Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Λιπανση και επαναπρογραμματισμος...Λιγη βοηθεια

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Λιπανση και επαναπρογραμματισμος...Λιγη βοηθεια

Δημοσίευσηαπό fafgr » Πέμ 07 Φεβ, 2013 16:39

Καλησπερα παιδες,

θελω να εγκαταστησω συστημα υγραεριου και μετα απο λιγη ερευνα κατεληξα καλως η κακως για καποιους στην BRC.
Ολα κομπλε εξουσιοδοτημενοι κανονικα σε ολα οι 2 που κατεληξα απλα θα ηθελα λιγη βοηθεια σε καποια τεχνικα θεματα για να καταληξω.Ο ενας μου ειπε για επαναπρογραμματισμο στις 2500 χλμ ο αλλος δεν ανεφερε κατι πανω στο θεμα απλα ειπε να μην αμελησω την ρυθμιση των βαλβιδων καθε 90000 χλμ γιατι δεν θα μου το συγχωρεσει το υγραεριο ,πραγμα που ο πρωτος δεν μου ειπε.Δηλαδη ο ενας κανει επαναπρογραμματισμο και ο αλλος οχι η αμελησε απλα να μου το πει?
Επισης ο ενας μου ειπε για λιπανση tunap για 10000 χλμ ο αλλος τιποτα.Παλι αναρωτιεμαι αν αμελησε η δεν σκοπευε να μου πει κατι.Η λιπανση ειναι υποχρεωτικη και αν παραληφθει εχει συνεπειες?
Και κατι τελευταιο ο ενας μου ειπε για λιπαντηρα JLM ο αλλος τιποτα για λιπαντηρα.Μπορει να πω και μπουρδα αλλα ειναι προερετικη επιλογη η στανταρ υπαρχει λιπαντηρας και απλα αμελησε? Να θυμισω οτι μιλαμε για το ιδιο συστημα στην ιδια τιμη απλα 2 διαφορετικοι εγκαταστατες(Θεσσαλονικη, BRC).Σορρυ για το μεγαλο κειμενο και ευχαριστω προκαταβολικα για τυχον απαντησεις.

Υ.Γ. ποσο κοστιζει ενα σερβις 15000 χλμ? ο ενας ειπε 50 ο αλλος 25. :crazy: :crazy: :crazy:
fafgr

Δημοσιευσεις: 4

Re: Λιπανση και επαναπρογραμματισμος...Λιγη βοηθεια

Δημοσίευσηαπό adamch » Πέμ 07 Φεβ, 2013 18:43

Από αυτά που αναφέρεις πιστεύω κατάλαβα σε ποιους εγκαταστάτες απευθύνεσαι. Εγω τοποθέτησα το κιτ στον έτερο εγκαταστάτη BRC που υπήρχε μέχρι πριν λίγο καιρό- σε εμένα η λίπανση γίνεται μέσω tunap. Τώρα τι από τα 2 είναι καλύτερο δε ξέρω- εμένα μου χε πει ότι το tunap είναι ανώτερο από τις λαδιέρες. Για το σέρβις μου χε πει 15 ευρώ, αλλά τώρα που έκλεισε το έσκασα το 50αράκι.
Τελευταία επεξεργασία από adamch και Πέμ 07 Φεβ, 2013 18:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
adamch

Δημοσιευσεις: 60

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 07 Φεβ, 2013 18:44

Επαναπρογραμματισμός είναι ένας απλός έλεγχος και ρύθμιση αν κάτι δεν πάει καλά. Αν δουλεύει όπως στη βενζίνη δεν το πειράζεις. Δεν είναι καμιά φοβερή προσφορά.
Έλεγχος στα δίακενα των βαλβίδων χριάζεται στα διαστήματα που λέει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου εφόσον δεν είναι υδραυλικές. Χριάζεται είτε έχεις υγρέριο ή όχι.
Όταν λέμε σέρβις είναι ή αλλαγή του φίλτρου αέριας φάσης κάθε 15000 και της υγρής κάθε 30000. Το καθένα από αυτά τα φίλτρα κοστίζει 5 με 10 ευρώ. Το υπόλοιπο είναι τι θέλει να πάρει ο καθένας για ερργασία.
Τώρα το θέμα λίπανση που δεν είναι στην πραγματικότητα λίπανση αλλά έτσι έχει επικρατήσει να το λέμε είναι μεγάλη κουβέντα. όλοι οι υγραεριοκίνητοι, μάστορες και χρήστες είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα. Σε αυτούς που λένε ότι δε χριάζεται και σε αυτούς που λένε ναι. Διάβασε το αντίστοιχο κομάτι του φόρουμ που είναι πολλές σελίδες για να σχηματίσεις μόνος σου γνώμη. Η δικιά μου γνώμη είναι πως κάποια αυτοκίνητα είναι πιο ευαίσθητα και χριάζονται αυτή τη βοήθεια. Κατά τη γνώμη μου πάντα με σειρά από το καλύτερο προς το χειρότερο έχουμε τρεις περιπτώσεις.
1) Ηλεκτρονική λαδιέρα με δικό της εγκέφαλο που παίρνει σήμα από τα μπεκ και ψεκάζει ανάλογα με το φορτίο. Ξέρω την flashlube και την JLM μπορεί να υπάρχουν και άλλες. Κόστος 200 με 300 ευρώ
2) Χρήση Tunap κάθε 10000χλμ στο τεπόζιτο του υγραερίου και της βενζίνης. Κόστος 50 ευρώ κάθε φορά. Η γνώμη μου είναι πως η προστασία του θα είναι μεγαλύτερη στην αρχή και σιγα σιγά θα πέφτει
3) απλή μηχανική λαδιέρα που ρυθμίζεται από μια βίδα που όλη την ώρα από τους κραδασμούς ξερυθμίζεται.Ψεκάζει πιο πολύ στο ρελαντί παρά στις υψηλές στροφές που είναι μεγαλύτερη η ανάγκη. Κόστος γύρω στα 70 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρει τίποτα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό fafgr » Πέμ 07 Φεβ, 2013 21:24

labros έγραψε:Επαναπρογραμματισμός είναι ένας απλός έλεγχος και ρύθμιση αν κάτι δεν πάει καλά. Αν δουλεύει όπως στη βενζίνη δεν το πειράζεις. Δεν είναι καμιά φοβερή προσφορά.
Έλεγχος στα δίακενα των βαλβίδων χριάζεται στα διαστήματα που λέει ο κατασκευαστής του αυτοκινήτου σου εφόσον δεν είναι υδραυλικές. Χριάζεται είτε έχεις υγρέριο ή όχι.
Όταν λέμε σέρβις είναι ή αλλαγή του φίλτρου αέριας φάσης κάθε 15000 και της υγρής κάθε 30000. Το καθένα από αυτά τα φίλτρα κοστίζει 5 με 10 ευρώ. Το υπόλοιπο είναι τι θέλει να πάρει ο καθένας για ερργασία.
Τώρα το θέμα λίπανση που δεν είναι στην πραγματικότητα λίπανση αλλά έτσι έχει επικρατήσει να το λέμε είναι μεγάλη κουβέντα. όλοι οι υγραεριοκίνητοι, μάστορες και χρήστες είναι χωρισμένοι σε δυο στρατόπεδα. Σε αυτούς που λένε ότι δε χριάζεται και σε αυτούς που λένε ναι. Διάβασε το αντίστοιχο κομάτι του φόρουμ που είναι πολλές σελίδες για να σχηματίσεις μόνος σου γνώμη. Η δικιά μου γνώμη είναι πως κάποια αυτοκίνητα είναι πιο ευαίσθητα και χριάζονται αυτή τη βοήθεια. Κατά τη γνώμη μου πάντα με σειρά από το καλύτερο προς το χειρότερο έχουμε τρεις περιπτώσεις.
1) Ηλεκτρονική λαδιέρα με δικό της εγκέφαλο που παίρνει σήμα από τα μπεκ και ψεκάζει ανάλογα με το φορτίο. Ξέρω την flashlube και την JLM μπορεί να υπάρχουν και άλλες. Κόστος 200 με 300 ευρώ
2) Χρήση Tunap κάθε 10000χλμ στο τεπόζιτο του υγραερίου και της βενζίνης. Κόστος 50 ευρώ κάθε φορά. Η γνώμη μου είναι πως η προστασία του θα είναι μεγαλύτερη στην αρχή και σιγα σιγά θα πέφτει
3) απλή μηχανική λαδιέρα που ρυθμίζεται από μια βίδα που όλη την ώρα από τους κραδασμούς ξερυθμίζεται.Ψεκάζει πιο πολύ στο ρελαντί παρά στις υψηλές στροφές που είναι μεγαλύτερη η ανάγκη. Κόστος γύρω στα 70 ευρώ. Κατά τη γνώμη μου δεν προσφέρει τίποτα.

Ναι φιλε διαβασα στο forum για την λιπανση και η αληθεια ειναι οτι σε βαζει σε διλλημα αλλα καταφερα να σχηματισω μια γνωμη.Παντως με προβληματιζει ιδιαιτερα το γεγονος οτι αναφερεται οτι τα γιαπωνεζικα τη ψιλοχρειαζονται την λαδιερα τουλαχιστον ετσι καταλαβα αν αντιληφθηκα λαθως πες μου.(Primera 04'.230.000 xlm) :think:
fafgr

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 07 Φεβ, 2013 22:38

το brc που επελεξες εχει σαν λιπανση ψεκασμους βενζινης, απο κει και περα αν για ψυχολογικους λογους θελεις και κατι αλλο, τοτε θα σου ελεγα για το tunap.
θα επεμενα πριν την εγκατασταση του υγραεριου (λογο των χιλιομετρων που εχεις) να εκανες ρυθμιση βαλβιδων με διακενο στο μεγιστο που λεει ο κατασκευαστης.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό chrisd » Πέμ 07 Φεβ, 2013 22:42

Βλεπω το μοτερ σου ειναι αρκετα φορτωμενο χιλιομετρα.230000χλμ θεωρω ειναι πολλα και δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις κοντα 1000 ευρω για υγραεριο.
Corolla G6 1.8 153ps
Με σχεδον 150.000χλμ.Θελω να καψω βαλβιδες αλλα το ICOM δεν με αφηνει.......
chrisd

Δημοσιευσεις: 392

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 07 Φεβ, 2013 23:08

chrisd έγραψε:Βλεπω το μοτερ σου ειναι αρκετα φορτωμενο χιλιομετρα.230000χλμ θεωρω ειναι πολλα και δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις κοντα 1000 ευρω για υγραεριο.

εαν η συντηρηση του ειναι σωστη θα εκπλαγεις απο το ποσα χιλιομετρα ακομα μπορει να βγαλει.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό fafgr » Παρ 08 Φεβ, 2013 00:40

hlias έγραψε:
chrisd έγραψε:Βλεπω το μοτερ σου ειναι αρκετα φορτωμενο χιλιομετρα.230000χλμ θεωρω ειναι πολλα και δεν ξερω αν αξιζει να δωσεις κοντα 1000 ευρω για υγραεριο.

εαν η συντηρηση του ειναι σωστη θα εκπλαγεις απο το ποσα χιλιομετρα ακομα μπορει να βγαλει.

H συντηρηση του ειναι αψογη ολα τα σερβις στα καθορισμενα χιλιομετρα (ολα κομπλε λαδια βαλβολινες ιμαντες φιλτρα μπουζι) το κυνηγησα πολυ ετσι ωστε να αντεξει απειρακτο και ατρκαριστο.Μονο δισκω πλατω αλλαξα λογικο θεωρω μετα απο 8 χρονια και 200.000 χλμ.Μονο ελαχιστο λαδι καιει αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θεωρω εχει ακομα να δωσει δεν το ζοριζω γενικως.Τον JLM Λιπαντηρα τον εχει μεσα στο πακετο με 1050 ευρω και μου ειπε κανονικα κανει 80 ευρω.Μπορω να ζητησω να αφαιρεθει? Το tunap το θεωρω ασκοπο σκεψου οτι 3 φορες το χρονο απο 50 ευρω συνολο 150 ευρω ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.Με τετοια επιβαρυνση θα φτασουμε το κοστος σαν να καιμε βενζινη εξολοκληρου.Α και κατι αλλο το λαδι η τελος παντων οπως αποκαλειται το υγρο στον λυπαντηρα καθε ποτε εξαντλειται και θελει γεμισμα?
fafgr

Δημοσίευσηαπό hlias » Παρ 08 Φεβ, 2013 01:36

fafgr έγραψε:
hlias έγραψε:

