Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό steliosmil » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 02:02

Φιλε κυριακο η αλιθεια ειναι οτι εβαλα υγραεριο μονο καθαρα για οικονομικους λογους και αμαξιου θελοντος καποια στιγμη θα κανω αποσβεση...και απο οτι βλεπω αρκετα γρηγορα....ασχετα με τους υπολογισμους σου!!!θα σου πω ομως αυτο που πραγματικα κερδισα....να μην κοιταω καθε πεντε λεπτα τον δεικτη της βενζινης (αξια ανεκτημητη) αρχισα να χαιρομαι που χρησιμοποιω ξανα το αμαξι μου που πια δε σκεφτομαι την αποσβεση...για ολα τα υπολοιπα θα δουμε τι θα γινει....εδω ειμαστε!!!
steliosmil

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 09:31

Ρε φίλοι μου γιατί απαντάτε στον Kyriak; Γιατί ασχολείστε; Αυτός κάνει την δουλειά του και ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Δεν σας παίρνει τα λεφτά ο Kyriak..άλλος σας κλέβει...

Το θέμα εδώ είναι ο ΕΦΚ και το κλέψιμο που γίνεται, όχι ο Kyriak για 3 σελίδες και φεύγα πόσες μαλακίες ακόμα θα γράφει το οποίο είναι δικαίωμά του.
Βρίστε τους πρατηριούχους, τυχόν εγκαταστάτες που τα έχουν πλακάκια μαζί τους και τα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ...ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.
Όλη η δουλειά γίνεται από εκεί.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΪΌΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΕΊΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 , ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 0,68 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20.

Ακόμα και η Ε.Ε (με τα όποια προβλήματα της) έχει δηλώσει επίσημα πως το καρτέλ των διυλιστηρίων στην Ελλάδα οφείλεται στα 2 κύρια διυλιστήρια με τις γνωστές οικογένειες που καλοπερνούν 10ετίες τώρα εις βάρος των κορόιδων.Οι κρατικοί φόροι είναι ένα άλλο παραλειπόμενο που επιβάλλεται συνέχεια καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι χειραγωγημένες υψηλές τιμές των καυσίμων εμποδίζουν την αγορά να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν και λεφτά στα ταμεία του κράτους.

ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 10:09

zep έγραψε:Ρε φίλοι μου γιατί απαντάτε στον Kyriak; Γιατί ασχολείστε; Αυτός κάνει την δουλειά του και ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Δεν σας παίρνει τα λεφτά ο Kyriak..άλλος σας κλέβει...

Το θέμα εδώ είναι ο ΕΦΚ και το κλέψιμο που γίνεται, όχι ο Kyriak για 3 σελίδες και φεύγα πόσες μαλακίες ακόμα θα γράφει το οποίο είναι δικαίωμά του.
Βρίστε τους πρατηριούχους, τυχόν εγκαταστάτες που τα έχουν πλακάκια μαζί τους και τα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ...ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.
ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΪΌΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΕΊΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 , ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 0,68 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20.

Ακόμα και η Ε.Ε (με τα όποια προβλήματα της) έχει δηλώσει επίσημα πως το καρτέλ των διυλιστηρίων στην Ελλάδα οφείλεται στα 2 κύρια διυλιστήρια με τις γνωστές οικογένειες που καλοπερνούν 10ετίες τώρα εις βάρος των κορόιδων.Οι κρατικοί φόροι είναι ένα άλλο παραλειπόμενο που επιβάλλεται συνέχεια καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι χειραγωγημένες υψηλές τιμές των καυσίμων εμποδίζουν την αγορά να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν και λεφτά στα ταμεία του κράτους.

ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Αυτό ακριβως πρέπει να γίνει ,όσω του δινουμε σημασία του δίνουμε και μεγάλη αξία!!!!!!! Αυτο που καίει όλλι την Ελλάδα είναι το για ποιο λογο πέφτει η βενζίνη και δέν πέφτει το αέριο το οποιο είναι ποιο φθηνό στην παραγωγή...
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό cmax » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 10:28

zep έγραψε:Ρε φίλοι μου γιατί απαντάτε στον Kyriak; Γιατί ασχολείστε; Αυτός κάνει την δουλειά του και ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Δεν σας παίρνει τα λεφτά ο Kyriak..άλλος σας κλέβει...

Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο;Υπαρχει τροπος αντιδρασης;
cmax

Δημοσιευσεις: 118

Δημοσίευσηαπό DIMITRISK » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 11:46

BMW1796 έγραψε:
ECOKINISI έγραψε:Διαβάζω όλα αυτά που γράφετε και πραγματικά εχω μείνει άφωνος.

Για ποια χειμερινά και θερινά μείγματα μιλάμε, όταν η ιδια η coral λέει πως το μείγμα της είναι μόνιμα 80-20, για την πετρογκαζ δε ας μην το συζητήσουμε καλύτερα, άντε τον χειμώνα να πάει 85-15 στην καλύτερη των περιπτώσεων,

Στην Ιταλία η τιμή γιατι δεν αλλάζει τον χειμώνα? Μήπως γιατί δεν έχουν χειμώνα εκεί? Ο βολος γιατι έχει 0,75λτ??? Μήπως του ρίχνουν λιγο τσιπουρακι μέσα και ανεβάζει θερμοκρασία????

Αισχροκέρδεια κυριοι , αυτό είναι το πρόβλημα , αν δεν μπει πλαφόν οπως μπηκε στην βενζίνη τοτε δεν θα δούμε τις πραγματικές τιμες του υγραερίου στην αντλία.

Ετσι μπράβω !!!!!!αυτη είναι η αλήθεια και μόνο, δουλευομαστε αναμεταξί μας ,ή δεν θέλουμε να το πιστέψουμε ρε παιδια !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ήμαρτων δηλαδη το κουμπακη πατημα σε λιγο καιρο νατην φάνε στο κ@@@@@@@@ , αυτους που σκέφτομαι ειναι οι σωστη και σοβαροι εγκαταστάτες ,που βρίσκονται στη μέση .........δεν υπάρχει συνείδηση σε αυτο τον τόπο !!!!!!! :shock: :( :( :( :([/q

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ. ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΙ (ΚΑΡΤΕΛ) ΚΑΛΑ ΝΑ ΠΑΘΟΥΜΕ,ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΦΘΗΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ.
DIMITRISK

Δημοσιευσεις: 18

Δημοσίευσηαπό mosaicm » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 13:56

Ο εγκαταστατης μου , μου ειπε οτι περσι ΔΕΝ αλλαξαν τα μειγματα .
Ισως για αυτο το αυτοκινητο ενος φιλου μου (ακομη δεν ειχα βαλει εγω) σε συγκεκριμενο σημειο (το πιο κρυο της διαδρομης) -9.5 βαθμους αρχιζε..να κλοτσαει !!! Σε πιο ζεστες θερμοκρασιες ..πχ -8 δεν παρουσιαζε αυτο το προβλημα . Ισως και αυτο ειναι μια ενδειξη λιγοτερου απο το κανονικου προπανιου το χειμωνα (αρα διατηρηση του καλοκαιρινου μειγματος)
mosaicm

Δημοσιευσεις: 124

Δημοσίευσηαπό psir10115 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 18:37

cmax έγραψε:

Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο;Υπαρχει τροπος αντιδρασης;[/quote

ΑΝΤΊΔΡΑΣΗ είναι τ ο θέμα... Μήπως θα πρέπει να ευχόμασται να το ανακαλύψει καμια...τροικα?

Να τους επιβάλλει εισαγωγή μήπως και δούμε να λειτουργεί ο ανταγωνισμός;

Καμμια ιδέα για αντίδραση απο εμάς ...δε βλέπω!!!
psir10115

Δημοσιευσεις: 53

Δημοσίευσηαπό kyriak » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 20:13

jek έγραψε:κάνω με 1600cc αμάξι 240 χιλ με 20€, τι να μου πει τώρα εμένα ο ΚΑΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ και ο κάθε όμοιος του, απο την ημέρα που το έβαλα δεν έχω ξανα ασχοληθεί, αφήστε τον λοιπόν να λέει, φόρο πληρώνει :D :lol:

ρε παιδιά το αέριο δε φορολογείται ? και εγώ γιατί ειχα την εντύπωση ότι είναι ο φόρος 200€ ο τόνος (1850 λίτρα ) μπα μάλλον λάθος θα έκανα ;) :lol:

Τι να πει φυσικά ? ότι αυτήν την στιγμή ένα 1600 με βενζίνη κάνει 240 με 23 ευρώ? Αυτό θες να σου πει ? εγώ με 1800 κάνω 240 με 28 ευρώ φεταααα… και πάω με 140-160 , αν το πάω με 3000 όπως εσύ θα κάψω το μαγικό 20ευρω . δεν στο είπε κανένας αυτό ? Αν δεν πιστεύεις κάνε πείραμα, πήγαινε το 1600 που έχεις όπως οδηγείς το γκάζι και θα κάψεις το ίδιο ……μην κλαις μετά .

Υ.Γ.
Μέσα σε ένα μήνα περίπου φτάσανε από 1650 σε 2335 τα μεταχειρισμένα lpg στο car.gr . και αυτό τα λέει όλα ….. τι κάνουν μορεεεεε. Πουλάνε την οικονομία? . σ.σ. έτσι θα καταλήξει και το δικό σου θυμίσουμε…. Μην κοιτάς τι λες τώρα , ( εκτός και αν είσαι παπαγαλάκι και τα λες αυτά )
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

Δημοσίευσηαπό rufous » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 21:37

Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Παρακολουθώ πολύ καιρό το site γενικότερα, αλλά ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο thread.
Με έκπληξη παρακολουθώ τον kyriak να μπαίνει και να γράφει με καυστικότητα την άποψη του, με μια ομολογημένως "επιθετική" διάθεση προς όλους εμάς που έχουμε εγκατεστημένα kit υγραερίου στα αυτοκίνητα μας.
Παρακολουθώ όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, όλους τους γράφοντες να απαντούν ακόμη πιο επιθετικά και με διάθεση να "πέσουν να τον φανε"...
Ειλικρινά όλο αυτό το "πυξ λαξ" μου μοιάζει πιο πολύ σαν χόμπυ για να ξεσπάτε, παρά σαν ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.
Αφήστε τον καθένα να γράφει ό,τι θέλει, όπως το θέλει και μην τρελαίνεστε...
Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι εδώ μέσα τοποθετήσαμε υγραέριο από πολυτέλεια, από λόξα ή γιατί θέλαμε να κλέψουμε το κράτος και να αδικήσουμε αυτούς που κινούνται με βενζίνη!!!
Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μην αναγκαζόμαστε να "μαγαρίσουμε" τα αυτοκίνητα μας.
Πέφτει λέει η βενζίνη κι ακριβαίνει το υγραέριο. No problem! Κι εμάς μας αρέσει! Να κινούμαστε οικονομικά και με βενζίνη. Και βρίσκεις έτσι άπειρα πρατήρια. Και βάσει της αρχικής κατασκευής του αυτοκινήτου. Γίνεται να πέσει η βενζίνη κι άλλο; Τέλεια!Κανείς δεν κλέβει κανέναν. Πας πληρώνεις τον βενζινά, παίρνεις την αποδειξούλα σου, αποδίδεις το φπα σου κι όλα καλά!
Τώρα γιατί να κάνουμε μεγάλο θέμα όλη την ιστορία με το τι γράφει ο καθένας και να μιλάμε για κατσίκες γειτόνων δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Τα προβλήματα μας κρύβονται αλλού δυστυχώς για την κατάντια των καυσίμων κίνησης. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να τρέχουμε σαν τρομαγμένα πουλιά μετά από τουφεκιά.
Τέτοιες ώρες χρειάζεται ομόνοια κι ομοψυχία. Το "σώζων εαυτόν σωθείτω" είναι μεγάλη παγίδα...
rufous

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό alexadrinos » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:07

Επειδή ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο,παρακολουθούσα σήμερα σε ταξιδάκι την τιμή του υγραερίου.
shell στη βιομηχανική ζώνη πάτρας 91 λεπτά,bp στον Ασπρόπυργο πάλι 91 λεπτά.Η βενζίνη κάτω από 1.70
Τελικά ρε παιδιά αυτό που μας έλεγαν για να μας δελεάσουν ότι η τιμή του υγραερίου θα ναι στο μισό
και κάτω από την τιμή της βενζίνης ήταν μεγάλη παραμύθα,τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγάζω εγώ.
alexadrinos

Δημοσιευσεις: 12

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 95 επισκέπτες