Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Τρυπημα εισαγωγης!!

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Τρυπημα εισαγωγης!!

Δημοσίευσηαπό Qgas » Πέμ 28 Φεβ, 2013 01:45

Δεν προκύπτει κανένα προβλημα δε αλλάζει ιδιαίτερα ο ψεκασμός του μπεκ της βενζίνης
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Πέμ 28 Φεβ, 2013 14:59

Osoi απο εσας τους "νομιμους" εγκαταστατες τρυπατε μεταλλικες εισαγωγες πανω στο αυτοκινητο και παιρνετε και 6-7 κατοσταρικα εργατικα μονο σας αξιζουν "Πολλά συγχαρητηρια" :mrgreen: :evil:
Ο δικος μου εγκαταστατης, ο οποιος δεν εχει αδεια χωρου νομιμου υγραεριου αλλα εχει αδεια τεχνιτη αεριων και νομιμο βεβαιως συνεργειο αυτοκινητων , και στα 2 ρενο 16V που μου φτιαξε αφαιρεσε μπροστα μου την αλουμινενια εισαγωγη για να την τρυπησει..... Και πιστεψτε με στα 16V renault η αφαιρεση της μεταλικης εισαγωγης απαιτει πολυ ΧΡΟΝΟ εργασιας.

Και αφηστε τις ΛΑΜΑΚΙΕΣ με τους ανταπτορες στα μπεκ της βενζινης γιατι δεν δουλευουν τις περισσοτερες φορες σωστα στη βενζινη τα συγχρονα μοτερ, ΑΝ σεβεστε τον ευατο σας κοι ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ :thumbdown:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό labros » Πέμ 28 Φεβ, 2013 15:50

taxtsom έγραψε:Osoi απο εσας τους "νομιμους" εγκαταστατες τρυπατε μεταλλικες εισαγωγες πανω στο αυτοκινητο και παιρνετε και 6-7 κατοσταρικα εργατικα μονο σας αξιζουν "Πολλά συγχαρητηρια" :mrgreen: :evil:
Ο δικος μου εγκαταστατης, ο οποιος δεν εχει αδεια χωρου νομιμου υγραεριου αλλα εχει αδεια τεχνιτη αεριων και νομιμο βεβαιως συνεργειο αυτοκινητων , και στα 2 ρενο 16V που μου φτιαξε αφαιρεσε μπροστα μου την αλουμινενια εισαγωγη για να την τρυπησει..... Και πιστεψτε με στα 16V renault η αφαιρεση της μεταλικης εισαγωγης απαιτει πολυ ΧΡΟΝΟ εργασιας.

Και αφηστε τις ΛΑΜΑΚΙΕΣ με τους ανταπτορες στα μπεκ της βενζινης γιατι δεν δουλευουν τις περισσοτερες φορες σωστα στη βενζινη τα συγχρονα μοτερ, ΑΝ σεβεστε τον ευατο σας κοι ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΤΕΣ :thumbdown:

Δεν είμαι εγκαταστάτης αλλά από ότι καταλαβαίνω γιατί να την βγάλεις όταν μπορείς να τρυπήσεις επάνω. Γιατί να κάνεις παραπάνω επέμβαση με ότι μπορεί να σημαίνει αυτό. Τα όποια γραζάκια μπορεί να πέσουν στους 700 βαθμούς που γίνεται η καύση κυριολεκτικά εξατμίζονται.
chevrolet cruze 1.6 του 2010
BRC seq 32 με obd
4000 LPG
135000 σύνολο
labros

Δημοσιευσεις: 827

Δημοσίευσηαπό Qgas » Παρ 01 Μαρ, 2013 01:51

taxtsom έγραψε:Osoi απο εσας τους "νομιμους" εγκαταστατες τρυπατε μεταλλικες εισαγωγες πανω στο αυτοκινητο και παιρνετε και 6-7 κατοσταρικα εργατικα μονο σας αξιζουν "Πολλά συγχαρητηρια" :mrgreen: :evil:

Τρυπημα εισαγωγής δεν γίνετε ποτε πανω στο μοτέρ αφαιρείται καθαρίζεται και τρυπιεται, προσεχτικά στα σημεία που μας δίνουν τα εγχειρίδια τοποθέτησης. Επίσης πρέπει πάντα να αλλάζει η φλαντζα / φλαντζες της εισαγωγής !!

Οσο αφορά τους ανταπτορες δουλεύουν άψογα στα σύγχρονα μοτέρ αρκεί να ξέρει κάποιος να τους τοποθετήσει σωστα , μονο σε κουρασμένα μπεκ και τρόμπας βενζίνης υπάρχουν μικρό προβληματα.
Οσο αφορά το οτι δεν δουλεύουν οι ανταπτορες οποιος στο ειπε πες του να ερθει μια βόλτα για να δει πως τοποθετούνται και δουλεουν , έχουν πάντα καλύτερο ψεκασμο απο το τρυπημα εισαγωγής αφαιρούνται πολυ εύκολα και δεν τραυματίζουν την εισαγωγη ούτε τραβούν αέρα.
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό lancialybra » Παρ 01 Μαρ, 2013 13:15

Qgas έγραψε:Τρυπημα εισαγωγής δεν γίνετε ποτε πανω στο μοτέρ αφαιρείται καθαρίζεται και τρυπιεται, προσεχτικά στα σημεία που μας δίνουν τα εγχειρίδια τοποθέτησης. Επίσης πρέπει πάντα να αλλάζει η φλαντζα / φλαντζες της εισαγωγής !!

Μάλλον έπρεπε να γράψεις ότι "Τρύπημα εισαγωγής δεν θα πρέπει να γίνεται ποτέ πάνω...", γιατί έχω στα χέρια μου (αν και λίγο παλαιές) οδηγίες μεγάλης εταιρίας που προτρέπει τρύπημα πάνω στην πολλαπλή, με τις συνήθεις πρακτικές αναρρόφησης, γράσου και τα σχετικά.

Qgas έγραψε:Οσο αφορά τους ανταπτορες δουλεύουν άψογα στα σύγχρονα μοτέρ αρκεί να ξέρει κάποιος να τους τοποθετήσει σωστα , μονο σε κουρασμένα μπεκ και τρόμπας βενζίνης υπάρχουν μικρό προβληματα.
Οσο αφορά το οτι δεν δουλεύουν οι ανταπτορες οποιος στο ειπε πες του να ερθει μια βόλτα για να δει πως τοποθετούνται και δουλεουν , έχουν πάντα καλύτερο ψεκασμο απο το τρυπημα εισαγωγής αφαιρούνται πολυ εύκολα και δεν τραυματίζουν την εισαγωγη ούτε τραβούν αέρα.

Εδώ θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω. Ο κατασκευαστής έχει επιλέξει με μεγάλη μεθοδικότητα το τύπου του μπεκ, τόσο ως προς την παροχή συγκεκριμένης ποσότητας σε κύκλο ψεκασμού όπως επίσης και το σχήμα της "βεντάλιας" του ψεκασμού, παράγοντας πολύ σημαντικός ο οποίος επηρρεάζεται εάν απομακρυνθεί το μπεκ ψεκασμού από το θάλαμο καύσης.
Μπορεί οι αντάπτορες να λειτουργούν καλά, αλλά προσωπική μου γνώμη είναι ότι δεν μπορούν να αποδώσουν το 100% του εργοστασιακού ψεκασμού λόγως αλλαγής της γεωμετρίας της "βεντάλιας" ψεκασμού.
Το εάν έχουν καλύτερο ψεκασμό οι αντάπτορες στο υγραέριο σε σχέση με εκείνον που προκύπτει από το τρύπημα της πολλαπλής, μάλλον έχει να κάνει με τον παράγοντα κακοτεχνία, γιατί εάν τρυπήσεις στο σωστό σημείο και με τη σωστή γωνία...ποιός ο λόγος της μειωμένης απόδοσης;
Lancia Lybra 1.8LX '00 - BRC "Plug & Drive"
http://lancialybra.mlemo.gr
lancialybra

Δημοσιευσεις: 102

Δημοσίευσηαπό dennis » Κυρ 03 Μαρ, 2013 13:09

Οπα ρε μεγαλε εσυ μαστορα.

Στα Renault ειναι πιο ευκολο να βγαλεις την εισαγωγη απο το να παλεβεις αναποδα να τρυπησεις ναι να ανοιξεις σπυρωματα.Σιγα την ωρα που θελει να βγει η εισαγωγη,πρωτη φορα θα εβγαλε εισαγωγη ο δικος σου εκτος αν εκανε μια βιδα μια γιδα!Για το ποσο παιρνουμε οσα θελουμε περνουμε συμφωνα με την εργατοωρα.

