Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Κλέβει η αντλία υγραερίου?

Δημοσίευσηαπό valtasa » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 17:21

maevius έγραψε:Γιαννενα στο ΕΚΟ καινουργιο πρατηριο κατω απο την Ελαιουσα προς Κονιτσα σε 42 λιτρα δεξαμενη μου εβαλε;;;;; 42,8 λιτρα υγραεριο. Φωναζω ενα πιτσιρικο που εχει στο πρατηριο και του λεω πες τους να ρυθμισουν σωστα την αντλια γιατι σε λιγο καιρο δεν θα παταει κανενας

Ανοιξε το ΕΚΟ? Πόσο έχει το λίτρο το gas?
valtasa

Δημοσιευσεις: 44

Δημοσίευσηαπό maevius » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 17:39

valtasa έγραψε:
maevius έγραψε:Γιαννενα στο ΕΚΟ καινουργιο πρατηριο κατω απο την Ελαιουσα προς Κονιτσα σε 42 λιτρα δεξαμενη μου εβαλε;;;;; 42,8 λιτρα υγραεριο. Φωναζω ενα πιτσιρικο που εχει στο πρατηριο και του λεω πες τους να ρυθμισουν σωστα την αντλια γιατι σε λιγο καιρο δεν θα παταει κανενας

Ανοιξε το ΕΚΟ? Πόσο έχει το λίτρο το gas?

Το είχε 0,68 τις πρώτες 2 μέρες για κράχτη και την τρίτη το πήγε 0,704 (κλασικη κουτοπονηριά έλληνα) και μάλλον ξεκίνησε νωρίς τις μακακιες και θα βαραει μυγες
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό tommygun » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 19:03

MERCEDAKIAS έγραψε:το ιδιο με τον βιταρα το εχω παθει κι εγω στην καλαμπακα.η κλεβουν τοσο απροκλητα η κολανε οι ανλιες και αντι να σου πουν εχω προβλημα μην πληρωνεις το παιζουν εξυπνοι οτι το αυτοκινητο σου εχει προβλημα.αν δεν θελουν να τους κατηγορουν για κλεψια ας λενε οτι κολαει η αντλια κατα καιρους στο φουλαρισμα.

θα ξαναπας εσυ εκει στην Καλαμπακα?

εγω παντως στην εξοδο1 που ειχα παει 4 φορες, τωρα δεν ξαναπαταω. Ας προσεχε.
tommygun

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό MERCEDAKIAS » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 21:27

καλαμπακα ειμαι.δεν παταω.συνεχεια τρικαλα βαζω αν και εσεις ειχατε ακουσα μια περιοδιο προβληματα με λαμπακια και αναγκαστηκε το πρατηριο αυτο να φερει ενα βυτιο προπανιο το χειμωνα.
MERCEDAKIAS

Δημοσιευσεις: 97

Δημοσίευσηαπό DIAMA1600ASTRA08 » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 22:43

tommygun έγραψε:
MERCEDAKIAS έγραψε:το ιδιο με τον βιταρα το εχω παθει κι εγω στην καλαμπακα.η κλεβουν τοσο απροκλητα η κολανε οι ανλιες και αντι να σου πουν εχω προβλημα μην πληρωνεις το παιζουν εξυπνοι οτι το αυτοκινητο σου εχει προβλημα.αν δεν θελουν να τους κατηγορουν για κλεψια ας λενε οτι κολαει η αντλια κατα καιρους στο φουλαρισμα.

Kαι εγω δε ξαναπαταω στην εξοδο 1 γιατι την ιδια υποψια εχω απο την τελευταια φορα. Ημουν αδειοσ τελειος και μου εβαλε σε 48λ δεξαμενη 46,8λιτρα οταν το περισσοτερο που εχει παρει απο αλλα πρατηρια ειναι 43λ. Απο τα χιλιομετρα που κοιτουσα δε εβγαλε παραπανω οπωσ θα επρεπε αλλα μπορει να παιζει ρολο και το a/c. Το ερωτημα ειναι πωσ γινεται καποια πρατηρια να με γεμιζουν (αδειοσ παντα )με 38λιτρα, αλλα με 40-42 και η εξοδοσ 1 με 46,8.
ASTRA 1,6 '08/ZAVOLLI 5ης ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙΕΡΑ/55-60.000 ΜΕ LPG EΩΣ ΣΗΜΕΡΑ
DIAMA1600ASTRA08

Δημοσιευσεις: 64

Δημοσίευσηαπό tkgas » Πέμ 05 Ιούλ, 2012 23:36

MERCEDAKIAS έγραψε:καλαμπακα ειμαι.δεν παταω.συνεχεια τρικαλα βαζω αν και εσεις ειχατε ακουσα μια περιοδιο προβληματα με λαμπακια και αναγκαστηκε το πρατηριο αυτο να φερει ενα βυτιο προπανιο το χειμωνα.