H συντηρηση του ειναι αψογη ολα τα σερβις στα καθορισμενα χιλιομετρα (ολα κομπλε λαδια βαλβολινες ιμαντες φιλτρα μπουζι) το κυνηγησα πολυ ετσι ωστε να αντεξει απειρακτο και ατρκαριστο.Μονο δισκω πλατω αλλαξα λογικο θεωρω μετα απο 8 χρονια και 200.000 χλμ.Μονο ελαχιστο λαδι καιει αλλα ειμαι πολυ ευχαριστημενος και θεωρω εχει ακομα να δωσει δεν το ζοριζω γενικως.Τον JLM Λιπαντηρα τον εχει μεσα στο πακετο με 1050 ευρω και μου ειπε κανονικα κανει 80 ευρω.Μπορω να ζητησω να αφαιρεθει? Το tunap το θεωρω ασκοπο σκεψου οτι 3 φορες το χρονο απο 50 ευρω συνολο 150 ευρω ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΟ.Με τετοια επιβαρυνση θα φτασουμε το κοστος σαν να καιμε βενζινη εξολοκληρου.Α και κατι αλλο το λαδι η τελος παντων οπως αποκαλειται το υγρο στον λυπαντηρα καθε ποτε εξαντλειται και θελει γεμισμα?

δεν μπορω να κρινω τιμη συναδελφου, αλλα ακομα πιο πολυ δεν μπορω να σου πω τιμη αφου εχεις μιλησει με καποιον αλλο, θα ηταν ανηθικο. αφου εχεις καταληξει σε εγκαταστατη το καλυτερο θα ηταν να ακολουθησεις τις δικες του συμβουλες. γιατι μην ξεχνας και ο καθε εγκαταστατης ειναι ανθρωπος και με βαση τα δικα του πιστευω και κριτηρια υποστηριζει αυτο που εχει επιλεξει να δουλεψει, καθως και τον τροπο του.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό labros » Παρ 08 Φεβ, 2013 11:08

fafgr έγραψε:
labros έγραψε:Επαναπρογραμματισμός είναι ένας απλός έλεγχος και ρύθμιση αν κάτι δεν πάει καλά. Αν δουλεύει όπως στη βενζίνη δεν το πειράζεις. Δεν είναι καμιά φοβερή προσφορά.

Ναι φιλε διαβασα στο forum για την λιπανση και η αληθεια ειναι οτι σε βαζει σε διλλημα αλλα καταφερα να σχηματισω μια γνωμη.Παντως με προβληματιζει ιδιαιτερα το γεγονος οτι αναφερεται οτι τα γιαπωνεζικα τη ψιλοχρειαζονται την λαδιερα τουλαχιστον ετσι καταλαβα αν αντιληφθηκα λαθως πες μου.(Primera 04'.230.000 xlm) :think:

Και εγώ σχημάτισα την γνώμη πως τα Ιαπωνικά και ειδικά τα NIssan τη χριάζονται. Η γνώμη μου είναι πως η απλή λαδιέρα των 80 ευρώ δεν προσφέρει τίποτα. Καλύτερα θα ήταν να διαπραγματευτείς καλύτερη τίμή σε ηλεκτρονική αφού θα κάνεις και την εγκατάσταση. Η κατανάλωση αυτού του "λαδιού" είναι περίπου μισό λίτρο ανά 5000χλμ σε ένα αυτοκίνητο σαν το δικό σου και με μέτρια οδήγηση. Το μισό λίτρο Flashlube κοστίζει περίπου 13 με 15 ευρώ. Υπάρχουν στο εμπόριο όμως και πολύ φθινότερα. Επίσης και η ενεργοποίηση των ψεκασμών βενζίνης ανάλογα με το φορτίο και τις στροφές, που την έχει το brc, είναι μια πολύ καλή βοήθεια όπως λέει και ο φίλος Ηλίας. Εγώ στο δικό μου αμάξι έχω ενεργοποιημένη αυτή την επιλογή και έχω και ηλεκτρονική λαδιέρα flashlube. Η κατανάλωση βενζίνης από αυτή την επιλογή σε εμένα είναι σχεδόν ανύπαρκτη λόγω ήπιας οδήγησης (περιορίζεται στην κατανάλωση λόγω εκκινήσεων)
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Επόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 32 επισκέπτες