Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

συνεργειο αεριων καυσιμων/αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων καυσ

Πόσο συμφέρει τελικά; Κόστος εγκατάστασης; Αναμονές για εγκατάσταση; Αυτονομία;

συνεργειο αεριων καυσιμων/αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων καυσ

Δημοσίευσηαπό sakatis » Τετ 30 Μαρ, 2011 01:20

Ειμαι διπλωματουχος Μηχανολογος μηχανικος, εχω σκοπο να καν τα σεμιναρια 100 ωρων (θεωρ. και πρακτικα) ωστε να παρω την αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων καυσιμων.

Αυτες τις μερες, τυγχανει και ενας πελατης μου, μου ζηταει σε υφισταμενο συνεργειο αυτοκινητων να προσθεσουμε την ειδικοτητα των αεριων καυσιμων. Βασει οσων ισχυουν πλεον, θα πρεπει να προστεθει και η αδεια λειτουργιας του συνεργειου αεριων καυσιμων. Ομως για να γινει αυτο, θα πρεπει να υπαρχει καποιος με την αδεια ασκησης επαγγελματος τεχνιτη αεριων καυσιμων.

Στο συνεργιο, οπως εχει τωρα η κατασταση, δεν υπαρχει κανεις, που να εχει κανει τα σεμιναρια, ή να εχει 6μηνη προυπηρεσια, και λογω φορτου εργασιας, δεν ειναι διατεθειμενος ο ιδιοκτητης να στειλει κανεναν υπαλληλο για σεμιναρια. Εχω σκεφτει οποτε, να παρακολουθησω τα σεμιναρια εγω.

Εχω το παρακατω σκεπτικο, να παρακολουθησω τα σεμιναρια, να αποκτησω την αδεια ασκησης απεαγγλεματος τεχνιτη αεριων καυσιμων, και κατοπιν να ανανεωσω την αδεια λειτουργιας του συνεργειου βαζοντας εμενα (ειτε με παροχη υπηρεσιων, είτε με προσληψη) ως αδειουχο τενιτη αεριων καυσιμων.

Το παραπανω σκεπτικο μου στεκει? Μπορω το ιδιο σκεπτικο να το εφαρμοσω σε παραπανω απο 1 συνεργεια που επιθυμουν και αυτα να προστεσουν την ειδικοτητα των αεριων καυσιμων (κοινως να κανουν νομιμα τις μετατροπες σε υγραεριοκινηση)?

Οποιος αντιλαμβανεται τι εννοω, ας με κατατοπισει.
sakatis

Δημοσιευσεις: 3

Re: συνεργειο αεριων καυσιμων/αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων κ

Δημοσίευσηαπό dathens » Τετ 30 Μαρ, 2011 06:52

sakatis έγραψε:Ειμαι διπλωματουχος Μηχανολογος μηχανικος, εχω σκοπο να καν τα σεμιναρια 100 ωρων (θεωρ. και πρακτικα) ωστε να παρω την αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων καυσιμων.

Αυτες τις μερες, τυγχανει και ενας πελατης μου, μου ζηταει σε υφισταμενο συνεργειο αυτοκινητων να προσθεσουμε την ειδικοτητα των αεριων καυσιμων. Βασει οσων ισχυουν πλεον, θα πρεπει να προστεθει και η αδεια λειτουργιας του συνεργειου αεριων καυσιμων. Ομως για να γινει αυτο, θα πρεπει να υπαρχει καποιος με την αδεια ασκησης επαγγελματος τεχνιτη αεριων καυσιμων.

Στο συνεργιο, οπως εχει τωρα η κατασταση, δεν υπαρχει κανεις, που να εχει κανει τα σεμιναρια, ή να εχει 6μηνη προυπηρεσια, και λογω φορτου εργασιας, δεν ειναι διατεθειμενος ο ιδιοκτητης να στειλει κανεναν υπαλληλο για σεμιναρια. Εχω σκεφτει οποτε, να παρακολουθησω τα σεμιναρια εγω.

