Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τελικά πόσα οκτάνια είναι το LPG;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Τελικά πόσα οκτάνια είναι το LPG;

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 15 Ιουν, 2012 08:08

Ανοίγω αυτό το θέμα διότι έχω διαπιστώσει πάνω απο 4 φορές ότι το LPG όχι μόνο δεν είναι >105 οκτάνια αλλά πολλές φορές αμφιβάλλω αν είναι και 99-100 όπως ας πούμε η Shell Racing.

Συγκεκριμένα, όταν έχω κακό μείγμα, παρατηρώ υψηλό πυρόμετρο με τα δεδομένα του Icom (πλησιάζοντας κακές 100άρες) , το αμάξι χάνει αυτό το ιδιαίτερο νεύρο στα απαλά πατήματα γκαζιού που λυσσάει και βαραίνει το μοτερ σα να χάνει πάνω απο 10 άλογα.

2 φορές έχω τσεκάρει με το torque pro μοίρες, και στα ψηλά είναι τραγωδία το κόψιμο μοιρών, μιλάμε για διαφορά απο 5 έως 8 μοίρες απο Racing σε LPG ενώ συνήθως έχω τουλάχιστον 2-4 μοίρες παραπάνω μετά τις 6000 ΣΑΛ.

Απο αυτά που έχω διαπιστώσει, το καλό μείγμα είναι περίπου 102-105 οκτάνια (με βάση τη διαφορά μοιρών απο Racing σε άλλες ταπεινές 100άρες - τη θεωρώ τη καλύτερη γιατι είναι εισαγόμενη αρκεί να είναι Racing γιατι πολλά πρατήρια κάνουν εξυπνάδες -) ενώ το προβληματικό είναι σαν φτηνή 100άρα.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ OKTANIA ΕΙΝΑΙ ΤΟ LPG;

Δημοσίευσηαπό prometheas » Παρ 15 Ιουν, 2012 09:18

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΑΠΑΝΤΗΣΤΕ ΑΝ ΞΕΡΕΤΕ- ΙΣΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ

1.Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη εταιρία η οποία να διαθέτει το καλύτερο μίγμα?

2.Έχει να κάνει με την εταιρία, με το συγκεκριμένο πρατήριο ή με το μίγμα που προμηθεύτηκε κάποιο πρατήριο και έτυχε να είναι καλό?

3.Μπορούμε να έχουμε κάποιο γενικό κανόνα? Για την coral gas έχουν ακουστεί κάποια θετικά- είναι αλήθεια αυτό ή να βάζουμε σε άλλα πρατήρια τα οποία είναι αρκετές φορές φθηνότερα από της coral?
prometheas

Δημοσιευσεις: 153

Re: ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΣΑ OKTANIA ΕΙΝΑΙ ΤΟ LPG;

Δημοσίευσηαπό LPGas » Παρ 15 Ιουν, 2012 13:09

Τα πειράκια δεν προέρχονται από τα χαμηλά οκτάνια. Το έχω παρατηρήσει επανειλημμένως σε Turbo αυτοκίνητα και δεν διορθώνεται με τίποτα. Στον αέριο ψεκασμό είναι ακόμη πιο έντονο το φαινόμενο, και το πουράκι γίνεται επικίνδυνο. Είναι και ένας από τους λόγους που προτείνω πάντοτε στου Turbo κινητήρες μετά τις 5000 στροφές να γυρίζει σε βενζίνη.
Το ακριβή λόγο δεν τον έχω ακόμη προσδιορίσει αλλά πιστεύω ότι δεν προλαβαίνει να καεί όλο το αέριο εξαιτίας της χαμηλής ταχύτητας εισροής και δημιουργεί προανάφλεξη. Επίσης σε συστήματα με αργά μπεκ δεν προλαβαίνει να αποκριθεί σωστά το μπεκ, οπότε αλλάζει εντελώς ο χρόνος ψεκασμού στις ψηλές στροφές.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Re: Τελικά πόσα οκτάνια είναι το LPG;

