zep έγραψε:Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.
ποιος το λεει αυτο φιλε για εξηγησε μας?
zep έγραψε:Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.
vaxalis έγραψε:zep έγραψε:Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.
ποιος το λεει αυτο φιλε για εξηγησε μας?
valsam έγραψε:Για εξηγηστε το μου ρε παιδια γιατι εχω μπερδευτει,δηλ. με τα μαμα μπουζι κλεινοντας το διακενο μπορουμε να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα το που θα ειχαμε βαζοντας ενα απο αυτα τα (ακριβα)ngk lpg π.χ?
Και τι γινεται αφου κλεισουμε το διακενο π.χ οταν κινουμαστε με βενζινη,υπαρχει προβλημα?
Και ποσο κλεινουμε το διακενο,π.χ τα δικα μου μαμα εχου 1 θα το κατεβασω στο 0,7?
zep έγραψε:Οι βαλβίδες χτύπησαν απο άλλο λόγο, προφανώς ευπάθεια των συγκεκριμένων με το υγραέριο ή να ήταν και οι 3 εγκαταστάσεις χάλια;;,Όχι όμως από τα μπουζί εφόσον ήταν όλα σωστά.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις άλλα μπουζί από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.Το αμάξι πρέπει να έχει περάσει από ένα καλό έλεγχο ή σέρβις πρίν μπεί υγραέριο.Οι κατασκευαστές συστημάτων υγραερίου φτιάχνουν λογικά τα συστήματα για χρήση με τα κανονικά μπουζί που προτείνουν οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου σου.Αν ένα αμάξι έχει πρόβλημα με την εγκατάσταση ή την ποιότητα του συστήματος υγραερίου, τα μπουζί δεν το σώνουν.
Τα μπουζί ιριδίου είναι για αντοχή στην χρήση αλλά πιο ακριβά, οπότε η μία ή άλλη σε σχέση με τα κανονικά.Εξωτικές μάρκες αυτοκινήτου ή αγωνιστικά απαιτούν τέτοια μπουζί ή ειδικά μπουζί αγώνων λόγω πιέσεων, θερμοκρασιών κ.α.
Ακόμα και το κλείσιμο του διάκενου στα κανονικά μπουζί, είναι tip για την χρήση με υγραέριο.Το δικό μου αυτοκίνητο, είτε έβαλα ιριδίου, είτε NGK LPG, είτε έκλεισα διάκενο στα κανονικά, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα πλήν "σπιρτάδας" όταν έβαλα ιριδίου και αυτό γιατί τα απλά μπουζί που έβγαλα, είχαν 60.000χλμ.
valsam έγραψε:Φιλε zep το ξερω οτι καμια σχεση τα μπουζι με το χτυπημα των βαλβιδων στα fοrd των γνωστων και φιλων,σαν παραδειγμα το εθεσα για την αμφιβολια εαν και κατα ποσο κανουν δουλεια λαδιερες και ξυδιερες και κατα ποσο τα ειδικα μπουζι,γιάυτο και ειπα ο φιλος που εβαλε ξανα μαμα βαλβιδες και εδρες αλλα εβαλε και λαδιερα δεν ξαναειχε προβλημα ο φιλος που δεν εβαλε τιποτα ξαναειχε,ο φιλος με τον καμενο πολαπλασιαστη λεω εγω τωρα αν ειχε βαλει τα μπουζι για lpg μηπως τον γλητωνε τον πολαπλασιαστη ?
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες
|
|
|