dathens έγραψε:tankis έγραψε:το μείγμα είναι 80% βουτάνιο και 20% προπάνιο, στην καλύτερη των περιπτώσεων
τώρα όσον αφορά τις 2-3 εικοσιπεντάρες προπανίου, αν τον πιάσουν τον μάγκα
τον πρατηριούχο, την έβαψε και το ξέρει κιόλας, οπότε δε νομίζω να το τολμάει
κανείς. άλλωστε τι θα κερδίσει? θα λέει οτι το μείγμα του βγάζει περισσότερα
χιλιόμετρα? δεν αποδεικνύεται αυτό με 60 κιλά παραπάνω σε 3500 κιλά μείγματος
Ξέρεις απο επαρχία ; Όπου ο επόμενος ελεγκτικός μηχανισμός απέχει μερικές εκατοντάδες χιλιόμετρα ; 100 κιλά προπανιου αλλάζουν σαφέστατα την πίεση της δεξαμενής !!
Εξήγησε μου πως απο διαφορετικά μείγματα έχουμε διαφορετικά χιλιόμετρα πχ Αθήνα Τρίπολη Τρίπολη Αθήνα. Διαφορά 80 χιλιομέτρων στα ίδια λίτρα , δεν ξέρω κάτι για το πρατήριο της Τρίπολης για να εξηγούμεθα.
100 κιλά προπανίου αντιστοιχούν σε πέντε, τουλάχιστον, φιάλες εικοσιπεντάρες και όχι 2-3
100 κιλά προπανίου σε 3500 κιλά υγραερίου ανεβάζουν την αναλογία από 90-10 σε 87,5-12,5
για ποιό λόγο να το κάνει ο επαρχιώτης πρατηριούχος? Μόνο όταν έχει αγοράσει μάπα πράμα,
εν γνώσει του, έχει δηλαδή λερωμένη τη φωλιά του. αλλά πόσοι είναι αυτοί σήμερα? μάλλον λίγοι,
στο μέλλον θα είναι πιθανώς πολλοί, αλλά τώρα είναι λίγοι, και αυτοί θα το κάνουν μόνο και
μόνο γιατί η αντλία τους δεν τραβάει το υγραέριο επειδή έχει 0,585 kgr/lt
όσον αφορά τα μείγματα, ξέρεις ότι μπορείς να βρείς εντελώς διαφορετικά μείγματα από πρατήριο
σε πρατήριο ανάλογα με τον προμηθευτή του. άλλο coral gas και άλλο kirmitsos gas.
και οι kirmitsoi gas σε λίγο καιρό θα είναι η πλειοψηφία