Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Icom JTG απευθειας εκκινηση με LPG

Δημοσίευσηαπό nikitas9696 » Δευτ 17 Σεπ, 2012 09:02

με το lovato που εχω βαλει εγω στο honda μου γινεται να ξεκιναει και αυτο απευθειας με αεριο σε επιγουσα κατασταση; :)
nikitas9696

Δημοσιευσεις: 2

Δημοσίευσηαπό hlias » Δευτ 17 Σεπ, 2012 09:14

nikitas9696 έγραψε:με το lovato που εχω βαλει εγω στο honda μου γινεται να ξεκιναει και αυτο απευθειας με αεριο σε επιγουσα κατασταση; :)

κρατας το κουμπι εναλλαγης πατημενο και μιζαρεις, αυτο γινεται 10 φορες μετα θελει μηδενισμο για αλλες 10.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό macmac » Δευτ 17 Σεπ, 2012 09:42

Και μετά από τις 20 φορές θες και πνεύμονα γιατί ο παλιός θα αποδημήσει σε μέρη καταψύξεως =))
Εκτός και αν είσαι τυχερός και βρεθεί καλός χειρούργος (όπως κακούργος) και στον φτιάξει τζι τζι (μετά την αποδήμηση βέβαια) :wtf:

Σημ. Δεν έχω τπτ με τους σωστούς μαστόρους, αλλά παρακινούμαι από ένα περιστατικό που μου συνέβη κάποτε με έναν ιατρό χειρούργο αγγειολόγο που θα το θυμάμαι για όλη μου τη ζωή :thumbdown:
Hyundai Matrix 06 - Bardolini - 49000Km / 2500 ώρες με υγραέριο (11lt/100Km + 1,5lt/100Km βενζίνη)
Άβαταρ μέλους
macmac

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 17 Σεπ, 2012 10:11

macmac έγραψε:Και μετά από τις 20 φορές θες και πνεύμονα γιατί ο παλιός θα αποδημήσει σε μέρη καταψύξεως =))
Εκτός και αν είσαι τυχερός και βρεθεί καλός χειρούργος (όπως κακούργος) και στον φτιάξει τζι τζι (μετά την αποδήμηση βέβαια) :wtf:

μύθος
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 17 Σεπ, 2012 12:09

gakost έγραψε:
macmac έγραψε:Και μετά από τις 20 φορές θες και πνεύμονα γιατί ο παλιός θα αποδημήσει σε μέρη καταψύξεως =))

μύθος

Δε νομιζω να τα ''παιξει'' στις 20 φορες αλλα σιγουρα καποια στιγμη θα υπαρξει προβλημα με πνευμονα ή μπεκ αν το κανεις συνεχεια στον αεριο ψεκασμο. Δεν το λενε τυχαια ''εκτακτης αναγκης''...
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό gakost » Δευτ 17 Σεπ, 2012 14:02

astragjtg έγραψε:
gakost έγραψε:

μύθος

Δε νομιζω να τα ''παιξει'' στις 20 φορες αλλα σιγουρα καποια στιγμη θα υπαρξει προβλημα με πνευμονα ή μπεκ αν το κανεις συνεχεια στον αεριο ψεκασμο. Δεν το λενε τυχαια ''εκτακτης αναγκης''...

Αν είναι ζεστή η μηχανή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ζόρι υπάρχει αν είναι κρύα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος χαμηλή. Η διαδικασία δεν προτείνεται γιατί αν βάλεις μπρος με υγραέριο σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος υγραερίου δεν θα μπει η βενζίνη. Ξέρω περίπτωση σε Vitara προ του 2000 που έχει καμμένη αντλία βενζίνης εδώ και καναδυό χρόνια και το δουλεύει μόνο υγραέριο και με ένα σύστημα τουρκικο. Απλά στα κρύα γυρίζει παραπάνω η μίζα με ότι κακό αυτό συνεπάγεται. Σίγουρα αυτή δεν είναι η ιδανική κατάσταση και μάλλον βλακεία κάνει γενικότερα απλά δεν πιστεύω ότι η εκκίνηση με υγραέριο θα σου καταστρέψει το σύστημα με το καλημέρα. Επίσης δεν έχουν όλα τα συστήματα το κλείδωμα στις 20 φορές ενώ άλλα σε αποτρέπουν αλλιώς να το κάνεις όπως πχ στο δικό μου που χτυπάει το buzzer μια φορά κάθε 30'' μην τυχών και το ξεχάσεις ότι κινήσε με υγραεριο αποκλειστικά.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Δευτ 17 Σεπ, 2012 14:34

