Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Ακριβαίνει το υγραέριο; Τοποθεσία των πρατηρίων LPG; Είναι επαρκές το δίκτυο; Νέα πρατήρια;

Re: Εξισωση ΕΦΚ υγραεριου με πετρελαιου κινησης

Δημοσίευσηαπό nickp » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 18:51

Ρε παιδια πως γινεται να χει κατα μεσο ορο 8 λεπτα παραπανω στη θεσσαλονικη αποτι αθηνα; Παραδοσιακα ειμασταν φθηνοι στα καυσιμα; Τι εγινε τωρα; Δε θα πρεπε να το καταγγειλουμε; Δηλαδη οι θεσσαλινικεις πρατηριουχοι απο που και ποσο φορτωνουν υγραεριο;
Auris 2008 42000 km vialle lpi
nickp

Δημοσιευσεις: 151

Δημοσίευσηαπό paul » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 20:17

αρκετα πρατηρια στην αττικη το πηγαν το υγραεριο 1,019.
skoda οctavia 4 gt με zavoli αεριου ψεκασμου χωρις λαδιερα
paul

Δημοσιευσεις: 46

Δημοσίευσηαπό manoliss » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 20:32

hlias έγραψε:
manoliss έγραψε: φταιει ο πολιτικος και οι κυβερνησεις που για χρονια εκαναν οτι ηθελαν

με αυτη την αποψη βγαζω την ουρα μου απεξω και βγαινω λαδι.
πρωτος απο ολους φταιω εγω γιατι τους επετρεψα να τα κανουν.
γιατι εγω τους ανεβασα πανω.
γιατι εγω τους εκανα δυνατους.
γιατι εγω μεσα απο τα δικα τους κακουργηματα εκρυβα τα δικα μου πταισματα.
γιατι εγω δεχτηκα και με βολευε να γινω ο πελατης τους.
γιατι εγω τους αφηνα καθε λιγο και λιγακι να βαζουν χερι στην τσεπη μου χωρις να
αντιδρασω.
αυτη ειναι η διαφωνια μου.

ναι ρε συ Ηλια αλλα οταν τους ψηφιζε ο ελληνικος λαος ηταν αλλιως τα πραματα κανανε κουμαντο μονοι τους οχι σαν σημερα που χασαμε την εθνθκη κυριαρχια (ετοιμαστειτε και για εδαφικη κυριαρχια σε λιγο)
επειδη ειμαστε οφ τοπικ και δεν εχω ορεξη για πολιτικη κουβεντα σταματαω εδω..
- Citroen Xantia 1600cc 8v mod 1999
- Citroen Xsara 1400cc 8V mod 2003
Lovato Fast & Easy
manoliss

Δημοσιευσεις: 715

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Πέμ 15 Νοέμ, 2012 22:11

paul έγραψε:αρκετα πρατηρια στην αττικη το πηγαν το υγραεριο 1,019.

Ας το έχουνε να το βλέπουνε ,φυσικά και να το χαίρονται.......... :)) :)) :)) =)) =)) =)) =)) =))
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 11:51

dimhas έγραψε:ειχα σκοπο να εγκαταστησω υγραεριο στο αυτοκινητο μου. πηρα και ενα φιλο μαζι μου που ηθελε και αυτος. τρεξαμε, ψαξαμε, ρωτησαμε σε εγκαταστατες και πηραμε την αποφαση να τα μετατρεψουμε. ολα αυτα 2 μερες πριν την αυξηση της τιμης του υγραεριου. τελικα με τα τελευταια γεγονοτα το αναβάλλαμε επ αοριστον. συνεχιζουμε με βενζινη. κανουμε περιπου απο 1000 μεχρι 1500 km το μηνα και απο τους υπολογισμους μας.... δεν συμφερει πλεον η εγκατασταση.

αντιθετως ο αδερφος μου που το εγκατεστησε πριν 3 χρονια και μετα απο 60.000 km με αεριο, εκανε πολλες φορες αποσβεση και συνεχιζει να εχει πλεον το μικρο κερδος.

Απλή αριθμητική:
1500km/μήνα Χ 12 μήνες /έτος= 18.000km το χρόνο.

Για ένα αυτοκίνητο που έχει κατανάλωση 10lt/100km (με διαφορετική αναλογία, κάνουμε διαφορετική πράξη)
απαιτεί για τα 18.000km ακριβώς 1.800lt.

Mε την διαφορά σήμερα να αγγίζει τα 0,63ευρώ (με σημερινές τιμές μ.ο. εκεί είναι η διαφορά),
το ετήσιο κέρδος από τη χρήση Υγραερίου είναι 0,63Χ1.800lt= 1.134€ το χρόνο.
Δηλαδή 94,50ευρώ το μήνα κέρδος
για τα 1500km/ μήνα που υπολογίσαμε.

Αυτά τα 1.134ευρώ (ας πούμε ένας μισθός), από κάποιους λείπουν, διότι με τα νέα μέτρα,
ολόκληροι μισθοί χάθηκαν από οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Από κάποιους άλλους δεν λείπουν, προφανώς διότι τα έσοδά τους είναι τέτοια, που δεν υπολογίζουν
1.134ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Η Υγραεριοκίνηση απευθύνεται σε όσους τους λείπουν αυτά τα 1.134ευρώ για να καλύψουν άλλες ανάγκες τους.

Απλή αριθμητική.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό BMW1796 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 12:27

gastheodorou1 έγραψε:
dimhas έγραψε:ειχα σκοπο να εγκαταστησω υγραεριο στο αυτοκινητο μου. πηρα και ενα φιλο μαζι μου που ηθελε και αυτος. τρεξαμε, ψαξαμε, ρωτησαμε σε εγκαταστατες και πηραμε την αποφαση να τα μετατρεψουμε. ολα αυτα 2 μερες πριν την αυξηση της τιμης του υγραεριου. τελικα με τα τελευταια γεγονοτα το αναβάλλαμε επ αοριστον. συνεχιζουμε με βενζινη. κανουμε περιπου απο 1000 μεχρι 1500 km το μηνα και απο τους υπολογισμους μας.... δεν συμφερει πλεον η εγκατασταση.

αντιθετως ο αδερφος μου που το εγκατεστησε πριν 3 χρονια και μετα απο 60.000 km με αεριο, εκανε πολλες φορες αποσβεση και συνεχιζει να εχει πλεον το μικρο κερδος.

Απλή αριθμητική:
1500km/μήνα Χ 12 μήνες /έτος= 18.000km το χρόνο.

Για ένα αυτοκίνητο που έχει κατανάλωση 10lt/100km (με διαφορετική αναλογία, κάνουμε διαφορετική πράξη)
απαιτεί για τα 18.000km ακριβώς 1.800lt.

Mε την διαφορά σήμερα να αγγίζει τα 0,63ευρώ (με σημερινές τιμές μ.ο. εκεί είναι η διαφορά),
το ετήσιο κέρδος από τη χρήση Υγραερίου είναι 0,63Χ1.800lt= 1.134€ το χρόνο.
Δηλαδή 94,50ευρώ το μήνα κέρδος
για τα 1500km/ μήνα που υπολογίσαμε.

Αυτά τα 1.134ευρώ (ας πούμε ένας μισθός), από κάποιους λείπουν, διότι με τα νέα μέτρα,
ολόκληροι μισθοί χάθηκαν από οικογενειακούς προϋπολογισμούς.
Από κάποιους άλλους δεν λείπουν, προφανώς διότι τα έσοδά τους είναι τέτοια, που δεν υπολογίζουν
1.134ευρώ επιπλέον το χρόνο.

Η Υγραεριοκίνηση απευθύνεται σε όσους τους λείπουν αυτά τα 1.134ευρώ για να καλύψουν άλλες ανάγκες τους.

Απλή αριθμητική.

Bενζίνη δέν καίνε καθολού δηλαδη, ειδικά τώρα το χειμώνα ???? Εχω την εντυπωσει ότι εάν συμφέρει είναι τα αυτοκίνητα πάνω απο 1600 κυβικά [γλυτωνουν περιπου 10%]....[δεν ειναι τυχαιο ότι πουθενα δεν έχει ανέβει το αέριο πανω απο 86 λεπτα ,έχουν υπολογίσει νομίζω και τυχόν αυαρίες..] και να βάλουμε και στο μυαλό μας ότι υπάρχει και μια μικρη πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στο αυτοκίνητο σωστα??? Δέν νομίζω να υπογράφη κάποιος στην Ελλάδα ότι δέν θα πάθουν κάτι ,βαλβίδες εξαγωγής κ.α.λ.α απο την χρήση του αερίου.
Δέν χρειαζεται λοιπων να λέμε τη συμφέρει και πόσο ,όλι γνωρίζουμε ότι συμφέρει έαν εχει διαφορα με την βενζίνη τους μόνους που συμφέρει αυτη την στιγμή είναι όσοι έχουν τσιπ και υψιλου κυβισμου αυτοκίνητα .

ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΟΥΜΕ ΝΑ ΜΗΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΑΕΡΙΟ ΒΕΝΖΙΝΟΥΛΑ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ

ΝΑ ΤΟ ΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΟΛΙΟ ΜΑΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΚΥΒΙΣΜΟΥ !!!!!!!

Ε Ε ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑς ΠΟΙΑΣΕΙ ΟΛΟΥΣ Η ΛΕΓΟΜΕΝΗ ΚΡΙΣΗ.............

,
ΒΜW N42B18 VALVETRONIC LPG PRINS VSI 2SKODA FELICIA 1300cm LPG TARTARINI
BMW1796

Δημοσιευσεις: 264

Δημοσίευσηαπό NIKOS7 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 12:39

paul έγραψε:αρκετα πρατηρια στην αττικη το πηγαν το υγραεριο 1,019.

Παιδιά όσοι είστε από Δυτική Αττική ή δουλεύετε εκεί και όχι μόνο, ρίξτε μια ματιά στο παρακάτω πρατήριο.
http://www.gasprice.gr/main/showgasstation.asp?stationid=689
Πρόσφατα έβαλε υγραέριο της ΠΕΤΡΟΓΚΑΖ και προς το παρόν κρατάει την τιμή σχετικά χαμηλά 0,949.
Σήμερα έβαλα εκεί για πρώτη φορά και είπα στους υπεύθυνους ότι μπορούν να κατέβουν ακόμα πιο κάτω και το ξέρουν και τότε όλοι θα τους στηρίξουν και ότι δεν χρειάζεται να ακολουθήσουν το καρτέλ και σε λίγο καιρό να ανέβουν και αυτοί στο 1+ ευρώ.
Μου έκανε εντύπωση πάντως που ακόμα και την ημέρα ψήφισης των "μέτρων" το είχε 0,899 ενώ την επόμενη το πήγε 0,949 , όταν σχεδόν όλοι οι άλλοι 1 ή 2 μέρες πριν την ψήφιση το είχαν ανεβάσει 10 λεπτά.
Φυσικά και το 0,949 είναι για μένα απαράδεκτο, αλλά όπως έχουν πει και πολλοί άλλοι εδώ μέσα, αν όλοι στηρίξουν τον φθηνότερο τότε θα αναγκαστούν όλοι να ρίξουν τις τιμές και με τη σειρά του και ο φθηνότερος θα την ρίξει και αυτός ακόμα περισσότερο.
Τώρα για όσους πουν ότι δεν με βολεύει γιατί είναι μακριά ή οποιαδήποτε άλλη δικαιολογία, απλώς να επισημάνω ότι μετά από περίπου 1 χλμ μπαίνεις στην Αττική οδό στην έξοδο 5 που πιθανόν να βολεύει αρκετούς και από άλλες περιοχές.
Εννοείται ότι δεν κάνω καμία διαφήμιση και είναι η πρώτη μου φορά γενικώς που σταματάω στο συγκεκριμένο πρατήριο, παρ'όλο που περνάω χρόνια από εκεί λόγω της δουλειά μου.
NIKOS7

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 16 Νοέμ, 2012 13:05

Εκεί έπρεπε να ειναι η τιμη παραπάνω ειναι αισχροκέρδεια
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό gastheodorou1 » Παρ 16 Νοέμ, 2012 13:56

