Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Re: Πέφτει η πίεση του Υγραερίου

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Πέμ 11 Οκτ, 2012 00:34

stargazer έγραψε:Εγγύηση έχω από τον εγκαταστάτη ή από την Lovato γενικά; Γιατί εκτός απο τα χαρτιά που παρέδωσα στο κτεο δεν μου έδωσε κανένα χαρτί, manual η κάτι άλλο που να βεβαιώνει κάτι... Δεν έχω σκοπό να ανοίξω την δεξαμενή ακόμα ούτε θα ανοίξω τον πνεύμονα ποτέ. Μπορεί να ήταν και το φίλτρο που τα έκανε αυτά γιατί είχε μαζέψει κεράκι. Αν δεν διορθωθεί θα πάω στον εγκαταστάτη αν και δεν τον εμπιστεύομαι μόνο και μόνο για να είμαι μέσα στην εγγύηση

ΥΓ Τον MAP τον αντικατέστησε ο εγκαταστάτης γιατί δεν μετρούσε θερμοκρασία αέρα το αυτοκίνητο ,φυσικά του είπα ότι δεν μετράει θερμοκρασία ο map μιας που είναι στην δικιά μου ειδικότητα την ηλεκτρονική αλλά επέμενε και τον άλλαξε με μεταχειρισμένο , φυσικά αποδείχθηκε λάθος αφού είχε ξεχάσει να συνδέσει τον αισθητήρα όταν τοποθέτησε την πεταλούδα.

Δεν εδωσε manual; Μα, μέσα σε αυτό γράφει το πρόγραμμα συντήρησης του lovato....
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 11 Οκτ, 2012 00:49

δεν είχα ιδέα για αυτό φαντάσου.. Και προσέχω πάρα πολύ το αυτοκίνητο για την μέρα που θα το πουλήσω αλλά δεν το βλέπω :clap:
Δείτε τις μετατροπές μου για οικονομία:
http://ecomodder.com/forum/em-fuel-log. ... cleid=6595
stargazer

Δημοσιευσεις: 121

Δημοσίευσηαπό glamor » Πέμ 11 Οκτ, 2012 00:59

antonis132 έγραψε:
stargazer έγραψε:Μήπως εννοούσε στα πρώτα 10000;
Έκανα μια έρευνα τώρα στα site της Αγγλίας και είδα κάποιους να ισχυρίζονται ότι αλλαγή φίλτρου θέλει κάθε 5000Km και ότι το πρόβλημα με το κερί σε κακές παρτίδες είναι γνωστό αλλά μπουκώνει το όλη η παροχή όχι μόνο το φιλτράκι :cry: μάλλον δεν τον γλυτώνω τον εγκαταστάτη και έχω και ταξίδι το ΣΚ...

αυτο το λαδι-λιπος βρισκεται μεσα στο υγραεριο δεν μπορεις να κανεις κατι απλα οταν βρωμιζει υπολογιζεις περιπου το χρονικο διαστημα-χιλιομετρα και τα αλλαζεις, καλα το τι εχω ακουσει απο τον καθενα ο δικος μου λεει αλλαγη το φιλτρο αεριου καθε 30.000χλμ σιγα μην κραταει και 130.000χλμ :lol:

εάν σου φαίνεται παράξενο ότι αλλάζουν το φίλτρο σε διάφορα χιλιόμετρα, εγώ το άλλαξα για πρώτη φορα αρχές το καλοκαίρι στα 36000 Χιλ. και το βρήκαμε σχετικά καθαρό, τώρα έχω κάνει 54000 Χιλ με lpg λέω να το αλλάξω το χρόνο καλοκαίρι μη φρικαρη ο μάστορας με τα Χιλ που κάνω
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 11 Οκτ, 2012 02:25

glamor έγραψε:
antonis132 έγραψε:
Έκανα μια έρευνα τώρα στα site της Αγγλίας και είδα κάποιους να ισχυρίζονται ότι αλλαγή φίλτρου θέλει κάθε 5000Km και ότι το πρόβλημα με το κερί σε κακές παρτίδες είναι γνωστό αλλά μπουκώνει το όλη η παροχή όχι μόνο το φιλτράκι :cry: μάλλον δεν τον γλυτώνω τον εγκαταστάτη και έχω και ταξίδι το ΣΚ...

