Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Οικονομία υγρού και αέριου ψεκασμού

Δημοσίευσηαπό ecep » Τετ 21 Νοέμ, 2012 18:03

antonis8via έγραψε:Αν είναι να το οδηγείς μέχρι 2500 ΣΑΛ σε μόνιμη βάση, δε καταλαβαίνω τι το θέλεις το γρήγορο turbo τότε.

Η αγορά φίλε μου έγινε πριν 7 χρόνια με γνώμονα την οικογένειά μου, τα ταξίδια, τη μόνιμη 4τρακίνησή του, τους χώρους του, το δυναμισμό του (μοτέρ evo 8 detuned), τότε που και η βενζίνη και τα κυβικά δεν ήταν καταδικαστέα, αλλά και η εργασία ήταν δεδομένη. Κόστος κτήσης 37,000 ευρώ. Το AVCR από Ιαπωνία μέσω ebay $250.
antonis8via έγραψε:Εχεις σκεφθεί να το πουλήσεις και να πάρεις ένα 1.2 tsi που με τη 95άρα θα είναι και πιο γρήγορο απο ότι το δικό σου σε power band μόλις 1700 ΣΑΛ (αν υποθέσουμε ότι έχεις ρελαντί στις 800 ΣΑΛ) και πολύ πιο οικονομικό απο το δικό σου με υγραέριο;;;
δηλαδή βελτίωσες ένα αμάξι, μετά το έφτιαξες να καίει υγραέριο και συμβιβάστηκες να αλλάξεις και χρήση και τρόπο οδήγησης τη στιγμή που μονο το AVCR σου παίζει να κάνει και 600 ευρώ;
Ε...πάει θα τρελλαθούμε σε λίγο!!

Δε με ενδιαφέρει να αγοράσω άλλο, αλλά ούτε και η «γρηγοράδα» πλέον, μιας και το δικό μου δεν πιάνει ούτε 5,000 ευρώ!
Η βελτίωση παραμένει και αν θελήσω να κινηθώ γρήγορα, δεν έχω παρά να επιλέξω βενζίνη και να βάλω το AVCR στη μεγάλη πίεση στα 270bhp..., αλλά είναι εποχές για τέτοια?
antonis8via έγραψε:Σαν ένα γνωστό που έχει 20vt έχει ρίξει πάνω απο 10 χιλιάρικα έχει αλλάξει μπιέλες, τουρμπίνα, τετραπίστονα, αναρτήσεις και τα γνωστά παρελκόμενα..και τώρα επειδή φοράει αέριο ψεκασμό πάει πιο αργά απο μαμά 150άρι 20vt επειδή μόλις πατήσει λίγο τρέμει μη του σπάσει με τον πνεύμονα και εγώ με το icom και τη μαμά τουρμπίνα... τον ξετρυπάω όπου τον βρίσκω...!! :mrgreen:

Προσωπικά με αφήνει αδιάφορο η κόντρα στο δρόμο, επαναλαμβάνω τη μετατροπή σε υγραέριο την έκανα για την τσέπη μου και για να μην «πετάξω» ένα αυτοκίνητο που το κράτος επέλεξε να θεωρεί εγκληματική την κατοχή του.

Θα αποφύγω να απαντήσω στα προκλητικά σου σχόλια και στους χαρακτηρισμούς.

antonis8via έγραψε:Περί της θερμογόνου ενέργειας... ειναι η μεγαλύτερη ανακρίβεια που έχω ακούσει!
Δηλαδή, είναι σα να λέμε...ότι αφού και το καρμπυρατερ με τον έμμεσο ψεκασμό χρησιμοποιεί ίδιο καύσιμο με ίδια θερμογόνο δύναμη, έχουν ίδια απόδοση!!!Οπως και το καρμπυρατερ με τον ΑΜΕΣΟ ΨΕΚΑΣΜΟ!!!!

Θα σε παραπέμψω στις απαντήσεις των εγκαταστατών (ECOKINISI κλπ), και θα υπενθυμίσω πώς η εγκατάσταση μου κόστισε 1200 ευρώ, ενώ ήθελα περίπου 2300 για υγρό ψεκασμό.

