτι εχει να κανει με το ψεκασμο βενζινης δεν δειχνει σωστα με το Lpg,εδω εγω οταν ειχα βαλει προγραμμα με μπεκ 630 απο 317 που φοραγα και μαφ απο σ3 εδειχνε καραλανωση 1 λιτρο τα 100 χιλιομετρα, :lol: θελει να επεμβεις στο προγραμμα στο χαρτη που φτιαχνει το τριπ computer για να δειχνει σωστα.σκεψου να στο πω και ποιο απλα,αλλα cc ειναι τα μπεκ βενζινης σου και αλλα cc τα μπεκ του υγραεριου που εχεις τοποθετησει,οποτε εχει αλλαξει το σημειο αναφορας που ειναι τα μπεκ,οποτε τον ξεχνας τον υπολογιστη ταξιδιου στα l/h οταν δουλευεις υγραεριο.
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 15 Μάιος, 2012 12:32

Οταν ο μειωτηρας δεν προλαβαινει να παραξει την ποσοτητα του αεριου που χρειαζεται ο κινητηρας τοτε η καταναλωση που μας δειχνει το trip computer ειναι πλασματικη γιατι το υγραεριο αεριοποιειται στον κυλινδρο του αυτοκινητου και δεν αφηνει χωρο για να εισελθει η αναλογη ποσοτητα οξυγονου ετσι ωστε να εχουμε μια αξιοπρεπη εκρηξη.(να μην ξεχναμε οτι απο την ποσοτητα του αερα που εισερχεται τα πιο πολλα αυτοκινητα μας βγαζουν την ενδειξη καταναλωσης)
Τα παραπανω (επειδη προβλεπω αντιδρασεις),εχουν κι αλλη θεωρια αλλα δεν χρειαζεται αυτη την ωρα.Το εγραψα ομως για να σε οδηγησω στο να δωσεις περισσοτερη βαση στον μειωτηρα και οχι στα μπεκ.Αλλαζοντας τα μπεκ θα βελτιωθει η κατασταση αλλα οχι σε ολο το φασμα των στροφων,θα πρεπει να επιλεξεις σε ποιες στρ θελεις να λειτουργει καλυτερα ο κινητηρας,ενω με τον σωστο μειωτηρα λυνονται ολα τα προβληματα.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 15 Μάιος, 2012 18:17

στην αμφιθεας το εβαλες ? μην εμπιστευεσε ιδιαιτερα τους πολωνικους πνευμονες ειδικα στα τουρμπο κρατα μικρο καλαθι δηλαδη για αλογα τα διπλασια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 15 Μάιος, 2012 19:32

dathens έγραψε:στην αμφιθεας το εβαλες ? μην εμπιστευεσε ιδιαιτερα τους πολωνικους πνευμονες ειδικα στα τουρμπο κρατα μικρο καλαθι δηλαδη για αλογα τα διπλασια για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο

Σωστοοοος!!!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό djensar » Τρί 15 Μάιος, 2012 21:31

εννοειται οτι με την καινουργια μπεκιερα θα κανει και καινουργιο προγραμμα...

ισως ειναι μπεκιερα...αν δεν λυθει αυριο το προβλημα τοτε θα του πω να επικεντρωθει στο θεμα πνευμονας...

για το μιγμα δε ξερω αν ειναι πλουσιο παντως ενδειξη κινητηρα ευτυχως δεν εχουμε...

ως τωρα εχω κανει 300 χλμ με 52 δεξαμενη που βαζει περιπου 45 ευρω....(και ειμαι ακομα στο ενα πρασινο)..
οταν μου τελειωσει το υγραεριο θα ξερω ακριβως ποσο εκαψα,..

ερωτηση το τελευταιο κοκινο λαμπακι σημαινει ρεζερβα η οτι παπαλα υγραεριο?

επισης δε θελω να γινομαι κουραστικος αλλα οταν αλλαζει απο βενζινη σε υγραεριο λογικο δεν ειναι να τρεμει ελαχιστα το αμαξι επειδη αλλαζει η λειτουργια του κινητηρα?ακουγονται ελαχιστα τα μπεκ υγραεριου...αλλα εχω μια υποψια οτι θα μπορουσε να γινουν και λιγο πιο αθορυβα...Γενικοτερα να μην ανησυχω ε?

Οχι φιλε μου δε το εβαλα αμφιθεας αλλα απο συνεργατη τους στα χανια κρητης.

ολα καλα ως τωρα αν εξαιρεσεις οτι το αμαξι στις 5.500 στροφες στη 4η 5η δε παει οσο ΘΑ θελε να παει και γονατιζει...τα 170 τα περναει με πολυ ζορι...ενω με βενζινη παει 200+ ωραια....