Καλαμπάκα άνοιξε τον Μάιο!!!
Σίγουρα μιλάμε για τα ίδια πρατήρια???

Καλαμπάκα έχει μόνο ένα και το μίγμα του μου βγάζει πολύ περισσότερα χιλιόμετρα από το πρατήριο των Τρικάλων (πλέον υπάρχουν δύο, του ίδιου ιδιοκτήτη)
Και Τρίκαλα και Καλαμπάκα, στο γέμισμα δεν μου ξεπέρασαν ποτέ το όριο, αλλά της Καλαμπάκας ( Coral Gas) μου βγάζει πιο πολλά χιλιόμετρα.
tkgas

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό tkgas » Παρ 06 Ιούλ, 2012 00:00

Πάντως μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά!

1) Πόσο πιθανό είναι τα διάφορα κιτ να διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά το ίδιο μίγμα????
Πχ
Είναι δυνατόν το κιτ Α να να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α και λιγότερα με το μίγμα Β
ενώ το κιτ Β να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Β και λιγότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α?

2) Μιλωντας με τεχνικούς όρους, σε τι θα μπορούσε να οφείλεται η διαφορά σε λίτρα γεμίσματος, εκτός από απάτη του πρατηριούχου? Υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για τα περισσευάμενα λίτρα?
π.χ.
θα μπορούσε μια σφιχτή βαλβίδα στο αυτοκίνητο να μπερδέψει την αντλία του πρατηρίου και αυτή (η αντλία) να νομίζει ότι βάζει περισσότερα λίτρα? -- Μπορεί η ερώτηση να είναι άτοπη, αλλά δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο υπολογίζεται ο όγκος του υγραερίου που περνά στο αυτοκίνητο. Απλά μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο thread

Να αναφέρω ότι έχω φουλάρει σε
Τρίκαλα
Καλαμπάκα
Άρτα
Πτολεμαϊδα
Σέρρες
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Καρδίτσα

και πάντα στα λίτρα, όλοι ήταν σωστοί και αναμενόμενοι. Το μόνο διαφορετικό που είδα (και μιλάω για μεγάλες διαφορές) είναι στα χιλιόμετρα που κατάφερα να διανύσω.
tkgas

Δημοσιευσεις: 33

Δημοσίευσηαπό panorano » Παρ 06 Ιούλ, 2012 12:55

ρε παιδια πριν ξεκινησει το πρατηριο την λειτουργια περναει το τελωνειο και κανει λιτρομετρηση στην αντλια με περιθωριο σφαλματος +-3λιτρα στα 1000!!τα καινουρια πρατηρια ειναι 100% λιτρομετρημενα
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό panorano » Παρ 06 Ιούλ, 2012 12:58

DIAMA1600ASTRA08 έγραψε:
tommygun έγραψε:

Kαι εγω δε ξαναπαταω στην εξοδο 1 γιατι την ιδια υποψια εχω απο την τελευταια φορα. Ημουν αδειοσ τελειος και μου εβαλε σε 48λ δεξαμενη 46,8λιτρα οταν το περισσοτερο που εχει παρει απο αλλα πρατηρια ειναι 43λ. Απο τα χιλιομετρα που κοιτουσα δε εβγαλε παραπανω οπωσ θα επρεπε αλλα μπορει να παιζει ρολο και το a/c. Το ερωτημα ειναι πωσ γινεται καποια πρατηρια να με γεμιζουν (αδειοσ παντα )με 38λιτρα, αλλα με 40-42 και η εξοδοσ 1 με 46,8.

