Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Ψεκασμός Βενζίνης

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Europe Gas-BRC

Δημοσίευσηαπό splitapsou » Παρ 28 Ιουν, 2013 15:10

taxtsom έγραψε::wave: Δυστυχώς (για την τσεπη μας) τοση ειναι η ποσοτικη αυξηση της καταναλωσης με lPG (~15-25%)!

Διαφωνώ και τα δυο μου αυτοκίνητα είναι στο +10-12%. Ισως τα παλαιότερα συστήματα να είχαν 15-25%

Sent from my iPhone using Tapatalk
splitapsou

Δημοσιευσεις: 194

Δημοσίευσηαπό valsam » Παρ 28 Ιουν, 2013 17:01

15 χρονια το εχω το αυτοκινητο και ξερω τι εκαιγα,σε ταξιδη με 100 σταθερα ειχα 10 λιτρα καταναλωση,με το υγραεριο εχω 12,χθες το βαλαμε στο λαπτοπ και οι γραμμες ηταν τζαμι μου ειπε ο μαστορας http://www.youtube.com/watch?v=hefOY3C2HiM
valsam

Δημοσιευσεις: 1395

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 22 Αύγ, 2013 19:19

Ρε παιδια μια ρωτηση γιατι δεν το καταλαβαινω τι συμβαινει με την καταναλωση,υπαρχει περιπτωση να αυτοδιορθωνει το κιτ της europegas την καταναλωση του υγραεριου(δεν εχω συδεση με obd)?
Λοιπον οσο περναει ο καιρος ολο και λιγοτερη γινετε η καταναλωση υγραεριου στο αυτοκινητο ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ για να μου πειραξει τα μειγματα,δηλ. στην αρχη η μεση καταναλωση ηταν ακατεβατα στα 12+ λιτρα ενω σε ιδιες συνθηκες με βενζινη ηταν στα 10, δηλ. ειχα μια διαφορα της ταξης του 20%,οσο περναει ο καιρος το ποσοστο της καταναλωσης υγραεριου-βενζινης εχει πεσει κοντα στο 7-8% δηλ. τα τελευταια 2000 χ.λ.μ εχω μεση καταναλωση 10,6-10,8 λιτρα τα 100 με υγαεεριο,και αναρωτιεμε πως γινετε αυτο,μηπως λεω τιποτα το συστημα την εκανε την δουλεια η τιποτα βρηκα τον Χαλκιδικιωτη με το καλο μιγμα?
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 22 Αύγ, 2013 19:32

valsam έγραψε:Ρε παιδια μια ρωτηση γιατι δεν το καταλαβαινω τι συμβαινει με την καταναλωση,υπαρχει περιπτωση να αυτοδιορθωνει το κιτ της europegas την καταναλωση του υγραεριου(δεν εχω συδεση με obd)?
Λοιπον οσο περναει ο καιρος ολο και λιγοτερη γινετε η καταναλωση υγραεριου στο αυτοκινητο ΧΩΡΙς ΝΑ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ΣΤΟ ΜΑΣΤΟΡΑ για να μου πειραξει τα μειγματα,δηλ. στην αρχη η μεση καταναλωση ηταν ακατεβατα στα 12+ λιτρα ενω σε ιδιες συνθηκες με βενζινη ηταν στα 10, δηλ. ειχα μια διαφορα της ταξης του 20%,οσο περναει ο καιρος το ποσοστο της καταναλωσης υγραεριου-βενζινης εχει πεσει κοντα στο 7-8% δηλ. τα τελευταια 2000 χ.λ.μ εχω μεση καταναλωση 10,6-10,8 λιτρα τα 100 με υγαεεριο,και αναρωτιεμε πως γινετε αυτο,μηπως λεω τιποτα το συστημα την εκανε την δουλεια η τιποτα βρηκα τον Χαλκιδικιωτη με το καλο μιγμα?

