Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet (EP91) μοντελο του 97'. Τον Απριλιο προχωρησα στην εγκατασταση συστηματος υγραεριοκινησης σε εγκαταστατη στην Μεταμορφωση. Απο την πρωτη κιολας μερα αρχισα να διαπιστωνω σταδιακα διαφορα προβληματα με αποκορυφωμα την αδιαφορια του εγκαταστατη.
1ον. Ο λιπαντηρας της JLM που μου τοποθετησαν απο την στιγμη που παρελαβα το αυτοκινητο απο το συνεργειο εχανε λαδι και σε ερωτηση μου, μου απαντησαν οτι ειχαν γεμισει παραπανω απ' οτι επρεπε οχι ομως πιο πανω απο την ανωτερη σταθμη που εγραφε. Δε βαριεσαι λεω κατι θα ξερουν. Οι μερες περνουσαν και τα λαδια συνεχιζαν να τρεχουν στο χωρο του κινητηρα.
2ον. Ο λιπαντηρας δεν ριχνει σχεδον καθολου λιπαντικο παρ' οτι τον ρυθμιζω συνεχεια. Κατα τα αλλα ειναι αυτοματος μου ειπαν και εσκασα και 80€. Μετα απο 2600 χιλιομετρα 50ml λαδι εχουν καταληξει στο χωρο του κινητηρα και 50ml εκει που πρεπει αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ λιγα.
3ον. Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο και φρεναρω αποτομα οι στροφες του κινητηρα πεφτουν κατω απο τις 500 και καποιες φορες μου εχει σβησει κιολας.
4ον. Διαπιστωνω μυρωδια υγραεριου στο ρελαντι αλλα και εν κινησει στη καμπινα.
5ον. Με νεκρα στο κιβωτιο και τις στροφες κοντα στις 2500 οταν παταω αποτομα το γκαζι δεν εχω καλη αποκριση οπως στην βενζινη και αυτο ειναι πιο εντονο οταν ο κινητηρας ειναι κρυος στις χαμηλες στροφες οταν παω να ξεκινησω.
6ον. Το καλυτερο ομως το αφησα για το τελος. Με δεξαμενη η οποια γεμιζει με 38L η μαξιμουμ αποσταση που εχω διανυσει ειναι δεν εχει ξεπερασει τα 350 χιλιομετρα. Δηλαδη με απλα λογια καταναλωση σχεδον 11L/100km.
Και οταν τα ρωτησα ολα αυτα στους υπευθυνους αυτο που εφταιγε γι' αυτους ηταν το αυτοκινητο και οτι το συστημα εχει ρυθμιστει οπως πρεπει. Δηλαδη αν δεν ειχε ρυθμιστει σωστα τι θα εκαιγε? Αν γνωριζει καποιος ας μου πει τι μπορω να κανω. Σας Ευχαριστω...