gakost έγραψε:
Αν είναι ζεστή η μηχανή δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, ζόρι υπάρχει αν είναι κρύα και η θερμοκρασία περιβάλλοντος χαμηλή.

Σωστος.Γενικοτερα το προβλημα υπαρχει οταν δεν εξαερωνεται το υγραεριο και περνα υγροποιημενο και τα προβληματα εντοπιζονται στην μεμβρανη του πνευμονα και στα μπεκ αεριου ψεκασμου αν ψεκαζουν συχνα υγροποιημενο lpg.
gakost έγραψε:Η διαδικασία δεν προτείνεται γιατί αν βάλεις μπρος με υγραέριο σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος υγραερίου δεν θα μπει η βενζίνη.

Σε βενζινη θα γυρισει κανονικα αν χρειαστει(ειτε για ψεκασμο ειτε εντελως). Η εκτακτη εκκινηση ειναι εντελως ασχεστη με αυτη την ενεργεια εκτος και αν εχει προγραμματιστει να ΜΗΝ γυρισει, κατι που δεν προβλεπεται και δεν ειναι και λογικο.

Αν θελετε να συνεχισουμε την συζητηση σε αλλο θεμα με αεριο ψεκασμο γιατι εδω ειναι ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ σε υγρο ψεκασμο ICOM JTG και μπερδευουμε τον κοσμο.. ;)
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό strofimios » Σάβ 13 Οκτ, 2012 23:36

Ειχα και εγω την ιδια απορια.Πως ειναι δυνατον να γινεται στον αεριο ψεκασμο και οχι στον υγρο.Το θεμα ειναι οτι το τεποζιτο ειναι τελειως αδειο και η αντλια βενζινης off!!
Το ατιμο το lpg εχει αυτο το μειον,δεν μπορεις να ανεφοδιασεις το οχημα μονος σου οπως με τη βενζινη(μπετονια).
Jeep cherokee xj '01 2.5 με icom jtg
strofimios

Δημοσιευσεις: 73

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Κυρ 14 Οκτ, 2012 00:53

strofimios έγραψε:Το ατιμο το lpg εχει αυτο το μειον,δεν μπορεις να ανεφοδιασεις το οχημα μονος σου οπως με τη βενζινη(μπετονια).

Και τις 10κιλες μπουκαλες υγραεριου σαν μπετονια τα βλεπω εγω... :lol: :lol:
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσίευσηαπό voudarxos » Δευτ 10 Δεκ, 2012 09:32

hlias έγραψε:
nikitas9696 έγραψε:με το lovato που εχω βαλει εγω στο honda μου γινεται να ξεκιναει και αυτο απευθειας με αεριο σε επιγουσα κατασταση; :)

κρατας το κουμπι εναλλαγης πατημενο και μιζαρεις, αυτο γινεται 10 φορες μετα θελει μηδενισμο για αλλες 10.

Και πως γίνεται αυτό?

μου έχει σπάσει τα νεύρα....στους 90 βαθμούς ο κινητήρας και αυτό καίει βενζίνη.

Για τον εγκαταστάτη να μην μιλήσω καλύτερα.

Σύστημα lovato
audi a3 1.6 mod.2000 apf

αν μπορείτε να βοηθήσετε η να προτείνετε κάποιο ΣΟΒΑΡΟ εγκαταστάτη στην Θεσσαλονίκη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
voudarxos

Δημοσιευσεις: 4

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες