Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 17:30

labros έγραψε:Η αναλογία είναι ανάποδα. Το προπάνιο είναι γύρω στο 80% και τιο βουτάνιο στο 20%. Και από όσο ξέρω στην Ελλάδα η αναλογία είναι περίπου ίδια όλο το χρόνο. Δεν υπάρχει χειμερινό και καλοκαιρινό.

Λάθος έχεις,
Το μείγμα αλλάζει αν δεν άλλαξει τον χειμώνα θα δημιουργηθούν προβλήματα. Μόλις πιάσουν και κρύα θα αρχίσουν ερωτήσεις του στυλ γιατί με γυρνάει σε βενζίνη, γιατί κάνει κοψίματα κλπ
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό tankis » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 20:14

dathens έγραψε:
tankis έγραψε:το μείγμα είναι 80% βουτάνιο και 20% προπάνιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων

τώρα όσον αφορά τις 2-3 εικοσιπεντάρες προπανίου, αν τον πιάσουν τον μάγκα
τον πρατηριούχο, την έβαψε και το ξέρει κιόλας, οπότε δε νομίζω να το τολμάει
κανείς. άλλωστε τι θα κερδίσει? θα λέει οτι το μείγμα του βγάζει περισσότερα
χιλιόμετρα? δεν αποδεικνύεται αυτό με 60 κιλά παραπάνω σε 3500 κιλά μείγματος

Ξέρεις απο επαρχία ; Όπου ο επόμενος ελεγκτικός μηχανισμός απέχει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ; 100 κιλά προπανιου αλλάζουν σαφέστατα την πίεση της δεξαμενής !!

Εξήγησε μου πως απο διαφορετικά μείγματα έχουμε διαφορετικά χιλιόμετρα πχ Αθήνα Τρίπολη Τρίπολη Αθήνα. Διαφορά 80 χιλιομέτρων στα ίδια λίτρα , δεν ξέρω κάτι για το πρατήριο της Τρίπολης για να εξηγούμεθα.

100 κιλά προπανίου αντιστοιχούν σε πέντε, τουλάχιστον, φιάλες εικοσιπεντάρες και όχι 2-3

100 κιλά προπανίου σε 3500 κιλά υγραερίου ανεβάζουν την αναλογία από 90-10 σε 87,5-12,5

για ποιό λόγο να το κάνει ο επαρχιώτης πρατηριούχος? Μόνο όταν έχει αγοράσει μάπα πράμα,
εν γνώσει του, έχει δηλαδή λερωμένη τη φωλιά του. αλλά πόσοι είναι αυτοί σήμερα? μάλλον λίγοι,
στο μέλλον θα είναι πιθανώς πολλοί, αλλά τώρα είναι λίγοι, και αυτοί θα το κάνουν μόνο και
μόνο γιατί η αντλία τους δεν τραβάει το υγραέριο επειδή έχει 0,585 kgr/lt

όσον αφορά τα μείγματα, ξέρεις ότι μπορείς να βρείς εντελώς διαφορετικά μείγματα από πρατήριο
σε πρατήριο ανάλογα με τον προμηθευτή του. άλλο coral gas και άλλο kirmitsos gas.
και οι kirmitsoi gas σε λίγο καιρό θα είναι η πλειοψηφία
tankis

Δημοσιευσεις: 11

Δημοσίευσηαπό Apotrip » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 20:21

christoi έγραψε:
Apotrip έγραψε:Επειδή κάνω τακτικά την διαδρομή Αθήνα - Τρίπολη το μόνο που έχω να παρατηρήσω είναι ότι η διαδρομή αυτή δεν ενδείκνυται για τσεκάρισμα κατανάλωσης διότι στην μια περίπτωση (Αθήνα-Τρίπολη) έχει μεγάλες ανηφόρες από την Κόρινθο και μετά ενώ στην επιστροφή (Τρίπολη-Αθήνα) όλος ο δρόμος, εκτός από ένα μικρό κομμάτι μετά τα διόδια του Σπαθοβουνίου, είναι κατηφόρα και πας σχεδόν χωρίς γκάζι.

Άρα ο μέσος όρος της διαδρομής, είναι αρκετά καλός.

Ο μέσος όρος είναι καλός, αν γίνει ένα γέμισμα και για τις δύο διαδρομές. Εγώ κατάλαβα ότι γίνεται ένα γέμισμα στην Αθήνα για τη διαδρομή Αθήνα-Τρίπολη κι ένα στην Τρίπολη για την διαδρομή Τρίπολη-Αθήνα. Με δύο μετρήσεις. Για παράδειγμα η δική μου δεξαμενή δε μου βγάζει και τις 2 διαδρομές με αποτέλεσμα να χρειάζεται να φουλάρω και στις δύο τοποθεσίες.
Apotrip

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό baspav » Δευτ 05 Νοέμ, 2012 23:04

Η αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο κατατέθηκε.

Λέει ακριβώς:

Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων - Κωδικός Σ.Ο. 2711 12 11 έως 2711 19 00 - 330 ευρώ - ανά 1.000 χιλιόγραμμα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μιας και αν ψηφιστούν τα μέτρα θα είναι νόμος του κράτους.
baspav

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 06 Νοέμ, 2012 00:32

baspav έγραψε:Η αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο κατατέθηκε.