Εξάλλου μπορεί να βάλεις το καλύτερο σύστημα στο χειρότερο εγκαταστάτη/προγραμματιστή, καθώς και το χειρότερο σύστημα στον καλύτερο εγκαταστάτη/προγραμματιστή, και το έργο είναι λίγο πολύ γνωστό σε όλους μας...
Outlander 4G63, BRC plug&drive euro 5, genius max, 680x250->net 52.8L, άνευ.
ecep

Δημοσιευσεις: 37

Δημοσίευσηαπό BOURTZI » Τετ 21 Νοέμ, 2012 20:20

Η θερμογονος μετριεται την ωρα της καυσης και οχι αναλογα με τον τροπο που εγχεουμε το καυσιμο.
Θερμογονο εχει και το ξυλο που το πεταμε στη φωτια χωρις καρμπυρατερ και μπεκ.
Accelerating engine science
Άβαταρ μέλους
BOURTZI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 302

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 21 Νοέμ, 2012 21:06

Ελεος...μας διαβάζουν και ενήλικες, όχι μόνο παιδιά του νηπιαγωγείου!! ;;)[/quote]

εσυ δυστυχως με τον τροπο και τη νοοτροπια σου, ουτε σε αυτα δεν μπορεις να απευθυνθεις. εισαι για ακομα πιο χαμηλα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 01:36

Επειδη βλεπω το θεμα εχει ξεφυγει λιγο και καποιοι ειδικοι προσπαθουν να πεισουν τους υπολοιπους στο οτι λαμπει ειναι χρυσος,και δεν ειναι καθολου ετσι.
Πολυ ευχαριστως θα εβαζα αεριο ψεκασμο στο corolla μου αλλα παλι στον Μπιρμπο και ας τον πληρωνα αρκετα παραπανω απο τους υπολοιπους.
Αυτο που προσπαθω να πω εδω και τοσο καιρο ειναι οτι εχει παραγινει το κακο με πολλες ζημιες σε κινητηρες απο μ@λακιες παπατζηδων εγκαταστατων που μεσα σε ενα βραδυ βαλανε ταμπελα <<κυρ μητσος GAS>> κτλ.δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα με τον αεριο ψεκασμο,αντιθετος εχω προβλημα με εγκαταστατες.τι θελω να πω αρχες 2009 7 εγκαταστατες νομιμοι σε ολη την Ελλαδα.εν ετη 2012 700 και ισως λιγοι λεω.
Πως γινεται ρε παιδια η αλεπου να ειναι 100 και το αλεποπουλο 120?
Δυλαδη ο Μπιρμπος που λεει Τουρμπο-Fsi-Tsi κινητηρες υγρο ψεκασμο και μονο ειναι χαζος με 30 χρονια εμπειρια,και το νεο φιντανι σου λεει αεριος ψεκασμος ολα καλα?μην τρελαθουμε τελειως τωρα.
Και κατι τελευταιο οταν με το καλο(γιατι ακομα ειναι νωρις)υπαρξουν χρηστες/εγκαταστατες με κινητηρα ο οποιος με αεριο ψεκασμο θα εχει περασει τα 100.000χλμ με υγραεριο θα τα πουμε καλυτερα.τωρα με 5-10 και 30.000 χλμ δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις για το πιο συστημα ειναι καλυτερο.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 02:15

chrisd έγραψε:Επειδη βλεπω το θεμα εχει ξεφυγει λιγο και καποιοι ειδικοι προσπαθουν να πεισουν τους υπολοιπους στο οτι λαμπει ειναι χρυσος,και δεν ειναι καθολου ετσι.
Πολυ ευχαριστως θα εβαζα αεριο ψεκασμο στο corolla μου αλλα παλι στον Μπιρμπο και ας τον πληρωνα αρκετα παραπανω απο τους υπολοιπους.
Αυτο που προσπαθω να πω εδω και τοσο καιρο ειναι οτι εχει παραγινει το κακο με πολλες ζημιες σε κινητηρες απο μ@λακιες παπατζηδων εγκαταστατων που μεσα σε ενα βραδυ βαλανε ταμπελα <<κυρ μητσος GAS>> κτλ.δεν εχω κανενα απολυτος προβλημα με τον αεριο ψεκασμο,αντιθετος εχω προβλημα με εγκαταστατες.τι θελω να πω αρχες 2009 7 εγκαταστατες νομιμοι σε ολη την Ελλαδα.εν ετη 2012 700 και ισως λιγοι λεω.
Δυλαδη ο Μπιρμπος που λεει Τουρμπο-Fsi-Tsi κινητηρες υγρο ψεκασμο και μονο ειναι χαζος με 30 χρονια εμπειρια,και το νεο φιντανι σου λεει αεριος ψεκασμος ολα καλα?μην τρελαθουμε τελειως τωρα.
Και κατι τελευταιο οταν με το καλο(γιατι ακομα ειναι νωρις)υπαρξουν χρηστες/εγκαταστατες με κινητηρα ο οποιος με αεριο ψεκασμο θα εχει περασει τα 100.000χλμ με υγραεριο θα τα πουμε καλυτερα.τωρα με 5-10 και 30.000 χλμ δεν μπορουμε να κανουμε συγκρισεις για το πιο συστημα ειναι καλυτερο.

πολλα αυτοκνητα ειναι κοντα στα χιλιομετρα που λες και αρκετα τα εχουν ξεπερασει. μερικα κατα πολυ.
και επειδη οτι λαμπει δεν ειναι χρυσος οπως λες, subaru και vialle τι σου λεει για ζημιες? μηπως γνωριζεις? υγρος δεν ειναι? παπατζης μαστορας τα εβαλε οσα εβγαλαν ζημια?
εχει κανεις εμπειρια 30 χρονια σε fsi tsi? με τη λογικη σου τοτε, πως τα φτιαχνει?
για να τελειωνω, ζημιες τα αυτοκινητα θα εχουν παντα, ειτε με βενζινα ειτε με υγραεριο ειτε με πετρελειο. ενας κακος εγκαταστατης με μαπα κιτ θα εχει πολλες, ενας σωστος με καλο κιτ θα εχει λιγες. καποιος μηχανικος ή ηλεκτρολογος που γνωριζει τη δουλεια του και ακολουθει τις εξελιξεις, δε χρειαζετε πολυ χρονο για να γινει σωστος εγκαταστατης, χρειαζετε σωστη ενημερωση διαβασμα και μερικες δοκιμες στην αρχη στο οχημα του ή σε πολυ δικα του ατομα. τα τελευταια 3 χρονια λογο της πληθωρας των εγκαταστασεων αποκτηθηκε πολυ γρηγορα η τεχνογνωσια που χρειαζεται, για να μπορει ενας τεχνιτης στον χωρο του αυτοκινητου να τα βγαλει περα με το υγραεριο. αλλωστε σημερα οι πληροφοριες μεταδιδονται παρα πολυ γρηγορα μεσω του διαδικτιου.
πριν 3 χρονια ο γκαζας ουσιαστικα ηταν ενα κλειστο επαγγελμα, με τις προυποθεσεις που ζηταγε το υπουργειο για την εκδοση της αδειας εξεσκησεως επαγγελματος, μηπως τελικα αυτο ζητατε ?
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό ECOKINISI » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 09:29

chrisd έγραψε:Επειδη βλεπω το θεμα εχει ξεφυγει λιγο και καποιοι ειδικοι προσπαθουν να πεισουν τους υπολοιπους στο οτι λαμπει ειναι χρυσος,και δεν ειναι καθολου ετσι.

Για ρώτα τον εν λογο κύριο πως δουλευει ενα συστημα FSI??? Για ρωτα τη διαφορα εχει η EGR απο την EVAP? Για ρώτα γιατι εχει αισθητήρα NOx ενας κινητήρας FSI. Για να μην τρελαθουμε υπαρχουν αρκετοι νεοι εγκατατσατες με τεχνογνωσια 100 φορες ποιο μεγαλη απο τους παλιους γκαζαδες που αναθεμα αν ξερουν να λυνουν και να δενουν μια μηχανη.Τα σεμινάρια που εχουν παρακολουθησει μηχανικοι και ηλεκτρολογοι ολα αυτα τα χρονια δεν νομιζω να τα εχουν δει ουτε στα ποιο τρελα τους ονειρα. Και επειδη ανεφερες το 2009 για ψαξε καλυτερα ποσα αυτοκινητα ειχαν μεχρι τοτε γκαζι και ποσα εχουν τωρα? Για το γιατι ανοιξαν αρκετα μαγαζια μετα το 2009 με καλυψε ο hlias αλλα μπορεις να ρωτησεις και τον δικο σου γιατι δεν αφηναν τοσα χρονια τους υπολοιπους να ανοιξουν μαγαζια. Αν δεν σου απαντήσει έλα να σου πουμε εμεις οι υπολοιποι κοινοί θνητοί εγκαταστατες!!!! Και μιας και αναφερουμε αυτους τους παλιους γκαζαδες που τυχαινει να εχουν και πρατηρια για ρώτα τους γιατι εχουν παει το υγραεριο στα υψη???? Να δουμε θα παρεις απαντηση η θα σου πουν την κλασσικη ατακα το κρατος φταει που ανεβασε τον φορο!!!!
Οσο για την αδεια μου ψαξτε καλυτερα στο Interner θα την βρειτε για να σας φυγει η απορια. Και κατι τελευταιο το αμαξι μου ειναι ενα vw eos tsi 1400 με 169000 χιλιόμετρα του 2008 και 83000 με αέριο, Αεριο ψεκασμο φοραει και check engine δεν εχει αναψει ποτε. Για να σου φύγει και αυτη η απορία...
ECOΚΙΝΗΣΗ
Πάτα φρένο στη ρύπανση, δώσε γκάζι στην οικονομία

www.ecokinisi.gr
ECOKINISI
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 219

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 11:15

Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με το συνάδελφο, σε όσα γράφει περί παλαιών και νέων εγκαταστατών όπως και στο αέριο ψεκασμο για fsi tsi μοτέρ η δικη μας εταιρία έχει σχεδόν όλο το Vag group με χιλιάδες μετατροπές αερίου άμεσου ψεκασμού , σε όλο το κόσμο αλλά με πρώτη αγορά την Γερμανία.
Ενδεικτικά τα tiguan 1,4 με BWK & CAV ξεπέρασαν στη βάση δεδομένων ( εγγυήσεων ) που στέλνονται ηλεκτρονικά απο την Prins τις 2500 μετατροπές.

