BMW1796 έγραψε:zep έγραψε:cmax έγραψε:
Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο;Υπαρχει τροπος αντιδρασης;
Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η αγορά από μόνη της θα κάνει ένα βίαιο ξεκαθάρισμα.
Λίγο αυτό με το πετρέλαιο θέρμανσης, λίγο ότι ο κόσμος έκοψε την κατανάλωση βενζίνης, λίγο οι εγκαταστάσεις υγραερίου που έχουν πάρει την κατιούσα και οι εγκαταστάτες που πιέζουν και αυτοί να περισσώσουν οτι μπορούν, τα πρατήρια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο...νομίζω ότι από μόνα τους θα ισορροπήσουν την αγορά και είναι μια μορφή αντίδρασης.
Δεν ξέρω ίσως και να πέφτω έξω.Πιστεύω όμως ότι είναι μια μορφή αντίδρασης που
ίσως θα αναγκάσει το κράτος να ξεκαθαρίσει τις λαμογιές...και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όπως π.χ με το σύστημα εισροών εκροών.Νομίζω ότι κάποιες ξένες εταιρείες ήδη θέλουν να πάρουν θέση στην αγορά όταν επανέλθουν τα πράγματα και εάν στη θέση τους.Οι μεγαλο-οικογένειες δεν αφήνουν εύκολα όμως και είναι βαθειά ριζωμένες στον κρατικό μηχανισμό.
Ουκ ολίγοι μασάνε κοκαλάκια που τους πετάνε για να γίνονται οι δουλειές τους εδώ και 10ετίες και τώρα απειλούνται από παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς που τους απειλούν το μερίδιο στην αγορά.Θα μου πείτε και τι βγαίνει για τον απλό λαό... Ίσως να είναι πιο φθηνό το καύσιμο αφού "κόπτονται" όπως λένε για υγιή ανταγωνισμό. Είδωμεν ...
Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ,θα μα τα τρώνε παρέα

θα δουνε και αυτοι τη κυβέρνήση έχουμε ,βουρ θα πουνε να τους τα φάμε....

Εννοείται...

αλλά για να φάνε θα πρέπει να βρούνε κάτι...αν βρούνε μόνο τα κοκαλάκια μας τι να το κάνουν.Πάντως μην το λές ποτέ δεν ξέρεις.Στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έπαιξε μια χαρά αλλά η αγορά καυσίμων είναι κάτι διαφορετικό και ήδη όλα κινούνται προς αντικατάσταση του πετρελαίου, οπότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει.Είναι αυτό που λέμε "ότι προλάβουν να αρπάξουν" πριν τελειώσει η ιστορία με το πετρέλαιο.Δεν είναι τυχαίο οτι οι Άραβες ήδη επενδύουν σε άλλα πρότζεκτ για την μετά-πετρελαϊκή εποχή...
Επίσης να τονίσω και κάτι άλλο.Από τα όσα έχω αναζητήσει μέχρι στιγμής, το παραμύθι στην Ελλάδα με το καλοκαιρινοανοιξιάτικοχειμερινοφθινοπωρινό μείγμα είναι μια μ@@@@Λκι@! και μισή. Παπάντζες των πρατηριούχων και ότι κάτσει.
Το μείγμα είναι περίπου 80-20 μόνιμα με μικρές διαφοροποιήσεις για τεχνικούς λόγους του τύπου "ότι βγάλει το καζάνι" των διυλιστήριων.
ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΠΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 0,75 ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.Η ΤΙΜΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ.
ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ-ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ "ΦΗΜΗΣ" ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.