Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Renault Scenic III και Prins

Προβλήματα στην εκκίνηση; Διακοπές κατά τη λειτουργία; Σας γυρίζει σε βενζίνη; Safe Mode; Λαμπάκι μηχανής – κωδικοί βλάβης;

Renault Scenic III και Prins

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Τετ 04 Μάιος, 2011 10:38

Πρόσφατα τοποθέτησα σε Renault Scenic III το σύστημα Prins (VSI) με μπεκ Keihin.
1ο πρόβλημα: Αφού γέμισα το ντεπόζιτο υγραερίου έβαλα και 18 λίτρα βενζίνη για τα ξεκινήματα με κρύο κινητήρα. Εκτός του ότι στην αρχή ο δείκτης της βενζίνης κατέβαινε κανονικά σαν να δούλευε βενζίνη, μετά από μερικά άναψε σβήσε (σχεδόν σε 3 ημέρες) ανέβηκε η στάθμη αλλά όχι εκεί που βρίσκονταν αρχικά.
Είναι δυνατόν σε 330 χλμ από τότε που τοποθετήθηκε το υγραέριο να έχει κάψει σχεδόν 10 λίτρα βενζίνης;
Τελικά υπάρχει λύση με το δείκτη της βενζίνης στα γαλλικά τουτού;
2ο πρόβλημα: Κατά το ξεκίνημα ήξερα ότι χρειάζεται βενζίνη μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας. Όμως 9 λεπτά στο ρελαντί που χρειάζεται για να γυρίσει σε υγραέριο μου φαίνονται πολλά. Και που να πιάσουν τα κρύα το χειμώνα. Σε ερώτηση προς τον τεχνικό μου είπε ότι έτσι είναι και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Επιπλέον στο ρελαντί θα καίει και βενζίνη. Αυτά βέβαια μου τα είπαν αφού έγινε η τοποθέτηση.
3ο πρόβλημα: Η επιλογή του VSI συστήματος έγινε γιατί λόγω του turbo κινητήρα (1,4 TCE) θεώρησα ότι έπρεπε να τοποθετήσω σύστημα 5ης γενιάς (τοποθέτηση εγκεφάλου με bypass από αυτόν του αυτοκινήτου και μπεκ υγρού ψεκασμού). Η ύπαρξη λαδιέρας (flash lube) που τοποθετήθηκε είναι απαραίτητη; Μήπως τελικά είναι 4ης γενιάς και με πιάσανε κότσο; Η ρύθμιση της ποσότητας λιπαντικού που θα στάζει με ποιόν τρόπο γίνεται; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε με το μάτι, όπως στα νοσοκομεία με τον ορό (μια σταγόνα ανά 10 δεύτερα μου είπε και το βλέπω μια ανά 13 δεύτερα)! Κάθε κινητήρας δεν έχει τις δικές του απαιτήσεις; Μήπως τελικά καταστρέψω τον κινητήρα με αυτή την επέμβαση;
4ο πρόβλημα: Σε άνοιγμα που έκανα χθες με 150 χλμ και 6000 στροφές, άρχισε να χτυπάει η ένδειξη αλλαγής από υγραέριο σε βενζίνη. Μετά από σβήσιμο και άναμα επανήλθε σε υγραέριο.

Έχω αρχίσει ήδη να το μετανιώνω. Την τοποθέτηση του υγραερίου την κάνουμε για οικονομία στις μετακινήσεις μας και όχι απλά για να μεγαλώσουμε την αυτονομία του αυτοκινήτου.
Εάν είναι να καίω και βενζίνη και να φοβάμαι σε κάθε άνοιγμα μήπως κάψω τον κινητήρα, τότε ποιος ο λόγος να προβώ σε μια τέτοια κίνηση; Μια κατανάλωση 1-1,5 lt/100 χλμ την καταλαβαίνω αλλά να καίω και βενζίνη...
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσιευσεις: 13

