labros έγραψε:Ας μας εξηγήσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα τι συμπτώματα έχουμε όταν η φθορά των βαλβίδων είναι στα τελικά στάδια. Χαλάνε μια και έξω ήμπορούμε να διαπιστώσουμε κάτι πριν συμβεί. Όταν αρχίσουν και χτυπάνε αυτό γίνεται συνεχώς και σε όλες τις στροφές ή γίνεται πότε πότε; Όταν ακούσουμε αυτόν τον ήχο πως πρέπει να συμπεριφερθούμε για να μη γίνει παραπάνω ζημιά (ή ότι ήταν να γίνει έγινε;)
LPGas έγραψε:Το θέμα είναι να μην φτάσουν οι βαλβίδες στο τελικό στάδιο. Θόρυβο δεν θα κάνουν, απλά κάποια στιγμή θα καεί μέρος της βαλβίδας και θα ρετάρει κάποιος κύλινδρος. Η άλλη περίπτωση είναι να κλείσουν τα διάκενα και το αυτοκίνητο να τρέμει στο ρελαντί και να έχει πέσει η απόδοση του στο μισό. Για εμάς είναι σχεδόν απαραίτητος ο έλεγχος διακένων βαλβίδων εξαγωγής στα 40.000 χλμ max για το 90% των υγραεριοκίνητων οχημάτων.
Με αυτό τον τρόπο ελέγχεται η ευαισθησία του έκαστου μοντέλου και αντιστοίχως λαμβάνονται μέτρα για την αντιμετώπιση της έντονης φθοράς στο μέλλον.
civic2010 έγραψε:εχω και εγω νεα απο το σιβικ μου μιας και εγινε ελεγχος και ρυθμιση διακενων μετα απο 77,000χλμ με υγραεριο. πρωτη φορα εγινε ρυθμιση βαλβιδων. τα διακενα ηταν κλειστα κατα 5 χιλιοστα. εχω λαδιερα και οδηγηση μου ειναι 80-90χλμ/ωρα ως 3000 στροφες και αν χρειαστει προσπεραση ως 4000στροφες. επισης η τιμη του ΜΑP απο τον εγκεφαλο υγραεριου ηταν στα 0,29, κατι που μου ειπαν οτι δειχνει την κατασταση της στεγανοτητας του θαλαμου καυσης. οι γνωστες του αντικειμενου ας μας πουν περισσοτερα για αυτο το θεμα.
jonjon έγραψε:civic2010 έγραψε:εχω και εγω νεα απο το σιβικ μου μιας και εγινε ελεγχος και ρυθμιση διακενων μετα απο 77,000χλμ με υγραεριο. πρωτη φορα εγινε ρυθμιση βαλβιδων. τα διακενα ηταν κλειστα κατα 5 χιλιοστα. εχω λαδιερα και οδηγηση μου ειναι 80-90χλμ/ωρα ως 3000 στροφες και αν χρειαστει προσπεραση ως 4000στροφες. επισης η τιμη του ΜΑP απο τον εγκεφαλο υγραεριου ηταν στα 0,29, κατι που μου ειπαν οτι δειχνει την κατασταση της στεγανοτητας του θαλαμου καυσης. οι γνωστες του αντικειμενου ας μας πουν περισσοτερα για αυτο το θεμα.
Τόσα πολλά χλμ κράτησες τα ιριδίου; Τα 97000 χλμ είναι όλα με υγραέριο;
Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google [Bot] και 20 επισκέπτες
|
|
|