Το πρόβλημα με εμάς τους Έλληνες είναι εν μέρει αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος και όχι μόνο.
Οτι...δε κοιτάμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι, αλλά...να πάει χειρότερα ο διπλανός απο εμάς.
Γιατι όπως λένε και οι Αγγλοι (που έχουν λίγες αλλά..πολύ σοφές παροιμίες) Neighbour's grass is always taller.
Εγώ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ότι ο υγρός είναι η μόνη λύση, ούτε είπα ότι αν είχα ένα απλό αμαξάκι που δουλεύει με πνεύμονα μια χαρά, θα πρέπει κάποιος να επενδύσει τα υπερ-διπλάσια για Icom, Prins, Vialle ή ότι άλλο υπάρχει σε υγρό στην αγορά.
Αλλά..δε μπορώ να ακούω ψεύδη, ανακρίβειες και ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ απο εγκαταστάτες, είτε για εσκεμμένα προωθούν τα προιόντα τους, είτε γιατί είναι άσχετοι με τον υγρό ψεκασμό.
Ακόμη και τώρα, 1 χρόνο μετά τη τοποθέτηση του Icom, βολιδοσκοπώ τους αλεξιπτωτιστές που βάζουνε μεγάλες ταμπέλες "699 ευρώ, τοποθέτηση υγραερίου".
Μπορεί ο φίλος να προσεβλήθει που παρομοίωσα με το διάλεγμα ντομάτας και πορτοκαλιών αλλά η εικόνα "699 ευρώ τοποθέτηση υγραερίου αυθημερών" θυμίζει έντονα ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.
έχω πάει επίτηδες λοιπόν σε 3 τέτοιους.... "τζαμπατζήδες" και έχω φύγει κλαίγοντας απο τα γέλια.
παραθέτω συνήθεις διαλόγους:
-έχω ένα octavia 1.8 20vt, φοράει πρόγραμμα, φουλ πρώτο στάδιο, περίπου 250 άλογα, βάζετε κιτ με τη τιμή που αναφέρετε;
-ναι...φυσικά. Ε... Μήτσο (στο συνεργάτη).... του γιατρού τοy octavia δε φόραγε πρόγραμμα; μια χαρά δε δουλεύει;
ΟΤΑΝ λοιπόν 8 στους 10 (μη πω... 10 στους 10 με εξαίρεση 1-2 ανθρώπους σε όλη την αττική) δουλεύουν έτσι..... όχι για τη λαική δε κάνουν...αλλά ούτε για να πουλάνε φορτιστές τηλεφώνων στα φανάρια, διότι και με αυτά τα προιόντα...πάλι μπορεί να αποβούν πιο επικίνδυνοι και απο τους πακιστανούς που κρατούν ένα επίπεδο και δε σου καίνε ασφάλειες και τα κινητά!
Το να συνεχίζουμε λοιπόν τη κουβέντα περί οικονομίας υγρού και αέριου είναι αστείο.
είναι σα να κάνουμε topic "απόδοση turbo και ατμοσφαιρικού κινητήρα" και να μπαίνει μέσα ένας να λέει "δεν υπάρχει διαφορά, και ένα καλό ατμοσφαιρικό σα τoυς honda αποδίδει το ίδιο καλά"
ΟΤΑΝ είναι σωστά ρυθμισμένος ο υγρός, είναι δεδομένο ότι θα κάνει περισσότερη οικονομία λόγω της ψύξης που προσφέρει κατά την αεριοποίηση του στην εισαγωγή.
Αυτό βοηθάει και τις βαλβίδες και την οικονομία και την απόδοση, περισσότερο-λιγότερο ανάλογα το αμάξι και το σύστημα διαχείρησης πόσο εξελιγμένο είναι.
Ο υγρός είναι το μόνο σύστημα που παίζει να αποδίδει και λίγο παραπάνω σε άλογα απο μία καλή 100άρα βενζίνη ... φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα αποδώσει καλύτερα απο αγωνιστικές βενζίνες 100+ οκτανίων εφόσον... έχω πλέον πειστεί ότι... στη καλύτερη περίπτωση να είμαστε τυχεροί (στην Ελλάδα) και να αγοράσουμε μίγμα προπανίου-βουτανίου μέχρι 101-102 οκτάνια, που και γι αυτό αμφιβάλλω πλέον. Απλά ο υγρός λόγω ψύξης συμπεριφέρεται σαν 100άρα και ίσως ελάχιστα καλύτερη βενζίνα, ΟΤΑΝ είναι σωστό το μίγμα στο βενζινάδικο (πράγμα σπάνιο πλέον όπως αρχίζω να βλέπω απο το δικό μου αμάξι).
Οταν κάνω δυναμομέτρηση... (σωστή δυναμομέτρηση, όχι πάνω στο δυναμόμετρο..εναλλαγή καυσίμου) πιστεύω να αποδείξω αυτά που ίσχυρίζομαι και εγγράφως, απλά δε μου περισσεύουν 50 ευρώ πάλι....για κορνίζες.
Πάντως...ελπίζω να παραδέχεστε πλέον ΟΛΟΙ οι εγκαταστάτες, ότι όταν κάποτε λέγατε ότι με το υγραέριο θα αυξηθεί η απόδοση με πνεύμονα παραμυθιάζατε άγρια το κόσμο.
Μέχρι και εγώ πάτησα τη φλούδα και δε μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τη πάτησα τόσο αθώα.
Γι αυτό "σας τρέχω" εδώ στο forum, αν προσέξετε δεν επεμβαίνω σε άλλες μπαρούφες γιατι καταλαβαίνω ότι είναι το ψωμί σας και μέχρι ένα βαθμό το σέβομαι, αλλά...όταν το χοντραίνετε, κάποιος πρέπει να επέμβει.