Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό makis406 » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:08

stkamos έγραψε:Το υγραεριο θα ανεβει 7-9 λεπτα.Οι πρατηριουχοι θα κανουν οτι μπορουν, για να μην φανει η αυξηση στην αγορα.Οτι λεω ειναι επισημο και θα ακολουθησει δελτιο τυπου απο το σωματειο εγκαταστατων.Επισης προσανατολιζομαστε, σε μυνησεις κατα παντος υπευθυνου για τις παπαρολογιες των ΜΜΕ, που φεραν καταστροφικο αποτελεσμα στον κλαδο μας.Ειναι σιγουρο οτι εξυπηρετησαν συμφεροντα.Οι εγκαταστατες παρεδωσαν μια σειρα απο μετρα στο υπουργειο, για διασφαλιση στο μελλον του επαγγελματος και προστασια των καταναλωτων, απο ακαταλληλους εγκαταστατες και επιτηδειους.Το υπουργειο δεσμευτηκε οτι θα τις εξετασει, ενω παραδεχτηκε οτι ηταν λαθος μετρο.Μαλλον δεν ειχε εικονα, οτι θα χασει περιπου 50 εκ Φπα το μηνα ετσι και σταματησει η υγραεριοκινηση.Κοινως αυτο το μετρο μπηκε,γιατι καποιος χαρτογιακας του υπουργειου υπολογισε μονο τα εσοδα χωρις να καταλαβει τι θα χασει το κρατος απο αυτη την κινηση.Ισως τελικα μετα απο αυτο το πατατρακ,η Υγραεριοκινηση βγει πιο δυνατη.Τελος,μην δινετε βαση σε ατομα σαν τον Κυριακο.Το υπουργειο εκανε την μετατροπη νομιμη,οχι οι εγκαταστατες.Μηπως να φορολογισουμε και τους κατοχους ηλιακων θερμοσιφονων γιατι δεν πληρωνουν ρευμα;Αντε ρε κακομοιρη να βγαλεις το κομπλεξ σου αλλου.Η υγραεριοκινηση ειναι ΝΟΜΙΜΑΤΗ και το ΥΓΡΑΕΡΙΟ ενα καυσιμο πολυ πιο φτηνο απο την βενζινη, παντου στον κοσμο.Αν εσυ θελεις βενζινη, πληρωνε και μην μιλας κοροιδο.

Συμφωνο απολυτα μαζι σου πανε να καστρεψουν τον κλαδο κι να αναγκασουν ολους εμας που βαλμε lpg να παρκαρουμε παλι τα αυτοκινιτα μας αυτη την φορα οριστικα [διαγραφή κειμένου]
makis406

Δημοσιευσεις: 28

Δημοσίευσηαπό fokion » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:10

kyriak έγραψε:
? Στην Γερμάνια π.χ. δεν γίνονται δεκτές οι μετατροπές στο κτεο τους παρά μόνο εργοστασιακά lpg , όχι ο κάθε Μιχαλακης και εγκαταστάτης .

Και λες έμενα κακομοίρη και κομπλεξικό , εσύ διαβάζεις τι λες ? και πως το βλέπεις βενζίνη 610 φόρο , lpg 125 γιατί ? για να κονομάς εσύ ? σωστό είναι λοιπόν μείωση στο diesel kai εξίσωση στο lpg ,( εγω προσωπικα θελω να εξισωθει με την αμολυβδη ) ελεύθερη αγορά για όλους , όχι για τους μίσους. Για τις παπαρολογιες και τις ντιρεκτίβες δεν μας είπες τίποτα , έχω πρόχειρα εδώ πολλά σαιτ που λένε για κάτι 2018 κ.α. αυτό ξέρεις τι μηνύσεις σηκώνει από άτομα που με βάση αυτό κανανε την μετατροπή?, το ξερεισ φυσικα .

οριστε ενα τυχαιο παραδειγμα απο αλλου , αυτο σασ κατεστρεψε οχι ο φορος

ΜΕΓΙΣΤΟΣ
30/9/2012 14:45

http://www.capital.gr/gmessages/showTop ... &OrderDir=

Επειδη κανω το δρομολογιο Κατερινη -θεσσαλονικη καθε μερα,εβαλα αεριο σε καινουργιο ρενω κλιο το Σεπτεμβριο του 2010 εχοντας 30000χιλιομετρα.
Στα 73000χιλιομετρα εκαψα βαλβιδες.Το κοστος ηταν 1600 ευρω (χωρις αποδειξη ο κλεφταρος),και1000 μεχρι να βρουν τι εχει και νατο φτιαξουνε.Τωρα ειμαι στα 97000χιλιομετρα,και την προηγουμενη βδομαδα το ειχα στο συνεργειο κοστος 440ευρω.Αυριο Δευτερα το βαζω παλι στο συνεργειο γιατι μαλλον ξαναχτυπα βαλβιδες.Ναπω οτι στο δρομο δεν το ζοριζω δεν περναω τις 3500 στροφες.
Χιλιες φορες να αγοραζα πετρελαιο.

τα εχω χωρισει να μην κανω πολλες παραθεσεις δεν το κατεχω τοσο καλα.

Γερμανια
Κανεις λαθος - και συνεργεια κανουν και - φαντασου - DIY. Αλλα εκει το ΚΤΕΟ ειναι ΚΤΕΟ οχι.... γτπ..... υπαρχουν σχετικά φορουμ σαν αυτο.

πραγματικά δεν εχω ΙΔΕΑ ποιο ηταν το σκεπτικό πισω απο την υπαρκτή διαφορά φορου μεταξυ των καυσιμων. Επειδη καποτε χρησιμοποιουνταν μονο απο τους ταξιτζηδες??? επειδη το χρησιμοποιουσαν στα χωριά για μαγειρεμα σομπες κ.λ.π.????? γιατι ειναι οικολογικότερο και θελουν - ηθελαν να το προοθησουν δειχνοντας ενα "πρασινο" προσωπο???? ολα αυτα μαζι?? κατι αλλο???
Παντως ηταν δεδομενο οτι υφιστατο οπως πχ οτι υπαρχει διαφορά στη φορολογια μεταξυ καπνου και πακετου τσιγαρα...
οπως υπηρχε διαφορά μεταξυ πετρελαιου θερμανσης και κινησης και ναυτικο κ.λ.π. για κατ' ουσιαν το ιδιο προιον. Και να που οδηγησε ολο αυτο.... να τα εξισωσουν ολα γιατι ειναι ανικανοι να ελενξουν.
Το υγραεριο απο την αλλη δεν πολυσηκωνει νοθεια οποτε ΟΤΙ πουλιεται φορολογηται...
στο κατω κατω το ιδιο δε κανουμε και με τα προιοντα "ιδιωτκής ετικέτας" στα σουπερμαρκετ?? φτυνωτερη τιμη = λιγοτερο φπα...

τη ντιρεκτιβα ολοι οσοι λιγο ασχοληθηκαμε την ξεραμε... αλλα πχ απο το 2011 μεχρι - αισιοδοξα - το 2018 λογικά θα ειχες αποσβεσει κ.λ.π. κ.λ.π.

η τελευταια σου παραγραφος "για μενα" ειναι η ολη αιτια = "εχεις καει" απο το υγραεριο. και αυτο το σεβομαι. Ναι μπορει να την πατησες απο 1002 λογους κακο εγκαταστατη, απειρο κ.λ.π. κ.λ.π. ή τα ρενω γενικως να ειναι στις προβληματικές λιστες οποτε κακως και δεν στο ειπαν.
Κακοι επαγγελματιες υπαρχουν παντου - και να σου πω και κατι???? κακως δεν πηρες αποδειξη εισαι - κι εσυ οπως ολοι μας σε διαφορες περιπτωσεις - εμεσα υποστηριζων πραξη φοροδιαφυγης ( καταλαβαινεις πως το λεω... )

Αλλα επειδη την "πατησες" εσυ δε σημαινει οτι την πατανε ολοι. Οπως επεισεις δεν φταιει ο Χ fokion ως χρηστης αν σε επεισε χωρις να "ψαξεις"...

Πχ εγω αυτη την εποχη εχω "λυσαξει" να ενημερωθω περι σομπας ξυλων πελλετ κ.λ.π. να ζεσταθει η οικογενεια. Δε παω να παρω - και να πληρωσω - οτι βρω μπροστα μου....

Αυτά.
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό chrisd » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:23

Να προσθεσω επισης οτι στη Γερμανια για το δικο μου αμαξι απο περιεργεια που ρωτησα μου ειχανε πει πριν 3 χρονια 3000+ ευρω σε συνεργειο που εβαζε ICOM.αρα και στην Γερμανια βαζουνε κανονικα απλος αυτοι εχουνε λεφτα στην τσεπη και δεν τους πολυνοιαζει.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό panorano » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:25

giannos21 έγραψε:
stkamos έγραψε:Το υγραεριο θα ανεβει 7-9 λεπτα.Οι πρατηριουχοι θα κανουν οτι μπορουν, για να μην φανει η αυξηση στην αγορα.

Συγνωμη,πιστευει καποιος εδω μεσα οτι οι πρατηριουχοι θα θυσιασουν ποσοστα απο τα κερδη τους για να μην κακοπεσει η αυξηση φορου στον κοσμακι?????????Τι λετε???Που ζητε???Αντιθετα,πιστευω οτι θα το εκμεταλευτουν κιολας με καμια στρογγυλοποιηση προς τα πανω...οποιος πιστευει το αντιθετο να το πει(ισως ειμαι κακοπροαιρετος).Ο τελευταιος πρατηριουχος που πιαστηκε -δεν θα πω για τις νοθειες- για παρανομο πλουτισμο ειχε στην κατοχη του κοτερο 2-3 εκατ. ευρω(στην πατρα).
Κ αυτο το λεω επειδη μιλατε επισημα κ καλα κανετε.Ομως οπως υπαρχουν κ αυτοι που μας χαλαν την ψυχολογια με τις μπαρουφες που λενε ετσι υπαρχουν κ αυτοι που μας χαιδευουν τα αυτια(δεν το λεω για σενα)!Τι να πω??Κοντος ψαλμος..!!
Προσωπικα μακαρι να μην ειναι ετσι αυτα για την αυξηση γιατι μολις εβαλα (αυριο το παιρνω)ενα απο τα ακριβοτερα συστηματα 4ης γενιας 1500ευρω κ οταν τα ακουω αυτα με πιανει η καρδια μου!!

απλα θα σου θυμισω οτι τα τελευταια 3 χρονια εχουν κλεισει 3500 πρατηρια στην ελλαδα και περιπου 1000 εχουν περασει στα χερια εταιρειων χονδρικης!μιλαμε δηλαδη για πανω απο τα μισα πρατηρια!
δεν αντιλεγω για εναν πρατηριουχο που λες.
η κατασταση στην αγορα ειναι αυτη ομως!σχεδον το 50 %των πρατηριων εχει κλεισει λογω της συμπιεσης των περιθωριων κερδους.
μη βγαζετε συμπερασματα απο μεμονωμενα περιστατικα αλλα απο το συνολο της αγορας..
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό panorano » Δευτ 01 Οκτ, 2012 20:37

chrisd έγραψε:Να προσθεσω επισης οτι στη Γερμανια για το δικο μου αμαξι απο περιεργεια που ρωτησα μου ειχανε πει πριν 3 χρονια 3000+ ευρω σε συνεργειο που εβαζε ICOM.αρα και στην Γερμανια βαζουνε κανονικα απλος αυτοι εχουνε λεφτα στην τσεπη και δεν τους πολυνοιαζει.

και να συμπληρωσω οτι η αντιπροσωπεια της μερσεντες το ¨περηφανευεται"οτι προγραματιζει τα κιτ στη γερμανια...
επισης δεν ειναι οτι δεν τους πολυνοιαζει μιας και ειναι απο τις λιγες χωρες που χρησιμοποιουν τοσες μορφες οικονομικης αυτοκινησης (υδρογονο,αεριο,ηλεκτροκινηση,μεθανιο κτλ)
panorano

Δημοσιευσεις: 291

Δημοσίευσηαπό christoi » Δευτ 01 Οκτ, 2012 21:09

panorano έγραψε:...και περιπου 1000 εχουν περασει στα χερια εταιρειων χονδρικης!μιλαμε δηλαδη για πανω απο τα μισα πρατηρια!

