Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τετ 30 Μάιος, 2012 22:24

Οι narrowband στελνουν τάση στην CPU συμφωνοι. Εξακαλουθώ να πιστευω , ομως, οτι οι wideband αισθητηρες Ο2 στέλνουν ενταση ρευματος :wave:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 30 Μάιος, 2012 23:08

taxtsom έγραψε:Οι narrowband στελνουν τάση στην CPU συμφωνοι. Εξακαλουθώ να πιστευω , ομως, οτι οι wideband αισθητηρες Ο2 στέλνουν ενταση ρευματος :wave:

λαθος πιστευεις.
Οι wideband λάμδα λειτουργούν με τάση από 0 εως 5 βολτ.
Δεν δημιουργούν την τάση, την διαμορφώνουν.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό jonjon » Πέμ 14 Ιουν, 2012 09:57

Τελικά ήταν λίγο ανοιχτό το φιλτροκούτι στο κάτω μέρος και διάβαζε ότι να ναι (το κατάλαβα όταν΄έτυχε να πατήσω τέρμα γκάζι και ακούστηκε σαν να έχω φιλτροχοάνη :D ), το έκλεισα καλά και μετά από λίγα χλμ έσβησε μόνο του το λαμπάκι, ενώ και η κατανάλωση έπεσε στο φυσιολογικο +15% μετά απο μια μέτρηση που έκανα ;)
Hyundai i10 kme nevo pro 75.000 χλμ
jonjon

Δημοσιευσεις: 67

Δημοσίευσηαπό fokion » Πέμ 14 Ιουν, 2012 11:40

Τελικά το προβλημα ειναι συνηθως πιο απλό απο οτι φανταζομαστε...
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 14 Ιουν, 2012 20:09

fokion έγραψε:Τελικά το προβλημα ειναι συνηθως πιο απλό απο οτι φανταζομαστε...

έιναι ο φόβος του καινουργιου!!!
μιλούσα προχθες με ένα φίλο βουλγαρο μεσω skype και του ειπα τους φόβους μου!!!
Ο τύπος έχει ένα ford modeo mk4 με 125.000 χιλιομερα με αεριο όλα!!! και πρόβλημα κανένα
όυτε η βαλβίδες ουτε καπακια κινιτηρα πειραχθηκαν τιποτα!!!!
και χωρίς λαδιερες κ τετοιες σαχλαμαρες!!
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό baspav » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 13:20

Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε μιας και είδα σαν θέμα το "λαμπάκι μηχανής".

Έχω ένα Suzuki sx4, αγορασμένο το 2010. Τον Μάιο του έβαλα αέριο. Έχω κάνει 1.000χλμ περίπου μέχρι σήμερα.

Πριν περίπου δέκα μέρες μου το αμάξι στις χαμηλές ταχύτητες (ταχύτητες, όχι στροφές) και στην αλλαγή από 1η σε 2α, 2α σε 3η και 3η σε 2α δεν "άρπαζε" αμέσως, δεν επιτάχυνε το αυτοκίνητο όπως έκανε μέχρι τότε. Κάποια στιγμή μου ανάβει σταθερά το πορτοκαλί λαμπάκι (μάλλον κινητήρα είναι αυτό) και διάβασα στο βιβλίο ότι έχει να κάνει σχέση με τα καυσαέρια και αν ανάψει εν κινήση (έλεγε) να το πάω στη Suzuki.
Το έσβησα το αμάξι και το ξανά έβαλα μπροστά και δεν άναψε το λαμπάκι. Να μην τα πολυλογώ με βενζίνη πάει ΑΨΟΓΑ το αμάξι είτε στην πόλη είτε εθνική, με αέριο στην πόλη κάνει αυτό που σας είπα (ρετάρει και ανάβει λαμπάκι κάποια στιγμή) ενώ στην εθνική πάει κανονικά (δεν ανάβει λαμπάκι ποτέ) αλλά νιώθω κάποιες φορές να μην ακούσει καλά το γκάζι (κάτι ελαφριά τρεμουλιάσματα).

Μέχρι τώρα έβαζα αέριο από Αθήνα, από ένα συγκεκριμένο πρατήριο, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι μου το έκανε όταν έβαλα από άλλο πρατήριο (εκτός Αθηνών γιατί μου τελείωνε και είπα να βάλω λίγο).

Ευχαριστώ
baspav

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό MeddlingMageGR » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 16:04

Δηλαδή τι άλλο πρέπει να σου συμβεί για να καταλάβεις ότι έχεις φτωχό μίγμα? Να πας στον εγκαταστάτη σου να του το πεις.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2
MeddlingMageGR

Δημοσιευσεις: 186

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Πέμ 12 Ιούλ, 2012 18:17

baspav έγραψε:Να ρωτήσω κάτι μήπως ξέρετε μιας και είδα σαν θέμα το "λαμπάκι μηχανής".