Λέει ακριβώς:

Υγραέρια (LPG) που χρησιμοποιούνται ως καύσιμα κινητήρων - Κωδικός Σ.Ο. 2711 12 11 έως 2711 19 00 - 330 ευρώ - ανά 1.000 χιλιόγραμμα.

Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Μιας και αν ψηφιστούν τα μέτρα θα είναι νόμος του κράτους.

Σημαίνει (πιθανότατα από 1-1-2014 απότι γραφτηκε και όχι άμεσα) αυξηση στην τιμη του λίτρου 7-8 λεπτά
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό christoi » Τρί 06 Νοέμ, 2012 00:38

Apotrip έγραψε:Για παράδειγμα η δική μου δεξαμενή δε μου βγάζει και τις 2 διαδρομές με αποτέλεσμα να χρειάζεται να φουλάρω και στις δύο τοποθεσίες.

Έχουμε ξεφύγει τελείως εκτός θέματος.
Απάντηση στο αντίστοιχο θέμα (viewtopic.php?f=14&t=41&start=310)
Opel Astra H 1.4 Romano με περισσότερα από 80.000km και λιγότερα από 100.
Άβαταρ μέλους
christoi

Δημοσιευσεις: 600

Δημοσίευσηαπό baspav » Τρί 06 Νοέμ, 2012 00:51

maevius έγραψε:
baspav έγραψε:Η αύξηση του ΕΦΚ στο υγραέριο κατατέθηκε.

Λέει ακριβώς:

Σημαίνει (πιθανότατα από 1-1-2014 απότι γραφτηκε και όχι άμεσα) αυξηση στην τιμη του λίτρου 7-8 λεπτά

Αυτό ισχύει από τη μέρα κατάθεσης του νόμου. Δηλαδή από σήμερα. Το λέει στο νομοσχέδιο :-(
baspav

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό Aris123 » Τρί 06 Νοέμ, 2012 01:01

Ποσο ηταν μεχρι τωρα ο ΕΦΚ για το αέριο να κάνουμε ενα υπολογισμό..
Aris123

Δημοσιευσεις: 9

Re: Απ: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό maevius » Τρί 06 Νοέμ, 2012 01:26

Απο 200 ευρω μετρικος τονος παει στα 330
OPEL INSIGNIA 1,8 (2009) με Zavoli
ΟPEL CORSA C 1.4 (2003) με Prins silverline
Άβαταρ μέλους
maevius

Δημοσιευσεις: 928

Δημοσίευσηαπό kyriak » Τρί 06 Νοέμ, 2012 02:11

LPGas έγραψε:Το υγραέριο δεν πρόκειται να φορολογηθεί μονομερώς ούτε το 2014 και η απόδειξη είναι παρακάτω.

Εικόνα

Το κείμενο είναι απόσπασμα από το προσχέδιο του μεσοπρόθεσμου προγράμματος. Όπως μπορείτε να παρατηρήσετε δεξιά στα σχόλια της τρόικα, η πρόταση των Ελλήνων νομοθετών να εξισωθούν οι φόροι LPG – DIESEL απορρίφθηκε. Authorities: not correct ήταν η παρατήρηση της Τρόικα.
Όπως και να έχει, η πρόταση να φορολογηθεί το υγραέριο ήρθε από Ελληνικά μυαλά, ενώ τα ξένα μυαλά ακλουθώντας της Ευρωπαϊκές οδηγίες την απέρριψαν. Είναι προτεραιότητα όλων μας και κυρίως των επαγγελματιών του χώρου να γνωστοποιήσουμε τις κοινοτικές οδηγίες σε όλους τους «νομοθέτες», ώστε να μην γελοιοποιούνται στους Ευρωπαίους συναδέλφους και παράλληλα να προστατευτούν οι καταναλωτές και ο κλάδος.

Δεν πρέπει να ζητήσεις συγγνώμη εσύ τώρα ? είπες συνειδητά ψέματα δημόσια , και προσπάθησες να γίνεις και πιστευτός . Σήμερα κατατέθηκε το σχέδιο νομού και είναι πλέον γεγονός πάει στα 330
http://kolindrinamaslatia.blogspot.gr/2 ... _8600.html

εσύ τι νόμισες ότι με του που θα πεις αυτό που θα πεις αυτό ήταν ? θα σε φοβηθούν ? ή ότι θα αρχίσουν τα κορόιδα να βάζουν πάλι ΚΙΤ?.

Υ.Γ.
Ήθελα να ’ξερα ποιος «εγκαταστάτης» έγραψε το , Σωθήκαν αυτοί που βάλανο lpg , χαχααχχα , και το έστειλε στα ΜΜΕ για να το αναπαράγουν ….χαχαχααχ και μετά έλεγε για το 2014 …. Μήπως είσαι εσύ ρε mavious ,που έχεις κάνει και εκατοντάδες εργασίες στο ΑΕΙ? ….έγραψε και σήμερα ότι δεν συμφέρει η αύξηση και το έστειλε πάλι , αλλά σήμερα τα μμε γράφουν από κάτω ….ένας αναγνώστης είπε . …., ο άλλος ο ( καραγκιόζης ) έλεγε για το 2014 και μετα...και έβαζε τον μάγο με την σφαίρα σε αυτά που έλεγα εγώ , ότι δηλ θα είναι τώρα και όχι το 2014 . άντε ρε λ******για ότι νάνε είστε
kyriak

Δημοσιευσεις: 160

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 71 επισκέπτες