Δηλαδή να προτιμούμε τα ΑΠ;
Γνωρίζεις ποια είναι σε ιδιώτες, έτσι ώστε να έχουμε 1 ακόμα κριτήριο για την επιλογή του πρατηρίου;
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό paul1980 » Δευτ 01 Οκτ, 2012 22:46

lpg και τα μυαλα στα καγκελα μην ακουτε τη λαλακια του καθενα αφηστε τους να πληρωνουν 1.77 και βαλε την βενζινη ολους τους κομπλεξικους που αν εμεις κοιταμε να γλυτωσουμε κατι απο τα καυσιμα να ειστε σιγουροι οτι αυτοι που τα λενε ειναι απο τα μεγαλυτερα γυφταρια σε αλλα πραματα και σας βαζω και υπογραφη μην τους δινεται σημασια μην μπαινετε στην διαδικασια να τους απαντατε και να συζητατε μαζι τους
paul1980

Δημοσιευσεις: 4

Δημοσίευσηαπό stkamos » Δευτ 01 Οκτ, 2012 23:20

fokion έγραψε:
kyriak έγραψε:
? Στην Γερμάνια π.χ. δεν γίνονται δεκτές οι μετατροπές στο κτεο τους παρά μόνο εργοστασιακά lpg , όχι ο κάθε Μιχαλακης και εγκαταστάτης .

Και λες έμενα κακομοίρη και κομπλεξικό , εσύ διαβάζεις τι λες ? και πως το βλέπεις βενζίνη 610 φόρο , lpg 125 γιατί ? για να κονομάς εσύ ? σωστό είναι λοιπόν μείωση στο diesel kai εξίσωση στο lpg ,( εγω προσωπικα θελω να εξισωθει με την αμολυβδη ) ελεύθερη αγορά για όλους , όχι για τους μίσους. Για τις παπαρολογιες και τις ντιρεκτίβες δεν μας είπες τίποτα , έχω πρόχειρα εδώ πολλά σαιτ που λένε για κάτι 2018 κ.α. αυτό ξέρεις τι μηνύσεις σηκώνει από άτομα που με βάση αυτό κανανε την μετατροπή?, το ξερεισ φυσικα .

οριστε ενα τυχαιο παραδειγμα απο αλλου , αυτο σασ κατεστρεψε οχι ο φορος

ΜΕΓΙΣΤΟΣ
30/9/2012 14:45

Μονο και μονο αυτο που λες για την Γερμανια,σε καθιστα αναξιοπιστο συνομιλιτη.Ενας ημιμαθης ακομα Ελληνας, που νομιζει οτι τα ξερει ολα και εχει μετατραπει σε δικαστη του πληκτρολογιου.Κουνα λιγο το κεφαλι σου ρε να δεις αν ερχομαι.Η λεξη οικολογικο καυσιμο σου λεει κατι;Εχει μικροτερο φορο, οπως οτιδηποτε οικολογικο στο πλανητη.Με την λογικη σου, φοροδιαφευγουν και τα ηλεκτροκινητα.Αυτα μαλιστα κλεβουν και στα τελη.
Εσυ μπορει και να θελεις να εξισωθει η τιμη του υγραεριου με την 100 αρα, αλλα θα μεινεις με την χαρα.Το υπουργειο ζητησε να του δωσουμε εναλλακτικες προτασεις για να αποσυρει το μετρο.15 εκατ το χρονο θελει και εμεις με μια ριζοσπαστικη κινηση που ετοιμαζουμε,του εξασφαλιζουμε 50 εκ ΦΠΑ μηνιαιως.Με αυτο τον τροπο φροντιζουμε οι καταναλωτες και επενδυση που εκαναν να παραμεινει ασφαλης.
Πληρωνω 1500 ευρω ενοικιο,800 ευρω ρευμα,270 δημοτικα τελη.Απασχολω 7 ατομα απο τα οποια τα 5 εχουν οικογενεια.Σου μοιαζω για απατεωνας η λωποδυτης που δουλευει τον κοσμο;Στην Ελλαδα της κρισης εσυ προσφερεις περισσοτερα;Κοιταξου στον καθρεφτη και κανε την αυτοκριτικη σου πριν ξαναγραψεις εδω μεσα.
Οσο αφορα τις ζημιες,επετρεψε μου να ξερω περισσοτερα.1500 αυτοκινητα εχω στο δρομο και αλλους τοσους ευτυχισμενους πελατες,δεν περιμενω εσενα και τον Μεγιστο να μου μαθουν την δουλεια μου.Κακοτεχνιες θα υπαρχουν παντα,οσο υπαρχει ο παραγων ανθρωπος.Σε αυτο δεν φταιει το υγραεριο ως καυσιμο.
Καταληγωντας, θα ηθελα να σε παρακαλεσω, να μην βαλεις ποτε υγραεριο στο αυτοκινητο σου.Ο συναδελφος θα ζησει τραγικες στιγμες.
Άβαταρ μέλους
stkamos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 50

Δημοσίευσηαπό ntinaras » Δευτ 01 Οκτ, 2012 23:25

για ενα και μονο λογο ανεβαινει η τιμη του υγραεριου.
για να αναγκαστουμε να αγορασουμε dieselακια αυτοκινητα απο τους σκατογερμανους.
Micra K11 1.3 Zanardi NIGS
ntinaras

Δημοσιευσεις: 230

Δημοσίευσηαπό alexadrinos » Τρί 02 Οκτ, 2012 00:05

Καλησπέρα στην παρέα του autogas.
Εδώ και καιρό "παρακολουθω" το φόρουμ μια και ήθελα να βάλω κιτ υγραερίου.
Γράφω ήθελα γιατί μετά την είδηση της Παρασκευής δεν ξέρω τι να κάνω.
Σήμερα ήταν δρομολογημένο να μπει στο συνεργείο για την εγκατάσταση του κιτ αλλά το "πάγωσα" μέχρι να ξεκαθαρίσουν
τα πράγματα.
Από την Παρασκευή έχω ακούσει και διαβάσει πολλά έχω μιλήσει με ανθρώπους που γνωρίζουν το θέμα και το προσωπικό
συμπέρασμα που βγάζω είναι ότι η τιμή του θα κάτσει κάπου ανάμεσα στο 1,15-1,20.Μακάρι να κάνω λάθος.
Πιστεύω ότι αυτοί που έχουν εγκαταστήσει υγραέριο μόνο κερδισμένοι είναι αφού πάντα θα έχουν φτηνότερο καύσιμο από
την βενζίνη.
Τον προβληματισμό τον έχει κάποιος που τώρα θα βάλει κιτ υγραερίου και έγκειται στο ότι:
Α.Το αισιόδοξο σενάριο:Δεν ανεβάζουν καθόλου τον φόρο η τον ανεβάζουν λίγο και φτάνει στο ένα ευρώ.
Καταρρίφθηκε καταρχήν ο μύθος που έλεγε ότι η τιμή είναι κλειδωμένη περίπου στο μισό της βενζίνης.
Δεν άκουσα από κανέναν επίσημα νομίζω ότι ούτε και εσείς ότι δεν μπορούν να ανεβάσουν τον φόρο.
Άρα ακόμα και αν ανέβει λίγο τώρα η καθόλου δυστυχώς κανείς δεν μπορεί να μου εγγυηθεί ότι δεν θα ανέβει και άλλο μετά
από κάποιο χρονικό διάστημα.Σκεφτείται σε τι χώρα ζούμε.....
Β.Το κακό σενάριο τώρα.
Άμεσα πηγαίνει 1,15-1,20.Μικρό το όφελος από την εγκατάσταση και έτσι ο κόσμος σταματα κατά ένα μεγάλο ποσοστό να βάζει
υγραέριο.
Όταν ο πρατηριούχος καταλάβει ότι όσοι έβαλαν υγραέριο έβαλαν τι θα σκεφτεί;;;;;
Τι ένα 1,20 βάλτου ένα καπέλο 10 λεπτά 1,30 το υγραέριο μπας και κάνουμε απόσβεση. ούτως η άλλως από το 1,30 στο 1,75
είναι 45 λεπτά πάλι σε μένα θα έρθει.
Αυτά σκέφτομαι από την Παρασκευή και έχω ξενερωσει.Αν δεν είχαν το καλοκαίρι έλλειψη από δεξαμενές θα το είχα βάλει και
τώρα δεν θα με πολυαπασχολούσε τώρα έχω μπερδευτεί και ειλικρινά δεν ξέρω τι να κάνω.
alexadrinos

Δημοσιευσεις: 12

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 30 επισκέπτες