μετρα και καταναλωση βενζινης τωρα για να δεις που εισαι με την βενζινα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό valsam » Πέμ 22 Αύγ, 2013 21:16

Τι να μετρησω Ηλια το αυτοκινητο 15 χρονια το εχω και η μικροτερη καταναλωση που εχω πετυχει ηταν περυσι(λογο κρισης και αυγο πανω στο πενταλ γκαζιου)που για 3000 χλμ κινουμενος στην Χαλκιδικη αποκλειστικα το καλοκαιρι πετυχα 9,7 καταναλωση ρεκορ οικονομιας με ταχυτητες 70-80 χλμ την ωρα και με 5η ταχυτητα, με λιγο-ελαχιστο παραπανω γκαζι ειμαι στα 10 λιτρα μ.ο. με παρομοια οδηγηση τωρα με αεριο ειμαι στα 10,6-10,7 (5000 χλμ εχω κανει με το αεριο μεχρι στιγμης και τα 2500-3000 τα εχω κανει στην Χαλκιδικη)!
Στα πρωτα 500-1000 χλμ που εκανα στην χαλκιδικη ημουν πανω απο 12 λιτρα καταναλωσης,μετα επεσα στα 11,5 στα 11 και τωρα στα 10,6 οπως ειπα καιν[παντα το ιδιο δρομολογιο και ιδιο τροπο οδγησης,και παντα απο το ιδιο πρατηριο(αφου τους δοκιμασα ολους κατασταλαξα σε εναν!),λεω μηπως καπως παρολου που δεν το εχω συνδεσει μεσο obd να εχει την δυνατοτητα να μπορει να διωρθωνει το συστημα την καταναλωση και εχει πεσει τοσο,αλλιος τι να παιζει?
valsam

Δημοσίευσηαπό hlias » Πέμ 22 Αύγ, 2013 21:35

valsam έγραψε:Τι να μετρησω Ηλια το αυτοκινητο 15 χρονια το εχω και η μικροτερη καταναλωση που εχω πετυχει ηταν περυσι(λογο κρισης και αυγο πανω στο πενταλ γκαζιου)που για 3000 χλμ κινουμενος στην Χαλκιδικη αποκλειστικα το καλοκαιρι πετυχα 9,7 καταναλωση ρεκορ οικονομιας με ταχυτητες 70-80 χλμ την ωρα και με 5η ταχυτητα, με λιγο-ελαχιστο παραπανω γκαζι ειμαι στα 10 λιτρα μ.ο. με παρομοια οδηγηση τωρα με αεριο ειμαι στα 10,6-10,7 (5000 χλμ εχω κανει με το αεριο μεχρι στιγμης και τα 2500-3000 τα εχω κανει στην Χαλκιδικη)!
Στα πρωτα 500-1000 χλμ που εκανα στην χαλκιδικη ημουν πανω απο 12 λιτρα καταναλωσης,μετα επεσα στα 11,5 στα 11 και τωρα στα 10,6 οπως ειπα καιν[παντα το ιδιο δρομολογιο και ιδιο τροπο οδγησης,και παντα απο το ιδιο πρατηριο(αφου τους δοκιμασα ολους κατασταλαξα σε εναν!),λεω μηπως καπως παρολου που δεν το εχω συνδεσει μεσο obd να εχει την δυνατοτητα να μπορει να διωρθωνει το συστημα την καταναλωση και εχει πεσει τοσο,αλλιος τι να παιζει?

μπορει ο μαπ ή ο αισθητηρας λ ή η βαλβιδα ψυκτικου υγρου να μην μετρανε σωστα λογο φθορας τους και η χαμηλη καταναλωση να οφειλετε σε καποια βλαβη εξαρτηματος (σε τετοια περιπτωση εχουμε φτωχο μειγμα με ολες τις συνεπειες ασχετα με το ειδος καυσιμου) τσεκαροντας την καταναλωση βενζινας (παραδειγμα αν δεις καταναλωση 8.5 λιτρα ) τοτε κατι τρεχει και θελει ψαξιμο.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 24 Αύγ, 2013 08:43

Βρε παιδιά μήπως παίζουν ρόλο και τα μίγματα στην κατανάλωση.??

Έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στα χιλιόμετρα σε δύ οκοντινά πρατήρια που συνήθως γεμίζω.
Και τα δύο έχουν μίγμα coral .
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο ένας εφοδιάζεται με αυτοκίνητα κάποιας εταιρείας ενώ ο άλλος έχει δικό του βυτίο και
εφοδιάζει τα πρατήριά του.
Δεν θάθελα ακόμη να γράψω πρατήρια μπας κι εγώ είμαι λάθος.Θα κάνω ακόμη κάποιες μετρήσεις και θα επανέλθω.

Μήπως λέω μήπως είχε κάποια δίκια (όχι στα ποσοστά που έλεγε βέβαια) πριν καναδυό μήνες κάποιος συμφουρμίτης
από Πειραιά που είχε γράψει μία τέτοια περίπτωση.???
Και τότε τον είχαμε πάρει όλοιμε τις πέτρες. :lol: :lol: :lol: :lol:
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό dathens » Σάβ 24 Αύγ, 2013 13:07

papoys έγραψε:Βρε παιδιά μήπως παίζουν ρόλο και τα μίγματα στην κατανάλωση.??

Έχω παρατηρήσει μεγάλη διαφορά στα χιλιόμετρα σε δύ οκοντινά πρατήρια που συνήθως γεμίζω.
Και τα δύο έχουν μίγμα coral .
Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι ο ένας εφοδιάζεται με αυτοκίνητα κάποιας εταιρείας ενώ ο άλλος έχει δικό του βυτίο και
εφοδιάζει τα πρατήριά του.
Δεν θάθελα ακόμη να γράψω πρατήρια μπας κι εγώ είμαι λάθος.Θα κάνω ακόμη κάποιες μετρήσεις και θα επανέλθω.

Μήπως λέω μήπως είχε κάποια δίκια (όχι στα ποσοστά που έλεγε βέβαια) πριν καναδυό μήνες κάποιος συμφουρμίτης
από Πειραιά που είχε γράψει μία τέτοια περίπτωση.???
Και τότε τον είχαμε πάρει όλοιμε τις πέτρες. :lol: :lol: :lol: :lol:

Αυτος που βαζει πρωτος απο το βυτιο ειναι ο καλος παιζει ρολο και η πιεση της αντλιας !! αλλα βασικα το μειγμα που εχει το βυτιο κατα την παραλαβη μην ξεχνατε το πολυ προπανιο δηλαδη καλο μειγμα πιυ το αμαξι πεταει καιγεται πιο γρηγορα αρα λιγοτερα χιλιομετρα !! επισης ειναι coral gas ή cargas ? και οι δυο της κοραλ
ml 350 2005 w164 Prins αθάνατο 160.000 km LPG 227.000 συνολικά
dathens

Δημοσιευσεις: 1252

Δημοσίευσηαπό papoys » Σάβ 24 Αύγ, 2013 18:32

Στην κατάσταση που ζούμε σήμερα πιστεύω ότι όλοι ψάχνουν το μίγμα που το αυτοκίνητο θα βγάλει περισσότερα
χιλιόμετρα και όχι μίγμα που το αυτοκίνητο θα βγάλει λίγη ιπποδύναμη παραπάνω.

Εξάλλου δεν έχω παρατηρήσει διαφορές από τον ένα ή το άλλο μίγμα. Να μην πω ότι το μίγμα που βγάζω περισσότερα
χιλιόμετρα παρατηρώ και καλίτερη συμπεριφορά του αυτοκιντήτου.
opel vectra 1,6 με emmegas (πριν zanardi) 219.000 χιλ. με lpg και 347.000 στο κοντέρ
Άβαταρ μέλους
papoys

Δημοσιευσεις: 1960

Δημοσίευσηαπό gakost » Κυρ 25 Αύγ, 2013 10:25

Δεν υπάρχει κάποιος μπούσουλας να πεις ότι το Α ή Β πρατήριο έχει καλύτερο μείγμα ή όχι ούτε μπορείς να το ξέρεις. Τα μείγματα αλλάζουν ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες από τις εταιρείες που ανάλογα με τον καιρό κάνουν και τις προβλέψεις τους και όπως καταλαβαίνεις όταν γεμίζεις εσύ μπορεί το μείγμα να έχει παραχθεί πριν από 1 μήνα. Τώρα που θα αλλάξει ο καιρός και μέχρι να έρθουν τα χειμωνιάτικα μείγματα να δεις που θα αρχίσουν τα προβλήματα του στυλ "ανάβει λαμπάκι" , δεν τραβάει, κάνει κοψίματα κλπ. Κάπου είχα διαβάσει ότι στην Γερμανία αναγράφεται υποχρεωτικά στην αντλία η σύσταση του μείγματος για να είναι ξεκάθαρο στον πελάτη τι πληρώνει
gakost

Δημοσιευσεις: 1038

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Δεν υπάρχουν εγγεγραμμένα μέλη και 28 επισκέπτες