Re: Renault Scenic III και Prins

Δημοσίευσηαπό outlander » Τετ 04 Μάιος, 2011 12:03

φιλε μου καλημερα και καλος ηρθες...καταρχην η prins ειναι μια απο τις ποιο αξιοπιστες εταιριες απ'οτι ακουμε τουλαχιστον...... και για να καταλαβω σου ειπαν οτι βαζεις 5ης γενιας με λαδιερα :?: :?: απ'οσο γνωριζω στα 5ης υγρου ψεκασμου δεν μπαινει. 2) επισης στα 5ης γενιας που ειναι υγρου ψεκασμου επαναλαμβανω δεν περιμενεις να ζεσταθει η μηχανη για να γυρισει σε υγραεριο γυρναει αυτοματα στα 55'' η 30'' η αναλογα τη ρυθμιση του εγκαταστατη αλλα παντα μιλαμε για δευτερολεπτα
outlander

Δημοσιευσεις: 19

Δημοσίευσηαπό odys2008 » Τετ 04 Μάιος, 2011 13:54

Φίλε μου το vsi είναι ΑΕΡΙΟΥ ψεκασμού και όχι υγρού. Τώρα ο καθένας τα ονομάζει ότι γενιάς θέλει..... Ο θεοδώρου με είχε πει ότι το δικό του είναι 6ης γενιάς αερίου ψεκασμού.... Μόνο 3 συστήματα υπάρχουν υγρού ψεκασμού: τα icom, τα vialle και τα PRINS Liqui Max. Όχι αυτό που σου έβαλε... Με τον γνωστό διαχωρισμό που κάνουμε εδώ μέσα είναι 4ρτης γενιάς απλά με καλύτερο εγκέφαλο, αλλά δεν είναι υγρού ψεκασμού με ότι συνεπάγεται αυτό, γι αυτό και η prins έχει άλλο σύστημα το Liqui Max για υγρό ψεκασμό
odys2008

Δημοσιευσεις: 125

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Τετ 04 Μάιος, 2011 16:12

tsoukoc έγραψε:Πρόσφατα τοποθέτησα σε Renault Scenic III το σύστημα Prins (VSI) με μπεκ Keihin.
1ο πρόβλημα: Αφού γέμισα το ντεπόζιτο υγραερίου έβαλα και 18 λίτρα βενζίνη για τα ξεκινήματα με κρύο κινητήρα. Εκτός του ότι στην αρχή ο δείκτης της βενζίνης κατέβαινε κανονικά σαν να δούλευε βενζίνη, μετά από μερικά άναψε σβήσε (σχεδόν σε 3 ημέρες) ανέβηκε η στάθμη αλλά όχι εκεί που βρίσκονταν αρχικά.
Είναι δυνατόν σε 330 χλμ από τότε που τοποθετήθηκε το υγραέριο να έχει κάψει σχεδόν 10 λίτρα βενζίνης;
Τελικά υπάρχει λύση με το δείκτη της βενζίνης στα γαλλικά τουτού;
2ο πρόβλημα: Κατά το ξεκίνημα ήξερα ότι χρειάζεται βενζίνη μέχρι να ζεσταθεί ο κινητήρας. Όμως 9 λεπτά στο ρελαντί που χρειάζεται για να γυρίσει σε υγραέριο μου φαίνονται πολλά. Και που να πιάσουν τα κρύα το χειμώνα. Σε ερώτηση προς τον τεχνικό μου είπε ότι έτσι είναι και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Επιπλέον στο ρελαντί θα καίει και βενζίνη. Αυτά βέβαια μου τα είπαν αφού έγινε η τοποθέτηση.
3ο πρόβλημα: Η επιλογή του VSI συστήματος έγινε γιατί λόγω του turbo κινητήρα (1,4 TCE) θεώρησα ότι έπρεπε να τοποθετήσω σύστημα 5ης γενιάς (τοποθέτηση εγκεφάλου με bypass από αυτόν του αυτοκινήτου και μπεκ υγρού ψεκασμού). Η ύπαρξη λαδιέρας (flash lube) που τοποθετήθηκε είναι απαραίτητη; Μήπως τελικά είναι 4ης γενιάς και με πιάσανε κότσο; Η ρύθμιση της ποσότητας λιπαντικού που θα στάζει με ποιόν τρόπο γίνεται; Γιατί στη συγκεκριμένη περίπτωση έγινε με το μάτι, όπως στα νοσοκομεία με τον ορό (μια σταγόνα ανά 10 δεύτερα μου είπε και το βλέπω μια ανά 13 δεύτερα)! Κάθε κινητήρας δεν έχει τις δικές του απαιτήσεις; Μήπως τελικά καταστρέψω τον κινητήρα με αυτή την επέμβαση;
4ο πρόβλημα: Σε άνοιγμα που έκανα χθες με 150 χλμ και 6000 στροφές, άρχισε να χτυπάει η ένδειξη αλλαγής από υγραέριο σε βενζίνη. Μετά από σβήσιμο και άναμα επανήλθε σε υγραέριο.