BMW1796 έγραψε:
Bενζίνη δέν καίνε καθολού δηλαδη, ειδικά τώρα το χειμώνα ???? Εχω την εντυπωσει ότι εάν συμφέρει είναι τα αυτοκίνητα πάνω απο 1600 κυβικά [γλυτωνουν περιπου 10%]....[δεν ειναι τυχαιο ότι πουθενα δεν έχει ανέβει το αέριο πανω απο 86 λεπτα ,έχουν υπολογίσει νομίζω και τυχόν αυαρίες..] και να βάλουμε και στο μυαλό μας ότι υπάρχει και μια μικρη πιθανότητα να δημιουργηθεί πρόβλημα και στο αυτοκίνητο σωστα??? Δέν νομίζω να υπογράφη κάποιος στην Ελλάδα ότι δέν θα πάθουν κάτι ,βαλβίδες εξαγωγής κ.α.λ.α απο την χρήση του αερίου.
Δέν χρειαζεται λοιπων να λέμε τη συμφέρει και πόσο ,όλι γνωρίζουμε ότι συμφέρει έαν εχει διαφορα με την βενζίνη τους μόνους που συμφέρει αυτη την στιγμή είναι όσοι έχουν τσιπ και υψιλου κυβισμου αυτοκίνητα .

Είναι λάθος να προσμετράς ''τυχών αβαρίες'' ή ''προβλήματα στις βαλβίδες από την χρήση του αερίου'', ως πάγιο έξοδο του Υγραερίου.

Ένας σοβαρός Εγκαταστάτης, που έχει την πείρα και την γνώση που απαιτεί η δουλειά του, δεν αντιμετωπίζει
τέτοια προβλήματα, ούτε βεβαίως οι πελάτες του.

Μια αποδοτική εγκατάσταση ΔΕΝ είναι θέμα τύχης, αλλά θέμα γνώσης και επαγγελματισμού.

Είναι λάθος να θεωρούμε τα προβλήματα που αντιμετώπισαν κάποιοι με τη συσκευή υγραερίου τους, ως πάγιο
πρόβλημα όλων των Εγκαταστάσεων Υγραεριοκίνησης.

Ο καθένας είναι υπεύθυνος των επιλογών του και ως τέτοιος, οφείλει να προσμετράει τα μειονεκτήματα των επιλογών του, μόνο ως αποτέλεσμα της δικής του οπτικής.

Υπάρχουν Εγκαταστάτες που δίνουν Γραπτή Εγγύηση καλής λειτουργίας του κινητήρα, καθώς και Εγγύηση Κινητήρα
(εφόσον την ακυρώσει η αντιπροσωπεία του αυτοκινήτου λόγω εγκατάστασης Συσκευής Υγραερίου).

Με το δικό σου (και των περισσοτέρων εδώ μέσα) σκεπτικό, τα χρήματα που γλιτώνουν κάποιοι από ΑΠΟΥΣΙΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΩΝ, θα πρέπει να τα προσμετράς ως μέρος της απόσβεσης????????

Όχι βέβαια, διότι τα προβλήματα που αναφέρεις, ΔΕΝ αφορούν την Υγραεριοκίνηση αυτή καθ' αυτή, αλλά κάποιους
''περαστικούς'' του χώρου, και κάποιους πελάτες που νομίζουν πως μπορούν να αγοράσουν ''παπούτσια από τους Κινέζους, και να έχουν την ίδια ποιότητα με τα ευρωπαϊκά''.

Το ξαναλέω:
Δεν μπορείς να προσμετράς τα προβλήματα που μπορεί να εμφανίσει μια κακή εγκατάσταση,
διότι αυτή είναι αποτέλεσμα μιας λάθος επιλογής συνεργείου ή συσκευής.

Με το ίδιο σκεπτικό, μην αγοράσεις τηλεόραση διότι μερικές πχ πακιστανικές βγάζουν πρόβλημα, ή διότι ο τύπος που σου την παρέδωσε, στην παρέδωσε σπασμένη.

Είναι σοβαρή ανάλυση αυτή?

Και να προσμετρήσεις και κάτι ακόμη στον όλο σου συλλογισμό:
Λες ''μόνο τα μεγάλου κυβισμού συμφέρει η χρήση υγραεριοκίνησης''.
Μα το κέρδος δεν προκύπτει από τον κυβισμό του κινητήρα, αλλά από την κατανάλωση βάση χιλιομέτρων.

