Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

LPG και Αντιτριβικά

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

LPG και Αντιτριβικά

Δημοσίευσηαπό macmac » Τρί 03 Ιούλ, 2012 14:39

Από χρόνια είχα υπόψη μου τα λεγόμενα ενισχυτικά λαδιών - αντιτριβικά βελτιωτικά - λάδια κινητήρα με ενσωματωμένα αντιτριβικά και όλα τα συναφή. Επίσης είμαι σε θέση να γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι 2-3 από από αυτά τα περισσότερο γνωστά, δουλεύουν. Ένα αποτέλεσμα της βελτίωσης λειτουργίας των κινητήρων είναι και το ότι πέφτει η θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα (ανάλογα με την χιλιομετρική του ηλικία).
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αντιστάθμισμα στην αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας στον κινητήρα λόγω της χρήσης LPG?? Μπας και γλιτώσουμε ή περιορίσουμε έστω τα περί καταστροφών στις βαλβίδες εξαγωγής και όλα τα επακόλουθα...
Όλες οι απόψεις δεκτές. Για να δούμε #:-s
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Re: LPG και Αντιτριβικά

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Ιούλ, 2012 15:05

macmac έγραψε:Από χρόνια είχα υπόψη μου τα λεγόμενα ενισχυτικά λαδιών - αντιτριβικά βελτιωτικά - λάδια κινητήρα με ενσωματωμένα αντιτριβικά και όλα τα συναφή. Επίσης είμαι σε θέση να γνωρίζω από προσωπική εμπειρία ότι 2-3 από από αυτά τα περισσότερο γνωστά, δουλεύουν. Ένα αποτέλεσμα της βελτίωσης λειτουργίας των κινητήρων είναι και το ότι πέφτει η θερμοκρασία λειτουργίας του κινητήρα (ανάλογα με την χιλιομετρική του ηλικία).
Αυτό θα μπορούσε να λειτουργήσει σαν αντιστάθμισμα στην αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας στον κινητήρα λόγω της χρήσης LPG?? Μπας και γλιτώσουμε ή περιορίσουμε έστω τα περί καταστροφών στις βαλβίδες εξαγωγής και όλα τα επακόλουθα...
Όλες οι απόψεις δεκτές. Για να δούμε #:-s

οχι φιλε μου γιατι η μεγαλυτερη θερμοκρασια δεν οφειλετε στις τριβες.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό labros » Τρί 03 Ιούλ, 2012 15:27

Εγώ δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η μεγαλύτερη θερμοκρσία από τη χρήση LPG ενώ ξέρουμε πως η θερμική απόδοση ανά λίτρο του υγραερίου είναι μικρότερη της βενζίνης. Να δεχτώ μόνο ότι το υγραέριο μπαίνει μέσα στον κύλινδρο έχοντας θερμοκρασία 40 με 50 βαθμούς ενώ η βενζίνη με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, 5 μέχρι και 30 βαθμούς. Αυτό μας κάνει μια διαφορά της τάξης των 20 με 30 βαθμών. Για αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε ή υπάρχει και κάτι άλλο;
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 03 Ιούλ, 2012 17:26

Ολα αυτα τα βελτιωτικα λαδιου,βελτιωνουν το ιξωδες του λαδιου και δεν εχει να κανει με τον χωρο καυσης.
Σιγουρα καταπολεμουν την καυση του λαδιου,τα βαζουμε ομως αδικα αν αλλαζουμε λαδια με την ιδια συχνοτητα ειτε εχουμε βελτιωτικο ειτε οχι.Με ενα καλο βελτιωτικο ειναι κριμα να πεταξουμε τα λαδια μας στις 5 ή 10χιλ. χιλιομετρα.
Προσωπικα προτιμω το αυτοκινητο που καιει υγραεριο για καυσιμο να τσιμπαει και λιγο λαδι γιατι τοτε το λαδι που καιγεται απελευθερωνει καποιους υδρογονανθρακες που τους συνανταμε και στην βενζινη.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τρί 03 Ιούλ, 2012 17:30

Να συμπληρωσω οτι αυτοι ακριβως οι υδρογονανθρακες προσφερουν την λιπανση που απουσιαζει απο την καυση του υγραεριου.
Αυτο βεβαια βολευει εμας τους χρηστες και οχι την greenpeace.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό macmac » Τρί 03 Ιούλ, 2012 20:41

