Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τρί 24 Ιούλ, 2012 11:19

Δουλεύει φτωχά το αυτοκίνητο. Όσες «ανοχές» και να πάρει ο πνεύμονας (αν και δεν ισχύει κάτι τέτοιο) δεν πρόκειται να σβήσει το λαμπάκι. Πρέπει απαραιτήτως να πας για επαναρρύθμιση.
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό AM1982 » Σάβ 06 Οκτ, 2012 20:43

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΩ ΕΝΑ MERCEDES A140 1999 ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΑΕΡΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 17000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 400 ΧΛΜ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑ ΠΑΤΗΜΕΝΟΣ 160 ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ A/C ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία
AM1982

Δημοσιευσεις: 1

Re: Απ: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό maevius » Σάβ 06 Οκτ, 2012 21:23

AM1982 έγραψε:ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΧΩ ΕΝΑ MERCEDES A140 1999 ΚΑΙ ΕΒΑΛΑ ΑΕΡΙΟ ΤΟΝ ΑΠΡΙΛΙΟ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ 17000 ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 400 ΧΛΜ ΕΧΕΙ ΑΝΑΨΕΙ Η ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΑΞΙΔΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑ ΑΘΗΝΑ ΘΕΣΣ/ΝΙΚΗ ΟΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑ ΠΑΤΗΜΕΝΟΣ 160 ΤΗΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΩΡΑ ΛΟΓΩ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΟΣ ΣΥΓΓΕΝΙΚΟΥ ΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΔΕΙΞΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ Η ΟΠΟΙΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΣΒΗΣΕΙ ΕΧΩ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙ ΕΝΑ ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΣΤΟ ΡΕΛΑΝΤΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΟΤΑΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ A/C ΚΑΘΩΣ ΕΠΙΣΗΣ ΤΟ ΑΜΑΞΙ ΔΕΝ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΟΠΩΣ ΠΡΙΝ ΑΝΤΙΘΕΤΑ ΟΤΑΝ ΕΙΜΑΙ ΣΕ ΒΕΝΖΙΝΗ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΟΥΤΕ ΡΕΤΑΡΙΣΜΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΣΗ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ?ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ

mod: Δε γράφουμε με κεφαλαία

Δεν ξερω αν το γνωριζεις αλλα οι Α class θεωρουνται απο τα πιο ευαισθητα αυτοκινητα στο υγραεριο (αν κανεις μια αναζητηση στο φορουμ θα βρεις σχετικα θεματα) και πολλοι εγκαταστατες δεν αναλαμβανουν τοποθετηση σε αυτα. Αν και εχεις σχετικα λιγα χλμ το μυαλο μου παει σε διακενο βαλβιδων ..................
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Re: Απ: Λαμπάκι μηχανής (check engine)

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Σάβ 06 Οκτ, 2012 22:34

maevius έγραψε: Αν και εχεις σχετικα λιγα χλμ το μυαλο μου παει σε διακενο βαλβιδων ..................

Αν δεν ειναι καμια ξαφνικη ατυχία αναφορικα με ρυθμιση μιγματων.....εκει παει και μενα το μυαλο μου :?
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό chrisd » Κυρ 07 Οκτ, 2012 08:19

ρεταρισμα στο ρελαντί?
για κανε έναν έλεγχο συμπίεσης γιατί έτσι όπως το βλέπω έχεις καψει βαλβίδα/ες.
όλη την ώρα πηγαινες τάπα οπότε στην έκανε μάλλον.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Τετ 10 Οκτ, 2012 17:34

Ο ανθρωπος λεει οτι με βενζινη λειτουργουν ολα καλα, τι βαλβιδες λετε?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό padimitris » Τετ 10 Οκτ, 2012 23:07

εμένα μου ανάβει το λαμπάκι (δείχνει ένδειξη καταλύτη p0420) όταν κινούμαι με 5η και λίγα χλμ. Ποτέ άλλοτε. Τώρα μαζί με αυτή μου εμφανίζει και τον αισθητήρα λ αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό του. Αυτοκίνητο c-max με vialle υγρού. Έχει κανένας τίποτα υπόψη του;
padimitris

