taxtsom έγραψε::wave: Δυστυχώς (για την τσεπη μας) τοση ειναι η ποσοτικη αυξηση της καταναλωσης με lPG (~15-25%)!
Διαφωνώ και τα δυο μου αυτοκίνητα είναι στο +10-12%. Ισως τα παλαιότερα συστήματα να είχαν 15-25%
Sent from my iPhone using Tapatalk
taxtsom έγραψε::wave: Δυστυχώς (για την τσεπη μας) τοση ειναι η ποσοτικη αυξηση της καταναλωσης με lPG (~15-25%)!
valsam έγραψε:Ρε παιδια μια ρωτηση γιατι δεν το καταλαβαινω τι συμβαινει με την καταναλωση,υπαρχει περιπτωση να αυτοδιορθωνει το κιτ της europegas την καταναλωση του υγραεριου(δεν εχω συδεση με obd)?
Λοιπον οσο περναει ο καιρος ολο και λιγοτερη γινετε η καταναλωση υγραεριου στο αυτοκινητο ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ για να μου πειραξει τα μειγματα,δηλ. στην αρχη η μεση καταναλωση ηταν ακατεβατα στα 12+ λιτρα ενω σε ιδιες συνθηκες με βενζινη ηταν στα 10, δηλ. ειχα μια διαφορα της ταξης του 20%,οσο περναει ο καιρος το ποσοστο της καταναλωσης υγραεριου-βενζινης εχει πεσει κοντα στο 7-8% δηλ. τα τελευταια 2000 χ.λ.μ εχω μεση καταναλωση 10,6-10,8 λιτρα τα 100 με υγαεεριο,και αναρωτιεμε πως γινετε αυτο,μηπως λεω τιποτα το συστημα την εκανε την δουλεια η τιποτα βρηκα τον Χαλκιδικιωτη με το καλο μιγμα?
valsam έγραψε:Τι να μετρησω Ηλια το αυτοκινητο 15 χρονια το εχω και η μικροτερη καταναλωση που εχω πετυχει ηταν περυσι(λογο κρισης και αυγο πανω στο πενταλ γκαζιου)που για 3000 χλμ κινουμενος στην Χαλκιδικη αποκλειστικα το καλοκαιρι πετυχα 9,7 καταναλωση ρεκορ οικονομιας με ταχυτητες 70-80 χλμ την ωρα και με 5η ταχυτητα, με λιγο-ελαχιστο παραπανω γκαζι ειμαι στα 10 λιτρα μ.ο. με παρομοια οδηγηση τωρα με αεριο ειμαι στα 10,6-10,7 (5000 χλμ εχω κανει με το αεριο μεχρι στιγμης και τα 2500-3000 τα εχω κανει στην Χαλκιδικη)!
Στα πρωτα 500-1000 χλμ που εκανα στην χαλκιδικη ημουν πανω απο 12 λιτρα καταναλωσης,μετα επεσα στα 11,5 στα 11 και τωρα στα 10,6 οπως ειπα καιν[παντα το ιδιο δρομολογιο και ιδιο τροπο οδγησης,και παντα απο το ιδιο πρατηριο(αφου τους δοκιμασα ολους κατασταλαξα σε εναν!),λεω μηπως καπως παρολου που δεν το εχω συνδεσει μεσο obd να εχει την δυνατοτητα να μπορει να διωρθωνει το συστημα την καταναλωση και εχει πεσει τοσο,αλλιος τι να παιζει?
papoys έγραψε:Βρε παιδιά μήπως παίζουν ρόλο και τα μίγματα στην κατανάλωση.??
Έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στα χιλιόμετρα σε δύ οκοντινά πρατήρια που συνήθως γεμίζω.
Και τα δύο έχουν μίγμα coral .
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο ένας εφοδιάζεται με αυτοκίνητα κάποιας εταιρείας ενώ ο άλλος έχει δικό του βυτίο και
εφοδιάζει τα πρατήριά του.
Δεν θάθελα ακόμη να γράψω πρατήρια μπας κι εγώ είμαι λάθος.Θα κάνω ακόμη κάποιες μετρήσεις και θα επανέλθω.
Μήπως λέω μήπως είχε κάποια δίκια (όχι στα ποσοστά που έλεγε βέβαια) πριν καναδυό μήνες κάποιος συμφουρμίτης
από Πειραιά που είχε γράψει μία τέτοια περίπτωση.???
Και τότε τον είχαμε πάρει όλοιμε τις πέτρες.![]()
![]()
![]()
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 25 επισκέπτες
|
|
|