Όταν αναφέρομαι στην αύξηση της θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα λόγω της χρήσης LPG, έχω κατά νου εκτός των άλλων την αύξηση της θερμοκρασίας των καυσαερίων με την χρήση του LPG σε σχέση με την χρήση βενζίνης. Αυτό μπορεί να μετρηθεί εύκολα με όργανο πυρόμετρο εξάτμισης όποιος έχει μπορεί να επιβεβαιώσει την επιβάρυνση περίπου κατά 20 βαθμούς κελσίου των καυσαερίων με την χρήση LPG έναντι της βενζίνης σε κανονική χρήση πάντα. Επιβεβαίωση των γραφόμενών μου υπάρχει στο βιντεάκι που έχει καταχωρηθεί στο δικό μας φόρουμ στο thread του rx-8 cosmo που το βγάλανε βόλτα με πυρόμετρο εξάτμισης.
Τώρα όσον αφορά τα αντιτριβικά δεν αναφέρομαι στα βελτιωτικά γενικότερα, αλλά συγκεκριμένα π.χ. στο προϊόν που βρίσκεται εδώ : http://www.superdynamic.gr/index.php?ac ... oductId=10 και φυσικά σε όλα τα όμοιά του.
Να σημειώσω ότι ΔΕΝ έχω καμία σχέση με το συγκεκριμένο προϊόν, το αναφέρω απλώς για να προσανατολίσω τους συνομιλητές μου όσον αφορά σε ποιο προϊόν αναφέρομαι.
Ευχαριστώ.
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό hlias » Τρί 03 Ιούλ, 2012 21:33

αλλη ειναι η θερμοκρασια στον χωρο καυσεως και αλλη στα καυσαερια που τα μετραμε οταν το πυρομετρο ειναι στον καταλυτη. φτωχο μειγμα εχει μεγαλυτερη θερμοκρασια στον θαλαμο καυσεως, πλουσιο μεγαλυτερη στον καταλυτη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 11:33

Αφου βρε παιδια εν τελη διαπιστωθηκε ορθα πως η αυξηση στην θερμοκρασια των καυσαεριων οφειλεται στο διαφορετικο αβανς που εχει το υγραεριο σε σχεση με την βενζινη.τα λαδια ποσο να ριξουν την θερμοκρασια στο καπακι?3-4 βαθμους?εγω προσωπικα βαζω 10w60 (οχι καθαρο αγωνιστικο,για αυτοκινητα με πολλα χιλιομετρα ειναι)τα βελτιωτικα ειναι αμφιβολου αποτελεσματος λυσεις.βαλτε ακριβο λαδι και οχι προσθετα(εβαλα κι εγω αλλα αποτελεσματα μονο το πρωτο μισαωρο μετα τα ιδια.)
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό insano » Πέμ 09 Αύγ, 2012 01:54

.........απλό ορυκτέλαιο και αλλαγή στις 7000
τοσο απλά :thumbup:
insano

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό LPGas » Πέμ 09 Αύγ, 2012 13:27

labros έγραψε:Εγώ δεν καταλαβαίνω πως προκύπτει η μεγαλύτερη θερμοκρσία από τη χρήση LPG ενώ ξέρουμε πως η θερμική απόδοση ανά λίτρο του υγραερίου είναι μικρότερη της βενζίνης. Να δεχτώ μόνο ότι το υγραέριο μπαίνει μέσα στον κύλινδρο έχοντας θερμοκρασία 40 με 50 βαθμούς ενώ η βενζίνη με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος, 5 μέχρι και 30 βαθμούς. Αυτό μας κάνει μια διαφορά της τάξης των 20 με 30 βαθμών. Για αυτή τη διαφορά θερμοκρασίας μιλάμε ή υπάρχει και κάτι άλλο;

Σε περιπτώσεις λανθασμένης ρύθμισης ή τοποθέτησης, καθώς και στις υψηλές στροφές η καύση του υγραερίου είναι πιο αργή, με αποτέλεσμα να φορτίζονται θερμικά οι βαλβίδες εξαγωγής. 95% των προβλημάτων εμφανίζονται στις βαλβίδες εξαγωγής.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες