Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Προβλημα με Landi Renzo Omegas σε Toyota Starlet.

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Προβλημα με Landi Renzo Omegas σε Toyota Starlet.

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Τετ 01 Αύγ, 2012 03:26

Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet (EP91) μοντελο του 97'. Τον Απριλιο προχωρησα στην εγκατασταση συστηματος υγραεριοκινησης σε εγκαταστατη στην Μεταμορφωση. Απο την πρωτη κιολας μερα αρχισα να διαπιστωνω σταδιακα διαφορα προβληματα με αποκορυφωμα την αδιαφορια του εγκαταστατη.
1ον. Ο λιπαντηρας της JLM που μου τοποθετησαν απο την στιγμη που παρελαβα το αυτοκινητο απο το συνεργειο εχανε λαδι και σε ερωτηση μου, μου απαντησαν οτι ειχαν γεμισει παραπανω απ' οτι επρεπε οχι ομως πιο πανω απο την ανωτερη σταθμη που εγραφε. Δε βαριεσαι λεω κατι θα ξερουν. Οι μερες περνουσαν και τα λαδια συνεχιζαν να τρεχουν στο χωρο του κινητηρα.
2ον. Ο λιπαντηρας δεν ριχνει σχεδον καθολου λιπαντικο παρ' οτι τον ρυθμιζω συνεχεια. Κατα τα αλλα ειναι αυτοματος μου ειπαν και εσκασα και 80€. Μετα απο 2600 χιλιομετρα 50ml λαδι εχουν καταληξει στο χωρο του κινητηρα και 50ml εκει που πρεπει αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ λιγα.
3ον. Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο και φρεναρω αποτομα οι στροφες του κινητηρα πεφτουν κατω απο τις 500 και καποιες φορες μου εχει σβησει κιολας.
4ον. Διαπιστωνω μυρωδια υγραεριου στο ρελαντι αλλα και εν κινησει στη καμπινα.
5ον. Με νεκρα στο κιβωτιο και τις στροφες κοντα στις 2500 οταν παταω αποτομα το γκαζι δεν εχω καλη αποκριση οπως στην βενζινη και αυτο ειναι πιο εντονο οταν ο κινητηρας ειναι κρυος στις χαμηλες στροφες οταν παω να ξεκινησω.
6ον. Το καλυτερο ομως το αφησα για το τελος. Με δεξαμενη η οποια γεμιζει με 38L η μαξιμουμ αποσταση που εχω διανυσει ειναι δεν εχει ξεπερασει τα 350 χιλιομετρα. Δηλαδη με απλα λογια καταναλωση σχεδον 11L/100km.
Και οταν τα ρωτησα ολα αυτα στους υπευθυνους αυτο που εφταιγε γι' αυτους ηταν το αυτοκινητο και οτι το συστημα εχει ρυθμιστει οπως πρεπει. Δηλαδη αν δεν ειχε ρυθμιστει σωστα τι θα εκαιγε? Αν γνωριζει καποιος ας μου πει τι μπορω να κανω. Σας Ευχαριστω...
Προσοχή στους απατεώνες!!!
nichatzo

Δημοσιευσεις: 21

Re: Προβλημα με Landi Renzo Omegas σε Toyota Starlet.