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό stargazer » Τετ 10 Οκτ, 2012 23:49

padimitris έγραψε:εμένα μου ανάβει το λαμπάκι (δείχνει ένδειξη καταλύτη p0420) όταν κινούμαι με 5η και λίγα χλμ. Ποτέ άλλοτε. Τώρα μαζί με αυτή μου εμφανίζει και τον αισθητήρα λ αλλά δεν θυμάμαι τον κωδικό του. Αυτοκίνητο c-max με vialle υγρού. Έχει κανένας τίποτα υπόψη του;

Ο εγκέφαλος του κινητήρα καταλαβαίνει ότι ο καταλύτης δεν φιλτράρει σωστά κάνοντας σύγκριση της μέτρησης του αισθητήρα λ που βρίσκεται πριν από τον καταλύτη (με το οποίο ρυθμίζει και το μείγμα) και με τον αισθητήρα λ που βρίσκεται μετά τον καταλύτη. Τώρα αν κάποιος από τους δυο αισθητήρες κάνει λάθος μέτρηση η αν έχει ζημιά ο καταλύτης και η μέτρηση του ενός συμβαδίζει με του άλλου για κάποιον Χ χρόνο θα σου βγάλει το p0420... Τώρα το ότι σου έχει βγάλει και βλάβη του αισθητήρα λ τότε μάλλον αυτό είναι ΑΛΛΑ , υπάρχει και η περίπτωση να σημαίνει ότι έχουν ζημιά και ο αισθητήρας λ και ο καταλύτης π.χ. από υψηλή θερμοκρασία καυσαερίων ή από καύσιμο που ανεφλέγη στην πολλαπλή εξαγωγής αλλά σπάνιες περιπτώσεις...
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό padimitris » Πέμ 11 Οκτ, 2012 09:28

Σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Αν το δοκιμάσω με βενζίνη και μου το κάνει πάλι, τότε θα είναι πρόβλημα του καταλύτη ή του αισθήτήρα. Αν δεν μου το κάνει τότε θα δω τι θα κάνω. Το θέμα είναι ότι βγάζω κανονικά κάρτα καυσαερίων. Τι να πω;
padimitris

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό ppapadim1 » Δευτ 15 Οκτ, 2012 19:14

καλησπέρα σε όλους !
έχω ένα hyundai tucson και έχω κάνει 16000 με σύστημα zavoli χωρίς λαδιερα πωσ ο κατασκευαστής προτείνει , το αυτοκίνητο όταν του έβαλα το υγραέριο στα 3000 km άναψε λαμπάκι με βλάβη στον αισθητήρα λ , όλα αυτά τα χιλιόμετρα τα έχω κάνει σχεδόν ανά 1000 km στο συνεργείο να κοιτάνε το λαμπάκι τι είναι να το "επαναπρογραματιζουν" k να μου λένε ένταξη, την εγκατάσταση την έκανα στον Τσαπαλο στην καλλιθεα, .τώρα που πήρα μετάθεση πήγα σε έναν άλλο του aytogas theodoroy στην Κομοτηνή k ο άνθρωπος μου έκανε καινούργια ρύθμιση από την αρχή όχι με ayto calibration αλλα στον δρόμο με τον υπολογιστή και το αμάξι πηγαίνει πολύ πολύ καλύτερα, τραβάει πολύ περισσότερο, αλλα και πάλι το λαμπάκι στα ίσια χλμ peripoy μου άναψε το ξανά πήγα έκανε ξανά μικροδιορθώσεις k μετά από αλλα τόσα περίπου το λαμπάκι ξανά άναψε με την ίδια πάντα βλάβη αισθητήρα , τώρα τελικά θα παν στην hyundai στην Αλεξανδρούπολη για σέρβις και θα τους πω να δουν τον αισθητήρα k αυτοί k να τον αλλάξουν !! λέτε όντως να φταίει αυτό ? αυτοσ στην κομοτηνή μου είπε ότι δεν πιστεύω να είναι κάποια ρύθμιση το αμάξι το έχουμε ρυθμίσει με τρελή ακρίβεια σε όλες τις τιμές διαστημάτων κατανάλωσης και στροφών οι μετρήσεις που δίνει είναι συνεχώς μέσα στα όρια !! λέτε να τον αλλάξω τσάμπα τον αισθητήρα k να μην φταίει αυτό ???
ppapadim1

Δημοσιευσεις: 9

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 75 επισκέπτες