Εχω το παρακατω σκεπτικο, να παρακολουθησω τα σεμιναρια, να αποκτησω την αδεια ασκησης απεαγγλεματος τεχνιτη αεριων καυσιμων, και κατοπιν να ανανεωσω την αδεια λειτουργιας του συνεργειου βαζοντας εμενα (ειτε με παροχη υπηρεσιων, είτε με προσληψη) ως αδειουχο τενιτη αεριων καυσιμων.

Το παραπανω σκεπτικο μου στεκει? Μπορω το ιδιο σκεπτικο να το εφαρμοσω σε παραπανω απο 1 συνεργεια που επιθυμουν και αυτα να προστεσουν την ειδικοτητα των αεριων καυσιμων (κοινως να κανουν νομιμα τις μετατροπες σε υγραεριοκινηση)?

Στην Ελλάδα ζεις ότι θέλεις κάνεις οι περισσότεροι εγκαταστατες πάντως έχουν συνεργάτες μηχανολογους που υπογράφουν για 100 € τα πάντα είναι σαν τους μηχανικούς αρχιτέκτονες εγω πάντως λιγους έλληνες εγκαταστατες έχω δει πιο πολυ Βουλγάρους Πολωνούς Ρουμάνους κτλ με γνώση και πείρα στο χώρο του υγραεριου αλλα δεν νομίζω ότι έχουν άδεια εγκαταστατη ή έχουν περάσει σεμιναρια . Για παράδειγμα φιλος εκανε εγκατάσταση στο Χαϊδάρι τα χαρτιά όμως τα υπεγραψε μηχανολογος απο την Ελευσίνα καμια σχέση δεν είχε πρόβλημα στο ΚΤΕΟ ούτε στο υπουργείο και την εγκατάσταση την εκανε ένας πολυ καλός μάστορας απο πρώην χώρα του ανατολικού μπλοκ σιγά μην είδε ο μηχανολογος την εγκατάσταση μια σφραγίδα και υπογραφή έβαλε !!!!

Τώρα το τι ακούς στα ΚΤΕΟ δεν περιγραφετε κάποια θέλουν το καπάκι της δεξαμενής κλειστό αεροστεγως όπως προβλέπεται κάποια δεν το κοιτανε καν κάποια θέλουν υδατογραφημα της δεξαμενής κάποια όχι ( ξεπατηκωμα με μολύβι για να βλέπουν τα στοιχεία ) κάποια περνάνε με 2 σελίδες και μια σφραγίδα δήλωση δηλαδή και σκιαγραφημα της εγκαταστάσης κάποια θέλουν ολόκληρο φάκελο.

Ότι θέλεις κάνεις δεν ξέρω αν και ο εγκαταστατης μηχανικός μετα το σεμιναριο μπορει να υπογράφει εγκαταστάσεις η απαραίτητα θέλει μηχανολογο ή και τα δυο
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό INCTEK » Τετ 30 Μαρ, 2011 17:37

Σαν Μηχανολόγος θα ρισκάρεις να μοιράζεις την υπογραφή σου δεξιά-αριστερα σε συνεργεία? Και σε περίπτωση ατυχήματος?
Από την άλλη επειδή και εγώ Μηχανολόγος είμαι, έκανα τα σεμινάρια και θεωρητικά μου επιτρέπεται να επιβλέπω και να καλύπτω τοποθετήσεις μόνο στο χώρο μου (ο οποίος πρέπει και αυτός να αδειοδοτηθεί για τοποθετήσεις αέριων καυσίμων).
Προσοχή συνάδελφε, θα πέσει πολύ κυνήγι σε μερικούς μήνες, για το ποιοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για εγκαταστάσεις αέριων καυσίμων. Άποψη μου είναι ότι έτσι πρέπει να γίνει, αλλιώς ένας ακόμη κλάδος θα καταστραφεί.
Χρήστος
Κινήσου έξυπνα....κινήσου με την IncTek
www.inctek.gr
Άβαταρ μέλους
INCTEK

Δημοσιευσεις: 63

Δημοσίευσηαπό sakatis » Κυρ 03 Απρ, 2011 14:07

- σεμιναρια απο πιστοποιημενο ΚΕΚ εχουν γινει? ξερει καποιος αν γινονται τωρα?