η βασικη ερωτηση ....ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ να εχω φτωχο η πλουσιο μιγμα και να μη χτυπαει η ενδειξη κινητηρα?

οταν μου περναει χαρτη και χαρτη και χαρτη και εγω βγαινω εθνικη και το παω 170 για να δοκιμασω αν εφτιαξε μηπως του λαλαω τα πεταλα?

συγνωμη για τις πολλες ερωτησεις παιδια αλλα πρεπει κ γω να ρωτησω...
djensar

Δημοσίευσηαπό djensar » Τρί 15 Μάιος, 2012 21:48

δεν εχω εξολοκληρου κιτ πολωνικο...

εχω :

1.εγκεφαλο AGIS πολωνικο
2.δεξαμενη πολωνικη
3.μπεκιερα OMVL
4.πνευμονα OMVL

οποτε ο πνευμονας ειναι ιταλικος...και προοριζεται για 160 αλογα....αλλα και παλι φτανει ? 160 αλογα ατμοσφαιρικα η τουρμπατα?

εμενα ειναι 120 τουρμπο και ο εγκαταστατης λεει οτι ειναι μια χαρα....

αν δε δουμε φως με τη νεα μπεκιερα(που δε ξερω τι μαρκα θα ειναι απλα οτι θα ειναι πιο γρηγορη) θα του πω για πνευμονα να δουμε...

απλα με εχει χαλασει η ολη διαδικασια της δοκιμης ισως 7-8 χαρτων...χαρτογραφηση-δοκιμη χ 8 φορες και μετα πηγαμε στη μπεκιερα...

βεβαια να πουμε και του στραβου το δικιο με τη χαρτογραφηση ξεφυγαμε και απο το λαμπακι κινητηρα που ειχαμε τις 2-3 πρωτες φορες.

ενταξει ξερω οτι χρειαζονται καπιοες δοκιμες-ρυθμισεις....αλλα αρχιζω και μπουχτιζω τα πειραματα στο αμαξι μου...
djensar

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 15 Μάιος, 2012 21:54

Το λαλας όπως λες πρόσεχε μην το πάρεις στο χέρι τράβα το για ρύθμιση και μπορει βάλε το να καίει και βενζίνη για να το βοηθήσει !!
dathens

Δημοσίευσηαπό dathens » Τρί 15 Μάιος, 2012 22:03

djensar έγραψε:δεν εχω εξολοκληρου κιτ πολωνικο...

εχω :

1.εγκεφαλο AGIS πολωνικο.
2.δεξαμενη πολωνικη
3.μπεκιερα OMVL. !!!!!!!!!!
4.πνευμονα OMVL. !!!!!!!!!!!

οποτε ο πνευμονας ειναι ιταλικος...και προοριζεται για 160 αλογα....αλλα και παλι φτανει ? 160 αλογα ατμοσφαιρικα η τουρμπατα?

εμενα ειναι 120 τουρμπο και ο εγκαταστατης λεει οτι ειναι μια χαρα....

αν δε δουμε φως με τη νεα μπεκιερα(που δε ξερω τι μαρκα θα ειναι απλα οτι θα ειναι πιο γρηγορη) θα του πω για πνευμονα να δουμε...

απλα με εχει χαλασει η ολη διαδικασια της δοκιμης ισως 7-8 χαρτων...χαρτογραφηση-δοκιμη χ 8 φορες και μετα πηγαμε στη μπεκιερα...

βεβαια να πουμε και του στραβου το δικιο με τη χαρτογραφηση ξεφυγαμε και απο το λαμπακι κινητηρα που ειχαμε τις 2-3 πρωτες φορες.

ενταξει ξερω οτι χρειαζονται καπιοες δοκιμες-ρυθμισεις....αλλα αρχιζω και μπουχτιζω τα πειραματα στο αμαξι μου...

Μπα εκει ειναι το πρόβλημα σου στο omvl κάτι σαν ημιαιμο σκυλί ευγενικά rail μπεκ και πνεύμονας για ατμόσφαιρα 160 και 80 άλογα τουρμπο !! Πες στον εγκαταστατη σου να στα αλλάξει και να σταματήσει τις δοκιμές !!

Μου έλεγε φίλος εγκαταστατης για ένα κομπρεσορα στην Χαλκίδα με τα ίδια προβλήματα με OMVL ακόμα και ο Ιταλός εισαγωγέας με high power πνευμονα δεν μπορει να το φτιαξει τυχαίο ; Ο high power ειναι σκαρτα 100-120 τουρμπατα
dathens

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 57 επισκέπτες