Άσχετα αν καίει το ρημάδι 15λίτρα στα 100χλμ, ή 7 λίτρα στα 100χλμ, αν κάνεις πάνω από 15.000χλμ το χρόνο,
το κέρδος που προκύπτει από τη χρήση του υγραερίου, είναι όσο περίπου ένας μισθός που πλέον από ορισμένους
στην Ελλάδα, τους λείπει λόγω των νέων φορολογικών μέτρων και των μειώσεων στους μισθούς.

Αν δεν κινούμε το αυτοκίνητο, τότε είτε έχουμε μικρό είτε έχουμε μεγάλο αυτοκίνητο (σε κυβικά εννοώ) δεν συμφέρει
επ' ουδενί να βάλουμε ούτε υγραέριο, ούτε βενζίνη, ούτε πετρέλαιο.
Αλλά αν κινείς το αυτοκίνητό σου, και σου λείπουν χρήματα (δεν αφορά βεβαίως τους large εδώ μέσα), τότε μόνο με το Υγραέριο μπορείς να συνεχίζεις τη χρήση του.

Απλά πράγματα και δεν ξέρω γιατί το κουράζετε ορισμένοι τόσο.
gastheodorou1
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 15

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Παρ 16 Νοέμ, 2012 14:31

Το αν το αεριο ειναι το ποιο οικονομικο καυσιμο το ξερουν ολοι αυτοι που το εχουν στα αυτοκινητα τους. Δεν χρειαζεται να το αναλυσουμε, ουτε να μπουμε στην λογικη αν θα μας δημιουργήσει προβλήματα. Γιατί αν το παμε σε αυτη την λογικη, τοτε κανενα αμαξι απο την στιγμη που το αγοραζαμε ακομα και με την βενζινη σαν μοναδικο καυσιμο δεν θα επρεπε να μας βγαλει προβληματα. Μην μου πειτε πως στους περισσοτερους απο εσας δεν εχει χαλασει ενας πολλαπλασιαστής , δεν εχει καει μια φλατζα, δν εχει χτυπησει βαλβιδες και πολλα αλλα οσο ειχε σαν καυσιμο την βενζινη. Οτι δουλευει χαλαει και αυτος ειναι ο κανονας. Τωρα αν στα 100000 αυτοκινητα εγινε ζημια σε 500 μιλαμε για ποσοστο 0,5% πραγμα που ειναι μεσα στα ορια του λαθους. Μην ημαστε λοιπον καχυποπτοι με το υγραεριο.
Ναι θα συμφωνησω με τον gastheodorou1 οτι κυκλοφορουν κινεζοινδικοπακιστανικα συτσηματα, εγκαταστατες χωρις αδεια, εισαγωγείς συστημάτων υγραεριοκινησης που ειναι το λιγοτερο ταλιμπαν, αλλα αυτη την χρονικη στιγμη το προβλημα ολων μας ειναι αλλο.

Γιατι κυριε gastheodorou ΤΟ ΥΓΡΑΕΡΙΟ στο πρατηριο σας εχει 0,99 οταν στην κατερινη εχει 0,88 γιατι εχει ανεβει στα υψη η τιμη του υγραεριου? Μηπως ειναι καποιο καρτελ απο πισω? Μηπως υπαρχει καποιος αλλος λογος που δεν τοων γνωριζουμε και μπορειτε να μας βοηθησετε σε αυτο?

Αν δεν μπορειτε τοτε συγνωμη αλλα και εμεις οι νομιμοι και οχι αλεξιπτωτιστές εγκαταστατες θα κάνουμε Μποικοταζ σε αυτο το καυσιμο, Θα Λεμε στους πελατες μας με οποιοδήποτε κοστος να σταματησουν να βαζουν υγραεριο στα αυτοκινητα τους για να σταματησει αυτο το θεατρο του παραλογου με την τιμη του υγραεριου.
Τελευταία επεξεργασία από ECOKINISI και Παρ 16 Νοέμ, 2012 14:38, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τιμή υγραερίου - πληροφορίες για πρατήρια

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 114 επισκέπτες