Έχω ένα Suzuki sx4, αγορασμένο το 2010. Τον Μάιο του έβαλα αέριο. Έχω κάνει 1.000χλμ περίπου μέχρι σήμερα.

Πριν περίπου δέκα μέρες μου το αμάξι στις χαμηλές ταχύτητες (ταχύτητες, όχι στροφές) και στην αλλαγή από 1η σε 2α, 2α σε 3η και 3η σε 2α δεν "άρπαζε" αμέσως, δεν επιτάχυνε το αυτοκίνητο όπως έκανε μέχρι τότε. Κάποια στιγμή μου ανάβει σταθερά το πορτοκαλί λαμπάκι (μάλλον κινητήρα είναι αυτό) και διάβασα στο βιβλίο ότι έχει να κάνει σχέση με τα καυσαέρια και αν ανάψει εν κινήση (έλεγε) να το πάω στη Suzuki.
Το έσβησα το αμάξι και το ξανά έβαλα μπροστά και δεν άναψε το λαμπάκι. Να μην τα πολυλογώ με βενζίνη πάει ΑΨΟΓΑ το αμάξι είτε στην πόλη είτε εθνική, με αέριο στην πόλη κάνει αυτό που σας είπα (ρετάρει και ανάβει λαμπάκι κάποια στιγμή) ενώ στην εθνική πάει κανονικά (δεν ανάβει λαμπάκι ποτέ) αλλά νιώθω κάποιες φορές να μην ακούσει καλά το γκάζι (κάτι ελαφριά τρεμουλιάσματα).

Μέχρι τώρα έβαζα αέριο από Αθήνα, από ένα συγκεκριμένο πρατήριο, δεν ξέρω αν είναι τυχαίο ότι μου το έκανε όταν έβαλα από άλλο πρατήριο (εκτός Αθηνών γιατί μου τελείωνε και είπα να βάλω λίγο).

Ευχαριστώ

Καλό έιναι πρίν γράφουμε το παραμικρό να το ψάχνουμε το θέμα μας στο φόρουμ!!!!! όχι τιποτα άλλο γλυτώνεις κ το γράψιμο!!!
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό baspav » Παρ 13 Ιούλ, 2012 08:29

tsakozzz έγραψε:Καλό έιναι πρίν γράφουμε το παραμικρό να το ψάχνουμε το θέμα μας στο φόρουμ!!!!! όχι τιποτα άλλο γλυτώνεις κ το γράψιμο!!!

Πόσο με εκνευρίζουν οι άνθρωποι που απαντάνε "πριν ρωτήσεις κάτι ψάχνεις το θέμα στο φόρουμ!".
Το οποίο θέμα φυσικά μπορεί να έχει απαντηθεί και πριν 5-6 χρόνια ας πούμε (θαμμένο κάτω από το thread, του thread, ω thread) και που φυσικά θα τους "κόστιζε" λιγότερο να γράψουν το link του θέματος αν οι ίδιοι το ξέρουν ή την ίδια την απάντηση. Άσε που τα περισσότερα forum έχουν άθλιο search.
Αλήθεια γιατί το κάνετε; Για trollάρισμα;

Στο θέμα μας: είδες πουθενά εσύ στο forum το θέμα που περιγράφω; Με ρετάρισμα σε suzuki sx4; Γιατί αν μιλάς γενικά για ρετάρισμα είναι σαν να μπω σε Ιατρικό forum να πω "έχω βήχα ένα μήνα τώρα" και να μου πουν "έχει απαντηθεί το θέμα σε άλλον". Γιατί εγώ όσο και αν έψαξα δεν βρήκα.
Αν έχεις κάτι (ουσιαστικό) να απαντήσεις ευπρόσδεκτη η απάντηση σου και σε ευχαριστώ.
(σόρρυ admin για το κομμάτι του offtopic).
baspav

Δημοσίευσηαπό baspav » Παρ 13 Ιούλ, 2012 08:31

MeddlingMageGR έγραψε:Δηλαδή τι άλλο πρέπει να σου συμβεί για να καταλάβεις ότι έχεις φτωχό μίγμα? Να πας στον εγκαταστάτη σου να του το πεις.

Sent from my HTC Desire HD A9191 using Tapatalk 2

Και αν έχω φτωχό μείγμα γιατί ένα μήνα δούλευε άψογα και πρέπει να φτιάξει ο εγκαταστάτης;
(Βλέπω από ύφος απαντήσεων εδώ σκίζετε).
baspav

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 66 επισκέπτες