Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Αλλαγή με μπουζι για LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Αλλαγή με μπουζι για LPG

Δημοσίευσηαπό vaxalis » Κυρ 16 Ιουν, 2013 00:56

zep έγραψε:Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.

ποιος το λεει αυτο φιλε για εξηγησε μας?
vaxalis

Δημοσιευσεις: 297

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 16 Ιουν, 2013 10:09

vaxalis έγραψε:
zep έγραψε:Στα μπουζί ιριδίου και αυτά που είναι ειδικά για υγραέριο (ουσιαστικά τα περισσότερα είναι και αυτά ιριδίου) , δεν πειράζουμε διάκενο.

ποιος το λεει αυτο φιλε για εξηγησε μας?

Γιατί ρε φίλε vaxalis, αγωνιστικό θα στίσει;Τα μπουζί για υγραέριο είναι υποτίθεται έτοιμα απλά πρέπει να ελέγξουμε διάκενο μην έχει ξεφύγει.Τα ιριδίου έχουν "ισχυρό" σπινθήρα για την καύση του υγραερίου και για αυτό τα προτιμήσαμε.Δεν άλλαξε κάτι στην ιπποδύναμη του αυτοκινήτου για να κλείσω διάκενο.
Στα απλά μπουζί άντε πες χρειάζεται ένα κλείσιμο του διάκενου για καλύτερο σπινθήρα για το υγραέριο.
Δεν είναι απαγορευτικό στα ιριδίου αλλά σε ένα απλό αυτοκίνητο γιατί να το αλλάξει κάποιος όταν λόγω τεχνολογίας του μπουζί επαρκεί το διάκενό του για την δουλειά που το θέλει;Και πώς θα μετρήσει διάκενο ο περισσότερος κόσμος;ούτε φίλερ έχουν οι περισσότεροι.Πόσο μάλλον μηχανήματα και γνώσεις για να δούν απόδοση κ.α

Ίσως δεν το έθεσα σωστά και να παρερμηνεύτηκε.Οπότε το διάκενο στα ιριδίου μπορεί να αλλάξει εάν είστε σχετικός και έχετε κατάλληλο εξοπλισμό.Σχετικό λίνκ για τους ενδιαφερόμενους.http://www.ngksparkplugs.com/tech_support/spark_plugs/installation/index.asp?mode=nml
Προσοχή μόνο σε όσους θέλουν να ανοίξουν τον σπινθήρα στο μπουζί για μεγαλύτερη απόδοση, μην κάψουν πολλαπλασιαστές καθώς όσο ανοίγουμε διάκενο, τόσο ρεύμα απαιτείται από τον πολλαπλασιαστή και για αυτό απαιτούνται καλύτερα συστήματα ανάφλεξης.
Τελευταία επεξεργασία από zep και Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:46, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
zep

Δημοσιευσεις: 156

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 16 Ιουν, 2013 10:31

Για εξηγηστε το μου ρε παιδια γιατι εχω μπερδευτει,δηλ. με τα μαμα μπουζι κλεινοντας το διακενο μπορουμε να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα το που θα ειχαμε βαζοντας ενα απο αυτα τα (ακριβα)ngk lpg π.χ?
Και τι γινεται αφου κλεισουμε το διακενο π.χ οταν κινουμαστε με βενζινη,υπαρχει προβλημα?
Και ποσο κλεινουμε το διακενο,π.χ τα δικα μου μαμα εχου 1 θα το κατεβασω στο 0,7?
Επισης καπου εδω μεσα διαβασα οτι τα μπουζι παρολου που τα δινει ο καθε κατασκευαστης π.χ για 20-30-40 χιλ. χλμ μπορουμε να τα κρατησουμε πολαπλασια χλμ απ'οτι τα δινει ο κατασκευαστης βγαζοντας τα και ρυθμιζοντας το διακενο οπως θα επρεπε να ειναι μαμα,αυτο ισχυει?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 16 Ιουν, 2013 10:47

valsam έγραψε:Για εξηγηστε το μου ρε παιδια γιατι εχω μπερδευτει,δηλ. με τα μαμα μπουζι κλεινοντας το διακενο μπορουμε να εχουμε το ιδιο αποτελεσμα το που θα ειχαμε βαζοντας ενα απο αυτα τα (ακριβα)ngk lpg π.χ?
Και τι γινεται αφου κλεισουμε το διακενο π.χ οταν κινουμαστε με βενζινη,υπαρχει προβλημα?
Και ποσο κλεινουμε το διακενο,π.χ τα δικα μου μαμα εχου 1 θα το κατεβασω στο 0,7?

valsam,αν ο κατασκευαστής για παράδειγμα τοποθετεί μπουζί με διάκενο 1,0 (το καταλαβαίνεις από το τελευταίο νούμερο του κωδικού του μπουζί δλδ πχ BP6ES10, εσύ μπορείς να κατεβάσεις το διάκενο με το ειδικό εργαλείο που βλέπεις στο βίντεο κατά 1-2 μονάδες για καλύτερη καύση λόγω των ιδιοτήτων στο υγραέριο. Δλδ το 10 σαν κωδικό το κάνεις ουσιαστικά BP6ES9ή8.Δεν θα πάθει κάτι το αυτοκίνητο στη βενζίνη γιατί είναι οριακές οι διαφορές αλλά αρκετές για το υγραέριο.Το πολύ πολύ πας δοκιμάζοντας και αν δείς ότι σου κάνει κοψίματα ή αρρυθμίες στη βενζίνη, αν έχεις κατεβάσει διάκενο κατά 2 μονάδες, να το κλείσεις μόνο κατά μια μονάδα.
Προσοχή θέλει αν ανοίξει κάποιος πολύ το διάκενο απο εσφαλμένη εντύπωση για καλύτερη απόδοση όπου εκεί καίγονται πολλαπλασιαστές.Αντίθετα, αν κλείσει κάποιος πολύ το διάκενο στο μπουζί, το πολύ-πολύ να βραχυκυκλώσει.
Όσο για χρήση απλού μπουζί ή ιριδίου, οι περισσότεροι λένε πως τα απλά μπουζί είναι υπεραρκετά.Τα ιριδίου πάνε απλά 2πλάσια χλμ αλλά είναι και 2πλά πιο ακριβά και άντε να έχουν λίγο καλύτερη απόδοση σε υψηλά φορτία.
zep

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:08

Ερώτηση:
Αν κάποιος δεν έχει προβλήματα με τα ΑΠΛΑ μπουζί που ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ Ο ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΣ για το αυτοκίνητο του ποιος ο λόγος να τα αλλάξει να βάλει ιριδίου να ανοιγοκλείνει διάκενα, να βάζει ψυχρότερα θερμότερα ή οτιδήποτε άλλο; Αν κάποιος κινητήρας είναι τόσο οριακός και έχει προβλήματα άλλη υπόθεση αλλά και πάλι μήπως χρειάζεται σωστότερη ρύθμιση στο υγραέριο ή καταλληλότερο σύστημα για το συγκεκριμένο αυτοκίνητο παρά να καλύψει το πρόβλημα με μπουζί; :?:
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:35