Δημοσίευσηαπό GEORGE2 » Τετ 01 Αύγ, 2012 08:59

nichatzo έγραψε:Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet (EP91) μοντελο του 97'. Τον Απριλιο προχωρησα στην εγκατασταση συστηματος υγραεριοκινησης σε εγκαταστατη στην Μεταμορφωση. Απο την πρωτη κιολας μερα αρχισα να διαπιστωνω σταδιακα διαφορα προβληματα με αποκορυφωμα την αδιαφορια του εγκαταστατη.
1ον. Ο λιπαντηρας της JLM που μου τοποθετησαν απο την στιγμη που παρελαβα το αυτοκινητο απο το συνεργειο εχανε λαδι και σε ερωτηση μου, μου απαντησαν οτι ειχαν γεμισει παραπανω απ' οτι επρεπε οχι ομως πιο πανω απο την ανωτερη σταθμη που εγραφε. Δε βαριεσαι λεω κατι θα ξερουν. Οι μερες περνουσαν και τα λαδια συνεχιζαν να τρεχουν στο χωρο του κινητηρα.
2ον. Ο λιπαντηρας δεν ριχνει σχεδον καθολου λιπαντικο παρ' οτι τον ρυθμιζω συνεχεια. Κατα τα αλλα ειναι αυτοματος μου ειπαν και εσκασα και 80€. Μετα απο 2600 χιλιομετρα 50ml λαδι εχουν καταληξει στο χωρο του κινητηρα και 50ml εκει που πρεπει αλλα νομιζω οτι ειναι πολυ λιγα.
3ον. Οταν το αυτοκινητο ειναι κρυο και φρεναρω αποτομα οι στροφες του κινητηρα πεφτουν κατω απο τις 500 και καποιες φορες μου εχει σβησει κιολας.
5ον. Με νεκρα στο κιβωτιο και τις στροφες κοντα στις 2500 οταν παταω αποτομα το γκαζι δεν εχω καλη αποκριση οπως στην βενζινη και αυτο ειναι πιο εντονο οταν ο κινητηρας ειναι κρυος στις χαμηλες στροφες οταν παω να ξεκινησω.
6ον. Το καλυτερο ομως το αφησα για το τελος. Με δεξαμενη η οποια γεμιζει με 38L η μαξιμουμ αποσταση που εχω διανυσει ειναι δεν εχει ξεπερασει τα 350 χιλιομετρα. Δηλαδη με απλα λογια καταναλωση σχεδον 11L/100km.
Και οταν τα ρωτησα ολα αυτα στους υπευθυνους αυτο που εφταιγε γι' αυτους ηταν το αυτοκινητο και οτι το συστημα εχει ρυθμιστει οπως πρεπει. Δηλαδη αν δεν ειχε ρυθμιστει σωστα τι θα εκαιγε? Αν γνωριζει καποιος ας μου πει τι μπορω να κανω. Σας Ευχαριστω...

αν η κατασταση ειναι οπως την περιγραφεις, προφανως εχεις μπλεξει ασχημα, ολα τα παραπανω που γραφεις εχουν να κανουν με τη σωστη εγκατασταση και ρυθμιση του συστηματος.
τωρα οσο αφορα τα ερωτηματα σου ...
1) μαλον θελει αντικατασταση το παγουρι του JLM.
2) η ειναι χαλασμενος ο ρυθμιστης η δεν υπαρχει σωστη υποπιεση πχ λαθος συνδεση στην πολλαπλη, τρυπιος, στακισμενος η βουλωμενος σωληνας.
3) θελει ρυθμιση στις χαμηλες στροφες η να ανεβει λιγο η επιλογη θερμοκρασιας που γυριζει απο βεζινα σε αεριο.
4) σιγουρα εχεις διαρροη, ο εντοπισμος ειναι ευκολος, πρεπει να το κανεις οπωσδήποτε.
5) σίγουρα θελει ρυθμιση το συστημα σου ισως και προγραμματισμο απο την αρχη.
6) οπως το περιγραφεις δεν ειναι σωστο. γεμισε με αεριο τη δεξαμενη σου κανε 100 -200 χλμ ξαναγεμισε και κανε τον υπολογισμο ποσο σ εχει καψει. λογικα ενα ποσοστο της ταξης του 10-15 % ειναι καλα,
υ.γ πριν τη μετρηση πρεπει να επισκευαστει πρωτα η διαρροη του αεριου.
Άβαταρ μέλους
GEORGE2

Δημοσιευσεις: 86

Δημοσίευσηαπό anikologr » Τετ 01 Αύγ, 2012 09:40

nichatzo έγραψε:Εχω στην κατοχη μου ενα Toyota Starlet (EP91) μοντελο του 97'. Τον Απριλιο προχωρησα στην εγκατασταση συστηματος υγραεριοκινησης σε εγκαταστατη στην Μεταμορφωση. Απο την πρωτη κιολας μερα αρχισα να διαπιστωνω σταδιακα διαφορα προβληματα με αποκορυφωμα την αδιαφορια του εγκαταστατη.

Να αναφέρεις το όνομα του εγκαταστάτη...
Hyundai i30 1.4 LPG + Λιπαντήρα Υποπίεσης 30.000 klm
anikologr

Δημοσιευσεις: 667

Πρόβλημα σε landi renzo

Δημοσίευσηαπό Lefty » Τετ 01 Αύγ, 2012 10:12

Και εγώ είχα μεγάλη κατανάλωση μέχρι που άλλαξε μπουζι και φίλτρα.
Toyota Yaris 1000cc, 260.000km τα 31.000km με LPG,AC STAG 300-4 ISA2,Tomasetto Πνεύμονας.
Lefty