Έχω αρχίσει ήδη να το μετανιώνω. Την τοποθέτηση του υγραερίου την κάνουμε για οικονομία στις μετακινήσεις μας και όχι απλά για να μεγαλώσουμε την αυτονομία του αυτοκινήτου.
Εάν είναι να καίω και βενζίνη και να φοβάμαι σε κάθε άνοιγμα μήπως κάψω τον κινητήρα, τότε ποιος ο λόγος να προβώ σε μια τέτοια κίνηση; Μια κατανάλωση 1-1,5 lt/100 χλμ την καταλαβαίνω αλλά να καίω και βενζίνη...

Φιλε μου περαν απο οτι εχει συμβει, εχεις βαλει 1 πολυ καλο συστημα και δεν θα πρεπει να το περνεις κατακαρδα. Ολα τα υπολοιπα στραβα που αναφερεις ειναι θεμα ρυθμησεων και μονο. Πες μου μονο κατι γιατι εχω απορια. Στον Φαρμακη το εβαλες ?

Γι'αυτα που αναφερεις, καλα ειπανε τα παιδια. Οσο για τα λιτρα που λες οτι καις, μαλλον δεν τα καις μονο στο ρελεντι αλλα και εν κινηση...

Ο τεχνικος καλα θα κανει να σκηψει απο πανω σου και να βοηθησει οσο μπορει. Μα καλα δεν σου ειχανε πει τιποτα για το πως θα δουλευει το συστημα ???

Οταν λες bypass απο τον μαμα εγκεφαλο τι ειναι αυτο ??? Ετσι σου ειπαν ??? Δεν υφυσταται και τετοιο. Ολοι οι εγκεφαλοι lpg συνδεονται με τον μαμα εγκεφαλο αλλα οι 5ης γενιας διαφερουν (απο τους εγκεφακους 4ης)στον τροπο που διαβαζουν, αλληλεπιδρουν κτλ με τον μαμα εγκεφαλο π.χ. δεν αντιγραφεται σε αυτους ο χαρτης της βενζινης και μετα ''τρομπαρει'' ο χακερας μαστορας για να τον φερει να ψεκαζει lpg σωστα....

Και εννοειται οτι ΔΕΝ ειναι τα μπεκ που κανουν το συστημα να εκχεει υγρο το lpg αλλα η ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ TOY ΟΛΟΥ ΚΙΤ.

Γενικοτερα βλεπω οτι υπαρχουν θεμετακια οχι καλης ρυθμησης. Πηγενε να στα διορθωσει

Και αν θυμασαι οτι καλα εκανες...εκτος και αν σου περισσευουν λεφτα για βενζινη.
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό GREGORI » Τετ 04 Μάιος, 2011 16:22

Δουλευεις πνευμονα οχι υγρης εκχυσης για αυτο εβαλε την λαδιερα απλη 5 σταγονες το λεπτο ,επειδη εχεις και τουρμπο προφανως
δεν παιρνει την ποσοτητα που χρειαζεται στις ψηλες (μεγαλυτερος πνευμονας ισως καλυτερα) αλλα στα τουρμποκινητα το υγρης
ενδεικνεται.

