Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 00:18

hlias,

η ειρωνεία με τη λαική... δε με πληγώνει καθόλου.
αν το φέρει η ανάγκη, αν χρειαστεί και λαική πάω...και οδηγός βοθρατζίδικου πάω.
Αλήθεια, δε μου απάντησες...πως βρίσκεις...την ECU του ICOM;

:lol: :lol: :lol:


όσο για τον LPGAS, μου κάνει εντύπωση...ότι... στα προσωπικά σας... "τουτού"
φoράτε υγρό!!!!

Μα...γιατι δεν έβαζες... 10 πνεύμονες...να κάνεις τη δουλειά σου χωρίς να καις πανάκριβες αντλίες;;;;;

Για τα κόστη μη μου τα λες, εγώ είπα πρώτος ότι με 1.20 που σε λίγο θα πάει το LPG... δε συμφέρει ΚΑΝΕΝΑ ΚΙΤ...αν δεν είσαι ταξιτζής στα χλμ.

Οσο για το ρελάντι και τους λόξξυγες, δόξα το Θεό... στο ίδιο αμάξι φόρεσα και πνεύμονα διπλό... και δε ξετρελλάθηκα ούτε με την οικονομία, ούτε με τη στρωτή λειτουργία...και τρελλάθηκα.. (με τη κακή έννοια)... με την δραματική απόδοση.

είπαμε.... το κάθε τι... το επιλέγει ο πελάτης ανάλογα τις ανάγκες και τα γούστα.
και το πνευμονάκι κάνει για τις περισσότερες εφαρμογές, αλλά και ο υγρός...παραμένει η καλύτερη και ακριβότερη λύση overall.

τα δε προβληματάκια, ισοφαρίζονται με την απόδοση και την οικονομία.

Εγώ προσωπικά και αμάξι να αλλάξω...το icom θα με ακολουθεί.
Ξέρω πελάτη του μπίρμπου που έχει περάσει το icom του σε 3 αμάξια!!!!!!
Δε ξέρω για τo vialle, αλλά το icom... σας ταλαιπωρεί εσάς του εγκαταστάτες αλλά...όταν φύγεις απο το μαγαζί.... δε θα ξαναγυρίσεις για ρύθμιση.
Διότι, το αμάξι λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί και στη βενζίνα, εκεί είναι και το μεγαλείο του icom.

Γι αυτό και εσυ στο τέρας σου έβαλες....icom.
Αυτό και μόνο...ομολογεί ότι... κατά βάθος συμφωνείς ΑΠΟΛΥΤΑ μαζί μου!!!
antonis8via
 
Δημοσιευσεις: 362
Εγγραφή: Τρί 24 Ιαν, 2012 12:41

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 01:15

Δεν υπάρχει λόγος συνέχειας της αντιπαράθεσης , να πούμε οτι στην έκθεση σε λίγες μέρες θα παρουσιαστεί ο υγρός ψεκασμός της PRINS, μιας εταιρίας που έχει πάει τεχνολογικά τον αέριο ψεκασμο πολυ μπροστά και όχι μόνο δεν τον εγκαταλείπει αλλά τον εξελίσει καθημερινά με τους νέους εγκεφάλους απο την bosch, τους ιδιους ακριβως που θα χρησιμοποιεί και ο υγρός ψεκασμός. Σας προσκαλούμε όλους τους κατόχους υγρου ψεκασμου να δουν την πραγματικη εξέλιξη του υγρού ψεκασμού στην έκθεση το Σάββατο 24/11 στις 18.15

Για ενημέρωση το Subaru με τα 280 hp δουλεύει μια χαρα με τον αέριο ψεκασμό μέχρι τα 200 χιλ μετα γυρνα βενζίνη !! viewtopic.php?f=24&t=1566
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 2696
Εγγραφή: Σάβ 19 Νοέμ, 2011 13:14
Τοποθεσία: Αμφιθέας & Ορφέως Παλ.Φάληρο 210 9420594

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό rogerius » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 08:39

Για ενημέρωση το Subaru με τα 280 hp δουλεύει μια χαρα με τον αέριο ψεκασμό μέχρι τα 200 χιλ μετα γυρνα βενζίνη !! viewtopic.php?f=24&t=1566


me ti turbina kai sta posa bar kai strofes kinitira prin gyrisei se venzinh?
rogerius
 
Δημοσιευσεις: 274
Εγγραφή: Κυρ 19 Δεκ, 2010 15:39

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 14:28

Liquid injection is not new as AGAutogas fitted liquid injection systems in 1995, but came up against the issues that have not yet been fully overcome.