Δημοσιευσεις: 58

Re: Πρόβλημα σε landi renzo

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 02 Αύγ, 2012 01:18

nichatzo έγραψε:Καλησπερα και απο μενα. Μπορει μηπως καποιος να βοηθησει και να μου δωσει λυση για το πως ειναι δυνατον ενα toyota starlet μοντελο του 99' απο 7.5l/100 σε βενζινη να φτάσει στα 10.5 με 11 σε υγραεριο και τι μπορει να φταίει. Το συστημα που εχω βάλει ειναι το Landi Renzo Omegas σε γνωστο εγκαταστατη στη μεταμόρφωση. Με 38L δεξαμενη μετα βιας ξεπερνω τα 350 χιλιομετρα. Εχω κάνει 6 φουλαρισματα σε διαφορετικα πρατηρια και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Το εξοργιστικο ειναι οτι στην εταιρεια που πηγα μου ειπαν οτι φταιει το αυτοκινητο και πως αυτοι τα εκαναν ολα μια χαρα. Μου εκαναν μαλιστα ξανα ρυθμιση αλλα τα πράγματα χειροτερεψαν απο τοτε. Αν καποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω.

Εμ μιλας για τον εγκαταστατη με τα απο 600 ευρώ και τα 15 χρονια εγγυηση κινητηρα ?

αντε ρε εχει καταναλωση συν 40 % των λιτρων της βενζινης ? τα μπουζι παντως δεν θα σε σωσουν ειναι κακορυθμισμενο εντελως πως και δεν εβαλες το "βουλγαρικο" north gas italy ?

να λεει ο εγκαταστατης φταιει το αμαξι δικιο εχει βεβαια :)) :)) :)) τι λες ρε φιλε βρες αλλο εγκαταστατη με το ιδιο κιτ γιατι δεν μπορεις να πας και να πεις στο μαστορα αυτον οτι δεν φταιει το κακοσυντηρημενο αμαξι σου βεβαιως βεβαιως ουτε οτι δεν κανει καλα τη δουλεια του αυτος με τις χιλιαδες εγκαταστασεις τυπου γειτονος βόρειας χώρας που αρχιζει με Β......

αρε τζαμπα υγραεριου που χρειάζεστε δεν το καταλαβαίνεται οτι πληρώσει κανείς παιρνει σε αυτη τη ζωη !!!!
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 02 Αύγ, 2012 01:23

viewtopic.php?f=3&t=1005

σωστα να το αναφερεις αν θελεις και κρατα το σε ενα νημα το προβλημα
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Πέμ 02 Αύγ, 2012 14:19

Σας Ευχαριστω ολους για τις αμεσες απαντησεις. Εχω ξαναφουλαρει τη δεξαμενη θα κανω 100 χιλιομετρα και θα παω να ξαναφουλαρω για να δω ποσα λιτρα θα παρει. Το να προκυψει καποιο προβλημα απο απροσεξια ή απο ενα ελατωματικο εξαρτημα το καταλαβαινω. Το να μου λεει ομως οτι φταιει το αυτοκινητο ειναι εξοργιστικο. Η φαση ειναι οτι μηχανικος στο αυτοκινητο ειναι ατομο με βραβεια σε Ελλαδα και Ευρωπη απο την TOYOTA και γνωστης του αυτοκινητου πραγματικα. Παντως θα προτεινα οσοι εχουν σκοπο να βαλουν συστημα υγραεριου στο αυτοκινητο να προσεξουν πολυ ποιον εγκαταστατη θα επιλεξουν. Για οσους παντως καταλαβαν ποιον εννοω ΜΑΚΡΙΑ.... Αν καποιος εχει παρομοια προβληματα απο τον ιδιο εγκατασταση θα ηθελα πολυ να το αναφερει. Σε λιγες μερες εχω ταξιδι 500 χιλιομετρων και ενω του ειπα οτι μυριζει υγραεριο μου εκλεισε ραντεβου για ελεγχο στις 30 Αυγουστου λογω φορτου εργασιας και αδειων οπως μου ειπε καποιος υπαλληλος του :shock: :shock: :shock:. Αν παω τωρα εγω και μπουκαρω με το αυτοκινητο μεσα στο μαγαζι του τον κανω ρεζιλι και απαιτησω να διορθωσει τη ζημια θα εχω αδικο :x :x :x ? Παρεπιπτοντως να αναφερω οτι ενας υπαλληλος του μου ειπε οτι θα φταινε τα μπουζι. Λεω δε παει στο διαολο. Τα βγαζω και τι να δω? Τα μπουζι ηταν μια χαρα παρ' ολα αυτα ομως τα αλλαξα. Ουτε φθαρμενες ακιδες ουτε λαδωμενα ουτε τιποτα. Τα εχω κρατησει και οταν ξαναπαω θα του τα τριψω στη μουρη. Οσο για το συστημα που εχω τοποθετησει θα ηθελα την γνωμη σας αν ειναι ενα αξιοπιστο συστημα τελικα ή οχι.
nichatzo

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Πέμ 02 Αύγ, 2012 14:26

anikologr έγραψε:

Να αναφέρεις το όνομα του εγκαταστάτη...