εξαρταται απο την πιεση της αντλιας.οταν ενα πρατηριο ειναι φουλαρισμενο και η αντλια δουλευει με μεγαλυτερη πιεση τοτε μπορει να σου βαλει παραπανω λιτρα και να σε φουλαρει 90%.
οταν ειναι χαμηλα η σταθμη της δεξαμενης του και η αντλια δουλευει με χαμηλη πιεση μπορει η ιδια αντλια να σε φουλαρει 80 %
panorano

Δημοσίευσηαπό panorano » Παρ 06 Ιούλ, 2012 13:17

tkgas έγραψε:Πάντως μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά!

1) Πόσο πιθανό είναι τα διάφορα κιτ να διαχειρίζονται εντελώς διαφορετικά το ίδιο μίγμα????
Πχ
Είναι δυνατόν το κιτ Α να να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α και λιγότερα με το μίγμα Β
ενώ το κιτ Β να βγάζει περισσότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Β και λιγότερα χιλιόμετρα με το μίγμα Α?

2) Μιλωντας με τεχνικούς όρους, σε τι θα μπορούσε να οφείλεται η διαφορά σε λίτρα γεμίσματος, εκτός από απάτη του πρατηριούχου? Υπάρχει κάποια επιστημονική εξήγηση για τα περισσευάμενα λίτρα?
π.χ.
θα μπορούσε μια σφιχτή βαλβίδα στο αυτοκίνητο να μπερδέψει την αντλία του πρατηρίου και αυτή (η αντλία) να νομίζει ότι βάζει περισσότερα λίτρα? -- Μπορεί η ερώτηση να είναι άτοπη, αλλά δεν γνωρίζω με ποιο τρόπο υπολογίζεται ο όγκος του υγραερίου που περνά στο αυτοκίνητο. Απλά μου φαίνονται παράξενα όλα αυτά που αναφέρονται στο συγκεκριμένο thread

Να αναφέρω ότι έχω φουλάρει σε
Τρίκαλα
Καλαμπάκα
Άρτα
Πτολεμαϊδα
Σέρρες
Θεσσαλονίκη
Ιωάννινα
Καρδίτσα

και πάντα στα λίτρα, όλοι ήταν σωστοί και αναμενόμενοι. Το μόνο διαφορετικό που είδα (και μιλάω για μεγάλες διαφορές) είναι στα χιλιόμετρα που κατάφερα να διανύσω.

1.χωρις να εχω 100% μηχανολογικες γνωσεις φανταζομαι οτι ειναι το ιδιο με την βενζινη.δηλαδη στον ιδιο κινητηρα ενα μπεκ μονου ψεκασμου με θα καψει πολυ παραπανω απο ενα με πολλαπλο ψεκασμο και επιστρεφομενα.
θεωρητικα τουλαχιστον μπορει κιτ με κιτ να εχει διαφορα..

2.το δευτερο γινεται αναποδα ομως.δηλαδη η δεξαμενη του αυτοκινητου δεν μπορει να μπερδεψει την αντλια.
η αντλια ομως μπορει οταν εχει υψηλη πιεση να μπερδεψει το ρεζερβουαρ μας και να περασει το οριο ασφαλειας με αποτελεσμα να βαλει παραπανω λιτρα.σε αυτη την περιπτωση δεν μας κλεβουν αλλα μας φουλαρουν σε μη ασφαλη ορια που μπορει να φτασει ως το 100% της χωρητικοτητας.αυτο γινεται γιατι το συστημα δεξαμενης (πρατηριου) και αντλιας εχει μια συγκεκριμενη πιεση.αυτη η πιεση οταν ειναι φουλαρισμενο το πρατηριο φτανει ως και τα 12 bar ενω οταν αδειαζει φτανει μεχρι 3.απο εκει και περα η πιεση δεν ειναι αρκετη για να ανεβασει μειγμα.
Η λειτουργια της αντλιας υγραεριου ειναι εντελως αναποδη απο ολες τις αλλες αντλιες υγρων.ολες η αντλιες "ρουφανε" καυσιμο.το υγραεριο εχει μια πιεση στην δεξαμενη του που σπρωχνει το καυσιμο στην αντλια και απο εκει στην δικια μας δεξαμενη.υψηλοτερη πιεση απο εκει που εχουμε ορισει την ασφαλεια μας οδηγει σε υπερπληρωσει της δεξαμενης μας με παραπανω αεριο.
panorano

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 67 επισκέπτες