Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Alfa Romeo 147 - Bardolini

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Alfa Romeo 147 - Bardolini

Δημοσίευσηαπό anj890 » Δευτ 11 Φεβ, 2013 10:41

Eίμαι κάτοχος μιας ALFA ROMEO 147, μοντέλο 2004, με 120.000 χλμ., εκ των οποίων τα 5.500 με υγραέριο. Το σύστημα είναι BARDOLINI, με απλή «λαδιέρα» JLM. To αυτοκίνητο δουλεύει σε όλο το φάσμα στροφών με υγραέριο, χωρίς ψεκασμό βενζίνης και χωρίς να γυρνάει σε βενζίνη μετά από κάποιες στροφές.
Τώρα τελευταία έχω παρατηρήσει τα εξής:
1) Το πρωί που βάζω μπροστά αργεί να γυρίσει σε υγραέριο. Πιο συγκεκριμένα κάνει 9, κάποιες φορές και 10 λεπτά. Γενικότερα αργεί να ζεσταθεί το αυτοκίνητο και όταν τελικά πιάνει τους 90 βαθμούς δεν κρατά σταθερή τη θερμοκρασία, αλλά μετά από λίγη ώρα πέφτει στους 70, μετά ανεβαίνει στους 80, πάλι στους 70 κ.ο.κ. Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης (δεν έχει αλλαχτεί ποτέ) και αν ναι τι προβλήματα δημιουργεί?
2) Όταν δουλεύει το αυτοκίνητο με υγραέριο στο ρελαντί, το αισθάνομαι σαν να τρεμοπαίζει λιγάκι. Ωστόσο το στροφόμετρο παραμένει σταθερό, γύρω στις 900 στροφές. Όταν το γυρνάω σε βενζίνη, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Να σημειώσω ότι εν κινήσει το αυτοκίνητο δουλεύει ακριβώς όπως με βενζίνη, σε όλο το εύρος των στροφών, καμία απολύτως διαφορά.

Αν παρακολουθεί το θέμα κάποιος εγκαταστάτης θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τις απόψεις του, δεδομένου ότι ο δικός μου είναι εκτός Αθηνών.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Re: Alfa Romeo 147 - Bardolini

Δημοσίευσηαπό Cavaliere » Δευτ 11 Φεβ, 2013 12:28

anj890 έγραψε:Eίμαι κάτοχος μιας ALFA ROMEO 147, μοντέλο 2004, με 120.000 χλμ., εκ των οποίων τα 5.500 με υγραέριο. Το σύστημα είναι BARDOLINI, με απλή «λαδιέρα» JLM. To αυτοκίνητο δουλεύει σε όλο το φάσμα στροφών με υγραέριο, χωρίς ψεκασμό βενζίνης και χωρίς να γυρνάει σε βενζίνη μετά από κάποιες στροφές.
1) Το πρωί που βάζω μπροστά αργεί να γυρίσει σε υγραέριο. Πιο συγκεκριμένα κάνει 9, κάποιες φορές και 10 λεπτά. Γενικότερα αργεί να ζεσταθεί το αυτοκίνητο και όταν τελικά πιάνει τους 90 βαθμούς δεν κρατά σταθερή τη θερμοκρασία, αλλά μετά από λίγη ώρα πέφτει στους 70, μετά ανεβαίνει στους 80, πάλι στους 70 κ.ο.κ. Υπάρχει περίπτωση να έχει χαλάσει ο θερμοστάτης (δεν έχει αλλαχτεί ποτέ) και αν ναι τι προβλήματα δημιουργεί?
2) Όταν δουλεύει το αυτοκίνητο με υγραέριο στο ρελαντί, το αισθάνομαι σαν να τρεμοπαίζει λιγάκι. Ωστόσο το στροφόμετρο παραμένει σταθερό, γύρω στις 900 στροφές. Όταν το γυρνάω σε βενζίνη, το πρόβλημα εξαφανίζεται. Να σημειώσω ότι εν κινήσει το αυτοκίνητο δουλεύει ακριβώς όπως με βενζίνη, σε όλο το εύρος των στροφών, καμία απολύτως διαφορά.

Αν παρακολουθεί το θέμα κάποιος εγκαταστάτης θα εκτιμούσα ιδιαιτέρως τις απόψεις του, δεδομένου ότι ο δικός μου είναι εκτός Αθηνών.

Για το πρώτο ζήτημα μπορώ να σου πω με βεβαιότητα ότι είναι ο θερμοστάτης της μηχανής,συνήθως αλλάζει εύκολα.Δημιουργεί μεγαλύτερη κατανάλωση καυσίμου για τη βενζίνη τουλάχιστον και επιπλέον δε δουλεύει ο κινητήρας στην επιθυμητή θερμοκρασία
Opel Astra G Gas Italy
Cavaliere

Δημοσιευσεις: 42

Δημοσίευσηαπό labros » Δευτ 11 Φεβ, 2013 12:30

anj890 έγραψε:Eίμαι κάτοχος μιας ALFA ROMEO 147, μοντέλο 2004, με 120.000 χλμ., εκ των οποίων τα 5.500 με υγραέριο. Το σύστημα είναι BARDOLINI, με απλή «λαδιέρα» JLM. To αυτοκίνητο δουλεύει σε όλο το φάσμα στροφών με υγραέριο, χωρίς ψεκασμό βενζίνης και χωρίς να γυρνάει σε βενζίνη μετά από κάποιες στροφές.

Δεν είμαι εγκαταστάτης. Στο σκέλος 1 ναι έχεις πρόβλημα με το θερμοστάτη. Αργεί το αμάξι να ζεσταθεί άρα αργεί και να γυρίσει σε υγρέριο. Η αστάθεια στη θερμοκρασία δημιουργεί πρόβλημα στον κινητήρα. Φαντάσου να περάσεις τους 90. Και το σκέλος 2 μου φαίνεται ότι έχει σχέση με αυτή την αστάθεια και όχι με το υγραέριο.
Ηπρώτη κίνηση που έχεις να κάνεις είναι να πας σε μηχανικό να δεις γιατί αργεί να ζεσταθεί και αν θέλει άλλο θερμοστάτη. Αν διορθώσεις αυτό μετά βλέπεις το 2 που εγώ δεν νομίζω να έχεις κάποιο πρόβλημα.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Re: Απ: Alfa Romeo 147 - Bardolini

Δημοσίευσηαπό tsopirs » Δευτ 11 Φεβ, 2013 13:47

Για την αρυθμια στο ρελαντί πανε στον εγκαταστατη σου και Πες Του να ελέγξει και την μπεκιερα

Στάλθηκε από το EndeavorU μου χρησιμοποιώντας Tapatalk 2
Άβαταρ μέλους
tsopirs

Δημοσιευσεις: 513

Δημοσίευσηαπό gakost » Τετ 13 Φεβ, 2013 01:40

+1 για τον θερμοστάτη
έχεις και περισσότερες φθορές , μεγαλύτερη κατανάλωση μιας και δουλεύει ο εγκέφαλος δουλεύει πλούσιο μείγμα για να φθάσει σε θερμοκρασία λειτουργίας και αν πας σε ανοιχτό δρόμο με κρύο το καλοριφέρ δεν θα έχει καλή απόδοση. Γρήγορα στον μηχανικό. :angel:

Για τις στροφές μην κοιτάς το στροφόμετρο είναι στο περίπου για να μην τρεμοπαίζει και ανησυχείς το ότι το αισθάνεσε σημαίνει ότι όντως έχει θέμα και ας μην ανεβοκατεβαίνει το στροφόμετρο.
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό dennis » Τετ 13 Φεβ, 2013 20:29

bardolini δεν ηθελες?τρεχα γυρευε τωρα.

Πετα την λαδιερα θα χαλασες καταλυτη και λ.Βαλε μικροψεκασμους βενζινης
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό anj890 » Τετ 13 Φεβ, 2013 22:24

dennis έγραψε:bardolini δεν ηθελες?τρεχα γυρευε τωρα.

Πετα την λαδιερα θα χαλασες καταλυτη και λ.Βαλε μικροψεκασμους βενζινης

Δεν θυμάμαι να ζήτησα τη γνώμη σου ούτε για το σύστημα, ούτε για τη λαδιέρα. Μάθε να απαντάς σε αυτά που σε ρωτάνε και όχι να λες ότι σου κατεβαίνει.

Ευχαριστώ τα υπόλοιπα παιδιά για τις απαντήσεις τους. Το πρόβλημα λύθηκε. Άλλαξα θερμοστάτη, όντως ήταν χαλασμένος. Όσον αφορά το ρελαντί, είχε ψιλοβουλώσει ένα μπεκ. Μου άλλαξε όλη τη μπεκιέρα, εντός εγγύησης. Όλα ok τώρα.
anj890

Δημοσιευσεις: 108

Δημοσίευσηαπό john600 » Πέμ 14 Φεβ, 2013 19:56

εγω παντως με το bardolini εχω ηδη 16000 χλμ και παω μια χαρα!!!
hyundai atos 1100 bardolini 65000 χλμ
john600

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό eliask » Τετ 10 Απρ, 2013 09:23

Bardolini 20.000klm χωρίς το παραμικρό.
eliask

Δημοσιευσεις: 6

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 53 επισκέπτες