Φιλε gakost και εγω εχω τρεις φιλους που μια χαρα πηγαινανε τα αυτοκινητα τους(ford mavarick)και δεν ειχαν προβλημα εως οτου και οι τρεις μαζι σε διαστημα 2-3 μηνων χτυπησαν βαλβιδες χθες το εμαθα αφου πηρα τηλ. στον εναν να τον ρωτησω να βαλω η να μην βαλω λαδιερα και εμαθα τα εξης, οι 2 που επαθαν την ζημια τους ξαναβαλαν μαμισιες ford βαλβιδες και εδρες στην επισκευη(ο ενας ηταν αυτος που πηρα τηλ.)και ο τριτος παραγγειλε απο Αγγλια βαλβιδες και εδρες ειδικες για υγραεριο(stelite μεταλο καπως ετσι μου το ειπε) ο φιλος λοιπον εβαλε ηλεκτρονικη λαδιερα και απο τοτε εχει κανει 35 χιλ. χλμ και δεν του παρουσιαστηκε ξανα προβλημα,ο φιλος με τις ειδικες βαλβιδες ουτε λαδια ουτε ξυδια και κανενα προβλημα και ο τριτος της παρεας χωρις λαδιερα και τουναπ ξανα χτυπησαν βαλβιδες στα 12 χιλ. χλμ,εχω εναν ακομη φιλο με ford cmax που εκαψε πολαπλασιαστη και μεχρι να του μεινει ο πολαπλασιαστης στα χερια μια χαρα πηγαινε το αυτοκινητο,μηπως λεω μηπως αν ειχε βαλει μπουζακια για υγραεριο την γλητωνε?
Το θεμα ειναι να προλαβουμε την οποια ζημια για να μην μας προκυψει!
valsam

Δημοσίευσηαπό zep » Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:39

Οι βαλβίδες χτύπησαν απο άλλο λόγο, προφανώς ευπάθεια των συγκεκριμένων με το υγραέριο ή να ήταν και οι 3 εγκαταστάσεις χάλια;;,Όχι όμως από τα μπουζί εφόσον ήταν όλα σωστά.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις άλλα μπουζί από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.Το αμάξι πρέπει να έχει περάσει από ένα καλό έλεγχο ή σέρβις πρίν μπεί υγραέριο.Οι κατασκευαστές συστημάτων υγραερίου φτιάχνουν λογικά τα συστήματα για χρήση με τα κανονικά μπουζί που προτείνουν οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου σου.Αν ένα αμάξι έχει πρόβλημα με την εγκατάσταση ή την ποιότητα του συστήματος υγραερίου, τα μπουζί δεν το σώνουν.
Τα μπουζί ιριδίου είναι για αντοχή στην χρήση αλλά πιο ακριβά, οπότε η μία ή άλλη σε σχέση με τα κανονικά.Εξωτικές μάρκες αυτοκινήτου ή αγωνιστικά απαιτούν τέτοια μπουζί ή ειδικά μπουζί αγώνων λόγω πιέσεων, θερμοκρασιών κ.α.
Ακόμα και το κλείσιμο του διάκενου στα κανονικά μπουζί, είναι tip για την χρήση με υγραέριο.Το δικό μου αυτοκίνητο, είτε έβαλα ιριδίου, είτε NGK LPG, είτε έκλεισα διάκενο στα κανονικά, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα πλήν "σπιρτάδας" όταν έβαλα ιριδίου και αυτό γιατί τα απλά μπουζί που έβγαλα, είχαν 60.000χλμ.
zep

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 16 Ιουν, 2013 11:50

Φιλε zep το ξερω οτι καμια σχεση τα μπουζι με το χτυπημα των βαλβιδων στα fοrd των γνωστων και φιλων,σαν παραδειγμα το εθεσα για την αμφιβολια εαν και κατα ποσο κανουν δουλεια λαδιερες και ξυδιερες και κατα ποσο τα ειδικα μπουζι,γιάυτο και ειπα ο φιλος που εβαλε ξανα μαμα βαλβιδες και εδρες αλλα εβαλε και λαδιερα δεν ξαναειχε προβλημα ο φιλος που δεν εβαλε τιποτα ξαναειχε,ο φιλος με τον καμενο πολαπλασιαστη λεω εγω τωρα αν ειχε βαλει τα μπουζι για lpg μηπως τον γλητωνε τον πολαπλασιαστη ?
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 16 Ιουν, 2013 12:00