αυτο το λαδι-λιπος βρισκεται μεσα στο υγραεριο δεν μπορεις να κανεις κατι απλα οταν βρωμιζει υπολογιζεις περιπου το χρονικο διαστημα-χιλιομετρα και τα αλλαζεις, καλα το τι εχω ακουσει απο τον καθενα ο δικος μου λεει αλλαγη το φιλτρο αεριου καθε 30.000χλμ σιγα μην κραταει και 130.000χλμ :lol:

εάν σου φαίνεται παράξενο ότι αλλάζουν το φίλτρο σε διάφορα χιλιόμετρα, εγώ το άλλαξα για πρώτη φορα αρχές το καλοκαίρι στα 36000 Χιλ. και το βρήκαμε σχετικά καθαρό, τώρα έχω κάνει 54000 Χιλ με lpg λέω να το αλλάξω το χρόνο καλοκαίρι μη φρικαρη ο μάστορας με τα Χιλ που κάνω

Έβαζα από ένα κακόφημο για κερί βενζινάδικο για πάρα πολύ καιρό μέχρι να μάθω τι παίζει και να σταματήσω, πάντως μπράβο στον εγκαταστάτη σου :thumbup:
Τα toyota όλα είναι black list παρόλα αυτά βλέπω ότι τα yaris δεν έχουν κανένα πρόβλημα... ;)
stargazer

Δημοσίευσηαπό stargazer » Πέμ 11 Οκτ, 2012 13:45

Παιδούδια σήμερα έβαλα υγραέριο και πήγα στο στρατόπεδο κόδρα στην καλαμαριά για δοκιμές :twisted: , Μόλις το γύρισα σε υγραέριο έκανε μπρουρ και έσβησε , κατευθείαν κατάλαβα ότι πνίγηκε στο καύσιμο. Έβαλα το διαγνωστικό και είδα την πίεση στο 1.9 !!! Από το 1.3... Την κατέβασα στο 1.28 όπως το είχε ο εγκαστατης και το αμάξι μπορώ να πω η μέρα με την νύχτα και δεν παίζει η πίεση όπως πριν , πολύ καλά όλα ...θα περιμένω και βλέπουμε αν βγει κάτι άλλο το πάω πίσω στον μάστορα... Πάντως μόνο το γεγονός ότι ανέβηκε τόσο η πίεση με τον καθαρισμό του φίλτρου δείχνει ότι ήταν μπουκομένο
stargazer

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 11 Οκτ, 2012 14:11

Ας αρχίσουμε απο τα βασικά ο αισθητήριας που σου άλλαξε ο μάστορας λειτουργεί τόσο ως MAP όσο και ως IAT sensor (INTAKE AIR TEMPERATURE).

Καλός στον άλλαξε αλλα θα πρέπει να σου αντικαταστήσει την ελαττωματική δυστυχως για εμάς τους εγκαταστατες παρτίδα τον ELMEK με έναν ΒOSCH, θα σταματήσουν ολα σου τα προβλήματα με την μια.

Και κάτι ακόμα, εκει που κάνετε την τοποθέτηση ας κοιτάτε πρώτα αν το συνεργείο ειναι νόμιμο και μετά δώστε τα χρηματα σας. Είναι κρίμα να καταστρέφουν την περιουσία σας άσχετοι και απατεώνες...
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό glamor » Παρ 12 Οκτ, 2012 00:31

stargazer έγραψε:
glamor έγραψε:
antonis132 έγραψε:

Έβαζα από ένα κακόφημο για κερί βενζινάδικο για πάρα πολύ καιρό μέχρι να μάθω τι παίζει και να σταματήσω, πάντως μπράβο στον εγκαταστάτη σου :thumbup:
Τα toyota όλα είναι black list παρόλα αυτά βλέπω ότι τα yaris δεν έχουν κανένα πρόβλημα... ;)

όλα μέσα στα όρια, αυτό έχω καταλάβει. πάντως εύχομαι να συνεχίσει τα χιλιόμετρα που κάνει το κάρο μου.
yaris 99 1000cc Lovato χωρίς λαδιέρα
μέχρι τώρα πάνω από 105000km +....
Άβαταρ μέλους
glamor

Δημοσιευσεις: 187

Δημοσίευσηαπό stargazer » Δευτ 15 Οκτ, 2012 01:11

ECOKINISI έγραψε:Ας αρχίσουμε απο τα βασικά ο αισθητήριας που σου άλλαξε ο μάστορας λειτουργεί τόσο ως MAP όσο και ως IAT sensor (INTAKE AIR TEMPERATURE).