θερμοκρασια μεταβασης απο κρυο στο αεριο γυρω στους 35 βαθμους αν ειναι να βραση το ψυγειο να βρασω ρυζι για την μαστορια.

Πανε μια βολτα απο εκει και αν σιγουρα του ζητησες να σε βαλει υγρου και σε εβαλε αλλο πες του να στο αλλαξη αλλιως...
Jetta 1.6 mpi Ζavoli άνευ λαδιέρας - 55000 ++χλμ -1200 hour LPG/215 hour βενζινη/
GREGORI

Δημοσιευσεις: 263

Δημοσίευσηαπό tsoukoc » Πέμ 05 Μάιος, 2011 00:08

Στον Φαρμακη το εβαλες ?

Η τοποθέτηση έγινε στην Greenautogas. Προφανώς δεν μου δόθηκε να καταλάβω τι σύστημα θα τοποθετηθεί.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο μόνο σε αυτούς γιατί μετά από όσα έγιναν και το έψαξα λίγο, κατάλαβα τις διαφορές μεταξύ των συστημάτων. Δυστυχώς δεν σας είχα βρει νωρίτερα. Όφειλαν όμως όπως το έψαξα εγώ, να με είχαν ενημερώσει για τις διαφορές και τι θα τοποθετηθεί στο τέλος.

Γι'αυτα που αναφερεις, καλα ειπανε τα παιδια. Οσο για τα λιτρα που λες οτι καις, μαλλον δεν τα καις μονο στο ρελεντι αλλα και εν κινηση...

Τι εννοείς και εν κινήσει; Θεωρητικά δεν έπρεπε από τη στιγμή που γυρνάει σε υγραέριο να δουλεύει μόνο υγραέριο; Από ότι είδα στην Prins μόνο στο VSI-DI καταναλώνεται και βενζίνη.

Ο τεχνικος καλα θα κανει να σκηψει απο πανω σου και να βοηθησει οσο μπορει. Μα καλα δεν σου ειχανε πει τιποτα για το πως θα δουλευει το συστημα ???

Όπως κατάλαβες όχι λεπτομέρειες.

Οταν λες bypass απο τον μαμα εγκεφαλο τι ειναι αυτο ??? Ετσι σου ειπαν ???

Ακριβώς αυτά είναι τα λόγια του τεχνικού. Ο εγκέφαλος του lpg παρεμβάλλεται μεταξύ εγκεφάλου αυτοκινήτου και κυλίνδρων. Για αυτό και δείχνει να κατεβαίνει ο δείκτης της βενζίνης.

Και αν θυμασαι οτι καλα εκανες...εκτος και αν σου περισσευουν λεφτα για βενζινη.

Επειδή πλέον δεν περισσεύουν χρήματα για τίποτα, για αυτό προχώρησα σε μια τέτοια μετατροπή και μάλιστα σε καινούργιο αυτοκίνητο. Με σκοπό βέβαια κάποτε να γίνει απόσβεση. Όχι για να βάζω φθηνά 55 λίτρα υγραερίου και ακριβά 20 λίτρα βενζίνης κάθε φορά που ανεφοδιάζω. Η επιλογή του ακριβού συστήματος έγινε με γνώμονα να μην έχω προβλήματα με ένα κινητήρα νέας τεχνολογίας και μάλιστα turbo.
Μετά από όλα αυτά τι πιστεύετε ότι με το συγκεκριμένο σύστημα (αέριου ψεκασμού) θα έχω πρόβλημα για τον συγκεκριμένο κινητήρα;
Renault Scenic III (1,4 TCE)
LPG Prins (VSI, Keihin)
tsoukoc

