Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:11

....Μάλιστα..... όταν είχαμε βενζίνη ψάχναμε για βενζινάδικο μπας και γλυτώσουμε 2 - 3 λεπτά.....

Τώρα δε βάζουμε υγραέριο διότι δεν είναι στο 50% της βενζίνης, αλλά στο 48,8888% της βενζίνης....άϊντε και στο 45 % της βενζίνης........

Μεγαλεία.......
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:38

cmax έγραψε:
zep έγραψε:Ρε φίλοι μου γιατί απαντάτε στον Kyriak; Γιατί ασχολείστε; Αυτός κάνει την δουλειά του και ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Δεν σας παίρνει τα λεφτά ο Kyriak..άλλος σας κλέβει...
Το θέμα εδώ είναι ο ΕΦΚ και το κλέψιμο που γίνεται, όχι ο Kyriak για 3 σελίδες και φεύγα πόσες μαλακίες ακόμα θα γράφει το οποίο είναι δικαίωμά του.Βρίστε τους πρατηριούχους, τυχόν εγκαταστάτες που τα έχουν πλακάκια μαζί τους και τα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ...ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.
Όλη η δουλειά γίνεται από εκεί.ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΪΌΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΕΊΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 , ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 0,68 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20.Ακόμα και η Ε.Ε (με τα όποια προβλήματα της) έχει δηλώσει επίσημα πως το καρτέλ των διυλιστηρίων στην Ελλάδα οφείλεται στα 2 κύρια διυλιστήρια με τις γνωστές οικογένειες που καλοπερνούν 10ετίες τώρα εις βάρος των κορόιδων.Οι κρατικοί φόροι είναι ένα άλλο παραλειπόμενο που επιβάλλεται συνέχεια καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι χειραγωγημένες υψηλές τιμές των καυσίμων εμποδίζουν την αγορά να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν και λεφτά στα ταμεία του κράτους.
ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Τι μπορουμε να κανουμε για αυτο;Υπαρχει τροπος αντιδρασης;

Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η αγορά από μόνη της θα κάνει ένα βίαιο ξεκαθάρισμα.
Λίγο αυτό με το πετρέλαιο θέρμανσης, λίγο ότι ο κόσμος έκοψε την κατανάλωση βενζίνης, λίγο οι εγκαταστάσεις υγραερίου που έχουν πάρει την κατιούσα και οι εγκαταστάτες που πιέζουν και αυτοί να περισσώσουν οτι μπορούν, τα πρατήρια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο...νομίζω ότι από μόνα τους θα ισορροπήσουν την αγορά και είναι μια μορφή αντίδρασης.
Δεν ξέρω ίσως και να πέφτω έξω.Πιστεύω όμως ότι είναι μια μορφή αντίδρασης που ίσως θα αναγκάσει το κράτος να ξεκαθαρίσει τις λαμογιές...και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όπως π.χ με το σύστημα εισροών εκροών.Νομίζω ότι κάποιες ξένες εταιρείες ήδη θέλουν να πάρουν θέση στην αγορά όταν επανέλθουν τα πράγματα και εάν στη θέση τους.Οι μεγαλο-οικογένειες δεν αφήνουν εύκολα όμως και είναι βαθειά ριζωμένες στον κρατικό μηχανισμό.
Ουκ ολίγοι μασάνε κοκαλάκια που τους πετάνε για να γίνονται οι δουλειές τους εδώ και 10ετίες και τώρα απειλούνται από παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς που τους απειλούν το μερίδιο στην αγορά.Θα μου πείτε και τι βγαίνει για τον απλό λαό... Ίσως να είναι πιο φθηνό το καύσιμο αφού "κόπτονται" όπως λένε για υγιή ανταγωνισμό. Είδωμεν ...
Τελευταία επεξεργασία από zep και Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:57, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό vagos333 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:49

alexadrinos έγραψε:Επειδή ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο,παρακολουθούσα σήμερα σε ταξιδάκι την τιμή του υγραερίου.
shell στη βιομηχανική ζώνη πάτρας 91 λεπτά,bp στον Ασπρόπυργο πάλι 91 λεπτά.Η βενζίνη κάτω από 1.70
Τελικά ρε παιδιά αυτό που μας έλεγαν για να μας δελεάσουν ότι η τιμή του υγραερίου θα ναι στο μισό
και κάτω από την τιμή της βενζίνης ήταν μεγάλη παραμύθα,τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγάζω εγώ.

Εσύ δεν έχεις προβλημα τώρα που έπεσε βενζίνη ,το 2,4 άντε να καίει 14-15 lt. :shock:
Έτσι και αλλιως για να πάρεις τετοιο όχημα πρεπει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος.... άσε που μπορεί να σε χαλάσει και το αυτοκίνητο....
:silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent:
vagos333

Δημοσιευσεις: 22

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:52

zep έγραψε:
cmax έγραψε:
zep έγραψε:Ρε φίλοι μου γιατί απαντάτε στον Kyriak; Γιατί ασχολείστε; Αυτός κάνει την δουλειά του και ας κάνουμε και εμείς τη δική μας.Δεν σας παίρνει τα λεφτά ο Kyriak..άλλος σας κλέβει...
Το θέμα εδώ είναι ο ΕΦΚ και το κλέψιμο που γίνεται, όχι ο Kyriak για 3 σελίδες και φεύγα πόσες μαλακίες ακόμα θα γράφει το οποίο είναι δικαίωμά του.Βρίστε τους πρατηριούχους, τυχόν εγκαταστάτες που τα έχουν πλακάκια μαζί τους και τα ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΕΝΟΧΟΣ...ΑΥΤΟ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΕΤΕ.
Όλη η δουλειά γίνεται από εκεί.ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΕΤΡΙΟ ΠΡΟΪΌΝ ΠΩΛΕΊΤΑΙ ΣΤΗΝ ΥΨΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ.ΕΑΝ ΤΟ ΕΙΣΑΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΠΩΛΕΊΤΑΙ Η ΒΕΝΖΙΝΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,50 , ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ 0,68 ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1,20.Ακόμα και η Ε.Ε (με τα όποια προβλήματα της) έχει δηλώσει επίσημα πως το καρτέλ των διυλιστηρίων στην Ελλάδα οφείλεται στα 2 κύρια διυλιστήρια με τις γνωστές οικογένειες που καλοπερνούν 10ετίες τώρα εις βάρος των κορόιδων.Οι κρατικοί φόροι είναι ένα άλλο παραλειπόμενο που επιβάλλεται συνέχεια καθώς δεν υπάρχει ανταγωνισμός και οι χειραγωγημένες υψηλές τιμές των καυσίμων εμποδίζουν την αγορά να κινηθεί με αποτέλεσμα να μην μπαίνουν και λεφτά στα ταμεία του κράτους.
ΤΕΛΟΣ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΕ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣΑΓΩΓΉ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Ο ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ.

Νομίζω ότι τα πράγματα έχουν φτάσει σε οριακό σημείο και η αγορά από μόνη της θα κάνει ένα βίαιο ξεκαθάρισμα.
Λίγο αυτό με το πετρέλαιο θέρμανσης, λίγο ότι ο κόσμος έκοψε την κατανάλωση βενζίνης, λίγο οι εγκαταστάσεις υγραερίου που έχουν πάρει την κατιούσα και οι εγκαταστάτες που πιέζουν και αυτοί να περισσώσουν οτι μπορούν, τα πρατήρια που κλείνουν το ένα μετά το άλλο...νομίζω ότι από μόνα τους θα ισορροπήσουν την αγορά και είναι μια μορφή αντίδρασης.
Δεν ξέρω ίσως και να πέφτω έξω.Πιστεύω όμως ότι είναι μια μορφή αντίδρασης που ίσως θα αναγκάσει το κράτος να ξεκαθαρίσει τις λαμογιές...και να λειτουργήσει ο ανταγωνισμός όπως π.χ με το σύστημα εισροών εκροών.Νομίζω ότι κάποιες ξένες εταιρείες ήδη θέλουν να πάρουν θέση στην αγορά όταν επανέλθουν τα πράγματα και εάν στη θέση τους.Οι μεγαλο-οικογένειες δεν αφήνουν εύκολα όμως και είναι βαθειά ριζωμένες στον κρατικό μηχανισμό.
Ουκ ολίγοι μασάνε κοκαλάκια που τους πετάνε για να γίνονται οι δουλειές τους εδώ και 10ετίες και τώρα απειλούνται από παγκόσμιους ενεργειακούς κολοσσούς που τους απειλούν το μερίδιο στην αγορά.Θα μου πείτε και τι βγαίνει για τον απλό λαό... Ίσως να είναι πιο φθηνό το καύσιμο αφού "κόπτονται" όπως λένε για υγιή ανταγωνισμό. Είδωμεν ...

Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ,θα μα τα τρώνε παρέα :lol: θα δουνε και αυτοι τη κυβέρνήση έχουμε ,βουρ θα πουνε να τους τα φάμε.... =)) :)) =)) =)) =)) =))
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 22:56

rufous έγραψε:Αγαπητοί φίλοι καλησπέρα.
Παρακολουθώ πολύ καιρό το site γενικότερα, αλλά ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο thread.
Με έκπληξη παρακολουθώ τον kyriak να μπαίνει και να γράφει με καυστικότητα την άποψη του, με μια ομολογημένως "επιθετική" διάθεση προς όλους εμάς που έχουμε εγκατεστημένα kit υγραερίου στα αυτοκίνητα μας.
Παρακολουθώ όμως με ακόμη μεγαλύτερη έκπληξη, όλους τους γράφοντες να απαντούν ακόμη πιο επιθετικά και με διάθεση να "πέσουν να τον φανε"...
Ειλικρινά όλο αυτό το "πυξ λαξ" μου μοιάζει πιο πολύ σαν χόμπυ για να ξεσπάτε, παρά σαν ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων.
Αφήστε τον καθένα να γράφει ό,τι θέλει, όπως το θέλει και μην τρελαίνεστε...
Είμαι σίγουρος πως ελάχιστοι εδώ μέσα τοποθετήσαμε υγραέριο από πολυτέλεια, από λόξα ή γιατί θέλαμε να κλέψουμε το κράτος και να αδικήσουμε αυτούς που κινούνται με βενζίνη!!!
Μακάρι τα πράγματα να ήταν διαφορετικά και να μην αναγκαζόμαστε να "μαγαρίσουμε" τα αυτοκίνητα μας.
Πέφτει λέει η βενζίνη κι ακριβαίνει το υγραέριο. No problem! Κι εμάς μας αρέσει! Να κινούμαστε οικονομικά και με βενζίνη. Και βρίσκεις έτσι άπειρα πρατήρια. Και βάσει της αρχικής κατασκευής του αυτοκινήτου. Γίνεται να πέσει η βενζίνη κι άλλο; Τέλεια!Κανείς δεν κλέβει κανέναν. Πας πληρώνεις τον βενζινά, παίρνεις την αποδειξούλα σου, αποδίδεις το φπα σου κι όλα καλά!
Τώρα γιατί να κάνουμε μεγάλο θέμα όλη την ιστορία με το τι γράφει ο καθένας και να μιλάμε για κατσίκες γειτόνων δεν το πολυκαταλαβαίνω.
Τα προβλήματα μας κρύβονται αλλού δυστυχώς για την κατάντια των καυσίμων κίνησης. Εμείς το μόνο που κάνουμε είναι να τρέχουμε σαν τρομαγμένα πουλιά μετά από τουφεκιά.
Τέτοιες ώρες χρειάζεται ομόνοια κι ομοψυχία. Το "σώζων εαυτόν σωθείτω" είναι μεγάλη παγίδα...

Ακριβως την ίδια άποψει έψω φίλε μου,μόλις δω οτι δέν με συμφέρει,την επιλογή την έχω στο δεξιο σημείο στο ταμπλο μου ,απλά τα πράγματα ;) ;) ;) :ymparty: :ymparty: :ymparty: ...
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 04 Νοέμ, 2012 23:04

BMW1796 έγραψε:
zep έγραψε:
cmax έγραψε:

Ναι θα συμφωνήσω μαζί σου ,θα μα τα τρώνε παρέα :lol: θα δουνε και αυτοι τη κυβέρνήση έχουμε ,βουρ θα πουνε να τους τα φάμε.... =)) :)) =)) =)) =)) =))

Εννοείται... :lol: αλλά για να φάνε θα πρέπει να βρούνε κάτι...αν βρούνε μόνο τα κοκαλάκια μας τι να το κάνουν.Πάντως μην το λές ποτέ δεν ξέρεις.Στην αγορά κινητής τηλεφωνίας έπαιξε μια χαρά αλλά η αγορά καυσίμων είναι κάτι διαφορετικό και ήδη όλα κινούνται προς αντικατάσταση του πετρελαίου, οπότε ίσως κάτι μπορεί να γίνει.Είναι αυτό που λέμε "ότι προλάβουν να αρπάξουν" πριν τελειώσει η ιστορία με το πετρέλαιο.Δεν είναι τυχαίο οτι οι Άραβες ήδη επενδύουν σε άλλα πρότζεκτ για την μετά-πετρελαϊκή εποχή...

Επίσης να τονίσω και κάτι άλλο.Από τα όσα έχω αναζητήσει μέχρι στιγμής, το παραμύθι στην Ελλάδα με το καλοκαιρινοανοιξιάτικοχειμερινοφθινοπωρινό μείγμα είναι μια μ@@@@Λκι@! και μισή. Παπάντζες των πρατηριούχων και ότι κάτσει.
Το μείγμα είναι περίπου 80-20 μόνιμα με μικρές διαφοροποιήσεις για τεχνικούς λόγους του τύπου "ότι βγάλει το καζάνι" των διυλιστήριων.

ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΩ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΟΔΗΓΙΑ, ΟΥΤΕ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΤΟΥ 50% ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΕΝΖΙΝΗ.
ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΠΡΠΕ ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ ΝΑ ΠΩΛΕΙΤΑΙ ΣΗΜΕΡΑ 0,75 ΚΑΙ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΕΤΣΙ ΝΑ ΤΟ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΤΗΡΙΑ.Η ΤΙΜΗ ΥΓΡΑΕΡΙΟΥ ΟΡΙΖΕΤΑΙ ΟΠΩΣ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΔΙΥΛΙΣΗΣ ΤΟΥ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΝΟΜΟΥΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΗΣ.

ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΟΛΠΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΚΑΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ ΚΑΙ "ΠΟΥΛΑΕΙ" ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΟΥΣ-ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΑ-ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΦΗ "ΦΗΜΗΣ" ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΠΟΛΛΟΙ ΑΦΕΛΕΙΣ ΤΣΙΜΠΑΝΕ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΦΟΡΟΥΜ.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό giorgosk » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 00:17

Τα τέλη κυκλοφορίας επηρεάζονται όταν το αυτοκίνητο αλλάζει από βενζίνη σε υγραέριο;;
Άβαταρ μέλους
giorgosk

Δημοσιευσεις: 26

Δημοσίευσηαπό alexadrinos » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 00:39

vagos333 έγραψε:
alexadrinos έγραψε:Επειδή ενδιαφέρομαι να βάλω υγραέριο,παρακολουθούσα σήμερα σε ταξιδάκι την τιμή του υγραερίου.
shell στη βιομηχανική ζώνη πάτρας 91 λεπτά,bp στον Ασπρόπυργο πάλι 91 λεπτά.Η βενζίνη κάτω από 1.70
Τελικά ρε παιδιά αυτό που μας έλεγαν για να μας δελεάσουν ότι η τιμή του υγραερίου θα ναι στο μισό
και κάτω από την τιμή της βενζίνης ήταν μεγάλη παραμύθα,τουλάχιστον αυτό το συμπέρασμα βγάζω εγώ.

Εσύ δεν έχεις προβλημα τώρα που έπεσε βενζίνη ,το 2,4 άντε να καίει 14-15 lt. :shock:
Έτσι και αλλιως για να πάρεις τετοιο όχημα πρεπει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος.... άσε που μπορεί να σε χαλάσει και το αυτοκίνητο....
:silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent: :silent:
Ενημερωτικά καίει
10λτ/100 όσο για το οικονομικά ανεξάρτητος για να το λες εσύ έτσι θα ναι.
alexadrinos

Δημοσιευσεις: 12

Δημοσίευσηαπό palmeriva » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 00:43

giorgosk έγραψε:Τα τέλη κυκλοφορίας επηρεάζονται όταν το αυτοκίνητο αλλάζει από βενζίνη σε υγραέριο;;

..Όχι....
3 χρόνια λένε διάφορα.......

Βέβαια στην Ελλαδάρα μας όλα μπορεί να συμβούν ανα πασα στιγμή
palmeriva

Δημοσιευσεις: 75

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 01:07

Εγω ξερω απο οτι μου λενε οτι το μιγμα της κοραλ εχει σταθερο ολο το χρονο 70βουτανιο-30προπανιο. Μηπως για αυτο ειναι και ακριβοτερο? Λογικα δεν επρεπε να βγαζει περισσοτερα κμ? Εγω που το εχω δοκιμασει δεν παρατηρησα κατι,καλυτερο, ως προς την αυτονομια.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 77 επισκέπτες