Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Διαβρωτικό στην Βενζίνη;;;;

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Διαβρωτικό στην Βενζίνη;;;;

Δημοσίευσηαπό giannis8893 » Τετ 20 Μαρ, 2013 20:11

Καλησπέρα σε όλους...χθες μου συνέβει το εξής περίεργο περιστατικό και θέλω να το μοιραστώ μαζί σας.

Το αυτοκίνητό μου είναι Opel Astra H 2007 και έκανα μετατροπή σε υγραέριο πριν από 1 χρόνο και έχω κάνει 25.000 χιλιόμετρα.

Χθες, καθώς επέστρεφα από μεγάλη διαδρομή και ενώ κινόμουν με υγραέριο, το αυτοκίνητο άρχισε να μου κάνει κομπιάσματα. Θεώρησα ότι αφού είναι και καιρός να κάνω αλλαγή φίλτρου υγραερίου, ίσως είχε μαζέψει σκουπιδάκια.... σε 1 χιλιόμετρο βρήκα βενζινάδικο και είπα να βάλω βενζίνη μιας και ήμουν με λαμπάκι για να έχω σε περίπτωση που βουλώσει το υγραέριο.

Με το που φτάνω στο βενζινάδικο και ανοίγει ο υπάλληλος την τάπα της βενζίνας, άρχισε να βγαίνει καπνός από την τάπα ανεφοδιασμού...κάτι σαν να καιγόταν μέσα στο ντεπόζιτο...

Λέω του υπαλλήλου να μην βάλει και να το πάρω από εκεί και να το πάω σε 2 χιλιόμετρα που ήταν το σπίτι μου, μην πάρουμε καμια φωτιά στο βενζινάδικο...

Λέω, θα το ξεκινήσω με υγραέριο και να φύγω...αλλά σε 500 μέτρα έσβησαν τα πάντα, και οι ενδείξεις του υγραερίου. Σήμερα, που έβγαλε την τρόμπα ο μηχανικός, του μύριζε περίεργα η βενζίνη...την έβαλε σε ενα πλαστικό ποτηράκι και πήρε και κανονική βενζίνη και την έβαλε σε ένα άλλο δίπλα για να κάνει δοκιμές με καθαρή βενζίνη στην τρόμπα...και είδαμε το ποτηράκι με την "βρώμικη" βενζίνη να λιώνει....!!!!!!!!!

Ο μηχανικός μου είπε ότι αυτή η βενζίνη έκαψε την τρόμπα...αφού από σκουπίδια, είχε μεν αλλά δεν δικαιολογούσαν την βλάβη!!!!

Είχα βάλει πριν 15.000 χιλιόμετρα, tunap στην δεξαμενή...και από βενζίνες έβαζα μόνο 5ευρα αφού έτσι κι αλλιώς δεν έκαιγε...

Το έχει ξαναπάθει κανείς; Τι πράγμα είναι αυτό? Βουντού? Μάγια;
Ο τελικός προορισμός μου... http://www.drakotrypa.gr
giannis8893

Δημοσιευσεις: 7

Re: Διαβρωτικό στην Βενζίνη;;;;

Δημοσίευσηαπό geopapad0p » Τετ 20 Μαρ, 2013 23:10

Μάλλον επειδή είχες άδειο σχεδον το ρεζερβουάρ κ δεν ανανεωνοταν η βενζίνη με φρέσκια.
Δεν έχει κ ξεχωριστό φιλτρο καυσίμου το Astra, οπότε έκαψε την αντλία που δεν ψυχόταν κ σωστα.
D-4D...
geopapad0p

Δημοσιευσεις: 104

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 20 Μαρ, 2013 23:22

Και γω πρωτη φορα τ'ακουω !!! :shock: Καποια χημική αντιδραση εγινε αλλα απο τι ??? Βενζινη λογικα δεν εκαιγες και ισως υπηρχαν ακομα ίχνη απο tunap(αν καταλαβα καλα ειχες βαλει και στην δεξαμενη βενζινης). Μαλλον κατι εγινε με ολα τα προσθετα βενζινης και tunap, και σε συνδιασμο με θερμοκρασιες (γιατι φανταζομαι ειχες ελαχιστη βενζινη) εγινε.
Παντως αντλιες καιγονται συνεχεια ειδικα αν κρατας λιγη βενζινη μεσα.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό giannis8893 » Πέμ 21 Μαρ, 2013 00:10

Εγώ αυτό νόμισα....ότι επειδή το είχα με χαμηλή στάθμη αρκετό καιρό, τα έπαιξε η αντλία..αλλά η αυτό που έπαθε η βενζίνα με παραξένεψε....!!! Πάρα πολύ!!!!!
Ο τελικός προορισμός μου... http://www.drakotrypa.gr
giannis8893

Δημοσιευσεις: 7

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Πέμ 21 Μαρ, 2013 00:16

Μήπως το ποτηράκι ήταν πλαστικό? Η βενζίνη ξέρεις είναι πολύ ισχυρός διαλύτης. Έχω δεί να λίώνει φελιζολένιο ποτήρι σε 5-10 δευτερόλεπτα και να φεύγει ο πάτος
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό zep » Πέμ 21 Μαρ, 2013 09:29

Η βενζίνη δεν είχε τίποτα.Ως γνωστόν είναι ισχυρός διαλύτης και για αυτό θέλει ειδικά πλαστικά για να κουβαληθεί σε περίπτωση που μείνεις για παράδειγμα.Θα έπρεπε να το ξέρει ο μηχανικός σου.
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό dennis » Σάβ 23 Μαρ, 2013 21:18

Εχει συμβει στα παλια αυτοκινητα που ειχαν καρμπυρατερ,να τρυπαει ο πλωτηρας του καρμπυρατερ που ειναι απο πλαστικο,σαν κ αυτο της βενζινης,και να κανει υπερχυλιση.

Πολυ σπανια(1-2) σε αντλια βενζινης.Το Tuna Up λεει να το βαζουμε σε σχεδον φουλαρισμενο ντεποζιτο βενζινης και να μην το αφηνουμε με λιγη βενζινη οταν το εχουμε βαλει προσφατα.

Πιθανον να ειναι ισχυρο κι να θελει αρκετη ποσοτητα βενζινης για να αραιωθει...
dennis
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 51

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 34 επισκέπτες