Δημοσιευσεις: 13

Δημοσίευσηαπό astragjtg » Πέμ 05 Μάιος, 2011 00:26

tsoukoc έγραψε:Η τοποθέτηση έγινε στην Greenautogas. Προφανώς δεν μου δόθηκε να καταλάβω τι σύστημα θα τοποθετηθεί.
Δεν ρίχνω το φταίξιμο μόνο σε αυτούς γιατί μετά από όσα έγιναν και το έψαξα λίγο, κατάλαβα τις διαφορές μεταξύ των συστημάτων. Δυστυχώς δεν σας είχα βρει νωρίτερα. Όφειλαν όμως όπως το έψαξα εγώ, να με είχαν ενημερώσει για τις διαφορές και τι θα τοποθετηθεί στο τέλος.

Σε ρωτησα για τον Φαρμακη γιατι ο ανθρωπος στο μαγαζι του κανει φοβερη δουλεια και με τ'αμαξι αλλα και με την ενημερωση του πελατη. Με αυτα που ειπες μου φανηκε παραξενο να το ειχες βαλει εκει.

tsoukoc έγραψε:Τι εννοείς και εν κινήσει; Θεωρητικά δεν έπρεπε από τη στιγμή που γυρνάει σε υγραέριο να δουλεύει μόνο υγραέριο; Από ότι είδα στην Prins μόνο στο VSI-DI καταναλώνεται και βενζίνη.

Ειναι θεμα προγραμματισμου. Αν στο προγραμματησε να καιει και σε καποιο φασμα στροφων πιο ψηλα απόσο σου ειπαν..τοτε καις. Συνηθως το βαζουν να καιει στο ρελαντι αλλα και στις ψηλες, μετα τις 4.500στρ με 5000στρ περιπου. Ξανα τσεκαρησε το γιατι καις αρκετη βενζινη... Δεν δικαιολογειται...

Και καλα θα κανουν να ασχοληθουν μαζι σου γιατι τους εδωσες 1 σκαζμο λεφτα...

tsoukoc έγραψε:..... Ο εγκέφαλος του lpg παρεμβάλλεται μεταξύ εγκεφάλου αυτοκινήτου και κυλίνδρων. Για αυτό και δείχνει να κατεβαίνει ο δείκτης της βενζίνης.

Το οτι κατεβαινει ο δεικτης βενζινης ειναι ασχετο με το lpg... Eιναι ο τροπος που μετρα το αμαξι σου την καταναλωση. Υπαρχει και σχετικο θεμα, ριξε 1 ματια.

tsoukoc έγραψε:Μετά από όλα αυτά τι πιστεύετε ότι με το συγκεκριμένο σύστημα (αέριου ψεκασμού) θα έχω πρόβλημα για τον συγκεκριμένο κινητήρα;

Δε νομιζω να εχεις προβλημα, αν φυσικα γινουν οι σωστες ρυθμησεις και να λειτουργει το αμαξι σωστα :thumbup:
ASTRA G 1.6 ΜΕ ICOM JTG LPG KIT
Άβαταρ μέλους
astragjtg

Δημοσιευσεις: 1470

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 05 Μάιος, 2011 02:40

Και γω το ίδιο συστημα έχω φιλε μου και δεν υπήρξε ούτε υπάρχει τέτοιο θέμα τρεχα γρηγορα στον μάστορα για προγραματισμο και αν δεν στο λύσει πάρε τηλ στον αντιπρόσωπο , απο ότι ξέρω στην green autogas έχουν ενα πολυ καλό εγκαταστατη το Γιάννη που προγραματιζει εξαιρετικα τα πρινς
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό LPGhostWriter » Πέμ 05 Μάιος, 2011 12:46

odys2008 έγραψε:Φίλε μου το vsi είναι ΑΕΡΙΟΥ ψεκασμού και όχι υγρού. Τώρα ο καθένας τα ονομάζει ότι γενιάς θέλει..... Ο θεοδώρου με είχε πει ότι το δικό του είναι 6ης γενιάς αερίου ψεκασμού.... Μόνο 3 συστήματα υπάρχουν υγρού ψεκασμού: τα icom, τα vialle και τα PRINS Liqui Max. Όχι αυτό που σου έβαλε... Με τον γνωστό διαχωρισμό που κάνουμε εδώ μέσα είναι 4ρτης γενιάς απλά με καλύτερο εγκέφαλο, αλλά δεν είναι υγρού ψεκασμού με ότι συνεπάγεται αυτό, γι αυτό και η prins έχει άλλο σύστημα το Liqui Max για υγρό ψεκασμό