Αμα εισαι μαγκας βαλτο μονο σου ρε συ.
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Δευτ 04 Μαρ, 2013 21:53

Εγω προσωπικα ειπα στον μαστορα μου να τρυπησει πανω στην αλουμινενια εισαγωγη πανω στον κινητηρα με την μεθοδο αναρροφησης παντα, εφοσον εδωσε την επιλογη σε μενα λογο που με ειδε πολυ ανησυχο για αυτο το θεμα. Με διαβεβαιωσε οτι δεν θα υπαρξει το παραμικρο θεμα!
Αντιθετα μια λυμενη πολλαπλη θελει πολυ προσεκτικη τοποθετηση να πατησουν καλα οι νεες φλατζες...
Εδω και 70.000κμ (100.000κμ συνολικα το αμαξι)δεν εχω καποιο προβλημα, λειτουργει αψογα.
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Δημοσίευσηαπό LPGas » Τετ 06 Μαρ, 2013 11:01

Οι αντάπτορες δεν είναι η λύση.
Από τη στιγμή που ο χρόνος ψεκασμού έχει δυνατότητα ρύθμισης σε millisecond, τα 1-2 εκατοστά πιο πάνω αυτά επηρεάζουν θέλοντας και μη το χρόνο ψεκασμού της βενζίνης.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα όπως ανέφερε και ο lancialybra προέρχεται από τη βεντάλια καυσίμου η οποία χαλά εντελώς.
Έχουμε τοποθετήσει αντάπτορες σε Fiat και δουλεύουν άψογα, έχουμε τοποθετήσει σε Peugeot, Saab, Subaru και δημιούργησαν προβλήματα στη λειτουργία με βενζίνη. Στο υγραέριο δούλευαν άψογα όλα, αλλά στη βενζίνη αντιμετώπιζαν κάποια κενά – μπουκώματα.
Από την άλλη οι αντάπτορες στην αγορά είναι Universal (μόνο για κάτι fiat και Peugeot υπάρχει κιτ) . Δεν νομίζω να υπάρχει η εντύπωση ότι η τοποθέτηση τους είναι εργοστασιακή εφαρμογή για κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά…
LPGas - BRC Gas Service
210-4100025
lpgas.gr
υγραεριοκινηση
Άβαταρ μέλους
LPGas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 1281

Δημοσίευσηαπό taxtsom » Τετ 06 Μαρ, 2013 12:04

LPGas έγραψε:Οι αντάπτορες δεν είναι η λύση.
Από τη στιγμή που ο χρόνος ψεκασμού έχει δυνατότητα ρύθμισης σε millisecond, τα 1-2 εκατοστά πιο πάνω αυτά επηρεάζουν θέλοντας και μη το χρόνο ψεκασμού της βενζίνης.
Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα όπως ανέφερε και ο lancialybra προέρχεται από τη βεντάλια καυσίμου η οποία χαλά εντελώς.
Έχουμε τοποθετήσει αντάπτορες σε Fiat και δουλεύουν άψογα, έχουμε τοποθετήσει σε Peugeot, Saab, Subaru και δημιούργησαν προβλήματα στη λειτουργία με βενζίνη. Στο υγραέριο δούλευαν άψογα όλα, αλλά στη βενζίνη αντιμετώπιζαν κάποια κενά – μπουκώματα.
Από την άλλη οι αντάπτορες στην αγορά είναι Universal (μόνο για κάτι fiat και Peugeot υπάρχει κιτ) . Δεν νομίζω να υπάρχει η εντύπωση ότι η τοποθέτηση τους είναι εργοστασιακή εφαρμογή για κάθε αυτοκίνητο ξεχωριστά…

Έτσι !!! Πες τα! :thumbup:
ΒΜW 316 ti Compact LPG by Alfa Gas
taxtsom

Δημοσιευσεις: 260

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 06 Μαρ, 2013 22:02

Απο την αλλη υπαρχουν διαφορετικοι ανταπτορες για τους διαφόρους τύπους μπεκ βενζινης ( bosch , siemens japan κτλ ) και αυτοί μερικες φορες χρειαζονται μικρη παραμετροποιηση, σε δεκαδες τυπους οχηματων δεν υπαρχει κανενα θεμα , μονο σε μερικα παλιότερα μοντελα 6 κυλινδρων BMW αντιμετωπισαμε ελαχιστα θέματα στην εναλλαγη από υγραέριο σε βενζίνη. Συνήθως σε κουρασμενα μπεκ βενζίνης και αντλιες καυσιμου με πολλα χιλιομετρα. Βεβαια ακομα και επαγγελματικα αυτοκινητα οδικης βοηθειας προτιμουν να έχουν ανταπτορες απο το τρυπημα της εισαγωγης ωστε να μπορει να αποκατασταθει σε περιπτωση αντικαταστασης πληρως το αυτοκινητο.

Δεν ειναι πανακια οι ανταπτορες θελει εμπειρια και δοκιμες πολλες, ωστε να δουλέψουν σωστά.Ποσοι εγκαταστατες μετα την αφαιρεση της εισαγωγης για τρύπημα αλλαζουν φλατζες ? κατι που θα πρεπει να γινεται πάντα αντι το παστωμα με τις φλατζοκολες.

Εμεις έχουμε μια μεγαλη λιστα αυτοκινητων με ανταπτορες στο δρομο με μηδεν προβλημα.
QGAS LPG CENTER ATHENS
210 9420594
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 33 επισκέπτες