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Παρ 15 Ιουν, 2012 15:40

Ποιός μίλησε για πειράκια;
αυτό έλειπε να ακούω και κρα-κρα-κρα-κρα.
Γι αυτό υπάρχουν οι knock sensors να κόβουν μοίρες έγκαιρα οι εγκέφαλοι.
ΕΙδικά για το αμάξι μου ξέρω πολύ καλά πως συμπεριφέρεται με κάθε λογής 100άρας και είμαι 100% σίγουρος ότι τα οκτάνια στη καλύτερη περίπτωση να είναι γύρω στο 102-104 αλλα το σύνηθες είναι μεταξύ 97-101 και μου έτυχε και μία φορά να είναι σχεδόν σαν 95άρας βενζίνης, το αμάξι δε πήγαινε με τίποτα σε σχέση με το αυτό που ξέρω και το πυρόμετρο έδειχνε τρελλά νούμερα που αντιστοιχούσαν σε 100+ χλμ μεγαλύτερη ταχύτητα και μάλιστα με 40άρες κατακαλόκαιρο και όχι καταχείμωνο όταν έτυχε το συμβάν. Αλλα αυτό το χάλι μόνο 1 φορά συνέβη.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 15 Ιουν, 2012 19:52

antonis8via έγραψε:Συγκεκριμένα, όταν έχω κακό μείγμα, παρατηρώ υψηλό πυρόμετρο με τα δεδομένα του Icom (πλησιάζοντας κακές 100άρες) , το αμάξι χάνει αυτό το ιδιαίτερο νεύρο στα απαλά πατήματα γκαζιού που λυσσάει και βαραίνει το μοτερ σα να χάνει πάνω απο 10 άλογα.

Αυτο παρατηρησα και γω ειδικα μετα το τελευταιο γεμισμα. Εχει χασει το νευρο του. Δεν κλωτσαει, δεν κανει απολυτως τιποτα αλλα το αμαξι δεν ανοιγει οπως πριν. Και αυτο το παρατηρω καθε καλοκαιρι επειδη μπαινει φουλ βουτανιο στο μιγμα.
Οσοι μπορεσαν και εβαλαν προπανιο ή μιγμα με μεγαλη αναλογια σε αυτο, το αμαξι πεταγε...

Απ'οτι λενε οι περισσοτεροι, το lpg εχει περιπου 108 οκτανια(αναλογα το μιγμα).
Και απο μονα τους εχουν περιπου τοσο (με πασα επιφυλαξη)
Προπανιο 100+ οκτ
Βουτανιο 94~ οκτ
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Κυρ 17 Ιουν, 2012 18:49

δέν ξέρω πόσα οκτάνια έιναι!!
Χθές με 37 βαθμους γυρνωντας απο της παραλία της Ψάθα στις ανηφόρε το ένιωθα λίγουλάκι ψώφιο το seat όχι ότι με την βανζινη εμπαινε κομματια αλλα ήταν αισθητα
πεσμένος!!!!
106 χιλιαδες χιλιομετρα κ κατι ψιλα!!!
2.000 με lpg
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Κυρ 17 Ιουν, 2012 19:25

Εγώ το βλέπω ότι πάει μια χαρά του αμάξι με τα τελευταία γέμισματα από το ίδιο πρατήριο.. Παρότι η θερμοκρασίες υψηλές και το intercooler μικρό σχετικά.. Εχθές 3μμ γυρνώντας από χαλκιδικη με 3ατομα και αρκετά μπαγαζια το αμάξι φυσούσε σε κάθε μικρή ευθεία που έβρισκα ώστε να προσπεράσω γρήγορα.. 190000τα 26.500 με lpg.. Κάποια δόση του γύρισα και βενζίνη γιατί είχα περίεργεια αλλά τουλάχιστον μέχρι της 6500πηγαινε το ίδιο η λίγο καλύτερα από βενζίνη..

Sent from my HTC HD2 using Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Δευτ 18 Ιουν, 2012 08:48

εχθές έβαλα από τη Μεταμόρφωση στη Ναυπλίου, το έβαλα 75 λεπτά και πραγματικά ήτανε και πολύ πολύ καλό μίγμα!!
antonis8via

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 18 Ιουν, 2012 10:48

Ξεχασα να πω οτι βγαζω πλεον και λιγοτερα χλμ στο φουλαρισμα σε σχεση με το χειμωνα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό tsakozzz » Δευτ 18 Ιουν, 2012 11:15

antonis8via έγραψε:εχθές έβαλα από τη Μεταμόρφωση στη Ναυπλίου, το έβαλα 75 λεπτά και πραγματικά ήτανε και πολύ πολύ καλό μίγμα!!

θα με κάνεις να ανέβω μεταμόρφωση εσύ απο την Καισαριανή που είμαι
Άβαταρ μέλους
tsakozzz

Δημοσιευσεις: 167

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες