Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό savvas31 » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 13:28

Ηλία (και όποιον άλλο ξέρει) ήθελα να σε ρωτήσω το εξής.

Ας πούμε ότι ρυθμίζουμε τις βαλβίδες στο αυτοκίνητο όποτε αυτό είναι απαραίτητο.
Πόσες φορές μπορεί να γίνει η ρύθμιση αυτή;

Ρωτάω γιατί αν πούμε ότι μία ρύθμιση στοιχίσει 300-400€ και μία αλλαγή εδρών βαλβίδων κτλ ώστε να ξενοιάσεις γύρω στα 1200€ (σωστά;)τότε με τρεις ρυθμίσεις έρχεσαι στα ίσια.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι πόσες φορές μπορείς να ρυθμίσεις το διάκενο και αν πραγματικά ξενοιάζεις όταν βάλεις καλύτερα κράματα εκεί που πρέπει...ή και πάλι πρέπει να ρυθμίζεις.......
NISSAN XTRAIL 2.5 2005 ME ICOM JTG
savvas31

Δημοσιευσεις: 59

Δημοσίευσηαπό valsam » Δευτ 29 Ιούλ, 2013 18:32

Για εξηγηστε μου κατι ρε παιδια,εχω λεμε αυτοκινητο με κοκορακια στις βαλβιδες και ο μαστορας μου μου προτεινε να πηγαινω πολυ συχνα για ελεγχο και ρυθμιση των βαλβιδων μιας και το αυτοκινητο μου ειναι στα ευαισθητα με υγραεριο,και παω λεμε καθε 10.000 χλμ και μου τις ρυθμιζει,σωνετε ετσι η κατασταση και ειμαι ασφαλης,υπαρχει περιορισμος στο ποσες φορες μπορει να ρυθμισει τις βαλβιδες,ποια η διαφορα με αυτοκινητα με καπελοτα και αυτα γιατι δεν γινετε να ρυθμιστουν(αλλαγη των καπελοτων) πανω απο ορισμενες φορες?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό fokion » Τετ 31 Ιούλ, 2013 12:10

hlias έγραψε:απαξ και αλλαξεις βαλβιδες και οδηγους το κοστος ειναι ιδιο ειτε παθεις ζημια ειτε το φτιαξεις προληπτικα.

Ηλια διαφωνω ( οχι τενικά αν και εκει εχω και μερικές ενστασεις ) αλλα πρακτικά.

Κατι που "το προγραματιζω" σημαινει οτι το εχω στο πισω μερος του μυαλου μου και κανω τα κουμαντα μου και οικονομικά και χρονικά

Οπως πχ εγω με το μοτερ παρταλι που εχω ( προ υγραεριου ) παντα ψαχνω νεα κεφαλή και τωρα βφηκα απο ενα φιλο που πηρε ενα ολοκληρο για την φανοποιεια μου εδωσε ολο το μοτερ ( με καμενη φλατζα απο τον προηγουμενο ιδιοκτητη 100 ευρω - λογω φλατζας το πηρε τσαμπα - μοτερ με 130.000 χλμ. εγω εχω κοντερισια 253.000 ασε τα ποσα πραγματικά...)

Τεχνικά γιατι το "μπαμ" δε ξερεις τι αλλο θα συμπαρασυρει....
ΚΙΑ SPORTAGE 1 - Σύστημα PLATINCA - 100.000 χλμ.
Άβαταρ μέλους
fokion

Δημοσιευσεις: 2253

Δημοσίευσηαπό rocky » Σάβ 03 Αύγ, 2013 18:47

γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα αν υπάρχει μάστορας στην ελλάδα που αναλαμβάνει την αλλαγή βαλβίδων και εδρών με νέες ανθεκτικότερες κατάλληλες για υγραέριο και ναι ας μας γράψει ποιός έιναι.Δέν νομίζω να ενοχληθεί κανένας για διαφιμιστικούς ή άλλους λόγους.Το αυτοκίνητο είναι κια ceed 1,6 και έχει 61.000 χιλ με αέριο απο τα συνολικά 121.000 χιλ.Εχω πρόβλημα με βαλβίδες και για ρύθμιση μου ζητούν 300 με 450 ευρώ γιατί όλες οι βαλβίδες είναι κλειστές και θέλουν όλες καπελώτα.το θέμα είναι και να ρυθμιστούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναθελήσουν ρύθμιση οπότε μια τρύπα στο νερό.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.
rocky

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 03 Αύγ, 2013 20:33

rocky έγραψε:γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα αν υπάρχει μάστορας στην ελλάδα που αναλαμβάνει την αλλαγή βαλβίδων και εδρών με νέες ανθεκτικότερες κατάλληλες για υγραέριο και ναι ας μας γράψει ποιός έιναι.Δέν νομίζω να ενοχληθεί κανένας για διαφιμιστικούς ή άλλους λόγους.Το αυτοκίνητο είναι κια ceed 1,6 και έχει 61.000 χιλ με αέριο απο τα συνολικά 121.000 χιλ.Εχω πρόβλημα με βαλβίδες και για ρύθμιση μου ζητούν 300 με 450 ευρώ γιατί όλες οι βαλβίδες είναι κλειστές και θέλουν όλες καπελώτα.το θέμα είναι και να ρυθμιστούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναθελήσουν ρύθμιση οπότε μια τρύπα στο νερό.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

αν και το καλυτερο ειναι να πας στο ρεκτιφιε που συνεργαζεται ο μηχανικος σου, αν θες εναλλακτικη λυση ρεκτιφιε original στην λευκα 2104123504 και 2104127073 ζητας τον Μιχαλη, δωσε μεγαλη βαρυτητα στην αλλαγη των εδρων που ειναι και το πιο σημαντικο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό rocky » Σάβ 03 Αύγ, 2013 21:25

Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?
rocky

Δημοσιευσεις: 34

Δημοσίευσηαπό hlias » Σάβ 03 Αύγ, 2013 22:17

rocky έγραψε:Ευχαριστώ για την απάντηση hlias θα πάρω να ρωτήσω.αν και είμαι θεσσαλονίκη θα στείλω κεφαλάρι αθήνα γιατί βαρέθηκα την βλακεία του κάθε μάστορα εδ περα. Γνωρίζεις τίποτα από κόστος?

κοστος δεν ξερω να σου πω (δεν ειναι ο φτηνοτερος αλλα η δουλια του ειναι πολυ καλη) μιλα στο τηλεφωνο με τον Μιχαλη την δευτερα το πρωι, να στειλεις μαζι εκκεντροφορους και καπελωτα για να σου το δωσει ρυθμισμενο και ετοιμο για να το βαλετε πανω.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό gkazakias » Κυρ 04 Αύγ, 2013 01:33

rocky έγραψε:γνωρίζει κάποιος υπεύθυνα αν υπάρχει μάστορας στην ελλάδα που αναλαμβάνει την αλλαγή βαλβίδων και εδρών με νέες ανθεκτικότερες κατάλληλες για υγραέριο και ναι ας μας γράψει ποιός έιναι.Δέν νομίζω να ενοχληθεί κανένας για διαφιμιστικούς ή άλλους λόγους.Το αυτοκίνητο είναι κια ceed 1,6 και έχει 61.000 χιλ με αέριο απο τα συνολικά 121.000 χιλ.Εχω πρόβλημα με βαλβίδες και για ρύθμιση μου ζητούν 300 με 450 ευρώ γιατί όλες οι βαλβίδες είναι κλειστές και θέλουν όλες καπελώτα.το θέμα είναι και να ρυθμιστούν, σε σύντομο χρονικό διάστημα θα ξαναθελήσουν ρύθμιση οπότε μια τρύπα στο νερό.Παρακαλώ όποιος γνωρίζει ας απαντήσει.

Στα 61.000 να φανταστω ειναι η πρωτη ρυθμιση? Πως ξερεις οτι θα θελουν συνεχεια? Μπορει να φτασει στο απροχωρητο μετα απο 5-6 ρυθμισεις που μπορει να ειναι σε πολλα χλμ. Το κοστος που αναφερεις για ρυθμιση ειναι εξωφρενικο, εχεις ρωτησει αλλου? Τα καπελωτα στο δικο μου hyundai κανουν 5-6 ευρω το ενα.

Γνωμη μου, μην ανοιγεις καπακι χωρις λογο προληπτικα. Αστο να βγαλει το ψωμι του κριμα ειναι. Για πιο μετα, συμφωνω να κανεις αυτο που σκεφτεσαι τωρα.

Τι συμπτωματα σου κανει το αμαξι προ ρυθμισης βαλβιδων?
gkazakias

Δημοσιευσεις: 1513

Re: Απ: Έλεγχος διάκενων βαλβίδων

Δημοσίευσηαπό alexmar » Κυρ 04 Αύγ, 2013 09:00

Ενας μηχανικός μου ειχε πει οτι τα καπελοτα ειναι πολυ φθηνα και στις αντιπροσωπιες τα πουλανε πανάκριβα
Για ψαχτειτε λιγο ακουω για 3 και 4 κατοστάρικα που λετε και μου φενονται εξωφρενικά

Sent from my GT-N7100 using Tapatalk 2
alexmar

Δημοσιευσεις: 10

Δημοσίευσηαπό valsam » Κυρ 04 Αύγ, 2013 09:49

Υπαρχει τελικα κανεις ρε παιδια να μου εξηγησει αυτο που ρωτησα πριν απο καιρο,εχω λεμε αυτοκινητο με κοκορακια στις βαλβιδες και ο μαστορας μου μου προτεινε να πηγαινω πολυ συχνα για ελεγχο και ρυθμιση των βαλβιδων μιας και το αυτοκινητο μου ειναι στα ευαισθητα με υγραεριο,και παω λεμε καθε 10.000 χλμ και μου τις ρυθμιζει,σωνετε ετσι η κατασταση και ειμαι ασφαλης,υπαρχει περιορισμος στο ποσες φορες μπορει να ρυθμισει τις βαλβιδες,ποια η διαφορα με αυτοκινητα με καπελοτα και αυτα γιατι δεν γινετε να ρυθμιστουν(αλλαγη των καπελοτων) πανω απο ορισμενες φορες?
Δηλ. μπορω να τις ρυθμιζω τις βαλβιδες οσες φορες θελω σε αυτοκινητο με κοκορακια ?
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 18 επισκέπτες