Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

DIY

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: DIY

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:22

Βασικα, τεχνικό αερίων καύσιμων χρειαζεται που ομως εχει παρει και την αδεια να εγκαθιστά κιτ lpg.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό patrinos » Παρ 21 Σεπ, 2012 12:36

skarpouzis έγραψε:Γειά,

Επίσης αγόρασε ένα κίτ που να έχει και να μπορείς να βρείς λεπτομερές εγχειρίδιο εγκατάστασης.

Φιλικά

μολις βρηκα μερικα manual online, και αρχιζω διαβασμα....
patrinos

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό zep » Σάβ 22 Σεπ, 2012 10:47

Νομίζω σε Lovato και BRC θα βρείς αρκετό υλικό.Μπράβο πάντως που αποφάσισες να κάνεις μόνος σου την εγκατάσταση αλλά να λύσεις το θέμα της νομιμοποίησης πρώτα.Μην παρακαλάς εγκαταστάτες για μια υπογραφή.Βέβαια να λέμε και την αλήθεια...σιγά μην το πάρει και χαμπάρι κανένας για την μετατροπή.Ξέρω περίπτωση ανθρώπου που το περνάει ΚΤΕΟ συνέχεια...και ο έρμος ο τεχνικός των 300€ δεν έχει δώσει προσοχή καθόλου.Η εγκατάσταση δεν φαίνεται καθόλου απο κάτω βέβαια.Ούτε καπώ δεν ανοίγουν.

Είμαι υπέρμαχος του "φτιάξτο μόνος σου" γιατί απλά μπορεί να το κάνεις και καλύτερα από κάποιον που σε πολλές περιπτώσεις κοιτάζει να πάρει τα λεφτά του να τελειώνει.Καλό διάβασμα θέλει, κοφτερό μυαλό και να πιάνουν τα χέρια σου με σχετικές γνώσεις μηχανολογίας.Εγώ σε παλιότερα αμάξια, ιμάντα χρονισμού, σέρβις και τα συναφή τα κάνω όλα μόνος μου.Οι π@π@ριές που είδα σε μερικά συνεργεία μου έδωσαν την ώθηση και το κοροιδιλίκι που έπεφτε...Ξεχνιέται σε αμάξι κοπέλας που είχε κάψει ασφάλεια, να της λένε "κυρία μου το αμάξι έχει κάψει εγκέφαλο"...... :lol:
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό patrinos » Δευτ 24 Σεπ, 2012 07:43

http://www.scoobypedia.co.uk/index.php/ ... onResearch

αυτη ειναι η πιο λεπτομερης παρουσιαση εγκαταστασης που βρηκα. δεν βλεπω κατι δυσκολο.

σχετικα με τη συνδεση με υπολογιστη, το καλωδιο και το software, σας το δινουν μαζι με την εγκατασταση η ψαχνετε και τα βρισκετε μονοι σας;

για αγορα κιτ, βρηκα εδω http://www.autogasgroup.gr/

και εδω http://www.supergas.gr/home/kit-.html

με τιμες που αρχιζουν απο...170 ευρω :shock: :-o
patrinos

Δημοσίευσηαπό skarpouzis » Δευτ 24 Σεπ, 2012 09:22

Σου έστειλα πμ.

Φιλικά
PRINS VSI 1.0 με VALVECARE
VW TOUAREG 3.2 V6 2004 κιν. AZZ
skarpouzis

Δημοσιευσεις: 60

Δημοσίευσηαπό sakis » Τετ 26 Σεπ, 2012 19:06

patrinos έγραψε:με τιμες που αρχιζουν απο...170 ευρω :shock: :-o

Που βρήκες πλήρες κιτ με 170€;
Καλώδιο και software πουλάνε εκεί που πουλάνε κιτ, αλλά μπορείς να βρεις και στο ebay.
Προτίμησε κιτ γνωστής μάρκας (όχι ακριβής) που το εγκαθιστούν πολλοί έτσι ώστε εάν βρεις δυσκολία να βρεις εύκολα βοήθεια.
Εάν βάλεις lovato η ac stag μπορώ να σου πω αρκετά για τις ρυθμίσεις.
Όσο για τα χαρτιά γύρω στα 50€ κοστίζει και δίνουν αρκετοί αρκεί να δουν από κοντά το αυτοκίνητο.
sakis

