doukias έγραψε:καλημερα στην υγραεριοκινητη κοινωνια .
μετα απο καιρο μπηκα στο σαιτ και τι βλεπω ρε παιδια?
γεμισε ο κοσμος αντιστασιακους,συγχρονους τσεκεβαρα ,ετοιμοι για πολεμο με τους κερδοσκοπους πρατυριουχους,εγκαταστατες,πολιτεια κυβερνηση και εγω δεν ξερω ποιους αλλους.
μηπως πρεπει να σοβαρευτουμε?
καιω υγραεριο εδω και τρια χρονια και 70.000 χιλ.
ολα καλα μεχρι που καποια μερα τα δελτια φημων (ειδησεων) λενε διαφορα μπαρδακια.
ελα ομως που λεγε λεγε φαγαμε 10 λεπτα στον κολο?
κακο αυτο.ενταξει.
τωρα τι κανουμε?
πολεμος στους κερδοσκοπους,να ριξουν τις τιμες οι εγκαταστατες (εγω δηλαδη)να κερδισεις εσυ.να κοψουν απο το κερδος τους οι πρατυριουχοι (μαζι σας) να κανουμε περισοτερα φθηνα χιλιομετρα εμεις,να κερδισουμε εμεις.ωραια.
βγαινουν λοιπον οι αμυαλοι υγραεριοκινητη (εγω)και αντιστεκομαι,λαμογιο ο εγκαταστατης, λαμογιο ο πρατυριουχος λαμογιο το κρατος (αυτο και αν ειναι λαμογιο) σωστα ως εδω.
αν κανουμε ομως και λιγη αυτοκριτικη και δουμε τα πραγματα καθαρα θα διαπιστοσουμε τα εξεις.
πρωτα πρωτα το υγραεριο το εβαλα να κερδισω αρα κατα τα λεγομενα σας (μας) λαμογιο.
μας ανεβασανε την τιμη και δεν κερδιζουμε πολυ,αρα τωρα δεν κερδοσκοπω.
δεν κανουμε γρηγορη αποσβεση,αρα κακη επενδυση.
ποια κακη επενδηση βρε παιδια? καραεπενδηση ειναι.
με ενα χιλιαρικο η 1230 με το φπα ειναι λιγα να κερδιζεις 20-30-40% το χρονο?
εχετε σκεφτει εαν ειχατε ενα χιλιαρικο στην τραπεζα τι θα κερδιζαται?
τα κοαλια θα κερδιζαται.
εχεται σκεφτει αν ειχατε ενα χιλιαρικο σε σιγουρα κατα τα αλλα ομολογα του πακιστανελαδισταν τι κουρεμα θα τρωγατε?
μονο με αυτα δεν ειναι λοιπον επενδυση?
σκεφτητε λοιπον τη κερδιζεται με το χιλιαρικακη και διαλεξτε.
θελετε να κανεται αποχη και να καιτε βενζινη?κακο του κεφαλιου σας και τις τσεπης σας.
ειστε βιαστικοι ως τον χρονο τις αποσβεσεις?κακο του κεφαλιου σας.
θελεται να κανετε τους μαγγες και να καιτε βενζινη?τοτε μην διαμαρτυρεστε ταχα μου για τον χρονο αποσβεσεις.
συνετιστειτε λοιπον και αφηστε κατα τοπους τις μαγγιες.
ειμαστε στο φορουμ. ποσοι ημαστε?εσταξε η ουρα του γαιδαρου.
δεν λεω ,θα φωναξουμε αλλα ας μην κοροιδευουμε τον εαυτο μας.
ζουμε σε ενα κρατος χρεοκοπημενο, ενα κρατος που ολοι (καπου φταιμε και εμεις)παιξανε και παιζουν εις βαρος μας.αρα λοιπον κοιταμε και εμεις την παρτι μας.
με αυτα το σεντονι μεγαλωσε και σας παραζαλισα.
λοιπον οι υγραεριοκινητη φωναζουμε αλλα κοιταμε και το συμφερων μας.
οι μη υγραεριοκινητη σκεφτονται σοβαρα την επενδηση δηλαδη τοποθετηση κιτ.
οι συντηρητικη αν εχουν κανενα χιλιαρικο (δυσευρετο δυστυχως) ας το κανουν εντοκα γραματια και να κερδισουν κουρεμα ξυρισμα.
τελος βλεπω οτι το εκανα το σεντονι και σας κουραζω.
καταλιγω λοιπον.
φωναξτε αλλα αφηστε τα κουβαρνταλικια βαλτε αεριο.
ολα αυτα ειναι γνωμη μου .
φιλικα
(ενας λαμογιο εγκαταστατης κινουμενος με υγραεριο.)
Δεν διαφωνώ ότι το αέριο συνεχίζει να συμφέρει σε σύγκριση με τη βενζίνη. Υπάρχει όμως ένα μεγάλο ΑΛΛΑ..
Αυτή τη στιγμή οι πρατηριούχοι μας πουλάνε το υγράεριο με κέρδος 15-20 λεπτά το λίτρο πράγμα που είναι καθαρή αισχροκέρδια. Εμένα τα εισοδήματα μού έχουν μειωθεί στο μισό και προσωπικά δεν μπορώ να δεχτώ να παλεύω καθε μηνα να τα βγάλω πέρα με μισό μισθό και κάποιοι να εκμεταλεύονται την ανάγκη μου για πιό οικονομική μετακίνηση και να τη βγάζουν λάδι αισχροκερδώντας στη πλάτη μου.. γι αυτό και συμμετεχω στο μποϋκοταζ. Στο κάτω κάτω 3,5 ευρώ/100χλμ είναι το κέρδος μου. Προτιμώ να μην πιώ ένα καφέ παρά να δώσω τη χαρά στο κάθε λαμόγιο να κάνει την αλητεία του.
Και δεν είναι μαγγιά το μποϋκοτάζ. Είναι η υπεύθυνη στάση μιάς ομάδας ανθρώπων που αντιλαμβάνεται τη δύναμη που έχει ο καταναλωτής και αντιδρά με αξιοπρέπεια απέναντι στην κλεψιά. Γιατί είναι αξιοπρέπεια να πεις όχι στην εκμετάλλευση και να κινηθείς με πιό ακριβό καύσιμο έστω και αν τσούξει περισσότερο. Στο κάτω κάτω δεν υπάρχει αγώνας χωρίς απώλειες και τον αγώνα θα τον δώσουμε και ας βγούμε ηττημένοι.
Φιλικα
ένας μάγγας Τσε Γκεβάρα εργαζόμενος που κουράστηκε να του πίνουν το αίμα..