For the above reasons we do not recommend fitting liquid injection systems in preference to vapour injection systems
plastidipgreece


Με ολο το σεβασμο λοιπον, το παραπανω κειμενο το οποιο ειναι απο εταιρια αεριου ψεκασμου και οχι απο ανεξαρτητο φορεα, δεν μπορει να αντικατοπτριζει ολοκληρωμένη την αληθεια. Η παραγραφος που ποσταρα ομως, αυτο που λεει (πολυ προσεγμενα ομολογουμενως.. :lol: ) ειναι οτι ΔΕΝ εχουν υγρο ψεκασμο οχι για τους λογος που περιεγραψαν στο κειμενο αλλα γιατι ΕΙΧΑΝ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΛΥΣΑΝ ΑΚΟΜΑ...
Δεν λεει οτι δεν εχουν υγρο ψεκασμο αλλα οτι εχουν υγρο ψεκασμο απο το 1995 αλλα δεν τον προτεινουν οταν μπορουν να βαλουν αεριοψεκασμο.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 302
Εγγραφή: Σάβ 25 Φεβ, 2012 16:45

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 18:40

Το πρόβλημα με εμάς τους Έλληνες είναι εν μέρει αυτό που είχε πει ο Πάγκαλος και όχι μόνο.
Οτι...δε κοιτάμε να γίνουμε εμείς καλύτεροι, αλλά...να πάει χειρότερα ο διπλανός απο εμάς.
Γιατι όπως λένε και οι Αγγλοι (που έχουν λίγες αλλά..πολύ σοφές παροιμίες) Neighbour's grass is always taller.
Εγώ ΔΕΝ ΕΙΠΑ ότι ο υγρός είναι η μόνη λύση, ούτε είπα ότι αν είχα ένα απλό αμαξάκι που δουλεύει με πνεύμονα μια χαρά, θα πρέπει κάποιος να επενδύσει τα υπερ-διπλάσια για Icom, Prins, Vialle ή ότι άλλο υπάρχει σε υγρό στην αγορά.

Αλλά..δε μπορώ να ακούω ψεύδη, ανακρίβειες και ΜΙΣΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΚΥΡΙΩΣ απο εγκαταστάτες, είτε για εσκεμμένα προωθούν τα προιόντα τους, είτε γιατί είναι άσχετοι με τον υγρό ψεκασμό.

Ακόμη και τώρα, 1 χρόνο μετά τη τοποθέτηση του Icom, βολιδοσκοπώ τους αλεξιπτωτιστές που βάζουνε μεγάλες ταμπέλες "699 ευρώ, τοποθέτηση υγραερίου".
Μπορεί ο φίλος να προσεβλήθει που παρομοίωσα με το διάλεγμα ντομάτας και πορτοκαλιών αλλά η εικόνα "699 ευρώ τοποθέτηση υγραερίου αυθημερών" θυμίζει έντονα ΛΑΙΚΗ ΑΓΟΡΑ.

έχω πάει επίτηδες λοιπόν σε 3 τέτοιους.... "τζαμπατζήδες" και έχω φύγει κλαίγοντας απο τα γέλια.
παραθέτω συνήθεις διαλόγους:

-έχω ένα octavia 1.8 20vt, φοράει πρόγραμμα, φουλ πρώτο στάδιο, περίπου 250 άλογα, βάζετε κιτ με τη τιμή που αναφέρετε;

-ναι...φυσικά. Ε... Μήτσο (στο συνεργάτη).... του γιατρού τοy octavia δε φόραγε πρόγραμμα; μια χαρά δε δουλεύει;



ΟΤΑΝ λοιπόν 8 στους 10 (μη πω... 10 στους 10 με εξαίρεση 1-2 ανθρώπους σε όλη την αττική) δουλεύουν έτσι..... όχι για τη λαική δε κάνουν...αλλά ούτε για να πουλάνε φορτιστές τηλεφώνων στα φανάρια, διότι και με αυτά τα προιόντα...πάλι μπορεί να αποβούν πιο επικίνδυνοι και απο τους πακιστανούς που κρατούν ένα επίπεδο και δε σου καίνε ασφάλειες και τα κινητά! :mrgreen:

Το να συνεχίζουμε λοιπόν τη κουβέντα περί οικονομίας υγρού και αέριου είναι αστείο.
είναι σα να κάνουμε topic "απόδοση turbo και ατμοσφαιρικού κινητήρα" και να μπαίνει μέσα ένας να λέει "δεν υπάρχει διαφορά, και ένα καλό ατμοσφαιρικό σα τoυς honda αποδίδει το ίδιο καλά"
ΟΤΑΝ είναι σωστά ρυθμισμένος ο υγρός, είναι δεδομένο ότι θα κάνει περισσότερη οικονομία λόγω της ψύξης που προσφέρει κατά την αεριοποίηση του στην εισαγωγή.

Αυτό βοηθάει και τις βαλβίδες και την οικονομία και την απόδοση, περισσότερο-λιγότερο ανάλογα το αμάξι και το σύστημα διαχείρησης πόσο εξελιγμένο είναι.
Ο υγρός είναι το μόνο σύστημα που παίζει να αποδίδει και λίγο παραπάνω σε άλογα απο μία καλή 100άρα βενζίνη ... φυσικά σε καμία περίπτωση δε θα αποδώσει καλύτερα απο αγωνιστικές βενζίνες 100+ οκτανίων εφόσον... έχω πλέον πειστεί ότι... στη καλύτερη περίπτωση να είμαστε τυχεροί (στην Ελλάδα) και να αγοράσουμε μίγμα προπανίου-βουτανίου μέχρι 101-102 οκτάνια, που και γι αυτό αμφιβάλλω πλέον. Απλά ο υγρός λόγω ψύξης συμπεριφέρεται σαν 100άρα και ίσως ελάχιστα καλύτερη βενζίνα, ΟΤΑΝ είναι σωστό το μίγμα στο βενζινάδικο (πράγμα σπάνιο πλέον όπως αρχίζω να βλέπω απο το δικό μου αμάξι).
Οταν κάνω δυναμομέτρηση... (σωστή δυναμομέτρηση, όχι πάνω στο δυναμόμετρο..εναλλαγή καυσίμου) πιστεύω να αποδείξω αυτά που ίσχυρίζομαι και εγγράφως, απλά δε μου περισσεύουν 50 ευρώ πάλι....για κορνίζες.
Πάντως...ελπίζω να παραδέχεστε πλέον ΟΛΟΙ οι εγκαταστάτες, ότι όταν κάποτε λέγατε ότι με το υγραέριο θα αυξηθεί η απόδοση με πνεύμονα παραμυθιάζατε άγρια το κόσμο.
Μέχρι και εγώ πάτησα τη φλούδα και δε μπορώ ακόμη να πιστέψω ότι τη πάτησα τόσο αθώα.
Γι αυτό "σας τρέχω" εδώ στο forum, αν προσέξετε δεν επεμβαίνω σε άλλες μπαρούφες γιατι καταλαβαίνω ότι είναι το ψωμί σας και μέχρι ένα βαθμό το σέβομαι, αλλά...όταν το χοντραίνετε, κάποιος πρέπει να επέμβει.
antonis8via
 
Δημοσιευσεις: 362
Εγγραφή: Τρί 24 Ιαν, 2012 12:41

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 21:13

Aντωνη θα συμφωνησω μαζι σου.
Ειναι αυτο που λενε οσα δεν φτανει η αλεπου.
Τωρα ειδικα που ο κοσμος ειδε τι εγινε με το υγραεριο,και ποσοι απο αυτους ακυρωσαν εγκαταστασεις αεριου θα γινει χαμος.καιρος ειναι να ξεβρωμισει ο τοπος απο τους μπακαλιδες που μονο ζημια κανανε στον κλαδο και στους κινητηρες και να ξαναμεινουνε παλι οι λιγοι και υγιεστατοι εγκαταστατες.