- υπαρχει λιστα με τα νομιμως λειτουργουντα συνεργεια αεριων καυσιμων? στο ΥΜΕ βρήκα μια παλια.

- Δεν ειναι παρανομο, ενα αυτοκινητο να διασκευαζεται σε συνεργειο που δεν εχει αδεια λειτουργιας, και κατοπιν να σου δινει πιστοποιητικα/υπ.δηλωσεις απο συνεργειο που λειτουργει νομιμα? Γιατι δεν γινονται καταγγελιες?
sakatis

Δημοσίευσηαπό alsidnikopol » Πέμ 14 Απρ, 2011 22:18

sakatis έγραψε:- σεμιναρια απο πιστοποιημενο ΚΕΚ εχουν γινει? ξερει καποιος αν γινονται τωρα?

- υπαρχει λιστα με τα νομιμως λειτουργουντα συνεργεια αεριων καυσιμων? στο ΥΜΕ βρήκα μια παλια.

- Δεν ειναι παρανομο, ενα αυτοκινητο να διασκευαζεται σε συνεργειο που δεν εχει αδεια λειτουργιας, και κατοπιν να σου δινει πιστοποιητικα/υπ.δηλωσεις απο συνεργειο που λειτουργει νομιμα? Γιατι δεν γινονται καταγγελιες?

Προσωπικά δε γνωρίζω αν υπάρχει ενημερωμένη λίστα νομίμων συνεργείων αερίων καυσίμων. Αν θέλετε να διαπιστώσετε αν ένα συνεργείο είναι νόμιμο, θα πρέπει να υπάρχει αναρτημένη η άδεια λειτουργίας (πρωτότυπη ή επικυρωμένο φωτοαντίγραφο) και η άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του τεχνίτη υγραερίου. Αν κάποια από αυτά τα δύο έγγραφα δεν είναι αναρτημένα, ζητήστε τα ευγενικά (παρακαλώ μπορείτε να μου δείξετε κλπ). Αν δεν υπάρχουν τότε το συνεργείο δεν είναι αδειοδοτημένο.

Πράγματι είναι παράνομο να διασκευάζεται ένα αυτοκίνητο σε μη αδειοδοτημένο συνεργείο και κατόπιν ο πελάτης να εφοδιάζεται με έγγραφα που να δείχνουν ότι η διασκευή έγινε σε αδειοδοτημένο συνεργείο (διαφορετικό από το αρχικό). Το γιατί δε γίνονται καταγγελίες είναι σύνθετο γεγονός. Σίγουρα όμως παίζει μεγάλο ρόλο η πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του χώρου και η ανυπαρξία ουσιαστικού δημόσιου ελέγχου. Η ελληνική αγορά είναι παρθένα και η πίτα τώρα μοιράζεται.
alsidnikopol

Δημοσίευσηαπό alsidnikopol » Πέμ 14 Απρ, 2011 22:27

sakatis έγραψε:Ειμαι διπλωματουχος Μηχανολογος μηχανικος, εχω σκοπο να καν τα σεμιναρια 100 ωρων (θεωρ. και πρακτικα) ωστε να παρω την αδεια ασκησης τεχνιτη αεριων καυσιμων.

Εφ' όσον είσαι διπλωματούχος μηχ/γος μηχ/κός σύμφωνα με τον νόμο (θα τον αναρτήσω μόλις μπορέσω) λαμβάνεις την άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος του διπλωματούχου μηχανικού αυτοκινήτου χωρίς εξετάσεις και χωρίς την παρακολούθηση σεμιναρίων.

Μπορείς να ασκήσεις το επάγγελμα του διπλωματούχου μηχανικού μόνο σε ένα συνεργείο. Οι εργασίες που θα εκτελούνται εκεί θα είναι υπό την επίβλεψή σου και φέρεις την ευθύνη μόνο εσύ. Στο τέλος εσύ υπογράφεις. Η σχέση σου με το συνεργείο υγραερίου (το οποίο πρέπει να πληροί συγκεκριμένες προδιαγραφές (πυροπροστασία, εμβαδό, μη επικοινωνία με άλλους ορόφους κλπ)) πρέπει να είναι εξαρτημένη (να δηλωθείς ως μισθωτός) προκειμένου το συνεργείο να λάβει την άδεια λειτουργίας.
alsidnikopol

Δημοσίευσηαπό alsidnikopol » Πέμ 14 Απρ, 2011 22:37

INCTEK έγραψε:Σαν Μηχανολόγος θα ρισκάρεις να μοιράζεις την υπογραφή σου δεξιά-αριστερα σε συνεργεία? Και σε περίπτωση ατυχήματος?
Από την άλλη επειδή και εγώ Μηχανολόγος είμαι, έκανα τα σεμινάρια και θεωρητικά μου επιτρέπεται να επιβλέπω και να καλύπτω τοποθετήσεις μόνο στο χώρο μου (ο οποίος πρέπει και αυτός να αδειοδοτηθεί για τοποθετήσεις αέριων καυσίμων).
Προσοχή συνάδελφε, θα πέσει πολύ κυνήγι σε μερικούς μήνες, για το ποιοι θα πληρούν τις προϋποθέσεις για εγκαταστάσεις αέριων καυσίμων. Άποψη μου είναι ότι έτσι πρέπει να γίνει, αλλιώς ένας ακόμη κλάδος θα καταστραφεί.
Χρήστος

Η κακή οικονομική κατάσταση πολλών μηχανικών τους αναγκάζει στην κυριολεξία να πουλούν την υπογραφή τους. Αυτό γίνεται εδώ και δεκαετίες σε πολλούς τομείς. Κακώς είναι έτσι η κατάσταση, όμως αν δεν αντιμετωπιστεί (ιδιαίτερα στις μέρες μας) το θέμα των ικανοποιητικών μισθών και του δημόσιου ελέγχου, η κατάσταση αυτή θα συνεχίζεται, ακόμα και σε περίπτωση ατυχημάτων.

Αυτός ο κλάδος είναι εξ' αρχής υπονομευμένος (για πολλούς λόγους), έχουν ορμήσει και διαμορφώνουν την πίτα. ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΑΕΙ ΤΙΠΟΤΑ. Πρέπει πάση θυσία να κατακτήσουν μερίδιο από την αγορά, όχι για πλουτίσουν (πια), αλλά για να βγει το μεροκάματο.
alsidnikopol

Δημοσίευσηαπό sakis » Τρί 19 Απρ, 2011 01:33

Γεια σας παιδιά και καλώς σας βρήκα, μήπως ξέρει κάποιος εαν και που γίνονται πιστοποιημένα σεμινάρια υγραεριοκίνησης στην Αθήνα;
Ευχαριστώ.
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό vasilis351 » Τρί 19 Απρ, 2011 16:05

Λοιπόν για να πάρει την άδεια λειτουργίας θα πρέπει στον υπάρχον χώρο του συνεργείου να έχει και χωριστό μέρος για την εγκατάσταση του υγραερίου δηλαδή 80 τετραγωνικά για συνεργείο αυτοκίνητων και 50 τετραγωνικά για συνεργείο αερίων καυσίμων δεν πρέπει να επικοινωνούν τα μαγαζιά αυτά η αν υπάρχει πόρτα πρέπει να είναι πυραντοχη τον 60 λεπτών αφού πληροί αώτους τους όρους μετά και εφόσον έχεις πτυχίο τεχνίτη αερίων καυσίμων μπορείς να του υπογράφεις εσύ αλλά μόνο αν σε έχει κάνει πρόσληψη στο ΙΚΑ και μόνο αυτόν θα έχεις το δικαίωμα όχι σε άλλον νομικά
vasilis351

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό vasilis351 » Τρί 19 Απρ, 2011 16:07

Τα σεμινάρια αυτή τι στιγμή τρέχουν φίλε στις 10 Μαΐου τελειώνουν πρέπει να ενημερωθείς από κάποιο ΙΕΚ
vasilis351

Δημοσιευσεις: 7

Επόμενο

Επιστροφή στο Γενική συζήτηση για το LPG

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 17 επισκέπτες