zep έγραψε:Οι βαλβίδες χτύπησαν απο άλλο λόγο, προφανώς ευπάθεια των συγκεκριμένων με το υγραέριο ή να ήταν και οι 3 εγκαταστάσεις χάλια;;,Όχι όμως από τα μπουζί εφόσον ήταν όλα σωστά.
Δεν υπάρχει κανένας λόγος να βάλεις άλλα μπουζί από αυτά που προτείνει ο κατασκευαστής.Το αμάξι πρέπει να έχει περάσει από ένα καλό έλεγχο ή σέρβις πρίν μπεί υγραέριο.Οι κατασκευαστές συστημάτων υγραερίου φτιάχνουν λογικά τα συστήματα για χρήση με τα κανονικά μπουζί που προτείνουν οι κατασκευαστές του αυτοκινήτου σου.Αν ένα αμάξι έχει πρόβλημα με την εγκατάσταση ή την ποιότητα του συστήματος υγραερίου, τα μπουζί δεν το σώνουν.
Τα μπουζί ιριδίου είναι για αντοχή στην χρήση αλλά πιο ακριβά, οπότε η μία ή άλλη σε σχέση με τα κανονικά.Εξωτικές μάρκες αυτοκινήτου ή αγωνιστικά απαιτούν τέτοια μπουζί ή ειδικά μπουζί αγώνων λόγω πιέσεων, θερμοκρασιών κ.α.
Ακόμα και το κλείσιμο του διάκενου στα κανονικά μπουζί, είναι tip για την χρήση με υγραέριο.Το δικό μου αυτοκίνητο, είτε έβαλα ιριδίου, είτε NGK LPG, είτε έκλεισα διάκενο στα κανονικά, δεν άλλαξε απολύτως τίποτα πλήν "σπιρτάδας" όταν έβαλα ιριδίου και αυτό γιατί τα απλά μπουζί που έβγαλα, είχαν 60.000χλμ.

οταν το ηλεκρικο κυκλωμα υψηλης τασης και τα εξαρτηματα του ειναι σε καλη κατασταση οτι μπουζι και να βαλεις δεν θα καταλαβεις καμια διαφορα, σε περιπτωση που καταλαβεις διαφορα τοτε κατι δεν παει καλα απλα δεν το καταλαβαινεις στην βενζινα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό hlias » Κυρ 16 Ιουν, 2013 12:06

valsam έγραψε:Φιλε zep το ξερω οτι καμια σχεση τα μπουζι με το χτυπημα των βαλβιδων στα fοrd των γνωστων και φιλων,σαν παραδειγμα το εθεσα για την αμφιβολια εαν και κατα ποσο κανουν δουλεια λαδιερες και ξυδιερες και κατα ποσο τα ειδικα μπουζι,γιάυτο και ειπα ο φιλος που εβαλε ξανα μαμα βαλβιδες και εδρες αλλα εβαλε και λαδιερα δεν ξαναειχε προβλημα ο φιλος που δεν εβαλε τιποτα ξαναειχε,ο φιλος με τον καμενο πολαπλασιαστη λεω εγω τωρα αν ειχε βαλει τα μπουζι για lpg μηπως τον γλητωνε τον πολαπλασιαστη ?

αφου εισαι αγχοτικος τυπος γιατι εβαλες υγραεριο βρε αδελφε την ζαχαρενια σου ηθελες να χαλασεις ή εχεις λυσει ολα τα προβληματα σου και ηθελες να εχεις καποιο ετσι για να ασχολησε?
πολλαπλασιαστες χαλανε και στην βενζινα, τα maverick καινε βαλβιδες και στην βενζινα αν δεν ρυθμιζεις συχνα βαλβιδες, γενικα τα ford ειναι πολυ ευαισθητα στο υγραεριο, αν δουλευει σωστα το αυτοκινητο σου μην το πειραζεις δεν θα εχεις προβλημα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 23 επισκέπτες