tkgas έγραψε:Πάντως μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά!
1) Πόσο πιθανό είναι τα διάφορα κιτ να διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά το ίδιο μίγμα????
Πχ
Είναι δυνατόν το κιτ Α να να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α και λιγότερα με το μίγμα Β
ενώ το κιτ Β να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Β και λιγότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α?
2) Μιλωντας με τεχνικούς όρους, σε τι θα μπορούσε να οφείλεται η διαφορά σε λίτρα γεμίσματος, εκτός από απάτη του πρατηριούχου? Υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για τα περισσευάμενα λίτρα?
π.χ.
θα μπορούσε μια σφιχτή βαλβίδα στο αυτοκίνητο να μπερδέψει την αντλία του πρατηρίου και αυτή (η αντλία) να νομίζει ότι βάζει περισσότερα λίτρα? -- Μπορεί η ερώτηση να είναι άτοπη, αλλά δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο υπολογίζεται ο όγκος του υγραερίου που περνά στο αυτοκίνητο. Απλά μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο thread
Να αναφέρω ότι έχω φουλάρει σε
Τρίκαλα
Καλαμπάκα
Άρτα
Πτολεμαϊδα
Σέρρες
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Καρδίτσα
και πάντα στα λίτρα, όλοι ήταν σωστοί και αναμενόμενοι. Το μόνο διαφορετικό που είδα (και μιλάω για μεγάλες διαφορές) είναι στα χιλιόμετρα που κατάφερα να διανύσω.
1.χωρις να εχω 100% μηχανολογικες γνωσεις φανταζομαι οτι ειναι το ιδιο με την βενζινη.δηλαδη στον ιδιο κινητηρα ενα μπεκ μονου ψεκασμου με θα καψει πολυ παραπανω απο ενα με πολλαπλο ψεκασμο και επιστρεφομενα.
θεωρητικα τουλαχιστον μπορει κιτ με κιτ να εχει διαφορα..
2.το δευτερο γινεται αναποδα ομως.δηλαδη η δεξαμενη του αυτοκινητου δεν μπορει να μπερδεψει την αντλια.
η αντλια ομως μπορει οταν εχει υψηλη πιεση να μπερδεψει το ρεζερβουαρ μας και να περασει το οριο ασφαλειας με αποτελεσμα να βαλει παραπανω λιτρα.σε αυτη την περιπτωση δεν μας κλεβουν αλλα μας φουλαρουν σε μη ασφαλη ορια που μπορει να φτασει ως το 100% της χωρητικοτητας.αυτο γινεται γιατι το συστημα δεξαμενης (πρατηριου) και αντλιας εχει μια συγκεκριμενη πιεση.αυτη η πιεση οταν ειναι φουλαρισμενο το πρατηριο φτανει ως και τα 12 bar ενω οταν αδειαζει φτανει μεχρι 3.απο εκει και περα η πιεση δεν ειναι αρκετη για να ανεβασει μειγμα.
Η λειτουργια της αντλιας υγραεριου ειναι εντελως αναποδη απο ολες τις αλλες αντλιες υγρων.ολες η αντλιες "ρουφανε" καυσιμο.το υγραεριο εχει μια πιεση στην δεξαμενη του που σπρωχνει το καυσιμο στην αντλια και απο εκει στην δικια μας δεξαμενη.υψηλοτερη πιεση απο εκει που εχουμε ορισει την ασφαλεια μας οδηγει σε υπερπληρωσει της δεξαμενης μας με παραπανω αεριο.