Υ.Γ απο χθες περιμενω ακομα εγκαταστατες να ποσταρουν την χρονολογια που βγαλανε τις αδειες εγκαταστατων υγραεριου.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd
 
Δημοσιευσεις: 392
Εγγραφή: Δευτ 18 Απρ, 2011 17:44

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 21:20

antonis8via,
οταν αρχιζεις να καταλαβαινεις πως δουλευει το δικο σου αυτοκινητο και τι ειναι καλυτερο γι'αυτο δεν ειναι σιγουρο οτι εχεις παρει και master στην υγραεριοκινηση.
Εδω μεσα γραφονται πολλα απο εγκαταστατες και μη, αλλα ολοι καλουνται καποια στιγμη να τεκμηριωσουν την αποψη τους.Τεκμηριωση δεν ειναι το οτι αφου δουλευει στο δικο μου αυτοκινητο τοτε ετσι ειναι.
Εκτος αυτου οι πιο πολλοι εγκαταστατες εδω μεσα οπως κι εγω δεν εμπλεκομαστε για λογους διαφημησης αλλα απο απλο ενδιαφερον,και αν το θελεις, και σαν κουιζ γνωσεων.
Τωρα στο θεμα μας,ο υγρος ειναι καλος...ΑΛΛΑ εχει μεγαλο κοστος,εχει προβληματα με αστοχιες υλικων και εχει πολυ μεγαλη ηλεκτρολογικη και μηχανολογικη επιβαρυνση στα ηδη υπαρχοντα συστηματα του αυτοκινητου.Σκεψου μονο οτι στον υγρο πιεζουμε για να ψεκασουμε και στον αεριοποιημενο απλως απελευθερωνουμε.
Μολις δεις τι ετοιμαζεται στους καινουργιους υγρους ψεκασμους τοτε μονο θα καταλαβεις σε ποσο πρωιμο σταδιο ειναι οι ηδη υπαρχοντες.
Οσον αφορα το ποιο ειναι το οικονομικοτερο ενα απλο μετρημα καυσαεριων θα σου δειξει που παει η θερμογονος δυναμη ανα περιπτωση.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 302
Εγγραφή: Σάβ 25 Φεβ, 2012 16:45

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 21:47

[quote="antonis8via"]
Ακόμη και τώρα, 1 χρόνο μετά τη τοποθέτηση του Icom, βολιδοσκοπώ τους αλεξιπτωτιστές που βάζουνε μεγάλες ταμπέλες "699 ευρώ, τοποθέτηση υγραερίου".


δεν θελω να ανοιξουμε νεα αντιπαραθεση, αλλα με αυτην την τιμη και παραδωση σε μια μερα, μην εχουμε απαιτησεις.




Πάντως...ελπίζω να παραδέχεστε πλέον ΟΛΟΙ οι εγκαταστάτες, ότι όταν κάποτε λέγατε ότι με το υγραέριο θα αυξηθεί η απόδοση με πνεύμονα παραμυθιάζατε άγρια το κόσμο.


αυτο το λεγαμε και το λεμε σε αυτοκινητα που ο εγκαφαλος τους μπορει να αλλαξει την χαρτογραφηση του αβανς αναλογα με την ποιοτητα του καυσιμου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 2046
Εγγραφή: Παρ 25 Μάιος, 2012 23:38
Τοποθεσία: ανω γλυφαδα

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 22:03

BOURTZI έγραψε: και εχει πολυ μεγαλη ηλεκτρολογικη και μηχανολογικη επιβαρυνση στα ηδη υπαρχοντα συστηματα του αυτοκινητου.


Περισοτερη απο τον αεριο με ενα καρο πραγματα μεσα στο καπο οπως πνευμονες,εγκεφαλους με ενα σωρο καλωδια,σωληνακια νερου,λαδιερες κτλ?
μαλλον σε πιανω αδιαβαστο,η τα εχεις μπερδεψει λιγο.
Ισως ο υγρος να εχει καποια <<ελατωματα>> οπως τα θεωρειτε καποιοι εδω αλλα τουλαχιστον δεν εχουν υπαρξει καμενες βαλβιδες και ζημιες σε κινητηρες.
Εκτος αυτου δεν μπορει να κανει προγραματισμο ο καθε μ@λακας ασχετος( χωρις να θελω να προσβαλω καποιον εγκαταστατη απο εδω)
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd
 
Δημοσιευσεις: 392
Εγγραφή: Δευτ 18 Απρ, 2011 17:44

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 22:20

καποιες φορες οντως τα μπερδευω λιγο αλλα μονο οταν εχω πιει.
Τωρα ειμαι μια χαρα και συνεχιζω να υποστηριζω αυτα που λεω!
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης
 
Δημοσιευσεις: 302
Εγγραφή: Σάβ 25 Φεβ, 2012 16:45

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 36 επισκέπτες





cron