Το πρώτο forum για την υγραεριοκίνηση!

Turbo κινητήρες και LPG

Αέριος ή υγρός ψεκασμός; Ποιο σύστημα να επιλέξω για μεγάλου κυβισμού κινητήρες; Τα Turbo δουλεύουν με υγραέριο; Σύστημα λίπανσης βαλβίδων

Re: Turbo κινητηρες και LPG

Δημοσίευσηαπό TurboLover » Τετ 16 Οκτ, 2013 00:15

antonis8via τι εννοεις ακριβώς????
TurboLover

Δημοσιευσεις: 3

Δημοσίευσηαπό Qgas » Τετ 16 Οκτ, 2013 13:57

antonis8via έγραψε:εγώ Ioannis...χαλαρότατος είμαι....
άλλοι τσιτώνονται να βγάζουν χαζή επιλογή τον υγρό στα τούρμπο...
άλλα.....πολλά λόγια ακούω και έργα (η καλύτερα δοκιμές...) δε βλέπω.

Τελος πάντων, ότι είχα να πω..το είπα.

Εχεις μπερδεψει τα πραγματα ο υγρος υπερτερει μονο στα αμεσου ψεκασμου και πουθενα αλλού.. αν ο υγρος στα εμεσου μπορουσε να χρησιμοποιησει τα μπεκ της βενζινης θα το συζητουσαμε. Δεν ειπε κανεις για χαζες επιλογες.. Ανεφερθει οτι δουλευει και με τα μισα χρημτα ο αεριος ψεκασμός.

Αν θελεις και πληρωνεις το κοστος ( 4-5 χιλ ) ελα να βαλουμε ενα υγρου prins με keihin και ενα με αεριου να δεις οτι δεν εχουν καμια διαφορα το ειδαμε στην ολλανδια στο δυναμομετρο στη επιμονη μας να μας δωσουν τον υγρο για τα εμεσου ψεκασμου αν και ειχε το διπλασιο κοστος ο υγρος εξου και δεν προχωρησαν στην διαθεση του στην ευρωπη αλλα μονο στην Ασια οπου επιτρεποντε τα μονου ψεκασμου.
QGAS LPG CENTER ATHENS
http://www.qgas.gr
210 9420594
Αμφιθεας και Ορφέως 45 Παλαιό Φάληρο
Άβαταρ μέλους
Qgas
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2696

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Οκτ, 2013 14:32

Qgas έγραψε:
antonis8via έγραψε:εγώ Ioannis...χαλαρότατος είμαι....
άλλοι τσιτώνονται να βγάζουν χαζή επιλογή τον υγρό στα τούρμπο...
άλλα.....πολλά λόγια ακούω και έργα (η καλύτερα δοκιμές...) δε βλέπω.

Τελος πάντων, ότι είχα να πω..το είπα.

Εχεις μπερδεψει τα πραγματα ο υγρος υπερτερει μονο στα αμεσου ψεκασμου και πουθενα αλλού.. αν ο υγρος στα εμεσου μπορουσε να χρησιμοποιησει τα μπεκ της βενζινης θα το συζητουσαμε. Δεν ειπε κανεις για χαζες επιλογες.. Ανεφερθει οτι δουλευει και με τα μισα χρημτα ο αεριος ψεκασμός.

Αν θελεις και πληρωνεις το κοστος ( 4-5 χιλ ) ελα να βαλουμε ενα υγρου prins με keihin και ενα με αεριου να δεις οτι δεν εχουν καμια διαφορα το ειδαμε στην ολλανδια στο δυναμομετρο στη επιμονη μας να μας δωσουν τον υγρο για τα εμεσου ψεκασμου αν και ειχε το διπλασιο κοστος ο υγρος εξου και δεν προχωρησαν στην διαθεση του στην ευρωπη αλλα μονο στην Ασια οπου επιτρεποντε τα μονου ψεκασμου.