Δημοσιευσεις: 20

Δημοσίευσηαπό patrinos » Πέμ 27 Σεπ, 2012 12:10

sakis έγραψε:

.

http://www.autogasgroup.gr/product_info ... ducts_id=8

ενταξει, 170 χωρις φπα και χωρις τεποζιτο. :^o δηλαδη κοντα 300 ευρω.
patrinos

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 27 Σεπ, 2012 18:13

sakis έγραψε:

Καλώδιο και software πουλάνε εκεί που πουλάνε κιτ, αλλά μπορείς να βρεις και στο ebay.
Προτίμησε κιτ γνωστής μάρκας (όχι ακριβής) που το εγκαθιστούν πολλοί έτσι ώστε εάν βρεις δυσκολία να βρεις εύκολα βοήθεια.
Όσο για τα χαρτιά γύρω στα 50€ κοστίζει και δίνουν αρκετοί αρκεί να δουν από κοντά το αυτοκίνητο.

Καλά ρε παληκάρια μου τι νομίζεται,ότι είναι τίποτα πανάκριβα τα υλικά ειδικά τα Ιταλικά !!! =)) αμα ψαχτείς και λίγο παραπάνω μπορεί να βρείς και ποιο φτηνά...Η εργασία είναι πανάκριβη και ότι χρειαζεται αδεία ,αλλά απο ότι έχω καταλάβει είναι λιγοι αφτοι πού έχουν πτυχεία και είναι και γνώστες!!!Για αυτό και λένε και φωνάζουνε βρείτε σωστό εγκαταστάτη πληρώνεις που πληρώνεις να σου κάνουνε σωστή δουλειά.... :-w
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 27 Σεπ, 2012 18:28

BMW1796 έγραψε:
sakis έγραψε:

Καλά ρε παληκάρια μου τι νομίζεται,ότι είναι τίποτα πανάκριβα τα υλικά ειδικά τα Ιταλικά !!! =)) αμα ψαχτείς και λίγο παραπάνω μπορεί να βρείς και ποιο φτηνά...Η εργασία είναι πανάκριβη και ότι χρειαζεται αδεία ,αλλά απο ότι έχω καταλάβει είναι λιγοι αφτοι πού έχουν πτυχεία και είναι και γνώστες!!!Για αυτό και λένε και φωνάζουνε βρείτε σωστό εγκαταστάτη πληρώνεις που πληρώνεις να σου κάνουνε σωστή δουλειά.... :-w

αυτο ειναι το μινι κιτ, βαλε σωληνωσεις, δεξαμενη καλης ποιοτητας, πολυβαλβιδα καλης ποιοτητας, ταφ νερου, πιο μεγαλο πνευμονα και δες που θα φτασει η τιμη.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό sakis » Πέμ 27 Σεπ, 2012 22:48

patrinos έγραψε:
http://www.autogasgroup.gr/product_info ... ducts_id=8

ενταξει, 170 χωρις φπα και χωρις τεποζιτο. :^o δηλαδη κοντα 300 ευρω.

Επειδή θα κάνεις την εγκατάσταση μόνος σου και θα γλιτώσεις τα εργατικά, θα σου πρότεινα να δώσεις κάτι παραπάνω και να πάρεις ένα πιο επώνυμο κιτ. Το συγκεκριμένο σαιτ είναι από τα πιο φτηνά που έχω δει μέχρι στιγμής, αλλα είναι Θεσσαλονίκη οπότε αν είσαι Αθήνα πρέπει να υπολογίσεις τα μεταφορικά, που στην περίπτωση της δεξαμενής είναι αρκετά λόγω βάρους και όγκου. Για δεξαμενές δες κι εδώ:
http://www.tmshellas.gr
sakis

Δημοσιευσεις: 20

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 26 επισκέπτες