Πρεπει να ρωτατε αν ειναι υγρου ή αεριου ψεκασμου, ωστε να περνετε τη σωστη απαντηση.
Οποιος ρωταει τι γενια ειναι το συστημα που βαζει, στο μονο που θα καταληξει ειναι οτι ολα ειναι 5ης γενιας και οτι σε λιγο καιρο θα υπαρχει και 18ης γενιας που θα κανει και Ελληνικο καφε με ειδικο συστημα καμινετου που θα δουλευει με το γκαζι της μπουκαλας του αυτοκινητου. =)) =))
LPGhostWriter
Διαχειριστής

Δημοσιευσεις: 201

Δημοσίευσηαπό dathens » Πέμ 05 Μάιος, 2011 21:39

LPGhostWriter έγραψε:
odys2008 έγραψε:Φίλε μου το vsi είναι ΑΕΡΙΟΥ ψεκασμού και όχι υγρού. Τώρα ο καθένας τα ονομάζει ότι γενιάς θέλει..... Ο θεοδώρου με είχε πει ότι το δικό του είναι 6ης γενιάς αερίου ψεκασμού.... Μόνο 3 συστήματα υπάρχουν υγρού ψεκασμού: τα icom, τα vialle και τα PRINS Liqui Max. Όχι αυτό που σου έβαλε... Με τον γνωστό διαχωρισμό που κάνουμε εδώ μέσα είναι 4ρτης γενιάς απλά με καλύτερο εγκέφαλο, αλλά δεν είναι υγρού ψεκασμού με ότι συνεπάγεται αυτό, γι αυτό και η prins έχει άλλο σύστημα το Liqui Max για υγρό ψεκασμό

Πρεπει να ρωτατε αν ειναι υγρου ή αεριου ψεκασμου, ωστε να περνετε τη σωστη απαντηση.
Οποιος ρωταει τι γενια ειναι το συστημα που βαζει, στο μονο που θα καταληξει ειναι οτι ολα ειναι 5ης γενιας και οτι σε λιγο καιρο θα υπαρχει και 18ης γενιας που θα κανει και Ελληνικο καφε με ειδικο συστημα καμινετου που θα δουλευει με το γκαζι της μπουκαλας του αυτοκινητου. =)) =))

Σύμφωνω αλλα υπό όρους δεν παίρνουν όλοι οι κινητήρες υγρό ψεκασμο δηλαδή ο δικος μου v6 w164 Mercedes του 2005-6 δεν μπορει να βάλει υγρό κατηγορηματικά αν και αρκετοί που μίλησα πριν την εγκατάσταση έλεγαν μόνο υγρο ψεκασμο σε αυτο το αμάξι , κάνοντας έρευνα στη Γερμανία με εκατοντάδες ml με Υγραεριο όλοι βαζαν πρινς και κανείς viale ή icom , που υπήρχε φυσικά στους εγκαταστατες σε άλλες μάρκες αυτοκινήτων και είχα δίκιο μέχρι τώρα ΜΗΔΈΝ πρόβλημα με 9000 χιλιόμετρα με LPG ενω ένας γνωστός δημοσιογράφος με το ίδιο αμάξι ( Θεοδωράκης ) με υγρού ψεκασμού (icom) το πηρε στο χέρι :-s :-\
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Επόμενο

Επιστροφή στο Αντιμετωπίζετε πρόβλημα;

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 56 επισκέπτες