το ολο θεμα εχει να κανει με το "αυτο που εβαλα εγω ειναι το καλυτερο"
αλλωστε μην ξεχναμε και τις βλαβες σε ευπαθεις κινητηρες που εχει βγαλει και ο υγρος ψεκασμος "SUBARU" ή ο ψεκασμος βενζινης για προστασια που εχει η "TOYOTA σε συνεργασια με την VIALLE"
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσιευσεις: 2046

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 16 Οκτ, 2013 15:41

πολύ φιλολογία, αλλά...εγώ...ξαναλέω..έργα δε βλέπω.
έργα....θέλω να δω....όπως ήδη προανάφερα...
δεν αντιλέγω λοιπόν ότι αποκλείεται να δουλέψει με πνεύμονα σωστά ένα 20vt...
αλλά..που είναι να το δω ρε παιδια...
μια συνάντηση κάτι τέλος πάντων... ;)
Τελευταία επεξεργασία από antonis8via και Τετ 16 Οκτ, 2013 16:05, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
antonis8via

Δημοσιευσεις: 362

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Οκτ, 2013 15:56

antonis8via έγραψε:πολύ φιλολογία, αλλά...εγώ...ξαναλέω..έργα δε βλέπω.
η συζήτηση ξεκίνησε απο το σχόλιο ότι οι 20vt δουλεύουν θαυμάσια...με πνεύμονα.
Και...είπα..ήδη αρκετές φορές....να μου στείλει pm ΕΝΑΣ έστω κάτοχος (μα ένα...μόνο ζητάω...απο περιέργεια) με...150-300 άλογα (μια και το εύρος ιπποδύναμης αναφέρθηκε στο ίδιο σχόλιο) με 20VT να βρεθούμε...να πραγματοποιήσουμε στοιχειώδη δοκιμή με βγαλμένη την ασφάλεια του LPG και της τρόμπας.
Προφανώς...ουδείς το τολμάει....το παραπάνω έτσι; :D
παμε σε κάτι πιο light λοιπον...
φοράω μαμά τουρμπίνα με 90.000 χλμ στη πλάτη της, δέχομαι να ξεφυσώσω τη N75 να δουλεύω μόλις 0.7 σταθερό (και λέω 0.7 επειδή φοράω wg forge) και να πατήσουμε μία 3η....και το άλλο αμάξι με τους πνεύμονες ας ρίχνει και βενζίνες μαζί, ας ρίχνει και ενισχυτικό οκτανίων...ας κάνει ότι θέλει...να δω...απλά...πως...δουλεύει και αν δουλεύει σωστά μετά απο 4-5 πατήματα που ιδρώνει το donut με το πνεύμονα.
να δω...τι missfire θα δείξει όταν τα νερά θα πέφτουν 70 βαθμούς σε WOT, να δω τι missfire θα δείχνει που θα τρελλαίνεται ο λ απο τη διπλή μίξη με το που ψεκάσουν τα μπεκ της βενζίνας...να δω...και άλλα....
αλλα...τι λέω τώρα εεε;
λοιπόν...ακούω...παιδια...απογευματάκια μετά τις 20.00 είμαι συνήθως διαθέσιμος...περιμένω pm...
αλλά...αν δε δω pm και στις επόμενες μέρες......ο καθένας να βγάλει τα συμπεράσματά του... ;)

ας υποθεσουμε οτι εγινε η κοντρα με τον τροπο που θελεις και βγηκες νικητης, εκτος απο τον εγωισμο σου τι κερδος θα εχεις? οτι εχω το σουπερ ντουπερ συστημα, αρα εσυ που δεν εβαλες αυτο εισαι μαλακας, καλα δεν τα λεω?
1ον. τα περισσοτερα συστηματα αεριου ψεκασμου λενε απο την αρχη οτι εγω εκει που θεωρω λογικο ψεκαζω βενζινα γιατι ετσι πιστευω οτι εχω την μεγαλυτερη προστασια του κινητηρα.
2ον. το υγραεριο το βαζουμε για οικονομια και οχι για τις μεγιστες επιδοσεις, αν ο σκοπος μας ειναι οι μεγιστες επιδοσεις υπαρχουν καταλληλοτερα καυσιμα για να τις πιασουμε.
3ον. θελεις να παραδεχτουμε ολοι οτι εχεις κανει την καλυτερη επιλογη? εγω λοιπον κανω την αρχη αν αυτο μπορει να σε βοηθησει για να κοιμασε τα βραδυα ησυχος, ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΟΣΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΑΕΡΙΟΥ ΨΕΚΑΣΜΟΥ (ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΕΓΩ) ΠΙΑΣΤΙΚΑΝ ΚΟΤΣΟΙ. πιστευω να εισαι ευχαριστημενος τωρα, ελπιζω τα βραδυα απο δω και περα να κοιμασαι σαν πουλακι.
Ηλιας Αφσαρογλου.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 16 Οκτ, 2013 16:23

μπορώ λέξη προς λέξη να σε αντικρούσω...
και μετά θα ξαναγράψεις, και θα ξαναγράψω...και πάει λέγοντας.
και...θα χαλάμε χρόνο, τη διάθεσή μας...και στη τελική....δε θα βγει τίποτα, σωστά;
μία παρατήρηση...
το μισό ποτήρι...άλλος το βλέπει μισο-άδειο, άλλος μισο-γεμάτο.
παραμένει..μισό όμως.
επίσης...
με το υγραέριο ΚΑΝΕΝΑΣ δε κοιμάται ήσυχος...φίλε.
και ειδικά με πειραγμένο αμάξι...τότε είναι που δε κοιμάσαι ήσυχος.
και όχι..δεν έχω πρόβλημα ύπνου...αλλά σε ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια.
και ούτε παροτρύνω κανένα να πάει να δώσει 2000 ευρώ για υγρό ψεκασμό.
παροτρύνω όμως όποιον μπορεί να αγοράσει αμάξι ΑΞΙΟΠΙΣΤΟ, οικονομικό εξαρχής και να
κάτσει στα αυγά του...χωρίς μετατροπές και πειράγματα, γιατι με πονάει πολύ εμένα και άλλους πολλούς σαν εμένα να πηγαίνω για ανταλλαγή και να μου δίνουν για όλο το αμάξι την αξία της ανάρτησης και των ζαντολάστιχων μόνο.
Αυτα λοιπόν..και καλή τύχη σε όλους μας...ώστε να μη φτάσουμε 100.000 χλμ και αρχίσουμε να πληρώνουμε μηχανουργία για βαλβίδες, πιστόνια κλπ κλπ.
με κούρασε η αντιπαράθεση, μπαίνω στο forum να χαλαρώνω..όχι να συγχίζομαι.
Αν διαβάσεις όλα τα post, έχω ταλαιπωρηθεί πολύ με το LPG μέχρι τη μέρα που έβαλα το icom.
Το μέλημα λοιπόν είναι..να γλιτώσω άλλους απο την ίδια ταλαιπωρία. Αν εσένα σου έκατσε στο τουρμπάτο σου..οκ...μπράβο σου αν το έφτιαξες με τα μισά λεφτά απο εμένα.
Αλλα, τα ταχυδακτυλουργικά....δεν είναι μαγεία φίλε... ακόμη και ο κοπερφιλντ, δεν αυτοαποκαλείται ΜΑΓΟΣ...αλλά illusionist. Το ότι δε σου φτάνει η παροχή και κάνεις...illusion καλης λειτουργίας με...χρήση βενζίνης...δείχνει "μαγικό" όπως ο υγρός ...αλλά..δεν είναι.
Αυτά, να σαι καλά φίλε Ηλία.
ΥΓ: Κάτι αντίστοιχο...έχουνε πάθει κάποιοι που δε θέλανε να σκάσουμε εξαρχής 8-10 χιλιάρικα για σωστό big turbo σε 20vt και βρήκανε φτηνές αλλά μαγικές λύσεις 350 ίππων....με τα μισά λεφτά.
αλλά....σε βάθος χρόνου...ξέφτυσε το όνειρο και πληρώνουν τα ίδια και παραπάνω.
Αυτά τα ολίγα λοιπόν φίλτατε.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Οκτ, 2013 16:37

επιλογη σωστου εγκαταστατη για το υγραεριο, επιλογη σωστου τεχνικου για ολες τις δουλειες και οχι μονο του αυτοκινητου, οχι παζαρεμα στα λεφτα σιγουρα βγαινει σε βαρος της ποιοτητας δουλειας ή του εξαρτηματος, οχι παζαρια στον χρονο που θελει ο καθε τεχνιτης, καλες και σωστες συμφωνιες και απο τις δυο πλευρες, ασε καποιον αλλο να δοκιμασει πριν απο σενα μην εισαι εσυ το "πειραματοζωο" πιστευω οτι με αυτους τους κανονες οι "χαμενοι καταναλωτες" σε ολους τους τομεις θα ειναι πολυ λιγοτεροι.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Τετ 16 Οκτ, 2013 16:48

hlias έγραψε:επιλογη σωστου εγκαταστατη για το υγραεριο, επιλογη σωστου τεχνικου για ολες τις δουλειες και οχι μονο του αυτοκινητου, οχι παζαρεμα στα λεφτα σιγουρα βγαινει σε βαρος της ποιοτητας δουλειας ή του εξαρτηματος, οχι παζαρια στον χρονο που θελει ο καθε τεχνιτης, καλες και σωστες συμφωνιες και απο τις δυο πλευρες, ασε καποιον αλλο να δοκιμασει πριν απο σενα μην εισαι εσυ το "πειραματοζωο" πιστευω οτι με αυτους τους κανονες οι "χαμενοι καταναλωτες" σε ολους τους τομεις θα ειναι πολυ λιγοτεροι.

έτσι το σχεδίασα αρχικά και εγώ..και πήγα σε σοβαρό μαγαζι που έφτιαχνε τέρατα και είχε και το δικό του αμάξι με LPG...σε περιοδικό βελτιώσεων.
γέλαγε..με την ιπποδύναμη και τα specs μου...αλλά...στη πορεία..τη κάτσαμε τη βάρκα.
Τέλος πάντων, αυτά, ο καθένας μιλάει με τις εμπειρίες του άλλωστε.
οσο για την αξιοπιστία του υγραερίου, να σου θυμίσω ότι σπάνε αμάξια (20vt) ακόμη και με βενζίνη 100αρα γιατι ο βενζινάς του έβαλε 95άρα για 100άρα, ή γιατι έλιωσε μία ακίδα μπουζί ή κατούραγε ένα μπεκ βενζίνης.
Οσο πιο δυνατό το μοτερ...τόσο πιο ευαίσθητο και με μειωμένες ανοχές.
φίλου μου σε γνωστό συνεργείο VW, Μ3...έκαψε φλάτζα στα καλά του καθουμένου, μάστορας ο κάτοχος...απείραχτο το αμάξι μαμά εντελώς.
τι λέμε..τωρα...λοιπόν...
μη τα μελετάμε...και μακρυά απο εμάς γιατι εγώ προσωπικα....ούτε για νέα μπαταρία δεν έχω λεφτά. Τσίμα τσίμα..το LPG και μπόλικος ποδαρόδρομος να μη ξεφεύγουμε απο το budget.
antonis8via

Δημοσίευσηαπό hlias » Τετ 16 Οκτ, 2013 17:02

η στραβη παντα θα υπαρχει, οι σημερινει κινητηρες ειναι τουμπανιασμενοι αρκετα λογικο οτι η αξιοπιστια τους θα ειναι μικροτερη, αλλο 1800cc με 90 αλογα, αλλο με 250 αλογα.
κριμα.
hlias
Εγκαταστάτης

Δημοσίευσηαπό antonis8via » Κυρ 09 Φεβ, 2014 12:32

hlias έγραψε:η στραβη παντα θα υπαρχει, οι σημερινει κινητηρες ειναι τουμπανιασμενοι αρκετα λογικο οτι η αξιοπιστια τους θα ειναι μικροτερη, αλλο 1800cc με 90 αλογα, αλλο με 250 αλογα.

Δεν ισχύει αυτο, ίσα ίσα μοτέρ μοντέρνα με 1.8 λίτρα και 260 άλογα κάνουν 200.000 χλμ χωρίς να καίνε σταγόνα λάδι και οι παλιές τσαγιερες των 90 ίππων στα 150.000 χλμ είχαν πεθάνει και πηγαίνανε ρεκτιφιε!

Τώρα βέβαια....με υγραεριο και 200.000 χλμ χωρίς αβαριες είναι ανέκδοτο αλλα τι να λέμε!
antonis8via

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Τεχνικά θέματα

Μελη σε συνδεση

Μέλη σε αυτή την Δ. Συζήτηση: Google Adsense [Bot] και 17 επισκέπτες