Δεν ξερω αν ειναι σωστο να αναφερω το ονομα του εγκαταστατη αλλα βρισκεται στην Μεταμορφωση στην οδο Τατοϊου και πολυδιαφημισμενος για τα 2500 αυτοκινητα που εχει κανει εγκατασταση εδω και 2 χρονια γιατι εχει και τεραστια εμπειρια στο αντικειμενο :lol: :lol: :lol:
nichatzo

Re: Πρόβλημα σε landi renzo

Δημοσίευσηαπό nichatzo » Πέμ 02 Αύγ, 2012 14:33

dathens έγραψε:
nichatzo έγραψε:Καλησπερα και απο μενα. Μπορει μηπως καποιος να βοηθησει και να μου δωσει λυση για το πως ειναι δυνατον ενα toyota starlet μοντελο του 99' απο 7.5l/100 σε βενζινη να φτάσει στα 10.5 με 11 σε υγραεριο και τι μπορει να φταίει. Το συστημα που εχω βάλει ειναι το Landi Renzo Omegas σε γνωστο εγκαταστατη στη μεταμόρφωση. Με 38L δεξαμενη μετα βιας ξεπερνω τα 350 χιλιομετρα. Εχω κάνει 6 φουλαρισματα σε διαφορετικα πρατηρια και το αποτελεσμα ειναι το ιδιο. Το εξοργιστικο ειναι οτι στην εταιρεια που πηγα μου ειπαν οτι φταιει το αυτοκινητο και πως αυτοι τα εκαναν ολα μια χαρα. Μου εκαναν μαλιστα ξανα ρυθμιση αλλα τα πράγματα χειροτερεψαν απο τοτε. Αν καποιος μπορει να βοηθησει θα το εκτιμουσα. Ευχαριστω.

Εμ μιλας για τον εγκαταστατη με τα απο 600 ευρώ και τα 15 χρονια εγγυηση κινητηρα ?

αντε ρε εχει καταναλωση συν 40 % των λιτρων της βενζινης ? τα μπουζι παντως δεν θα σε σωσουν ειναι κακορυθμισμενο εντελως πως και δεν εβαλες το "βουλγαρικο" north gas italy ?

να λεει ο εγκαταστατης φταιει το αμαξι δικιο εχει βεβαια :)) :)) :)) τι λες ρε φιλε βρες αλλο εγκαταστατη με το ιδιο κιτ γιατι δεν μπορεις να πας και να πεις στο μαστορα αυτον οτι δεν φταιει το κακοσυντηρημενο αμαξι σου βεβαιως βεβαιως ουτε οτι δεν κανει καλα τη δουλεια του αυτος με τις χιλιαδες εγκαταστασεις τυπου γειτονος βόρειας χώρας που αρχιζει με Β......

αρε τζαμπα υγραεριου που χρειάζεστε δεν το καταλαβαίνεται οτι πληρώσει κανείς παιρνει σε αυτη τη ζωη !!!!

Αυτον ακριβως εννοω. Το προβλημα ειναι υποχρεωμενος να το διορθωσει κατα τη γνωμη μου αυτος γι' αυτο και επιμενω. Εγω θα παω ξανα στο μαγαζι του και αν μου αρχισει τις μαλακιες θα τον κανω ρομπα μπροστα σε ολο τον κοσμο που περιμενει και μετα σε ολα τα περιοδικα αυτοκινητου και blogs στο internet γιατι δεν γουσταρω ειρωνιες απο κανενα και ουτε να προσπαθει να μου περασει το λαθος για σωστο.
nichatzo

Δημοσίευσηαπό panosopel » Πέμ 02 Αύγ, 2012 23:18

Αμα δεν δουλευει και ειναι σε εγγυηση τα λεφτα πισω η καταγγελια
Εχω το ιδιο συστημα και θεωρειται απο τα καλα δεν φταιει αυτο,ο μαστορας μαλλον 3000αμαξια ειδε με υγραεριο οχι εφτιαξε
panosopel

Δημοσιευσεις: 157

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 85 επισκέπτες