Καλός στον άλλαξε αλλα θα πρέπει να σου αντικαταστήσει την ελαττωματική δυστυχως για εμάς τους εγκαταστατες παρτίδα τον ELMEK με έναν ΒOSCH, θα σταματήσουν ολα σου τα προβλήματα με την μια.

Και κάτι ακόμα, εκει που κάνετε την τοποθέτηση ας κοιτάτε πρώτα αν το συνεργείο ειναι νόμιμο και μετά δώστε τα χρηματα σας. Είναι κρίμα να καταστρέφουν την περιουσία σας άσχετοι και απατεώνες...

Ευχαριστώ για την απάντηση ,
Map άλλαξε του κινητήρα που ήταν bosch με έναν μεταχειρισμένο siemens (έναντι 30ευρό) και όχι του συστήματος υγραερίου και απ'όσο ξέρω οι MAP που μετράνε και θερμοκρασία όπως του υγραερίου έχουν ένα θερμίστορ σε εμφανές σημείο που το προστατεύει μια κατασκευή σαν κλουβάκι. Ξέρω ότι ξέχασε να συνδέσει τον αισθητήρα θερμοκρασίας γιατί τον σύνδεσα εγώ όταν πήγα σπίτι αφού μου είχε ανάψει το Check Engine με τον ανάλογο κωδικό και μετρούσε -40C μόλις άνοιξα το καπό και το είδα κατάλαβα τι με περιμένει στο μέλλον... Η αλήθεια είναι ότι δεν είδα την άδεια του άλλα είχα συστάσεις από οικογενειακό φίλο και επίσης το γεγονός ότι ο συγκεκριμένος είναι γνωστός στους κύκλους των μηχανικών λόγο ενός οχήματος που συντηρούσε ,λάθος που δεν ζήτησα χαρτιά αλλά δεν ήθελα να έρθει κανένας σε δύσκολη θέση είμαι κλασσικός Έλληνας...
Το Σάββατο έβγαλε σφάλμα ο ecu του υγραερίου για τον αισθητήρα πίεσης το έκανε 2-3 φορές , κούνησα λίγο το καλώδιο του και δεν το ξαναέβγαλε αλλά το πρόβλημα με την πίεση συνεχίστηκε όλη την μέρα αλλά σήμερα 170χιλ. απροβλημάτιστα...
Ο αισθητήρας είναι Landi Renzo δεν τον αφαίρεσα γιατί μόλις τελειώσω το υγραέριο θα το πάω στον εγκαταστάτη και αν δεν το διορθώσει, ινστιτούτο καταναλωτή , ΤΕ , τηλ. στην αντιπροσωπεία κτλ...
stargazer

Δημοσίευσηαπό ginakos » Δευτ 15 Οκτ, 2012 12:07

Αλαξες λαθος ΜΑΡ.Επρεπε να αλαξεις το ΜΑΡ της συσκευης υγραεριου.Η LOVATO εχει δωσει αντοκατασταση ολα τα ΜΑΡ που ειναι πανω στην μπεκιερα με αλλα που ειναι πανω στο φιλτρο υγραεριου,μεσα στην εγγυηση βεβαια.Πηγενε στον εγκαταστατη σου και απετισε να στο αλαξει και δεν θα εχεισ κανενα προβλημα.
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 15 Οκτ, 2012 14:43

ECOKINISI έγραψε:Ας αρχίσουμε απο τα βασικά ο αισθητήριας που σου άλλαξε ο μάστορας λειτουργεί τόσο ως MAP όσο και ως IAT sensor (INTAKE AIR TEMPERATURE).

απο τη στιγμη που πηρες αριθμο πρωτοκολλου μεχρι να παρεις την αδεια, ισως και 8-10 μηνες, ησουν ασχετος και απατεωνας ή καταστρεφες περιουσιες ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 55 επισκέπτες