Αν δε δούλευε θα πουλάγε τόσο πολυ δεν θα είχε θέματα ;

Τώρα οι παλιοί πρατηριουχοι που ειναι εγκαταστατες μαζι αντι να ρίξουν τη δύσκολη αυτή περίοδο το κέρδος τους απο τα 10-15 λεπτα το λίτρο για να βοηθήσουν την κατασταση με τα συνεργεία και την τιμη του υγραεριου, και να συνεχιστουν οι μετατροπες γύρισαν στα παλια περιμένοντας να κλείσουν τα περισσότερα συνεργεία μετατροπής και να μείνουν μόνο αυτοι στην αγορά ( εποχές ταξι ) θα την πατήσουν όμως διότι όσο δεν μετατρέπονται αλλα αυτοκίνητα η πίτα θα μικρύνει απίστευτα με τα τόσα πρατήρια που έχουν ανοίξει.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό ginakos » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 12:51

ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ .Θαπω και εγω την αποψη μου σε αυτο το θεμα.Γενικα εχω να πω οτι μονο στο ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ γινετε αυτο.ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ παιδια.Ολα τα συστηματα εχουν μια καποια σχεση μεταξι τους.Ειναι κατασκευασμενα να μετατρεπουν τα αυτοκινητα να κενε υγραεριο.Τι σας νοιαζει εσας τι κανει ο ενας και ο αλλος,αν βαζει τα Χ τα Ψ και τα Ω.Στην ΙΤΑΛΙΑ απο οτι γνωριζω ολες οι εταιριες εχουν εναν κοινο παρονομαστη συνεργασιας.Απλα δεν μπορει ο Ελληνας ρε φιλε να κοιταξει την δουλεια του και μονο θα πρεπει να προσπαθηση παντα να κατιγωρη τον συναδελφο.Μπραβω στα καινουρια και νεα παιδια που μπορουν και καταλαβενουν την καινουρια τεχνολογια.Μπραβω και στουσ παλιους που δεν την καταλαβενουν αλλα αυτοι ομως δεν ειναι και ανοιπαντροι.ΚΑΝΤΕ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΟΛΕΜΟ.
ΑΦΟΙ ΧΑΪΔΟΥ Ο.Ε. - HLGAS
16ο χλμ. Λ.Λαυρίου, Παιανία
τηλ.: 210 6643490
ginakos
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 22 Νοέμ, 2012 14:24

Aς μην συγκρινουμε Ιταλια με Ελλαδα.εκει δεν υπαρχουν μπακαληδες εγκαταστατες ουτε διαλυμενοι κινητηρες απο μ@λακιες τους.
εδω μεχρι και μαγαζι με ηχοσυστηματα εβγαλε αδεια σε μια νυχτα και περναει υγραεριο στο ισογειο πολυκατοικιας.εδω πολυ απλα εισαι οτι δηλωσεις.
Σαφος εχουμε και εμεις επαγγελματιες στο ειδος,αλλα αυτοι θα φανουνε μετα απο εναν χρονο οταν θα ξεβρωμισει η αγορα απο τους αλεξιπτωτιστες.

Υ.Γ πολεμο δεν εχω με κανεναν και ουτε θα εχω.χεστηκα και τα Icom και για ολα,αυτο που με νοιαζει ειναι να λιωσει το μοτερ μου απο χλμ και οχι απο λιωμενες βαλβιδες πχ.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 25 Νοέμ, 2012 02:07

Εγώ θα συμφωνήσω στη φράση του qgas ότι ¨η πίτα θα μικρύνει απίστευτα", όχι μόνο για τους πρατηριούχους...αλλά και για τους εγκαταστάτες.

Οπως ξεφύτρωσαν σαν μανιτάρια τα τελευταία 3 χρόνια, έτσι...θα εξαφανιστούν και πάλι.

Το υγραέριο θα πέσει και πάλι, αλλά θα πέσει όταν πια σχεδόν κανένας δε θα βάζει LPG.

Εγώ τις τελευταίες 6 ημέρες σχεδόν δεν έχω καταναλώσει καθόλου LPG.
Και είναι πολλοί αυτοί που έκαναν το ίδιο. Ας το πάνε και πιο ακριβά απο τη βενζίνη, πρόβλημά τους.
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Προηγούμενη

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες